gaat dit te ver? up-date

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Martha (Gast)

Ik was vergeten om opnieuw op deze pagina te kijken, vandaar de late reactie.
Als je Foei tegen een hond zegt, is dat echt niet zielig, mits je dat natuurlijk met mate doet.
Mijn honden gingen vrolijk kwispelend mee naar de vuurwerkshow, dus ze hebben echt hun angst niet verstopt. Met Oud en Nieuw in Nederland kwamen ze naast mij zitten aan het open raam om naar de hemel te kijken.
Met onweer keken ze niet op of om.
Als kleine pup heb ik wel gezorgd dat ze dicht bij me waren zodat ik rustig met ze kon spreken.
Later zijn het succesvolle blindengeleidehonden geworden, die getraind worden in zelf beslissingen nemen in gevaarlijke situaties, omdat de baas dat vaak niet kan. Het zijn juist uitermate zelfstandige honden.
En ja, een hond slecht gedrag afleren is een ander hoofdstuk van opvoeding.

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Hierbij even een up-date voor de gene die het wilde volgen :-D

Gister nacht was er weer onweer hier en Kiba was er ook weer bang voor :( Echter was het onweer niet heel heftig en Kiba zijn angst ook niet :-D

Het begon toen we al in bed lagen. Ik merkte dat Kiba wat onrustig werd dus had hem zijn shirt alvast aan gedaan en was weer in bed gaan liggen. Hij werd door zijn shirt al wat rustiger en besloot tussen het bed en de kast te gaan liggen. Hij heeft zich hier tussen moeten proppen maar uiteindelijk ging hij met gestrekte poten op zijn zij (op mijn die dag gedragen kleding) half onder het bed liggen :-D behoorlijk relaxed dus :-D. Ik ben vervolgens in een hele lichte slaap gevallen en heb dus zwaar slecht geslapen vannacht omdat ik dan toch op de een of andere manier erop ga slapen... Op een gegeven moment hoorde ik hem verhuizen richting badkamer (had de deur alvast open gedaan en een droge gebruikte handdoek neer gelegd) en dat hij daar verder ging slapen. Het onweer was ondertussen verdwenen dus heb er verder niet op gereageerd :-D

Ondanks de stress en de angst was het voor beide toch een vrij rustige onweersbui ^^ Hopelijk komt er verder geen onweer meer over ons heen en anders weer zoals vannacht ^^

honden page profiel Jessica&DiabloJessica&Diablo 3 doggies

honden foto van Jessica&Diablo

Dan is het lekker rustig gegaan! Fijn! Bij die van mij viel het gister gelukkig ook mee, eventjes een paar keer geblaft en toen was het klaar :D. Hoop voor je dat het lang duurt tot de volgende onweersbui! :)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Fijn zo! Hopelijk dat hij steeds minder gaat reageren, wie weet??

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Fijn dat het zo goed ging vannacht! Hoe makkelijk kan het eigenlijk zijn: wat kleding of handdoeken met jouw geur eraan, badkamerdeur open en klaar. Fijn dat dat Kiba er doorheen heeft gesleept 

Ik hoop dat het komende nacht wat rustiger is (hier ging het ook goed tekeer namelijk).

 

Ik werd om 1:00 wakker van gekrab aan de deur. Heb haar een aantal keer zachtjes horen piepen, om 1:15 ben ik naar beneden gegaan. Ze trilde zowat de bank af en was heel klaaglijk aan het piepen. Half uurtje bij haar gezeten en toen ging ze mee naar boven.

Ging languit op bed liggen, vond mijn vriend niet zo'n goed idee, dus op haar kussentje op de grond (was ie het ook niet mee eens), maar dat wilde ze niet en toen ging ze zelf weer naar beneden. Lamellen dicht gedaan en ik heb haar niet meer gehoord.

 

Helaas heb ik zelf nog wel heel lang wakker gelegen en sliep ik bijna door de wekker heen 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik ben vannacht ook nog bezig geweest met het uitdelen van lekkers. 

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Ja ben ook echt blij dat het zo goed ging :-D Ze hadden wel nog onweer verwacht.. we zullen het zien. Tis wel ontzettend benauwd dus ben bang dat t idd gaat onweren...

Dat van die kleren en handdoek had roosje afgelopen zondag perrongelijk ontdekt toen ik bij haar aan het bbqen was. Ik ging even snel naar de wc en Kiba werd daardoor onrustig en toen liep hij naar mijn trui (die had ik op de bank leuning gelegd) en snufde daar aan, werd wat rustig voor heel even en ging toen weer zenuwachtig doen. Toen liet roosje hem de binnenkant van mn trui ruiken en daar werd ie net zo lang rustig van tot ik terug was :O Dus dacht, ik leg dat gewoon neer zodat hij daar zijn rust kan vinden. Hij mag van ons wel op bed maar dat wil hij meestal niet. Tis te warm en het bed staat bij het raam en daar komt het gedonder uit dus vind ie dat eng.

Ik leg voor de zekerheid vannacht gewoon weer een handdoek neer in de badkamer en mijn kleren. Mocht het gaan onweren heeft hij dat als steun als het niet te heftig word. (als het heel heftig word dan maakt hij mij altijd wakker en gaan we dus samen in de badkamer zitten O-))


Ben in elk geval ook wel stiekem een klein beetje blij om te lezen dat ik niet de enige was die er slecht door geslapen heeft en er voor het hondje is ;-)

honden page profiel jaimiejaimie 3 doggies

honden foto van jaimie

Onze Luna is ook bang voor onweer.
Zodra het begint vlucht ze de bench in.
Daar ligt een doek overheen en ze word er volgens mij erg rustig van.
De bench staat bijna altijd op dus ik denk dat ze zich daar gewoon veilig voelt.

Misschien een idee voor jou hond?

honden page profiel jaimiejaimie 3 doggies

honden foto van jaimie

Edit: dubbele post sorry.

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

De bench hebben we inderdaad al geprobeerd toen ik nog bij mijn ouders woonde maar daar wilde hij niet in. Toen wilde hij alleen maar op mijn kamer onder mn bed. Ik kan het hier niet meer proberen want heb echt geen ruimte. Maar onder de computer tafel heeft hij een extra kleed liggen en die tafel staat tegen de muur, aan een zijkant staat een grote stoel en aan de andere zijkant nog een klein kastje. Met oud en nieuw heb ik er helemaal rondom doeken om gebonden met een kleine opening waar hij er in en er uit kon maar toen wilde hij ook alleen maar in de badkamer :(

Als mn vriend en ik gaan verhuizen naar een huis ben ik wel van plan een speciale plek te maken. Misschien iets van een geïsoleerd hok in een kleine kamer waar hij zich in kan verschuilen ofzo. Maar moet dan eerst verhuizen hihi

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Nou daar zitten we weer hoor, in de douche ;-) het onweerd op zee, dus veel flitsen en weinig gerommel maar genoeg voor paniek.. helaas gebeurt het te weinig om echt te kunnen trainen dus blijft kiba zo extreem bang. We blijven voorlopog nog in de douche zitten maar dat vind ik niet erg. Hij word er rustiger van en blijft lekker tegen me aan liggen. Hopelijk kan ik het straks iets uit gaan breiden en dus net buiten de douche gaan zitten. Eerst maar wachten tot ie zich iets meer ontspand :-)

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Wat ben ik toch een spekkoper?!

Hier ook giga flitsen en klappen.

Wat doen de honden?… niets..

Ze werden wel wakker.. keken naar buiten.. en gingen weer slapen.
Nog niet eens hun staarten naar beneden.

Waar zit dat hem toch in?

Ons vorige hondje was namelijk panisch van onweer.
Ruim 12 uur voor er een onweersbui aankwam, kreeg hij het letterlijk al benauwd. Hijgen en wegkruipen, heel zielig.

Dit hondje was voor de duvel en zijn moer niet bang.. maar onweer!!!
een ramp was het voor hem.

Oud en nieuw is hier overigens ook geen enkel probleem.


honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik wou dat Sadi jou hond kon laten zien dat onweer geen probleem is, Sadi loopt met onweer zelfs rustig naar buiten, ze geeft er niets om, maakt totaal geen indruk op d'r.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik vind het goed dat je het zo aanpakt Marjo. Oké, er zijn comfortabeler plekken om te zitten dan op de klep van de wc bril, maar als Kibo dáár wel relaxt is, is dat voor jou ook fijner. En wie weet kun je over een tijdje bijvoorbeeld wel in de slaapkamer zitten en Kibo in de badkamer. Gewoon rustig aan en wie weet hoever jullie nog komen.

 

Mellow vind het wisselend. We liepen ooit buiten toen er een flits kwam, gevolgd door een loeihard geknetter. BLINDE PANIEK, NAAR HUIS, NU!!! Was zo sneu, ze had geloof ik een hartslag van 250.

Vorig jaar ofzo, stonden we buiten toen het wat rommelde. Ze keek verbaasd richting haven, waar het vandaan kwam, toen naar mij en toen (met schuin koppie) weer naar de haven. En toen ging ze plassen 

 

In huis wil ze nog wel eens blaffen als het echt hard onweert, ik doe dan wel de lamellen dicht (scheelt wat in het zien van flitsen).

Vorige keer raakte ze 's nachts dus wel in paniek, toen heb ik een half uurtje bij haar gezeten en daarna was het goed.

 

Vuurwerk is helemaal drama, al hoort ze een knalletje 10 km verderop terwijl we buiten lopen: PANIEK!!!

 

En dan kijk ik, met vuurwerk of onweer, naar buiten en zie ik honden langslopen, zó relaxt. Het zijn toevallig alledrie niet echt aardige honden, maar zo relaxt als ze zijn, kijken niet op of om bij knallen. Lijkt me voor het dier zoveel fijner.

Maar helaas doe je daar weinig aan, het zit nou eenmaal in de hond denk ik.

 

Zelf ben ik helemaal niet bang voor onweer, vind het juist ontzettend mooi (als het donker is en je die mooie flitsen door de lucht ziet schieten, overdag is er vaak vrij weinig aan ), dus het is ook niet zo dat ze mijn angst oppikt ofzo.

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Pff sorry! Was even mijn eigen topic vergeten O-) ;-)

@ Renate, Helaas is Kiba bij onweer zo in paniek dat een stabiele niet bange hond totaal geen indruk op hem maakt :( Toen we vorig jaar bij een vriendin aan het bbqen waren ging het ook onweren. Haar hond is totaal niet bang voor onweer maar Kiba reageerde totaal niet op haar. Hij had het veel te druk met bang zijn :(

@ Mellow, Had ik maar de luxe om op een wc te gaan zitten ;-) De badkamer is zo klein dat ik nergens anders kan zitten dan in de douche op de grond. Kiba kruipt dan helemaal tegen me aan.

We waren trouwens zo ver dat Kiba in het "gangpad" van de badkamer ging liggen (uit zichzelf) en ik buiten in de gang/deuropening kon zitten tot er een hardere klap was.. Toen gingen we maar weer hutje mutje in de douche zitten..

Ik pak het heel rustig aan en zolang Kiba er nog niet klaar voor is om buiten de douche te zitten blijven we daar op de grond zitten.

pagina 5 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Janken/piepen....
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^