husky klein trapje laten lopen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

husky (Gast)

Goedemiddag, Ik zou graag jullie mening willen horen of het verstandig is in ons huis een husky tenemen.   Mijn vriend us helemaal gek op het ras en wik super graag zo lekkere knuffelkont. Mijn vriend wil graag met hem fietsen in het bos wat 2 min van ons vandaan is en lekker wandelen(ik natuurlijk ook) Maar wij hebben een beetje apart huis. Ons huis is in meerdere verdiepingen verdeeld met kleine trappen. Aan de oppervlakte zou het niet kunnen liggen maar onze 2e woonkamer en keuken kun je bekijken met een kleinere trap. Hij hoeft niet van de trap gebruik temaken maar hij gaat toch wel achter ons aan. Wat vinden jullie is ons huis geschikt? Groetjes     

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Over hoeveel tredes hebben we het dan?

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

En gaat het dan om een pup, puber of volwassen hond?

Anoniem (Gast)

We willen dan een puppy en het gaat om de 10 treden . Als je bij ons binnen komt kom je in een grote huiskamer met nog een kamer er achter. En dan de trap op en dan nog zo grote woonkamer en een grote leef keuken. Kwa oppervlakte zat en in het begin hoeft die geen trap op of af. Of ik til hem op natuurlijk.    

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Hier ook een trap, hoekhuis met 2x een trap. Heb mijn hond als pup opgetild, dan mogen ze nog geen trap lopen. Toen ze rond de 6 maanden was, ben ik het haar traplopen gaan oefenen.

het duurde even voor ze er af durfde, naar boven ging wel eerder.

 

Als pup geen trap laten lopen, daarna is een trap geen enkel probleem! 

honden page profiel LionelLionel

honden foto van Lionel

Ik hoor veel verschillende verhalen over traplopen van honden.

 

Als pup mag een hond niet veel lopen en dus zou ik zeker traplopen niet aanraden.

Zelf ken ik een engelse stafford die sinds volwassen leeftijd jarenlang trap gelopen heeft. Ze is nu 9 en ondervind geen problemen.

honden page profiel Liedeke, Pepper †, Helmer † & RoefLiedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Omdat de botten nog volop in ontwikkeling zijn bij een pup lijkt het me verstandig hem/haar op te tillen tot deze wat ouder is.

 

Ik ben zelf erg voorzichtig geweest met traplopen.

De eerste liep pas vanaf 1 jarige leeftijd zelf de trap op, de tweede sinds hij een maand of 7 is.

Wel hebben ze als pup een paar treden gelopen om te oefenen. Dus bijvoorbeeld drie treden lopen, dan de hond belonen en de rest van de rit optillen.

 

Husky's zijn vrij robuuste honden als ik het goed heb, dus traplopen, mits de hond zo goed als volgroeid is lijkt me geen probleem.

 

Anoniem (Gast)

Dank jullie voor alle reacties. Na de vakantie doen we het denk ik. Groetjes 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Trap oplopen is niet zo een probleem ( als ze groot genoeg zijn op de trap op een normale manier op te lopen) 

 

trap af lopen daar moet je mee "oppassen" en dat mag je niet te vroeg doen. Een husky neem je niet gauw op je arm. Misschien kan je tijdelijk een kinderhekje plaatsen voor de trapjes tot je hond oud genoeg is om de trappen te doen?

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Leuk! Veel succes en plezier als jullie het pupje hebben!

 

Weet je al waar je de pup vandaan gaat halen? :)

honden page profiel ..

honden foto van .

Als jullie je bewust zijn van de fysieke behoeften van husky's, hun eigenschappen zoals eigenzinnigheid, vocaal zijn, weg kunnen lopen etc. Dan zou ik zeggen, go for it. Er is werkelijk niets mis met je huis. Mocht je voor een pup willen gaan, dan is het het verstandigste deze het eerste half jaar op te tillen bij het traplopen. Dat lijkt wellicht zwaar, maar hussen zijn echt geen heel grote of extreem zware honden (eerder middelgroot). Dit, om de gewrichten en het skelet dat nog volop in ontwikkeling is te sparen.

Je hebt het over een klein trappetje, dit moet geen probleem zijn. Wanneer je voorzichtig bent en hem er niet op of af laat racen, stellen die tien treedjes niets voor.

Veel succes! Ik ben stiekem ook benieuwd welke fokker jullie in gedachten hebben. Via de shkn zijn er momenteel geen pups beschikbaar, of wordt het wellicht een herplaatsertje?

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Kan best hoor , in het begin wel even optillen , hussen zijn niet zo zwaar gelukkig. Fijn dat jullie er veel mee gaan doen , hussen hebben dit ook echt nodig , zonder genoeg beweging gaan ze sloopgedrag / vervelend gedrag vertonen en ze staan bekend om weglopen , moet je dus mee oppassen , er zijn uitzonderingen ( zoals die van mij )

Heel veel plezier ! ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Bij 'klein trapje' denk ik aan max. 4 treden. Onze gewone trap heeft 14 treden, dus 10 treden is al bijna een hele trap en dat zou ik bij een pup wel heel goed begeleiden. Eerste tijd tillen of een traphekje.

 

Mellow kreeg ineens door dat ze ook naar boven kon. Naar beneden kon ze niet, dat duurde nog een paar weken.

Nu kan ze het helemaal zelf, maar mag het niet als we er niet bij zijn, veel te bang dat ze wat hoort als ze boven is en vervolgens, in haar waaksheid, naar beneden stort.

Anoniem (Gast)

Nee we zijn nog een beetje op zoek en gaan eerst nog een laaste keer op vakantie. En ja we realiseren ook dat het een deugniet is. Maar ik heb gelezen dat hij ook heel kind vriendelijke is. Wij houden van sporten en wandelen mountainbiken en dus een energieke hond past in onze familie. en vanwege onze dochter passen we ons al aan de gedachte van een kind ( ik ga eens lekker op de step zonder mama tevragen) onze deur zit altijd op de haak;)  Heeft iemand een aanrader kwa fokker?

honden page profiel ..

honden foto van .

http://www.shkn.nl/index.php/fokken/erkende-fokkers

Hier zijn alle erkende (Nederlandse) Siberische husky fokkers te vinden, waarvan de pups stambomen meekrijgen en die ouderdieren getest worden/zijn op erfelijke afwijkingen. Op hun sites kun je zien of er nestjes op de planning staan. De bloedlijnen verschillen wel zeer, bedenk je goed welk type je het meeste aanspreekt en past in de situatie. Veel succes en natuurlijk veel plezier met alle voorbereidingen en voorpret.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik zou ook nog graag willen reageren. :-D

de pup dragen tot het echt niet meer kan, en dan......
ten alle tijden begeleiden, altijd, nimmer alleen laten gaan, zodat de hond niet gaat roetsen van de trap of er op.

hier een zware hond, de orthopeed vind het in het geheel geen probleem dat er een trap genomen wordt, maar altijd onder begeleiding, is de kans groot dat de hond in een onbewaakt ogenblik toch alleen de trap kan nemen, traphekje ervoor.

ook trappen in het openbare leven kunnen en moeten wel eens genomen worden, ook daar is altijd begeleiding nodig.

heeft je hond zwaar hd, dan is trappen lopen uit den boze, hd kan je laten testen op de leeftijd van 1 jaar, officieel graag op 18 maanden, maar als je wat wilt weten kan het al op een jaar, is er hd, dan geen trap lopen, nimmer.

honden page profiel ..

honden foto van .

Onze honden lopen ook trap, ze slapen boven in een aparte kamer. Finch kregen we pas toen we in dit huis woonden. Als pup tilden we hem nog, maar snel ging dat niet meer (te zwaar hihi). Onze dierenarts zei toen eigenlijk iets wat ik heel logisch vond: traplopen voor pups is niet iets wat ze dagelijks meerdere malen moeten doen. Maar je pup al vroeg rustig trap leren lopen, is juist heel goed. Het zijn juist de honden die nooit trap hebben leren lopen die er snel op en af gaan (racen) of zelfs treden overslaan. Dit is juist hetgeen wat zo slecht is. Als een hond leert netjes en rustig trap te lopen, kan het niet zoveel kwaad. Je kunt hem in het begin met een tuig om een beetje helpen, zodat je de pup nog niet veel belast. Zo leert je hond hoe het moet en kan het ook geen kwaad als hij ouder is. 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Onze Sadi is nu bijna 10 maand en heeft nog geen trap gelopen. Natuurlijk wil ik het haar voor noodgevallen wel leren, maar pas wanneer ze volledig is uitgegroeid. Gezien de Berner erg gevoelig is om HD te ontwikkelen door de grove bottenbouw wil ik geen enkel risico lopen. Eenmaal ze trap kan lopen zal het alleen nog voorkomen als we het niet kunnen vermijden. 

 

Ik zou zeker gedurende de snelste groei dus zeker tot die 6 maanden geen trappen laten lopen, maar dat is al vaak genoeg benoemd. Verder weet ik niet wat de risico's omtrent HD en Ed zijn bij de husky. Ik denk dat je het best hierin de adviezen kunt volgen van mensen die zelf een husky hebben daar zij zich ook meer in het ras verdiept hebben.

 

honden page profiel ..

honden foto van .

De Siberische husky is zeker geen ras dat erom bekend staat gauw heupdysplasie of elleboogdysplasie te ontwikkelen zonder dat er sprake is van een erfelijke factor, integendeel. Als er een hond is die tegen een stootje kan, dan is het wel de hus. De gevolgen van traplopen worden steeds vaker overdreven, het is namelijk echt niet belastender dan een potje stoeien met soortgenoten of joggen.. Is de hus (jong)volwassen en blijft de baas erbij, dan kan het echt geen kwaad.

@Maaike,
'Het zijn juist de honden die nooit trap hebben leren lopen die er snel op en af gaan (racen) of zelfs treden overslaan.

Hier ben ik het niet mee eens en dat baseer ik op eigen ervaringen. Ik heb mijn hond sinds zijn jonge jaren kennis laten maken met voorzichtig traplopen. Juist omdat hij zo goed bekend is met trappen vliegt hij zo naar boven en dendert hij razendsnel naar beneden, mocht ik hem de kans ertoe geven. Zeker het tweede is gevaarlijk door de kans op het zetten van een foute stap en vallen. Wij proberen dit dus te voorkomen, maar vroege traploopoefeningen zijn geen garantie op niet-racen.

honden page profiel ..

honden foto van .

" De Siberische husky is zeker geen ras dat erom bekend staat gauw heupdysplasie of elleboogdysplasie te ontwikkelen zonder dat er sprake is van een erfelijke factor, integendeel. Als er een hond is die tegen een stootje kan, dan is het wel de hus. De gevolgen van traplopen worden steeds vaker overdreven, het is namelijk echt niet belastender dan een potje stoeien met soortgenoten of joggen.. Is de hus (jong)volwassen en blijft de baas erbij, dan kan het echt geen kwaad.

@Maaike,
'Het zijn juist de honden die nooit trap hebben leren lopen die er snel op en af gaan (racen) of zelfs treden overslaan.

Hier ben ik het niet mee eens en dat baseer ik op eigen ervaringen. Ik heb mijn hond sinds zijn jonge jaren kennis laten maken met voorzichtig traplopen. Juist omdat hij zo goed bekend is met trappen vliegt hij zo naar boven en dendert hij razendsnel naar beneden, mocht ik hem de kans ertoe geven. Zeker het tweede is gevaarlijk door de kans op het zetten van een foute stap en vallen. Wij proberen dit dus te voorkomen, maar vroege traploopoefeningen zijn geen garantie op niet-racen. "

 

Het ligt er dan toch net aan hoe je het je hond op jonge leeftijd aanleert? Als een hond op oudere leeftijd plots trap gaat lopen en dat vol enthousiasme doet, omdat hij het niet gewend is. Dan zal hij niet de tijd nemen.

 

Ik denk dat het maar net is hoe je het je hond leert. Als je je hond leert (op jonge leeftijd) dat hij rustig op de trap moet doen, waarom zou hij dan plots op oudere leeftijd de trap af vliegen? Denk dat dat niets te maken heeft met jong of oud leren, maar met regels en opvoeding. 

Volgende forumvraag: Is Kiara een boxer?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^