opnieuw beginnen? babystappen vooruit!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hallo allemaal,

 

Ik loop nu al zo'n 2 jaar zelfstandig met een akita reu. Hiervoor liep ik met hem en een uitlaatservice mee. Deze liet mij met hem lopen, hij was toen net gecasteerd, dit omdat hij fel kon zijn naar andere reuen. Toen ik met hem ben gaan lopen, mocht hij aan de 10 meter lijn los lopen, deze sleepte als het ware gewoon over de grond. Elke keer als we een hond tegenkwamen riep ik hem bij me, en aan de andere eigenaar gevraagd of het een reu of teef was. Bij teef mocht hij altijd even snuffelen, en geleidelijk aan heb ik hem dit ook bij reuen laten doen. Maar ik koos de reuen uit, door naar lichaamstaal enz. te kijken. Na een tijdje, paar maanden begon ik hem meer en meer te vertrouwen en heb ik hem uiteindelijk losgelaten. Dit is heel erg goed gegaan.

Nu ging ik hem ong. 2 maanden terug bij zijn bazen ophalen om lekker mee uit te nemen. En er kwam net een labrador reu aan lopen. Wij stondne gewoon buiten aan de riem met de akita, die normaal in huis heel waaks is naar elke hond die voorbij komt, En die labrador die was ook al heel erg aan het trekken en blaffen, maar ook echt super dreigend. Uiteindelijk heeft de baas van de labrador de riem losgelaten, en de labrador viel de akita, van achter, aan. die daar weer op reageerde. Ik heb ze snel uit elkaar gehaald en ze hadden niks.

Nu een week geleden, was er een hond waar hij vaak mee loopt een andere hond aangevallen. En kwamen er mensen aan met een labrador en een andere hond, ik dacht er verder niet over na. Zie ik wel vaker.. en de akita rook aan de labrador en pakte hem. Wat bleek het was de labrador uit zijn straat... Ik had de vrouw niet herkend, en tja een labrador... ze zijn er zoveel.
Ook deze keer weer snel uit elkaar gehaald en de labrador had een kleine beet in zijn oor. (dit hebben we onderling netjes afgehandeld).

Maar sindsdien, is de akita naar reuen weer erg fel naar reuen die zich dominant gedragen. Vind hij ze te dominant of opdringerig wil hij ze pakken. Door deze rede heb ik hem weer aan de lange lijn zitten, nog wel los over de grond slepend, en let ik weer meer op de andere honden wel geen reu enz.

Maar wat is verstandig?
Opnieuw beginnen hoe ik het toen ook gedaan heb?
Of 'gewoon' leren andere honden te negeren?

Hij houd alleen heel erg van spelen met andere honden... vandaar dat ik het zo lastig vind. 

De honden waar ik mee loop, reu of teef gaat allemaal prima, is hij gewend... 

Voor de bazen maakt het niks uit, deze hebben hem niet los, en laten hem niet met andere honden in contact komen.

 

Alvast bedankt!

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Ik volg!
Nyx heeft het zelfde, de meeste honden gaat goed, maar af en toe zit er gewoon een reu bij...

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji 3 doggies

honden foto van Rana & Koji

Ik volg ook! Vind het wel interessant.

Op het eerste zicht zou ik zeggen: houd het voornamelijk bij teefjes en reuen die hij al kent en waarmee het goed gaat, je moet geen extra risico's nemen. Pas als je ziet dat de stress van het incident met de labrador eruit is kan je proberen om hem tot reuen te introduceren waarvan je weet dat het zou kunnen klikken.

 

Maar je merkt zelf wel of de Akita daar nood aan heeft, stel dat hij over het algemeen zich even goed in z'n vel voelt, dan zou je er geen extra stress bij moeten brengen door hem met reuen in contact te brengen (al is het opbouwend) aangezien er een kans bestaat dat het mis loopt. De Japanners zijn kieskeurig

 

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Ik zou zeker weer een stap terug gaan ja.

 

Probeer het een tijdje met de honden waar hij wel goed mee kan.

Zoek nu even niet de confrontatie op met honden die hij niet kent.

 

Verder zou ik er niet zo'n grote deal van maken.

De eigenaren laten hem ook niet los en laten hem ook niet spelen met andere honden.

Laat hem gewoon lekker spelen met de hondjes waarmee het goed gaat en probeer het over een tijdje geleidelijk aan met andere honden.

 

Maar in mijn ogen is een tweezijdige opvoeding niet handig.

De eigenaren willen dat hij andere honden negeert en jij wilt dat hij met andere honden speelt. Misschien iets om over na te denken 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Bedankt coo de tips! Ik zal geduldig afwachten tot de stress eruit is. En niet meer met andere reuen introduceren.
Japanners zijn ook zeker kieskeurig!

B met D&A ik snap wat je bedoeld met de tweezijdige opvoeding alleen de rede dat ze hem niet loslaten of met andere honden in contact brengen is dat ze m niet vertrouwen.. bang zijn dat hij wrgloopt. Ze hebben hem.wel eens laten spelen met een.hond, maar hij diet wat brommerig en met veel geluiden, wat ik super mooi vind, vonden zei super eng, en.de hond waar hij mee speelde was het ook niet gewend en vond get een beetje eng... Sindsdien nooit meer gedaan, terwijl hij het juist super deed!

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hallo,

 

Dacht plaats even een update. We hebben tot en met zaterdag alle honden ontweken, op een puppy reu na, wat super ging! en zaterdag ook met een reutje (jack russel) die hij niet kende gelopen. Deze was gewoon lekker met zijn balletje aan het spelen. En sim liep er met de rest van de honden die hij kent gewoon tussen. Even gesnuffeld en weer door. Hij was gewoon lekker door de bossen aan het struinen. Dus we gaan met babystapjes weer vooruit. Al kies ik uit aan welke hond hij wel en niet mag ruiken en of spelen. Anders gaan we er gewoon met een grote boog omheen, hij loopt namelijk voor de zekerheid nog wel aan een lange lijn van 10 meter die gewoon over de grond meesleept.

 

Zaterdag stonden er zelfs schapen in het bos achter zo n stroomdraadje, de laatste keer die hij die zag was vorig jaar en wou hij er alleen maar super graag naartoe!! Deze keer ging hij er ook wel heen en liep langs het het (op veilige afstand) maar luisterde wel (na 3x) naar zijn naam en liep weer mee! 

Volgende forumvraag: Obsessie konijnen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^