Wie weet het nog?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anneke (Gast)

Hoi,   Ik weet het even niet meer. Ik heb 2 honden die ik steeds moeilijker kan uitlaten. Al een paar keer ben ik bijna omver getrokken en afgelopen weekend ging het helemaal mis. Toevallig was mijn zoon hier en die wil nu dat ik de honden  'weg doe' omdat ik straks helemaal iets breek ofzo en ik woon alleen. Vrijdag trokken ze zo hard dat ik klem kwam te zitten tussen de 2 lijnen. Vel van mijn handen af en onder het bloed kwam ik thuis. Zaterdag kwamen we een andere hond tegen en gingen ze helemaal los. Zelfs mij met mijn 98 kilo trokken ze finaal omver. Het gevolg? Ik knalde met mijn hoofd plat op de straat. Hoofdwond, 2 grote blauwe bulten en bril kapot. Eigenlijk ben ik nu ook best bang om ze uit te laten. Wat kan ik nog doen? Los laten lopen is geen optie want ze vermoorden alles en luisteren nergens naar:-(  

honden page profiel karin  (lobbus)karin (lobbus)

honden foto van karin  (lobbus)

Hoi,

misschien gewoon even apart uitlaten.

groetjes

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat heb je voor een honden dan?

Kun je ze niet één voor één uitlaten, dat lijkt me dan makkelijker.

Als ze los gaan als ze een andere hond zien is ook gedrag dat je niet wilt.

 

Misschien is er een mogelijkheid dat je met de honden een cursus/training gaat doen hoe je dit kunt oplossen?

 

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Kun je ze apart uit laten? Dat je er maar 1 tegelijk mee neemt, dat scheelt toch al een hoop trekkracht. 

 

Je kunt ook een heupriem proberen, dat je ze aan de heupgordel hebt maar ook aan de gewone riem. Als de lijn aan de heupgordel korter is dan die je in je hand hebt, dan komt de spanning niet op je armen te staan. Je kunt je gewicht beter gebruiken en staat steviger in je schoenen. De lijn in je hand geeft je extra controle over honden. 

 

Handigst is wel om ook met de heupriem ze apart uit te laten want anders loopt het erg onhandig denk ik met al die riemen. (er vanuit gaande dat je er ook twee in je hand wilt hebben)

 

Mag ik vragen wat voor honden (ras en leeftijd) je hebt en hoe vaak en lang ze worden uit gelaten en wat er met ze ondernomen wordt?

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba

honden foto van Vito & Beba

Inderdaad apart uit laten toch maar...ben ook erg benieuwfdnaar de rassen en naar der dag indeling van de honden.

honden page profiel jolanda, puk en jack .jolanda, puk en jack .

honden foto van jolanda, puk en jack .

Ojeetje dat is heftig . Wat voor honden zijn dit dan .

Je zou een gentle leader kunnen aan schafen . Daar kun je ze heel gemakkelijk mee uit laten . Door deze riem kunnen ze niet meer trekken . Maar je moet wel de regels handteren en niet gaan trekken met deze riem zodat ze geen nek beschadeging op lopen .

Maar dat is alleen maar voor nu even een hulpmiddel zodat je ze in ieder geval kunt uitlaten .

Want je moet natuurlijk wel hulp zoeken bij eventueel een gedrags deskundige om dit probleem op te lossen .

Of naar een hondenschool waar ze je kunnen helpen .

Je zult nog wel meer tips krijgen hier .

Succes verder en hopelijk hoef je de honden niet weg te doen en kom je met een stuk nieuwe opvoeding ook een eind .

Anneke (Gast)

Ik ga ze nu inderdaad maar apart uitlaten. De oude nep Golden is 12 nu en de kleine (kruising Epagneul Breton) is anderhalf. Met de kleinste ben ik op cursus geweest en daar werd ronduit gezegd dat niet de hond maar ik het probleem ben en daar kon ik het mee doen. Momenteel laat ik ze dus echt alleen hoognodig uit maar daar worden ze ook weer onrustig van. Ik heb echt het gevoel dat ze de regie volledig in handen hebben:-(

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik zou er mee beginnen ze individueel uit te laten.

Dan kan je je concentreren op 1 hond en waar nodig corrigeren of afleiden.

 

Ik zou juist niet minder gaan wandelen aangezien het energie niveau dan steeds hoger word.

 

Begin eens met een denkspelletje voordat je gaat wandelen.

Verstop wat koekjes in huis en laat ze die zoeken.

Niet te gelijk maar apart. 

 

Na het zoekspelletje ga je wandelen.

Als de lijn strak komt te staan stop je met lopen, roep je hond terug en loop daarna verder. Je zult hierin heel veel geduld moeten hebben maar hij zal vanzelf gaan begrijpen dat wanneer de lijn strak staat dat er niet meer gewandeld word.

 

Beloon wanneer de hond naar je kijkt en netjes bij je loopt.

Als je dit lang genoeg volhoudt krijg je een hond die regelmatig even om kijkt naar je en jou in de gaten houdt.

 

Oefen dit dus meerdere malen per dag en met elke hond apart.

 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Apart uitlaten zal niet alleen een stuk in trekkracht schelen, maar ook zullen ze elkaar niet meer op kunnen jutten.

 

Als je met twee fanatieke honden een andere hond tegenkomt kan je nooit op tijd allebei afleiden en belonen bij reageren op jou.

Als je met één loopt kan je veel beter trainen op negeren, gaan laten zitten of desnoods oversteken of omkeren..., maar de aankomende hond moet gewoon niet meer de aanleiding zijn om dit gedrag te vertonen.

 

Succes en hopelijk gaat het lukken.

 

 

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Apart uitlaten inderdaad...en naar een andere cursus/hondenschool gaan. Als die cursus je niet verder kan helpen gewoon verder zoeken! Zeker als ze gevaarlijk zijn naar andere honden/mensen(?)..dan is het een gevaar om ze samen uit te blijven laten als ze je gewoon omver trekken. In welke omgeving woon je? Wellicht kunnen wij een goede Gedragstherapeut of hondenschool mee helpen uitzoeken?

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Jeetje zeg, dat is wel heftig!

 

Apart uitlaten is voor jou nu idd wel nodig. En het mij fijn voor je om iemand erbij te halen die niet alleen maar zegt dat jij het probleem bent maar die ook kan meedenken voor oplossingen.

 

In welke provincie woon je? Misschien kunnen wij iemand aanbevelen.

Anoniem (Gast)

Ik woon in Noord-Oost Brabant. De jongste is denk ik niet echt gevaarlijk. De oudste is denk ik een angstbijter. Hij heeft ook wel honden waar het wel mee gaat. Snel bewegende kinderen (fietsend enzo) is voor haar wel een probleem maar die ziet ze hier gelukkig weinig. Andere honden of mensen ook niet veel. Ik wijk al standaard uit als ik in de verte iemand zie aan komen.  

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" Ik woon in Noord-Oost Brabant.

De jongste is denk ik niet echt gevaarlijk. De oudste is denk ik een angstbijter. Hij heeft ook wel honden waar het wel mee gaat. Snel bewegende kinderen (fietsend enzo) is voor haar wel een probleem maar die ziet ze hier gelukkig weinig. Andere honden of mensen ook niet veel. Ik wijk al standaard uit als ik in de verte iemand zie aan komen.

  "


Ooh dat valt dan nog wel mee haha, ik las je openingspost over 'alles willen vermoorden'.. Maar zo erg is het dan gelukkig niet.

Ik train zelf met mijn honden in Limburg en ben daar echt enorm tevreden over. Op het begin zijn zij bij ons gekomen voor gedragstherapie, nu reis ik 3 kwartier daar heen ong. 2x per week.

Maar noord-oost brabant ken ik zo even geen goede hondenscholen uit mijn hoofd.. Misschien iemand anders?

Anoniem (Gast)

Dat alles vermoorden ging over kippen, konijnen, cavia's enzovoort en aangezien ik buiten tussen de boerderijen woon kan ik ze niet los laten lopen. Daar worden de buren niet echt blij van. Mijn eigen dieren trouwens ook niet.  

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" Dat alles vermoorden ging over kippen, konijnen, cavia's enzovoort en aangezien ik buiten tussen de boerderijen woon kan ik ze niet los laten lopen.

Daar worden de buren niet echt blij van. Mijn eigen dieren trouwens ook niet.

  "


aah, groot jachtinstinct dus, ja dat is erg lastig.
Onze Lady is ook al zo'n jager.

Maar een goede gedragstherapeut is in dit geval wel echt handig. Ik zelf heb zoveel meer plezier in het uitlaten sinds wij wat hulp en aanwijzingen hebben gekregen.
De honden zijn relaxter, luisteren beter..er is minder stress. Ik kan weer enigzins normaal over straat zonder dat mijn arm uit de kom word getrokken.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^