Knuffelen aan te leren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat een goeie filmpjes, honden "praten" inderdaad de hele tijd met ons en met elkaar en laten zien hoe ze zich voelen.

honden page profiel AliceAlice

@Sentina: Ik snap niet waar jouw reactie vandaan komt. Het is blijkbaar raar dat ik niet meteen een snoet met tanden in mijn gezicht wil? En nee, ik zou een hond niet "steeds" knuffelen. Ik vind het namelijk totaal niet vreemd om een verwachting te hebben dat de hond gewoon weggaat als hij geen zin heeft in contact. En daarbij zou ik hem ook gewoon met rust laten, zo weet de hond ook dat hem niets opgedrongen wordt. Als er dán iemand hem zou lastigvinden, dan is een dergelijke reactie van de hond volledig mijn fout en terecht.

 

@Isha: Jouw reactie is volledig onterecht, want ik heb al meerdere keren aangegeven dat ik een hond zijn ruimte zou respecteren. Wat er toendertijd is gebeurd is jammer, maar dat is te wijten aan meerdere dingen. Met mijn toekomstige hond zou ik het dan ook heel anders aanpakken, en hem met rust laten als de hond naar zijn eigen plekje gaat of van mij weg loopt als hij geen contact wilt. (btw, met dat denken op "mensen" manier is wel erg tegenstrijdig tegenover andere dingen zoals corrigeren, want dat mag niet omdat we niet als hond kunnen communiceren XD)

 

@Manuela: Heel erg bedankt, ik begon al een beetje moedeloos te worden dat niemand begreep wat ik bedoelde. Ik ben blij dat jij het tenminste wel begrijpt hoe ik het zie! En je hebt inderdaad gelijk, ik begrijp dat een pup een hoop tijd en energie gaat kosten mbt training, band opbouwen etc. Mag ik vragen hoe jij met het knuffelen omgaat met jouw honden? Lopen zij inderdaad weg als ze er genoeg van hebben?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik zou het gewoon lekker bekijken als je een hond hebt. Je kunt nu wel allerlei dingen gaan bedenken zoals het zou moeten gaan, zoals jij het graag zou zien, maar elke hond heeft weer zijn eigen manieren, elke hond is een individu, wat de een goed vindt, vindt de ander verschrikkelijk. Waar de een denkt 'ik loop wel weg', denkt de ander 'rot op!' en laat een bedeesd grommetje horen.

 

Denk dat je het pas écht kunt beoordelen als je een hond hebt.

Dit geld voor knuffelen, maar ook voor de (mogelijke) situaties uit je andere topic.

 

Voorbereiden is prima, maar je loopt wel een beetje op de zaken vooruit naar mijn mening.

 

*hoopt maar dat dit niet beledigend overkomt*

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ik heb heel veel lichamelijk contact met mijn honden en de eerste stap wordt zowel door mij als de honden gezet, dat gaat denk ik wel gelijk op. Als ik het initiatief neem en ze hebben er geen behoefte (meer) aan, lopen ze idd. gewoon weg indien daar de ruimte voor is anders wenden ze hun hoofd/lichaam af en is het klaar.

 

Ze slapen ook bij ons op bed dus ja ik 'stoor' ze zelfs in hun slaap. Dat hoort bij het privilege van op de bank en op het bed mogen slapen. Zouden ze dat daadwerkelijk als storend ervaren en dat ook aantonen is dat privilege voorbij en hebben ze comfortabele slaap/lig keuzes zat.

 

Je kunt de meeste honden aanleren 'geknuffeld' te worden net zoals andere lichamelijke handelingen die ze al dan niet regelmatig moeten doorstaan.  Maar 'knuffelen' is in mijn ogen alleen maar fijn als beide partijen ervan genieten en niet als de hond het simpelweg alleen maar toestaat.

 

Ik denk dat er wel rassen/type honden zijn die makkelijker zijn in lichamelijk contact hebben/maken als andere, zowel onderling als naar de mens toe. Daarmee wil ik niet zeggen dat het uiteraard uiteindelijk niet van het individu afhangt.

 

Ik hoop dat als de tijd gekomen is voor jou, je een heerlijke knuffelkont mag treffen.

honden page profiel AliceAlice

@Mellow: Ja, je hebt gelijk. Die conclusie trok ik ook in mijn andere topic. Ik laat dat corrigeren dan ook lekker even voor wat het is en ga even genieten van de voorpret die ik heb met rassen bekijken, pupjes bekijken en fokkers zoeken enz. Als ik echt een datum heb van de aankomst van mijn hond, dan ga ik lekker de scholen bezoeken en eventueel bij mensen langs die het ras hebben die ik uiteindelijk kies. Misschien sla ik wel een beetje door met voorbereiden haha, maar ja, altijd nog beter dan in impuls een pup halen.

honden page profiel AliceAlice

Ik bedoelde trouwens ook ik laat het knuffelen (en corrigeren van mijn andere topic) even voor wat het is.

 

@Manuela: Je hebt helemaal gelijk. Zowel baas als hond moet het knuffelen fijn vinden, daar ben ik het helemaal mee eens. Ik denk ook wel dat het deels ras, deels karakter, en deels opvoeding is of een hond daar van houdt. Zoals jij met je honden omgaat, klinkt voor mij ideaal. Ik hoef ook geen hond die heel de dag wilt knuffelen, zoals velen denken, ik vind het prima als een hond daar soms geen zin in hebt. Het moet geen slaafs beestje zijn, maar oprecht bij de baas wilt liggen. Ik kijk er nu al naar uit, naar de tijd dat ik mijn pupje kan ophalen!

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

"  
Dat begrijp ik niet helemaal. Dus je vindt dat jouw hond zelf mag bepalen of hij op jou gaat liggen? 

 

Als je goed leest mag dat juist NIET !! Zij heeft haar grenzen, ik heb mijn grenzen. Als ze mijn grenzen in bed niet respecteert gaat ze maar in haar mand slapen.

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

Hier ook een kleintje, die op je schouder komt zitten, zn koppie tegen je mond aandrukt

en dan hele tijd zo voor kusjes blijft zitten haha.

 

Ik denk idd dat het per hond verschilt

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Wat je hier zegt;

"Tot slot vind ik nog steeds dat een hond weg moet lopen als hij iets niet wilt en niet meteen zijn snuit met tanden tegen mijn wang mag plakken, dat vind ik gewoon gevaarlijk. "

Je zegt dus dat een hond maar moet weg lopen als hij iets niet wil,blijft hij liggen,dan is het niet mijn probleem,ga ik knuffelen,ook al vind hij het niet geweldig,had hij maar weg moeten lopen..

Maar niet iedere hond zou dat doen in zo'n situatie!
Er zijn ook honden die dus met hun taal aangeven dat ze het niet prettig vinden en gewoon blijven liggen en daar zou ik dan toch maar naar luisteren want anders wordt het idd gevaarlijk!
Wil je kroelen met je hond,roep m dan idd,laat de hond bij jou komen maar ook dan hou het beperkt en hou er rekening mee,dus niet over de hond heen hangen,niet stijf vastpakken,niet strak in de ogen aankijken en hou het kort!
;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Dat stukje wat Isha heeft gequote wil ik even op inhaken.

 

Stel je voor: jij zit lekker op de bank, boek te lezen of beetje tv te kijken. Gewoon lekker relaxt, ondertussen een beetje in gedachten de afgelopen dag overdenken.

Er komt iemand dicht naast je zitten, die aait over je arm, over je been, geeft je een kus.

Wat doe jij dan? Sta je op en loop je weg? Of zeg je iets in de trant van 'zeg, kun je misschien éven ophouden! Ik ben aan het lezen/tv kijken!'? 

honden page profiel AliceAlice

Hoe vaak moeten mensen iets uitleggen? Isha, lees maar even terug wat ik eerder heb uitgelegd, want dan snap je dat jouw voorbeeld niet terecht is.

 

Mellow, dat voorbeeld is natuurlijk totaal niet te vergelijken. Nu ga je het weer betrekken op een mensen situatie (en dat was uit den boze toch??? In voorgaande reacties mochten we absoluut geen honden in mensensituaties vergelijken) dus dat is weer erg tegenstrijdig! Bovendien is de bank mijn plekkie en ik ga mijn hond niet storen op zijn plekje, juist!

 

Voor iedereen die niet goed gelezen heeft NOGMAALS: Ja, ik vind het het normaal om te verwachten dat een hond wegloopt of zijn kop wegtrekt als hij geen zin heeft in aandacht of een knuffel. Mits dat op een neutrale plek is. Ik zou een hond niet "lastig" vallen op zijn eigen plekkie, en als een hond wegloopt zou ik hem ook niet achterna gaan om het op te dringen. Zo, snappen jullie het nu? Als je het raar vind dat ik dat verwacht, tja, so be it. Ik ga er niks meer aan toevoegen.

 

Ik heb eigelijk sterk de neiging om hier maar niet meer te komen. Ik vind de meeste mensen behoorlijk negatief hier, en ondanks dat ik hier iets (net als in mijn andere topic) al meerdere keren heb uitgelegd, springen er daarna weer enkelen bovenop met totaal niet relevante voorbeelden. Ik ga niet bezig blijven.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Ok..

Jij hebt een bepaalde kijk op dingen en hebt bepaalde verwachtingen van een hond,waarvan ik denk dat dat niet helemaal realistisch is.
Nogmaals,ik denk dat je je echt moet gaan verdiepen in honden en gedrag en lichaamstaal en veel lezen,filmpjes kijken en observeren,als je dat wat gaat begrijpen zul je ook begrijpen wat wij bedoelen! ;-)

honden page profiel --

honden foto van -

"Ik heb eigelijk sterk de neiging om hier maar niet meer te komen. Ik vind de meeste mensen behoorlijk negatief hier, en ondanks dat ik hier iets (net als in mijn andere topic) al meerdere keren heb uitgelegd, springen er daarna weer enkelen bovenop met totaal niet relevante voorbeelden. Ik ga niet bezig blijven. "

 

Ik denk niet dat mensen hier negatief zijn. Maar dat ze je er alleen op wijzen dat 9 v/d 10 honden NIET wegloopt als hij geen zin heeft. Maar dat die gewoon een goede snauw geeft...

Niet negatief bedoeld, maar jij houd je heel erg vast aan je eigen mening. En dat is op zich niet erg. Maar wanneer wij dan aangeven dat het 9 v/d 10 keer in de praktijk anders is, en jij bij je eigen gedachte/mening blijft is het misschien wat moeilijk om er bij stil te staan dat het dus ook anders kan? (Ik had dat ook hoor... Ik dacht dat pups gewoon vanaf dag een los konden, lekker achter je aan tuften, en als ik hem wou lokken dat ie ook wel gezellig kwam... Nou, niet dus!!! Die van mij was meteen weg )

Als ik mijn hond knuffel, en hij heeft daar geen zin in. Dan loopt hij écht niet weg hoor... Nee dan trekt hij zijn lip op en begint in mijn handen te happen. Zo van: "scheer je weg mens!" Zo'n pestkop als ik ben ga dan gewoon even door soms. Maar, zo zie je maar... Mijn hond hapt dan niet raak, snauwt niet o.i.d. maar er zijn honden die er écht niet van gediend zijn en je heus wel een serieuze knauw willen geven...
Wat jij ook vindt of wilt, die hond gaat er echt niet sneller van weglopen als hij dat niet wil .

 

Knuffel pas een hond als hij er zelf om vraagt... Da's voor beide partijen véééél leuker!

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Niks meer aan toe te voegen Rebecca!

en wat een eigenwijsje was Max dan hihi. Oeps!

honden page profiel --

honden foto van -

" Ok..

Jij hebt een bepaalde kijk op dingen en hebt bepaalde verwachtingen van een hond,waarvan ik denk dat dat niet helemaal realistisch is.
Nogmaals,ik denk dat je je echt moet gaan verdiepen in honden en gedrag en lichaamstaal en veel lezen,filmpjes kijken en observeren,als je dat wat gaat begrijpen zul je ook begrijpen wat wij bedoelen! ;-) "

 

Hier ben ik het wel mee eens.. :)

Wanneer je de kalmerende signalen van een hond kunt waarnemen, kom je al héél ver

honden page profiel --

honden foto van -

" Niks meer aan toe te voegen Rebecca!
en wat een eigenwijsje was Max dan hihi. Oeps! "

 

En of dat hij dat was! Haha.... Wit bolletje hond stond naast me, ik klik de lijn los. *ZOEF* weg was wit bolletje Max....

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

Ik zou het aan de hond over laten, als de hond niet wil wil hij niet.

Sky (mijn sheltie) heb ik opgevoed/getraind (was pup gekocht voor mij) en veel mee gespeeld en een super band mee, ja het is een echt knuffelbeer en loopt overal achter me aan als het kan. Sky en ik hebben altijd geknuffeld maar hij is wel vaak degene die met z'n schattige koppie voor mij komt staan als ik op de bank zit, lig enz mag ik asjeblieft erbij komen. hij springt dan op schoot en gaat lekker bij mij liggen zodat ik z'n buikje moet kroelen. Maar dit is gewoon Sky zijn karakter, hij vind het gewoon heel fijn om veel aandacht te krijgen en bij mij te zijn om lekker een dutje ofzo te doen.

Malaika (onze herder) wil ook wel knuffelen maar niet zo erg als Sky. Zij word liever even over haar buikje geaaid, gaat tegen je aanhangen op de bank of komt naast je liggen op de bank met haar hoofd op je schoot en meer niet.

Niet elke hond vind het fijn om geknuffeld te worden, iedere hond heeft gewoon een ander karakter en andere dingen die hij/zij leuk vind. Kijk gewoon naar wat jou hond leuk vind en is het een knuffelbeer prima leuk, maar is hij dat niet ben dan niet teleurgesteld en kijk naar andere dingen die jullie samen kunnen gaan doen Alvast veel plezier gewenst met je hondje

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Hoe vaak moeten mensen iets uitleggen? Isha, lees maar even terug wat ik eerder heb uitgelegd, want dan snap je dat jouw voorbeeld niet terecht is.
 
Mellow, dat voorbeeld is natuurlijk totaal niet te vergelijken. Nu ga je het weer betrekken op een mensen situatie (en dat was uit den boze toch??? In voorgaande reacties mochten we absoluut geen honden in mensensituaties vergelijken) dus dat is weer erg tegenstrijdig! Bovendien is de bank mijn plekkie en ik ga mijn hond niet storen op zijn plekje, juist!
 
Voor iedereen die niet goed gelezen heeft NOGMAALS: Ja, ik vind het het normaal om te verwachten dat een hond wegloopt of zijn kop wegtrekt als hij geen zin heeft in aandacht of een knuffel. Mits dat op een neutrale plek is. Ik zou een hond niet "lastig" vallen op zijn eigen plekkie, en als een hond wegloopt zou ik hem ook niet achterna gaan om het op te dringen. Zo, snappen jullie het nu? Als je het raar vind dat ik dat verwacht, tja, so be it. Ik ga er niks meer aan toevoegen.
 
Ik heb eigelijk sterk de neiging om hier maar niet meer te komen. Ik vind de meeste mensen behoorlijk negatief hier, en ondanks dat ik hier iets (net als in mijn andere topic) al meerdere keren heb uitgelegd, springen er daarna weer enkelen bovenop met totaal niet relevante voorbeelden. Ik ga niet bezig blijven. "

 

Ik begrijp je frustratie en zou er ook tureluurs van worden in dit geval want ik heb al 'tig' keer nagelezen om te vinden wat er gelezen wordt en ik niet zie.....maar okee....

 

Heb je al een ras(groep) op het oog of meerdere?

Alice (Gast)

Door de ergenis had ik mijn profiel weggehaald, maar omdat jij steeds zo positief bleef wilde ik toch nog even reageren! Om eerlijk te zijn heb ik werkelijk geen idee welk ras het meest geschikt zou zijn voor mij. Mijn interesse is dan ook heel breed, van AmStaff tot een doetje van een Cavalier, dus ja. Ik ben voornamelijk veel fora's aan het bezoeken om te kijken hoe mensen over hun ras denken en welke dan het beste bij mijn levenstijl en woonsituatie zou passen. Het moet in ieder geval een hond zijn die een "will to please" heeft, om het even zo te noemen.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Maar jij kan nog zo hard vinden dat een hond weg moet lopen als hij iets niet wil, in de praktijk werkt het vaak nét even anders dan wij willen/hopen/denken.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Vragen over corrigeren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^