Liesbreuk gehad, nog geschikt voor de fok?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sonja van wijksonja van wijk

Nou wilde wij heel graag een nestje met onze Franse Bull. Toen bedacht ik me dat zij als pup, voordat ze bij ons kwam, een operatie heeft gehad aan een liesbreuk.

weet misschien iemand wat de exacte risico's zijn voor deze teef bij een eu dracht?

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik heb eerlijk gezegd geen idee... Ik hoop dat andere forummers jou kunnen helpen 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik weet het eigenlijk ook niet.

Heb je dan je hondje voorgesteld op keuring, is ze getest etc?

Als ze goedgekeurd is om een nestje mee te fokken, zou je de dierenarts kunnen vragen of er risico's zijn bij de dracht.

 

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Zou er niet meefokken .Hein.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vereniging van de Franse bull, daar zou je zeker informatie kunnen aanvragen.

een liesbreukje kan iedereen overkomen, maar de toedracht van jouw hondje ? is deze er mee geboren of door een val of wat ?

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Ik zou der uitsluiten voor de fok!

 

De FB is al niet een al te gezond ras en de fokteven die gebruikt zouden moeten worden zouden iig geen enkele medische ingreep mogen hebben gehad, Maarja dat vind ik....

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Bij mij moet het goed gaan vanaf de start. Een liesbreuk vind ik geen goede start dus dat zou ik uitsluiten (ik zou zo een pup ook niet nemen/houden)

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Ik heb geen idee, maar heb even een fokker geroepen voor je!

Anoniem (Gast)

Bedankt voor al jullie reacties. Inderdaad is het belangrijk dat een teef gezin is wanneer je met haar gaat fokken.  Op dit moment is ze gezond maar ik kan me zo voortellen dat het risico op een nieuwe liesbreuk tijdens de zwangerschap erg hoog is. Ik weet ook niet of dit een erfelijke afwijking is.  Bij haar was het een aangeboren liesbreuk en zij was er al aan geopereerd voordat we haar met negen weken ophaalde. Inderdaad hadden we misschien van de koop af moeten zien.  Achteraf helemaal geen spijt van want we hebben er een ontzettend fijn hondje aan! Ookal kunnen we er niet mee fokken.   maar, ik zou het makkelijker vinden het naast me neer te leggen als ik de feitelijke risico's weet. Natuurlijk ga ik dinsdag ook even de d.a. bellen maar dacht dat jullie me ook wel vast wat wijzer kunnen maken ????  

Anoniem (Gast)

Al die vraagtekens moesten een ;-) zijn.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Als jullie hondje ermee geboren is, bestaat de kans dat als ze pups krijgt, haar pups ook een aangeboren liesbreuk hebben... Als je van tevoren al weet dat deze kans erin zit, zou ik absoluut niet met de hond gaan fokken. Nog los van of ze getest is op erfelijke afwijkingen.

 

Of showresultaten belangrijk zijn bij je ras is persoonlijk... maar zolang een gezonde atletische Franse bulldog zonder platte neus niet voldoet aan 'de standaard' zou ik het show-gedeelte naast me neer leggen. Het medische aspect is echter heel belangrijk! En hier lijkt het bij jouw hondje helaas niet goed te zitten, als ze geboren is met een liesbreuk. Dit moet je jezelf en toekomstige pupeigenaren ook niet willen aandoen. 

Liefssonja (Gast)

Als de kans groter is op een aangeboren liesbreuk bij haar pups is dat feit voor mij voldoende om me er bij neer te leggen dat we met haar geen nestje moeten nemen. Nu hadden we dat inmiddels al uit ons hoofd gezet. Maar het is voor mij makkelijker te accepteren op feiten in plaats van meningen. Bedankt voor de informatie! 

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik heb even op Google gekeken en van wat ik kan vinden is een liesbreuk (zeker bij geboorte) erfelijk. Moet met een operatie verholpen worden. Alle websites zijn er vrij kort over, echt maar een paar regels.

Volgende forumvraag: DM, twee dragers kruisen?!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^