(TE) klein huis???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik denk dat mijn woonkamer van alleen mijn bank gedeelte + tv 24 m2 is. Als ik daar een normaal formaat eettafel bij moet bedenken, dan moet ik om de meubels heen manoefreren. Dat is echt krap. Dan 2 kids van 3 jaar die met vriendjes spelen en een hond.. ik vind niet dat ik overdrijf dat ik zeg dat ik dat te veel vind..

En dat niet spelen in huis snap ik ook niet.. ik gooi regelmatig een stoffen piep beest door mijn woonkamer.. lekker ravotten..

En ts zegt zelf 2x per dag te willen lopen: tussen de middag en rond het avond eten. Tussen de middag 1 uur lijkt mij niet. Dus dan zou s avonds langer als 1 uur gelopen moeten worden? Sry, maar ik heb hier een ander beeld bij ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik heb ook maar een beer hoor, de anderen zijn logees, en komen niet iedere dag hier, maar een hond in een normaal huisje, al is het wat klein, moet gewoon kunnen hoor, zelfs als je kleine kinderen hebt.

de topic opener heeft zelfs een prachtige grote tuin schrijft ze, nou kan toch niet mooier, de kids kunnen buiten met de hond spelen, en binnen ? rustig ergens een plekje creeren, hier wordt ook niet binnen gespeeld.

en je richt je huis toch wat vriendelijker in als je een grote hond hebt, ik wel, zodat er genoeg loopruimte is binnen voor mens kids en hond.

het is toch te gek om het advies te geven dat een grote hond niet kan, de meeste forummers hebben net zo,n huis als ik, klein en niet al te groot, met tuin, niet iedereen heeft een villa, ik denk dat een grote hond rustiger is dan een klein hondje , en wat maakt het uit ? wanneer er genoeg gedaan wordt met de hond dan gaat tie in huis lekker relaxt liggen op zijn/haar plekje, en savonds lekker bij de baas/bazin, kids. niets mis mee toch. :-D

ik heb de beren wel eens een hele week, en echt, daar maak ik geen probleem van, wel wordt er horriup gewandeld gezwommen, een goeie tuin voor de beren, en binnen vertoeven ze dan voor de avond en nacht, erover heen stappen ? nou en, het is niet voor altijd, en nogmaals ik heb ook geen groot huis, en een grote beer. maar daar is niets mis mee.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Okay, ik heb een royale benedenverdieping. Ruim 98 vierkante meter met de hal en bijkeuken meegerekend. Toch struikel ik geregeld over een hond ;-)

Ik denk dat ts (en haar partner) zich wel moeten afvragen of het ze niet te druk, te veel, te benauwd kunnen gaan vinden, zo een grote hond erbij in een klein huisje.

De klein behuisde hier hoeven zich niet meteen aangevallen te voelen, want, er is niets verkeerds aan je dat eens goed af te vragen!

Als bijvoorbeeld de echtgenoot van ts zich gaat irriteren aan een steeds groter wordende, purperende hond in een krappe huiskamer… dan zit je er inmiddels mooi al met de hond in je huis.

Liever dat de ts en haar man alles vooraf goed overwegen en doorspreken, daarbij ook hun eigen huidige situatie goed onder de loep nemen. Willemijn, voor zover ik weet heb jij geen kinderen bij je in huis en hoef je niet de deur uit om naar je werk te gaan.

Dat schept uiteraard een volkomen andere situatie, niet een die je kunt vergelijken met die van de ts. Zo reëel moet je wel blijven, vind ik.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

onzin, er komen hier vaak kinderen over de vloer, kinderen van 0 tot 4 jaar, van hiernaast, mijn zus heeft twee kleinkinderen, kwamen hier ook vaak, en dan gaat Bamse niet de deur uit hoor.

en niet de deur uit ? tuurlijk wel, tuurlijk ga ik de deur uit, ben toch niet de hele dag thuis.

en iedereen mag hier komen kijken, als ik een huis heb met bezoek, waarook de hond vertoeft. denk dat men toch niet moet uitgaan van de ruimte van een normaal gezinswoning van, kan ik een hond nemen of niet ?

de meesten forumemrs zijn klein behuisd toch ?

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Het gaat er om Willemijn, dat jij iemand bent die dit gemakkelijk aan kan! Het deert jou niet als iedereen met opgetrokken knieën op de bank zit. Zo is jouw leven, je bent flexibel, de andere dag trek je de stofzuiger door de tent, gaan kleedjes in de wasmachine en voilà, Willemijn is niet zo gauw gek te krijgen. Dit bedoel ik uiteraard als compliment. Maar Willemijn, niet iedereen is zo!
Vandaar dat ik ook aangaf, stel dat de echtgenoot van de ts het irritant gaat vinden, dat kan toch?
Bespreek dit goed door van tevoren.
Ik was laatst nog bij mensen thuis die ook hutje mutje wonen met een grote Golden reu erbij. Dit beest zit 80% van de tijd in de tuin, omdat hij zo groot is, van alles omstoot en het zo krap is met hem erbij.
Begrijp je mijn punt?
Dan hadden ze beter een kat kunnen nemen.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

" [...]

En dat niet spelen in huis snap ik ook niet.. ik gooi regelmatig een stoffen piep beest door mijn woonkamer.. lekker ravotten..

En ts zegt zelf 2x per dag te willen lopen: tussen de middag en rond het avond eten. Tussen de middag 1 uur lijkt mij niet. Dus dan zou s avonds langer als 1 uur gelopen moeten worden? Sry, maar ik heb hier een ander beeld bij ;-) "

 

Er wordt hier binnen dus echt niet wild gespeeld... Dan ga ik liever even met ze naar buiten. Ik heb nu wel de ruimte, maar onze vloeren zijn daar simpelweg te glad voor en vaak is het net alsof je naar die scene van Risky Business zit te kijken. Bovendien schuiven ze dan vanzelf alle meubels aan de kant, juist omdat ze aanlopen kunnen nemen en geregeld uit de bocht vliegen. Dus buiten mogen ze wild zijn, binnen krijgen ze iets te kluiven, gaan we nog wel eens met een snuffelkleed aan de gang of doen we denkspelletjes. En aangezien TS een grote tuin heeft lijkt het me geen probleem om piep speeltjes dan even de tuin in te mikken :p

 

Verder was ik er half vanuit gegaan dat ze twee x per dag een lang stuk gaan lopen, en daarmee toch wel aan tenminste 2 uur komen. Dat zou mijn eis toch wel voor iedere hond zijn, ongeacht leefruimte binnen. Wanneer Winter niet genoeg beweging en uitdaging krijgt gaat hij rondjes rennen door het huis... ons huis is groot en heel open, ze kunnen een rondje maken door de gang, die aansluit op de kamer, die weer aansluit op de eetkamer, die waar aansluit op de keuken en die op zijn beurt sluit weer aan op de gang waar we mee begonnen... maar echt, daar wordt je stapelgek van, dat kan echt niet. Dus vandaar mijn mening 'bewegen buiten, binnen rust :p

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Drib speelt in huis rustiger als buiten. Ze schuift niets opzij en maakt niets stuk. En ik woon ook maar in een simpele rij ;-)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik


En dat niet spelen in huis snap ik ook niet.. ik gooi regelmatig een stoffen piep beest door mijn woonkamer.. lekker ravotten..

Roosje

 

Spelen hoeft niet altijd met rennen en springen te gebeuren.....Hier ook 2 grote honden, een Labrador en grotere kruising in een kleine woonkamer en druk spelen wordt idd niet toegejuigd maar afgeremd.

 

Ze zijn vrij om dat soort spel in de grote tuin voort te zetten die op een terrasje na geheel voor hun ingericht is (alhoewel zelfs daar behoorlijk wat vierkante meters voor hun gereserveerd zijn met matten en een speelgoed ton). Maar dat wil niet zeggen dat ze binnen alleen maar stil in een hoekje mogen liggen. Binnen wordt gepuzzeld, gespeurd, worden trucjes gedaan zelfs een balletje gerold die ze pas op commando mogen ophalen. Onderling 'bekvechten' ze al liggend of verzorgen ze elkaar.

 

Binnenshuis gebeurt alles in rust of lage versnelling, heerlijk!

 

 

 

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Heel persoonlijk.. Zo'n kleine ruimte, met 3 kids die gerust wel eens vriendjes/vriendinnetjes mee nemen, een kinder feestje etc..

Nee, ik zou het niet doen..

Ik ken iemand die 2 grote honden in een zeer kleine ruimte houdt. Ze werken beiden full time en hebben dus weinig tijd. De honden halen de boel overhoop en doen dingen die ze niet mogen. Dat is wel zielig..

Dus als je nu al van plan bent om maar 2x per dag een stukje te lopen en je wilt een labrador retriever (of te wel een energieke jachthond) nemen in een kleine ruimte met 3 kids.. Nee, ik zou het niet doen.. "

 Ten eerste heeft ze twee kinderen (lezen, een TWEEling van 3), verder staat er nergens in de openingstopic dat ze er maar 2x een stukje mee gaan lopen...

 

Jammer, want zo wordt een topic een verkeerde kant opgestuurd.

 

Maar ik heb begrepen dat ze ervoor gaan, Mandy succes en geniet er van!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Moeilijk vind ik om mijn mening te geven. 

De ideale toestand waar een hond en kinderen slechts even bij mekaar zijn tijdens visite ofzo, geeft niet realistisch  weer hoe het er aan toe gaat.

Kindjes zijn al eens zeurderig of ziek, of gewoon ondeugend. Heel normaal. Vragen soms het uiterste van hun ouders. 

Als daar dan op die kleine ruimte npg een ondeugende , plassende pup bijkomt......gaat veel bijkomende stress geven.

Kan TS dit echt wel aan ? De echtgenoot ? want zoals er al gezegd is , dan zit je wel met een probleem als het NIET gaat en als je van dieren houdt .

Je kan natuurlijk een hele fijne bench plaatsen en de hond daarin houden,, lekker in zijn eigen kleine woonkamertje, maar of dit nu de oplossing is ?

Ik persoonlijk zou nog paar jaar wachten of een kleiner hondje nemen...alhoewel......

neen , niet doen zou ik zeggen. 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

opgetrokken knieen , het is geen poppenhuis hoor.

ik kom uit een gezin van zes kinderen, ik was vier, en er kwam een hond, een schapendoes, een drie kamer woning, meer niet, met tuin, nimmer gezien dat daar een hond niet bij kon........ beetje overdreven wat hier allemaal geschreven wordt, huis te klein. :-D

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Volgens mij wil de man ook graag een hond, alleen kan hij zich geen voorstelling maken van de grootte van de hond in verhouding tot hun huis.
Al eeuwenlang leven mens en dier samen, in kleine en grote ruimtes.
Als ts haar huis vol meubels en kwetsbare prullaria heeft staan snap ik de bezwaren.
Maar verder vind ik het een heel normale situatie.
Ik ben er wel vanuit gegaan dat de hond vaker dan 2 x per dag eruit gaat.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" opgetrokken knieen , het is geen poppenhuis hoor.

ik kom uit een gezin van zes kinderen, ik was vier, en er kwam een hond, een schapendoes, een drie kamer woning, meer niet, met tuin, nimmer gezien dat daar een hond niet bij kon........ beetje overdreven wat hier allemaal geschreven wordt, huis te klein. :-D "

 Mijn ouders hadden een mini flat, 4 kids en een boxer. 

Het gaat niet om de ruimte. In China wonen hele families in een piep kleine woning. De woonkamer wordt 's nachts omgetoverd tot slaapkamer, met oprol matrassen. Ook zij hebben soms honden er bij. Hoeveel ruimte heb je nodig, voor een mens, of 2, of een gezin. 

In China anders dan in Indonesië,Curaçao, Amerika of bij ons. Hoe betrekkelijk is  ruimte.

 

Krijgt je hond liefde door ruimte? Door meer ruimte? Door genoeg ruimte? Wat is genoeg?

Mijn hond krijgt de liefde en aandacht die zo nodig heeft en de ruimte? Buiten mijn huis, alle ruimte die ze wilt.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ik vind dat ook wel overdreven wordt of ik heb toevallig altijd honden die binnenshuis de volle ruimte niet benutten op de puppentijd na.......dat kan natuurlijk ook. Ben ik langer in een ander vertrek bezig dan kiezen ze er 9 vd 10 keer voor om als het moet daar op elkaar in een hoekje in mijn nabijheid te tukken tenzij ik ze terug stuur.

honden page profiel mandymandy

Hallo allemaal,

 

Misschien was ik wat onduidelijk, we hebben de keus gemaakt voor een golden retriever,

mijn huis mag klein zijn maar niet vol en veel prullaria, dat kan al niet met de kinderen laat staan met een hond.

 

Het klopt dat mijn man het ziet zitten en inderdaad alleen de verhouding van het huis en de hond een beetje eng vind, wel zijn we van plan in de nabije toekomst te verhuizen, maar nu geniet ik nog van de tuin.

 

ik heb een tweeling van 3 die in December naar school gaan, en ik verwacht best dat er kindjes over de vloer komen maar dat zal allicht niet iedere dag van toepassing zijn.

 

Uiteraard ga ik vaker dan 2 keer op een dag wandelen, s ochtends en s avonds wat vlotter, maar s middags als de kinderen naar school heb gebracht, waarschijnlijk samen met de hond want het ligt om de hoek, dan kan ik heerlijk met de hond gaan wandelen zo ook s avonds na het eten aangezien ik dat zelf al 3 keer in de week doe, en daarnaast in het weekend kun je nog meer beweging opzoeken want dan is iedereen vrij.

 

Gr Mandy

honden page profiel mandymandy

wij zijn natuurlijk de tweeling al gewend met hun tweelingbox 2 kinderstoelen en speelgoed, wat te bedenken van de kinderwagen.

 

Dat is allemaal weg dus heb zeeen van ruimte haha

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Hallo allemaal,
 
Misschien was ik wat onduidelijk, we hebben de keus gemaakt voor een golden retriever,
mijn huis mag klein zijn maar niet vol en veel prullaria, dat kan al niet met de kinderen laat staan met een hond.
 
Het klopt dat mijn man het ziet zitten en inderdaad alleen de verhouding van het huis en de hond een beetje eng vind, wel zijn we van plan in de nabije toekomst te verhuizen, maar nu geniet ik nog van de tuin.
 
ik heb een tweeling van 3 die in December naar school gaan, en ik verwacht best dat er kindjes over de vloer komen maar dat zal allicht niet iedere dag van toepassing zijn.
 
Uiteraard ga ik vaker dan 2 keer op een dag wandelen, s ochtends en s avonds wat vlotter, maar s middags als de kinderen naar school heb gebracht, waarschijnlijk samen met de hond want het ligt om de hoek, dan kan ik heerlijk met de hond gaan wandelen zo ook s avonds na het eten aangezien ik dat zelf al 3 keer in de week doe, en daarnaast in het weekend kun je nog meer beweging opzoeken want dan is iedereen vrij.
 
Gr Mandy "

 

Ik vond je duidelijk zat hoor!

 

Dat wordt heerlijk genieten vanaf nu met de voorpret en straks vermoeiend op zijn tijd maar een o zo bevredigende vermoeidheid!.........vind ik dan

honden foto van mariska & leska,chicka,royke

Ik volg!!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Nou Mandy, je was duidelijk genoeg hoor. Hartstikke leuk dat jullie ervoor gaan. En je merkt, je kunt hier meer dan voldoende tips krijgen, ook als de hond er is....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Mandy, ga er voor. ;-) wanneer de pup er is, even onwennig, maar zo gewend, voor jullie en voor je pup. genieten zal dat zeker zijn, kids met hond, en jullie als baasjes, komt zeker goed. :-D

wanneer de hond eris, en je loopt toch ergens tegen aan, hier komen, je kan met adviezen alle kanten op. :-D

honden page profiel IDGIDG

honden foto van IDG

Hier ook een "klein huis" 2 mini hondjes en binnenkort een 3e hond (bc)
Mijn honden slapen alleen maar in huis af en toe spelen maar wilt spelen doen ze tijdens een wandeling of in de tuin.
Ik denk/vind dat het helemaal niks uit maakt hoe je woont als er maar genoeg ondernomen word.

Hoeveel gezinnen zijn er hier wel niet in Nederland met kinderen en een hond en wonen niet in een kast van een huis.

Als je echt de golden de uitdaging kan bieden wat hij/zij nodig heeft dan zeg ik lekker doen.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

"  
Ik vond je duidelijk zat hoor!
 
Dat wordt heerlijk genieten vanaf nu met de voorpret en straks vermoeiend op zijn tijd maar een o zo bevredigende vermoeidheid!.........vind ik dan "

 Helemaal eens 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" wij zijn natuurlijk de tweeling al gewend met hun tweelingbox 2 kinderstoelen en speelgoed, wat te bedenken van de kinderwagen.
 
Dat is allemaal weg dus heb zeeen van ruimte haha "

 Wij genieten nog elke dag van onze hond, zoveel liefde en vreugde. Zo een blijheid. Komt mijn man moe thuis van werk, veel stres, komt binnen en Luca begroet hem met een luid gepiep. Gaan ze samen op de bank en alles is weer vergeten. Zo mooi! 

 

Graag wel foto's! Alvast, veel succes en heel veel geluk! 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

"  Wij genieten nog elke dag van onze hond, zoveel liefde en vreugde. Zo een blijheid. Komt mijn man moe thuis van werk, veel stres, komt binnen en Luca begroet hem met een luid gepiep. Gaan ze samen op de bank en alles is weer vergeten. Zo mooi! 
 
Graag wel foto's! Alvast, veel succes en heel veel geluk!  "

 

Hier net zo! Mijn man komt altijd moe en hongerig pas 's nachts thuis en als ik dan een keer de slaapkamerdeur dicht heb gedaan, heb ik pech want het eerste wat hij doet is de honden naar beneden laten om uitgebreid te groeten en kroelen(die slapen bij ons). Dat ik daarbij af en toe uit mijn 'coma word gerukt' is bijzaak. ......Ik krijg zelfs op mijn kop de dag erna dat ik de deur voldoende open moet laten want de jongens willen hem toch groeten?!!!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Hier net zo! Mijn man komt altijd moe en hongerig pas 's nachts thuis en als ik dan een keer de slaapkamerdeur dicht heb gedaan, heb ik pech want het eerste wat hij doet is de honden naar beneden laten om uitgebreid te groeten en kroelen(die slapen bij ons). Dat ik daarbij af en toe uit mijn 'coma word gerukt' is bijzaak. ......Ik krijg zelfs op mijn kop de dag erna dat ik de deur voldoende open moet laten want de jongens willen hem toch groeten?!!! "

 Geweldig, je honden dat is toch het mooiste wat er is

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Naam pup teefje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^