verveling?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Inge, baasje van Bo & Jessy

Ik heb even een vraagje over Bo....

 

Ik heb het idee, dat hij zich niet altijd zelf kan vermaken...

 

Als ik een stuk met hem gewandeld heb, krijgt hij daarna van mij een kluif en ga ik iets voor mezelf doen.

hij kluift dan ook wel even, maar daar stopt hij op een gegeven moment mee en gaat dan naar mij staren :)

Als ik opsta om wat te drinken te pakken of even een sigaretje te roken op balkon, gaat hij mee. Opzich niks mis mee natuurlijk, maar als ik dan terug loop, loopt hij mee en zit hij mij weer aan te kijken.

 

Hij pakt wel eens een speeltje of gaat slapen, maar meestal is hij op mij gericht...

 

hebben jullie een idee? Hoe kan hij zichzelf iets meer vermaken?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Zou het niet een beetje de leeftijd zijn? Ik zie in je profiel dat Bo nog 1 moet worden.

Mellow had dat op die leeftijd ook wel namelijk.

 

Ik heb er eigenlijk niks bijzonders aan gedaan, het ging hier best heel vanzelf. Eerst moest ik haar vaak vermaken en liep ze nog heel veel mee: ik naar de keuken, zij naar de keuken, ik naar de gang, zij naar de gang, ik naar de wc, zij naar de gang (omdat het toilet nogal klein is ). Liet ik haar in de huiskamer, dan vond ze dat heel erg (ging blaffen, aan de deur krabben -> verf ernaast is ook een beetje weg...), daarom heb ik op een gegeven moment besloten dat ze best mee mocht lopen. Ze was nog jong, wilde graag weten waar ik heen ging, wat ik ging doen.

En steeds vaker ging ze uit zichzelf ook weer terug of ze bleef gewoon liggen.

 

Nu kijkt ze even op als ik opsta maar meer ook niet.

Ze is nog lang niet oud natuurlijk, maar ze weet waar ik heen ga (boven, toilet of gewoon even weg) en vooral dat ik ook altijd weer terug kom.

 

Ze vermaakt zichzelf ook prima. Meestal gewoon slapen of kluiven, soms pakt ze een speeltje en gaat ze spelen. Heel soms gaat ze uitdagen, dan wil ze met mijn vriend spelen. Dan zie je ook aan haar hele houding dat ze niet alleen wil spelen, gaat ze hem echt uitdagen (en dan heb je haar ook zo helemaal gek gemaakt )

 

Hier heb je alleen niet zoveel aan geloof ik 

honden foto van Inge, baasje van Bo & Jessy

hehe, ik heb er niet veel aan nee...maar wel leuk om te lezen, dat het herkenbaar is :P

 

bo is nu 10 maanden, in juni wordt hij een jaar....het wisselt ook wel hoor, soms kan hij zich prima vermaken.

Mijn fout is dan nog wel eens dat als hij me met zn grote ogen aan kijkt, ik hem aandacht ga geven...nu trap ik daar niet meer in :)

 

Mijn vriend zegt ook wel dat ik hem te veel vermenselijk zeg maar...ik denk al gauw dat hij zich dan verveelt of eenzaam is, terwijl dat misschien niet eens het geval is.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Honden zijn sociale dieren, als de baas thuis is, willen ze graag bij je zijn. Daarom lopen ze je vaak achter na in het huis, zeker als ze nog jong zijn. Dit gaat vanzelf wel minder worden.

Als ze gaat staren na het eten van de kluifje, kan je haar speeltjes geven, of een hersen werkje. Verstop voertjes in een fleece kleedje en laat haar zoeken. Verder doe jij gewoon je ding, ze moet leren dat jij soms even niet met haar bezig bent. 

Als je haar verder genoeg aandacht geeft, lekker met haar wandelt, dan kan je haar verder gewoon laten op dit soort momenten. Ze zal zelf wel zien dat er soms gewoon even geen aandacht is van de baas. Helemaal niet erg! 

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^