Stille loopsheid?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Cher (Gast)

Hoi allemaal,   Ik heb 2 Chihuahua's, een (intacte) reu van 2 jaar oud en een teefje van 1 jaar. Het teefje in vorig jaar oktober voor het eerst loops geworden, met alles erop en eraan. De eerste 2 weken was het nog te doen in huis, maar toen het reu'tje erg geïnteresseerd begon te raken, is hij voor 2 weken bij schoonouders gaan logeren. Het teefje is daarna niet schijnzwanger geweest en ook geen baarmoeder ontstekingen enz, dus dat ging goed gelukkig. We willen haar laten steriliseren, maar omdat het nogal prijzig is zijn we daarvoor nog aan het sparen. Dus 1 van de 2 zou weer uit logeren moeten wanneer het weer zo ver is.   Nu hebben we al een tijdje het idee dat ze weer loops aan het worden is, want het reutje vind haar weer erg lekker ruiken. En sinds vandaag vertoont het reutje ook echt reuen gedrag: laat het teefje geen moment met rust, probeert iedere keer te rijden, janken, hijgen enz.. Maar het teefje vertoont nog steeds geen kenmerken van loopsheid: geen bloed, geen zwelling, geen gedragsveranderingen.   Iemand hier ervaring mee?  Kan dit een stille loopsheid zijn?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

daar is nog niets van te zeggen, het is vaak al weken van te voren dat een teefje gaat ruiken, en dat er zeker reuen zijn die er al op reageren.

als de eerste keer een goede loopsheid is geweest, dan zal de tweede loopsheid ook normaal verlopen, uitzonderingen zijn er altijd, maar de meeste na een eerste goede loopsheid zal ook de tweede keer normaal verlopen, maar.... er is nog geen cyclus waar je de klok op gelijk kan zetten, dat gebeurt pas na een paar loopsigheden, en er zijn er bij die nimmer een vaste cyclus zullen hebben.

zou nog even afwachten.... :-D

honden page profiel MarijkeMarijke

Kijk goed uit. Er zijn gevallen bekend dat een teefje de loopsheid stop zet en later weer laat beginnen. Ook wanneer je denkt dat de loopsheid voorbij is, kan ze nog gedekt worden. Menige fokker heeft zo een nestje pups van de dure fokreu en pups die verdacht veel lijken op de bastaard hond van de buurman... Maar misschien zijn er fokkers die er meer van weten en willen reageren?

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^