Twee maanden na loopsheid nog steeds dikke vulva?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HesterHester

honden foto van Hester

Hallo allemaal,

 

Mijn hond van 13 maanden is 2 maanden geleden loops geworden maar heeft nog steeds en verdikte vulva en wat opgezette melkklieren waar ze nu niet graag meer aangeraakt wil worden. Ze gedraagt zich verder niet raar, geen nestdrang ofzo. Ze is wel een stuk rustiger dan voorheen maar kan verder niets geks aan haar ontdekken. Kan iemand mij zeggen of dit normaal is of dat ik misschien toch maar even naar de dierenarts moet?

 

Alvast bedankt!

 

Groetjes, Hester.

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa 2 doggies

honden foto van Nelis & Noa

Voor zover mijn kennis rijkt is dit volkomen normaal. Ongeveer 3 maanden na de loopsheid zijn de meeste organen weer terug op hun normale niveau, maar na de eerste loopsheid is het normaal als alles wat volwassener blijft. Dit is dan het uitgangspunt voor 3 maanden na de volgende loopsheid.

Hoop dat iemand anders het nog verder toe kan lichten.

honden page profiel Lisette de WitteLisette de Witte 3 doggies

honden foto van Lisette de Witte

Ik denk dat ze schijnzwanger is. Normaal bevalt een teef 2 maanden na de loopsheid en wanneer dit niet gebeurd worden ze schijnzwanger. Kunnen ze wat opgezette melkklieren hebben of zelfs melk geven. Ook zijn ze vaak wat slomer.

 

Op zich geen zorgen, hou dr gewoon goed in de gaten.

Wat je het beste bij schijnzwanger kan doen is veel afleiding geven, zodat de hond niet bezig kan zijn met dr zogenaamde toesland. Geef haar ietsje minder eten.

Eventueel kan je haar druppels geven van Puur, tegen schijnzwanger.

 

Meestal gaan het vanzelf wel weer voorbij en vooral geen aandacht aan geven. Niet aan de tepels zitten, want dan bevorder je het alleen maar. En als ze wel nesteldrang krijgt spullen weghalen zodat ze niet kan nesten.

 

Succes ermee!!

honden page profiel WendyWendy 1 doggies

honden foto van Wendy

Na de eerste loopsheid wordt de vulva zowiezo nooit meer zo klein als ie was.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je twijfelt, en terecht, van heel klein vulvaatje naar een volwassen vulva, dat is dus normaal, de tepels zullen ook wat groter zijn dan voorheen.

maar de melkklieren als die opgezet zijn is een teken van schijndracht, vertrouw je dat toch niet helemaal, dan de dierenarts, schijndracht gaat vanzelf over, en als er geen vervelende sympthomen zijn van de schijndracht, niets aan laten doen, gaat echt vanzelf over, is het zo dat de klieren behoorlijk zijn opgezet, kan je de melkklieren masseren met kampferspiritus.... dat verlicht de pijn en daar slinkt het van.

honden page profiel HesterHester

honden foto van Hester

Bedankt voor jullie reacties. Maakte me niet echt bezorgd maar gisteren was ik op de fokkersdag en toen zei een mevrouw er wat over (Dat de vulva nog wel aardig verdikt was na 2 maanden) waardoor ik toch een beetje bezorgd werd maar jullie hebben me weer gerustgesteld. Ik hou het gewoon even in de gaten.

 

Groetjes, Hester.

Volgende forumvraag: "verroeste" bench??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^