Verstand van plantjes?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Hallo allemaal,

 

Ik hoop dat iemand me kan helpen.

De laatste paar dagen is de stoelgang van mijn beide hondjes niet helemaal zoals het normaal is. Zo af en toe hebben ze last van zachtere ontlasting, wat niet zo zacht als diarree is, maar wel zacht genoeg dat het in hun broek blijft hangen.

Nu heb ik zitten nadenken waar dat nu vandaan komt. Aan het eten kan het niet liggen, het maakt niet uit welk diersoort ze gegeten hebben. Ook is er geen verschil als ik meer bot/minder orgaan toevoeg.

 

Een ontwormingskuur hebben ze juist gehad, en deze zou ook de giardia meenemen. Nu denk ik niet dat het giardia is, omdat ze ook nog steeds regelmatig harde (normale) ontlasting hebben. Daarom heb ik de ontlasting ook nog niet laten onderzoeken, omdat het dan wel normaal is, en het volgende moment weer niet.

 

Nu is het uitlaatstrookje vlak bij ons huis waar we de honden laten ontlasten tussen de grote wandelingen door volop in bloei. De gemeente zal deze stroken enkel maaien indien er een evenement is in de stad, dus er heerst een hoop onkruid. Op zich een heel fleurig gezicht.

Gisteren bedacht ik me ineens dat er misschien iets in bloei is wat de honden kan irriteren. Toen ik de honden namelijk mee naar binnen nam, zaten hun poten en vacht vol met plakkerige zaden die gele vloeistof afscheidt. Deze heb ik eruit gehaald/geborsteld. Daarna kwam het vermoeden dat dit het wel eens kon zijn wat de zachtere ontlasting veroorzaakt.

 

Gisteravond heb ik daarom besloten om niet langs die strook te wandelen, en vanmorgen was er geen drang tot ontlasten. Mijn vriend heeft vanmorgen de honden wel weer uitgelaten over de strook, en toen ik daarnet met ze de polder in ging leek alles in eerste instantie nog steeds prima. De tweede grote boodschap was helaas wel weer zacht.

 

Ik heb foto's gemaakt van de overheersende bloemen/onkruid en een foto van de plakkende zaden die ik uit de vacht/poten heb gehaald gisteren (er zitten dus wel haren doorheen).

Ik durf niet te zeggen of de zaden van hetzelfde onkruid af komen. Is er iemand die met zekerheid kan zeggen of de planten reactie kunnen veroorzaken bij honden? [

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 03 april om 19:20 --

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Dat is vervelend. Geen enters. Geen foto's. Even kijken of de foto's het in de reactie wel doen:



honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Upje O-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ik weet het niet, Maar heb even de tekstlayout een beetje aangepast.

 

Misschien staat de plant hiertussen?

 

http://www.wildebloemen.info/pages%20overig/resultkleur.php?color=geel&bloemvorm=alles

 

 

honden page profiel TheaThea 3 doggies

honden foto van Thea

Dit is gewoon koolzaad, daar wordt o.a. frietvet van gemaakt en kan volgens mij geen kwaad hoor. Hebben ze het gegeten dan?

 

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

Sorry geen verstand van plantjes , wel heel vervelend hoop dat je de oorzaak vind. Hierbij een upje voor je

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

De plakkende zaden lijken me afkomstig uit een boom, kan dat? Zijn daar bomen? De planten zijn volgens mij ook koolzaad. of de klachten door één van deze veroorzaakt worden durf ik echt niet te zeggen. Misschien paar dagen ergens anders lopen?

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anne

Koolzaad is natuurlijk wel enorm rijk aan olie vandaar dat het gebruikt wordt om koolzaadolie uit te persen. Maar dan moeten ze wel heel goed en lang kauwen om die celkern kapot te maken, ze hebben immers geen enzym in hun speeksel om plantencellen kapot te maken vandaar dat je groenten en fruit altijd voor moet koken of tot moes moet malen om de celkernen kapot te maken anders heeft de hond er niks aan.

Het kan wel zijn dat als ze het in hun vacht hebben zitten ze op hun gemak thuis die zaden eruit kunnen vissen en consumeren en als ze er dan gevoelig voor zijn.....

Zeg nooit, nooit!

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Ja, er staan bomen inderdaad. De voorgaande jaren is me dit niet in zo'n hevige mate opgevallen, vandaar dat ik niet zeker wist vanwaar het vandaan kwam. Het zou best kunnen dat ze er wat van binnen krijgen. Ik zie ook niet alles en ze kunnen best perfectionistisch zijn in het schoonhouden van hun vacht. Zulke plakkers moeten eruit, ook als vrouwtje hen op dat moment niet helpt. Daarnaast zijn het twee reuen die graag ook proeven als ze wat lekkers ruiken. Een plasje over plantjes kan dan ook wat extra's bevatten als ze het eraf likken.

honden page profiel teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.teckelventje Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Die plakkende zaaddoosjes zijn van de populier, honden vinden ze niet lekker maar omdat ze plakken aan de poten krijgen ze ze wel binnen weet niet of het kwaad kan.Hein.

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Bedankt voor alle antwoorden :-). Ook vandaag weer ergens anders gewandeld, ontlasting was weer prima! Ik hoop dat dat zo blijft nu, maar het is verder een beetje een vreemd gebeuren O-).. Na alle reacties zat ik te twijfelen of ik dan toch maar beter ontlasting kon laten onderzoeken, maar dan is er weer een dag helemaal niets aan de hand (terwijl ze wel extra eten hadden gehad vanwege intensieve training gisteren). Duimen maar dat de darmflora even van de rel is geweest en alles nu weer prima in orde is ;-) en anders vraag ik jullie weer om mee te denken.

honden page profiel Marjan. AmBull ClubMarjan. AmBull Club

honden foto van Marjan. AmBull Club

Ik heb een boekje gemaakt over giftige planten. die ik je wel wil opsturen als je je email geeft. 

ik kan je het wordt bestand geven of het boekje, wat je dan dubbelzijdig moet uitprinten en nietten.

 

Volgende forumvraag: stabiele hond?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^