Gedrag beagle verklaring?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Valerie Valerie

honden foto van Valerie

Hallo, 

 

Ik heb even een nieuwsgierige vraag. Eentje die ik zelf niet kan afleiden/beantwoorden. 

Achter aan de haag in de tuin zijn er nog honden, een cavalier king charles spaniel en een newfoundlander. 

James vindt de grote hond heel fijn! Maar de kleinste kan James niet zo goed uitstaan lijkt me, zij grommen naar elkaar. En wanneer ze elkaar tegenkomen, grommen ze nog erger. Vooral James begint dan. Terwijl wanneer hij losloopt, honden hem amper interesseren. Nu kom ik tot de vraag!

Wanneer ik ook aan de haag kom, komt hij zo op mij gesprongen en geeft hij me kusjes en lekjes en oh wat is hij dan zo lief! Dan komt hij letterlijk aan mij schuren. Net hetzelfde in het bos, toen kwam een golden hem achterna gelopen, hij kwam eventjes aan zijn "pietje" ruiken en likken. James vond dat precies niet zo fijn, hij was minder speels als hij anders zou zijn. Alweer kwam hij naar me toe gesprongen, precies om te zeggen dat hij dat niet fijn vond, gelijk een klein kindje dat zou doen. 

Alsook vroeger, als er eens een "boze" hond los gelopen was op de hondenschool en hij liep op James af. Dan sprong hij ook tegen me aan. Dan aaide ik hem eens, praatte ik vrolijk tegen hem. Zodat hij het "ongelukje" van toen niet te veel herinnerde en terug wat zelfvertrouwen had, bij wijze van.  

 

Nu vraag ik me wel af wat de betekenis is van zulk gedrag te vertonen!

Het is allemaal schattig en lief, maar ik wil het ook wel eens weten waarom :D 

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Hij vraagt bevestiging en steun bij jou. Hij weet denk ik in dat soort situaties niet goed wat hij moet doen en komt dus naar jou toe voor extra steun.

Volgende forumvraag: Hond heeft iemand gebeten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^