Giardia??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Hoii allemaal

 

Evie is besmet geraakt met giardia. Ze heeft een panacur kuur meegekregen voor 5 dagen gister waren de laatste pilletjes. Vandaag heeft ze weer diarree. Betekent dit dat de panacur niet aangeslagen is of dat ze gewoon opnieuw besmet is.

 

groetjess

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Hoi Angelique:

panacur werkt voor 90% van de gevallen, helaas werkt het voor 10% niet genoeg. Het kan ook zijn dat je hond opnieuw besmet is. Heb je je hond goed schoon gehouden? Ik zou even terug gaan naar de dierenarts. Ze kunnend e test opnieuw doen om te kijken of de giardia inderdaad nog in het lichaam zit. Dan is er ook nog andere medicatie voor. 

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Het gaat dan trouwens om de metrazol. Dit middel heeft wel wat meer mogelijke bijwerkingen daarom wordt er altijd eerst panacur gegeven. Helaas moet 10% van de gevallend daarna toch nog de metrazol hebben.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ik moest voor de giaria 5 dagen panacuur, de (uit mijn hoofd) 2e en 5e dag billen wassen, want de eitjes kunnen in de haren blijven plakken. Na 3 weken, kuur herhalen. Weet niet of je nog andere dieren hebt? Hier moest ik onze kat ook behandelen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Je laat best opnieuw een labotest doen, voor je een ander geneesmiddel gaat toedienen.

Dat je hond nog diarree heeft, hoeft niet te betekenen dat de giardia er nog is. Giardia hakt stevig in op de darmen, daarom kan het zijn dat de hond nog een tijdje diarree blijft houden omdat de darmen zo geprikkeld zijn, maar eigenlijk is de parasiet zelf wel bestreden. 

Alleen een nieuw testje van de uitwerpselen kan hier uitsluitsel over geven.

 

Knuffel voor Evie en een snel herstel gewenst!

Volgende forumvraag: op t achterpootje van pup gestaan.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^