op jacht ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wendy baasje van EbbyWendy baasje van Ebby

honden foto van Wendy baasje van Ebby

Al ruim een week is Ebby aan het ruiken, snuffen en piepen, ik wordt er gek van.

Ze blijft constant achter in het huis op dezelfde plek snuffen, snuffen en nog een snuffen, ze rust even uit en begint weer L.

Ook na een uitputtende fietstocht schiet ze gelijk weer naar achter om weer te snuffen.

We zien helemaal niks, alleen Ebby ruikt wel degelijk wat, een muisje binnen, ik weet ’t niet, bij mn moeder gaat ze constant achter de bank ruiken, precies hetzelfde als dat ze thuis doet.

Normaal ligt ze na de wandeling s’avonds altijd te snurken maar daar heeft ze nu geen tijd meer voor, gaat dit over ?! of moeten we dit aan gaan pakken! ?

 

groetjes Wendy

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Upje voor je,

 

Ik heb zelf eigenlijk geen idee.. Misschien zit/loopt er iets onder de vloer dat ze hoort of ruikt?

Is ze makkelijk af te leiden en uit de 'snuffelmodus' te halen? Zo ja, dan zou ik me er niet heel veel zorgen om maken, maar haar wel proberen af te leiden dat ze niet té lang dit gedrag blijft vertonen en dan kijken of het over gaat.

 

Is het zo dat je haar heel moeilijk (vrijwel niet) kan afleiden en dat ze verder ook echt heel onrustig/stressig ervan wordt, dan zou ik er wel actief iets mee doen. (Echt goed zoeken of je zelf iets vindt, haar weghouden bij die plek enz..)

 

Gr. Alexandra

 

 

 

 

honden page profiel Wendy baasje van EbbyWendy baasje van Ebby

honden foto van Wendy baasje van Ebby

Op zich is ze wel makkelijk af te leiden met voedsel, maar ja die paar uurtjes dat ik weg ben om te werken is ze aan 't snuffen natuurlijk.

Ik ben er wel van overtuigd dat er iets moet zijn maar kan niets vinden helaas :( anders had ik 't gelijk weggehaald.

Ik ga er mee aan de slag, bedankt voor de info

  

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa 3 doggies

honden foto van Nelis & Noa

Het kan best zijn dat ze zelf iets zoekt om mee bezig te zijn. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is een fietstocht niet zo uitputtend, het maakt de hond op zeer korte termijn lichamelijk moe, maar geestelijk moe is veel vermoeiender voor een hond. Gebruik maken van haar goede neus zou mijn advies zijn. Speurspelletjes, zoekspelletjes en hersenwerk doen. Dit is leuk voor baas en hond en veel vermoeiender dan fietsen qaar de hond hoofdzakelijk een betere conditie van krijgt.

honden page profiel Wendy baasje van EbbyWendy baasje van Ebby

honden foto van Wendy baasje van Ebby

Hier kan ik wat mee, bedankt voor de tip, ik ga hier zeker mee aan de slag. 

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa 3 doggies

honden foto van Nelis & Noa

Leuk om te lezen. Ik ben wel wat kort soor de bocht, omdat ik vanaf mobiel type. Er zijn echt heel veel leuke dingen op dit forum te vinden en ook mbv google over hersenwerk en speuren. Iets leuks om mee te beginnen is misschien balletje balletje. 3 bekertjes waar jij net doet of je iets onder alle 3 stopt, maar werkelijk stop je het lekkers maar onder 1 bekertje. Speuren maar! Bijna alle honden vinden dit geweldig

honden page profiel Wendy baasje van EbbyWendy baasje van Ebby

honden foto van Wendy baasje van Ebby

Het snuffen is de afgelopen paar dagen een stuk minder, huh, ik snap er niets van.

De ruik spelletjes toch maar gaan doen, wel grappig om te zien   

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Er zal wel iets hebben gezeten. Hoef je niet eens zelf te zien of horen.

 

Toen wij nog in de flat woonden, zat poes Puk urenlang op het balkon, te staren naar een opening tussen de bakstenen van het balkonmuurtje (om de zoveel stenen was een open voeg). Nadat ze daar avonden had gezeten kwam ze binnen met een (wat ik dacht) grasspriet uit haar mond. Dat bleek een staartje te zijn, van een muisje...

 

En hier in dit huis zat ze vaak naar de opening tussen koelkast en keukenblok te kijken. Soms wat snuffen, maar vooral vaak kijken.

Tot we op een ochtend een halve muis vonden op het kleed...

Bleek dus uit de kruipruimte te komen, via de opening in de keukenvloer (vorige bewoner was slechte doe het zelver, dus enorm gat waar vaatwasser-afvoer door naar beneden ging). Ook allemaal keuteltjes achter de plint. Dus schoongemaakt, gat dichtgemaakt met pur en nooit meer last gehad.

Pukje was dus toch wel een roofdier 

 

Mellow heeft zulke dingen nooit gehad eigenlijk. Die gaat alleen op jacht in het bos.

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Heb dit met Lobke gehad in het vakantiehuisje, steeds zat ze op een plaats te zoeken en dan opeens met der neus op de vloer de kamer door Toen ik wegging en de waterleiding af sloot zag ik muizen keutels en een gat onder de vloer bleek er een muizennest te zitten onder de vloer,. na wat lokdoosjes geplaatst te hebben geen last meer gehad ondanks dat we er een jaar lang niet meer zijn geweest,.het gat is nu dicht en geen last meer van muizen.Hein.

Volgende forumvraag: Mijn hond bijt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^