Gezocht; mensen die meeliepen lage vuursche 29 maart. Grote honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel paulienpaulien

honden foto van paulien

Hallo, Gisteren liep ik met mijn familie en hond in de lage vuursche, dicht bij de midgetgolfbaan. Er stonden op een groot recht pad een flink aantal mensen met honden. Voor zover ik zag waren het Newfoundlanders, Landseren en sowieso een pracht van een Sint Bernhard. Die viel op omdat de rest gitzwart was. Dus ik kan er ook totaal naast zitten wb de andere rassen aangezien dat wel heel toevallig zou zijn. De honden zaten er, op twee na, rustig bij en hadden het best warm met dito gelaatsuitdrukking. Ze zaten allemaal aan de riem en uiteraard deed ik mijn hond dus ook aan de riem. Toen we dichterbij kwamen nam een meneer zijn twee honden apart van de groep waardoor ik helaas tussen hem en de groep door moest lopen. Ik zou dat normaal niet doen want het is wel een beetje vragen om. Maar aangezien er geen andere optie was en ze er allemaal heel relaxt bijzaten toch gedaan. Eigenlijk vrijwel direct sprongen de twee honden van de meneer die apart stond naar voren. En twee maal 80 kilo kan niemand zomaar houden en dus sprong de ene (reu?) op een hond uit de groep en de ander boven op Jos. Al gauw zaten er drie van die beren bovenop Jos en gelukkig heb ik haar er tussen uit weten te krijgen met het nodige getrek en geduw. Ik ben hierbij in mijn been gebeten en Jos heeft buiten wat oppervlakkige bijtekenden een gekneusde rug aan over gehouden. Nu kunnen deze dingen gebeuren, zeker in een grote roedel met wat stoere kerels en dito teven. Ik wik geen rel veroorzaken en achteraf kwam men ook wel vragen hoe het ging. Wel wil ik nu toch graag met iemand in contact komen aangezien er toch wel wat schade is (tetanus is verlopen, dus moet een prik halen, dierenarts) en verder omdat ik duidelijk wil maken dat grote groepen mensen met honden of bij elkaar moeten staan, of zo moeten gaan staan dat je anderen niet dwingt tussen een aangelijnde roedel door te lopen. Kent iemand mensen die meeliepen, liep er iemand zelf mee of kent iemand een topic waar over deze wandeling werd gesproken? Ik kan zelf niks vinden op internet helaas. Groetjes

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ik weet wel dat er gisteren een hondenwandeling is geweest op Hooge vuursche/ kasteel groeneveld, maar dat is denk ik een ander gebied?!

honden page profiel paulienpaulien

honden foto van paulien

Weet niet hoe ver hooge van de lage is. Honden zagen er aardig moe uit, dus wellicht hebben ze een eind gelopen? Was dat een meeting met allemaal van die beren?
Het was trouwens een geweldig gezicht zo al die beren bij elkaar.

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Hier op deze site staat een wandeling vernoemd; http://www.hondenwandelclub.nl/onze-wandelingen

Maar daar lijken niet specifiek grote honden tussen te staan?

Maar wellicht weten zij/iemand van die site meer?

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Het was de hondenwandelclub die ik bedoelde, maar die hadden een teven/castraten wandeling en zo te zien liepen er geen grote beren mee rond. Vooral wat kleinere honden.

Dus dat zal het wel niet zijn dan.

honden page profiel paulienpaulien

honden foto van paulien

Nee, weet wel zeker dat zij het niet waren ja. De grootste hond in de fotohoek is een aussie.
Wel bedankt voor het mee denken!

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Kan het een Berner Sennen waldeling geweest zijn? Weet niet waar die was maar dat zijn ook echte beren... Van wat ik gehoord heb waren er zo'n 137 Berners op die wandeling...

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Kan het een Berner Sennen waldeling geweest zijn? Weet niet waar die was maar dat zijn ook echte beren... Van wat ik gehoord heb waren er zo'n 137 Berners op die wandeling... "

 Dat was volgens mij ergens op het strand.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

"  Dat was volgens mij ergens op het strand. "

 


Ja, ben toch nog snel in het topic gaan kijken waar dat stond en de datum bleek ook al niet te kloppen. Te snel gereageerd *bloos*.

honden page profiel paulienpaulien

honden foto van paulien

Ahum, oeps! Gisteren was uiteraard de 30e haha.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Hm... Dan klopt de datum dus wel haha ;-). Dit is in elk geval de link van de bernerwandeling, geen idee waar Laag Vuursche ligt maar die wandeling was in Noordwijk aan Zee http://borisinfo.nl/recreatie-evenementen/strandbernermeeting.

honden page profiel paulienpaulien

honden foto van paulien

De 29e was zaterdag, ik was zondag in lage vuursche. Die Berner wandeling was het ook echt niet. Waren allemaal gitzwart op de Sint Bernhard na...

Bedankt voor het meedenken!

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel

honden foto van Ingrid van de Koppel

He, wat een vervelende situatie! Ik ken de plek goed; ik loop daar regelmatig mee met sociale wandelingen georganiseerd door Angelique van Kuijk. Het is normaal een heel stil bos. Sterkte met de verwondingen!

Volgende forumvraag: Berner Sennen Meeting
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^