Is normaal KVV voldoende voor een hond zonder premix?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Zoals de titel al zegt. Kan een hond al zijn/haar voedingstoffen halen uit alleen vlees? Ik voer al ruim 16 maanden Lotgering maar vrienden van me hebben net en pup waardoor ik me weer ga verdiepen in dingen als calcium/ vitamines ect... Er zijn allerlei leuke tabellen van wat een hond van een bepaald gewicht nodig hebben enzo. Vergelijkingsites met wat er in welk voer zit ect.. Maar de meningen zijn zo verschillend.. In brok zou alles wetenschappelijk zijn afgesteld op wat een hond nodig heeft...en een hond heeft alleen vlees nodig..maar blijkbaar ook weer extra dingen als soms groentens of premix door het KVV.. (Ik ben niet dom ofzo, maar ik kan geen tabellen lezen..percentages en dingen lezen lukt me niet) Mijn hond eet KVV en barft soms omdat ze geen brok wil eten!! Als ze het wou en er goed op deed was ik ook niet moeilijk gaan doen. Ze heeft veel last van haar annaalklieren en van hotspots.. Mocht ik dat bijvoorbeeld met een smakelijk brokdieet kunnen veranderen zou ik dat graag doen. (Ik denk niet dat dat gaat lukken omdat brok % gewijs zo weinig voedingstoffen bevat).. Maar uit alleen haal lotgering haalt ze het ook niet. Mijn budget reikt ook niet tot 60 euro in de maand dus over stappen naar varianten word lastig. (Ben ik wel toe bereid, maar dan ga ik wel denken dat een hond hebben voor de elite is) En als laatste (of eerste) vraag, moet een loopse teef extra ijzer binnen krijgen??

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Welke variant van lotgering geef je? Hotspots kunnen komen door een allergie. Kip en rund veroorzaken de meeste allergieën. Mijn hond kan niet tegen kip. Dus geef ik de lamvariant en de totaal met wild. Hiernaast 5 dagen barf. In principe is een premix niet nodig mitst je voldoende afwisseld in verschillende diersoorten. Groente is altijd gezond om extra te geven. Ik koop regelmatig de groente die in de aanbieding zijn. Gooi dit r in de blender en vries t in. Daarnaast wat tafelresten. Met 60 euro per maand is er hier en daar echt nog wel wat mogelijk met andere merken. Of ga verschillende merken combineren.

honden page profiel elianne elianne

honden foto van elianne

Mocht je de kip variant geven, daar kan je hond allergisch op reageren....hier ook!

Ik geef Kvv en brokdagen, Smuldier KVV doen ze het super op. ( meningen over Smuldier zijn op het forum verdeeld, maar dat is ieder zijn eigen mening/ervaring)

Wat de hotspot betreft , mijn ene Leo is daar óók gevoelig voor, zet je hond een tijd op Pens , daar zitten goede bacterien in voor de weerstand op te peppen.

Hotspot kan dan even verergeren, maar verloop van tijd moet dit zeker verminderen.

Maar dat zal je wel weten vermoed ik ;-)

In mijn ogen ben je zeker goed bezig hoor.

Een ander merk tussendoor, groente, karnemelk ( zuivert het bloed) jogurt, fruit is geen probleem

Kijk/lees eens op Barfplaats.nl , goede forum! daar jij ook Barft.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Zoals de titel al zegt.

Kan een hond al zijn/haar voedingstoffen halen uit alleen vlees?

Ik voer al ruim 16 maanden Lotgering maar vrienden van me hebben net en pup waardoor ik me weer ga verdiepen in dingen als calcium/ vitamines ect...

Er zijn allerlei leuke tabellen van wat een hond van een bepaald gewicht nodig hebben enzo.
Vergelijkingsites met wat er in welk voer zit ect..

Maar de meningen zijn zo verschillend..
In brok zou alles wetenschappelijk zijn afgesteld op wat een hond nodig heeft...en een hond heeft alleen vlees nodig..maar blijkbaar ook weer extra dingen als soms groentens of premix door het KVV..

(Ik ben niet dom ofzo, maar ik kan geen tabellen lezen..percentages en dingen lezen lukt me niet)

Mijn hond eet KVV en barft soms omdat ze geen brok wil eten!!
Als ze het wou en er goed op deed was ik ook niet moeilijk gaan doen.
Ze heeft veel last van haar annaalklieren en van hotspots..
Mocht ik dat bijvoorbeeld met een smakelijk brokdieet kunnen veranderen zou ik dat graag doen.

(Ik denk niet dat dat gaat lukken omdat brok % gewijs zo weinig voedingstoffen bevat).. Maar uit alleen haal lotgering haalt ze het ook niet.

Mijn budget reikt ook niet tot 60 euro in de maand dus over stappen naar varianten word lastig. (Ben ik wel toe bereid, maar dan ga ik wel denken dat een hond hebben voor de elite is)

En als laatste (of eerste) vraag, moet een loopse teef extra ijzer binnen krijgen?? "

 

In feite geef je zelf het antwoord al. Nee, ik vind een KVV zonder premix niet afdoende voor veel honden. Daarnaast kun je de inhoud van dit merk bediscussiëren. Daar heb ik een duidelijke mening over, aangezien ervaring leert dat het nog steeds te vet is voor veel honden en een slechte kwaliteit spiervlees weinig voedingswaarde heeft voor een dier. Een in dit geval KVV verruilen voor brokvoeding is onzinnig.

Een hond heeft niet enkel vlees nodig, maar ook bot en orgaanvlees als mineralen- en vitaminenbron. 

Aanvullen met relevante zaken zoals groentes, eieren, algen en wieren, kiem- en kruidenmixen, rauwe honing etc. kan de lading dekken wat een hond tekort lijkt te komen uit een mindermatig KVV.

Mijn honden krijgen zelf samengestelde voeding, met daarbij een klein deel 'overige' hierboven genoemd. Maar ook regelmatig kleine prooidieren waarin 'alles' zit wat een hond nodig heeft voor dat moment. Hotspots en anaalklierproblemen tezamen duiden op vervuiling van het lichaam. Voeding is een belangrijke factor. Eerder zou ik kiezen voor een kwalitatief beter KVV of volledig zelf samengestelde voeding, aanvullen met een eigen deel 'overige' (je kunt maar beter zelf in de hand hebben wat je voert) en eventueel elimineren om te achterhalen of de klachten verminderen als je bepaalde diersoorten uitsluit. Dan zou ik beginnen om kip en rund een tijdje te skippen. In hoofdlijnen groeien pups en jonge honden echt prima uit op zelf samengestelde voeding en KVV. Een gezonde loopse teef hoeft niet anders gevoerd te worden.

De term 'compleet' wil niet zeggen dat het lichaam ook alles volledig opneemt. Integendeel. Dan kun je maar beter gevarieerd voeren met een soortgerichte voeding.

honden page profiel LukaLuka

Ik zal nooit eender welke kvv geven zonder er dingen aan toe te voegen buiten all animal omdat deze hele prooidieren maalt met alles erop en eraan

Al die nadere kvv's missen deze dingen vandaar dat ik bij andere kvv menu's altijd groente,fruit,noten en kruiden bij voer en dit min 5/7 dagen.

is het nodig?zal meestal wel tussen de oren zitten is niet voor niks dat er ook op lotgering al honden jaren lang meegaan en verschillende nesten er goed op uit groeien maja mensen zijn zo beinvloedbaar en hebben zo rap schrik van alles dat ze de meest complete onzin voor waar kunnen aannemen,nu ik doe dat ook hoor om mijn geweten te sussen maar denk toch ook veel waar ben je nu weer mee bezig en doe toch even normaal als ik daar weer sta potjes te breiden voor de honden...

kwaliteit zelfs de duurste kvv's zijn voor sommige honden rommel dus wat is kwaliteit ikzelf heb 4 nesten op lotgering met prima resultaten een andere fokker die ik ken voert al 6 jaar smuldier en die staat er echt wel op show die honden en ze zijn kern gezond als duur staat voor goed dan kom je meestal bedrogen uit want het is ook daar geen biefstuk die je krijgt.

Goed of slecht valt of staat met hoe elke hond het erop doet niet meer en niet minder.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wanneer je je hond gevarieerd eten geeft, extra diersoorten in de twee drie weken, wat groentes zoals brocolie bloemkool, boontjes, lekker krootjes, bieten zijn dat, alles licht gekookt of rauw in de blender, dat bij de maaltijd geven, een dag eens alleen maar pens, een visdag, graag een vette soort, zoals makreel of zalm, en twee rauwe eitjes door de week, komt je hond niets te kort.

en voor lekker om te knagen een heerlijk vleesbot, geen dragende botten zoals poten die je bij de dierenwinkel ziet liggen, die zijn te hard voor je hond. knagen is goed voor je hond. kijk eens bij kvv,s daar worden vaak botten aangeboden, zoals eendennekken , kraakbeen, ribben enz. kan je hond tegen kip ? dan lekker een hele kip eens voeren, of een paar poten, als het maar gevarieerd is dan komt je hond niets te kort.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Helemaal eens met Willemijn,, zo doe ik het ook!

Heb Hollands welvaren hier rondlopen!


Niet zo onzeker worden, je weet vaak in je achterhoofd wel dat je het goed doet!

honden page profiel dogfrienddogfriend

honden foto van dogfriend

nee alleen mits je 4dieren in 3weken voert
mijn hond heeft een voedselallergie in het 'slechtste' geval voer ik maar éen dier die niet compleet is
ik heb phytonics vitamine en mineralen, daarmee komt sky niks te kort ;-) tevreden mee verkijgbaar via dierenarts

angela

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Hier staan onze 2 viervoeters momenteel op AHV..

En ...*bloos,schaam*...ik heb me nog nooit 1 moment druk gemaakt of ze alles wel binnen krijgen wat nodig zou moeten zijn.

1,2,3 diersoorten.??, % van dit, %van dat.??

Is de KVV op, kijken we wat er in het vriesvak van de supermarkt ligt.

Simpel.

Verder krijgen ze etensresten.

 

Dus niet te angstig zijn ....

 

 

 

 

 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

AHV uit breda, dat gaf ik vroeger ook altijd, daar zit wel een premix in, hier is het niet te koop. anders had ik dat echt blijven geven. :-D

weten jullie dat het met onzekerheid te maken heeft ?
Tannetje Koning heeft bij de newfoundlanders een lezing gegeven, 3 diersoorten in de twee weken, meer dan voldoende, met groentes die je over hebt, niet aangemaakt, lekker vis , eitje erbij, pensdag, waarom zou je dan te korten krijgen ?

onzekerheid is niet nodig, kijk eens naar je hond, een goede darmflora dat is de aanblik van de buitenkant van je hond, mooie vacht, normale verharing, lekker aktief, niet lusteloos, eet lekker wat je hem voorschoteld, mag best eens een lekkere patatdag, bedoel ik mee een pannenkoek dag, niets mis mee, niet ieder stukje wat je hond eet op een weegschaal leggen, buitenkant van de hond , als die fraai is is er niets mis met je hond, mooie drollen ? bruine vaste drollen ? geen onzekerheid hoor.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Dank U allen voor de reacties!

Vanwege vorige levering zit Layka ook al een maand op een vrij eentonig dieet. Vlees compleet ( Rund, kip,lam puppymaling....ze is bijna 3!! Foutje Lotgering) en op vis compleet. (Kip rund vis)

Daarvoor had ze de wild variant en daar deed ze het beter op.
Ik ga proberen - als deze lading op is- haar een tijdje af te houden van de kip en de rund.

En ik ga wat extra groente voeren.
Ik ga me proberen wat meer te verdiepen in het zelf samenstellen van voer..Maar niet teveel. Ik wil het graag zelf blijven snappen.

Maar als ik zie dat mijn hond last heeft van anaalklieren, hotspots, doffe vacht..beetje lusteloosheid wil ik dat graag verhelpen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Martine, misschien carnibest ? of naturis ? complete versie nemen, bekijk dat eens drie weken, want wat je daar schrijft, is niet goed.

anaalklieren die niet goed werken, te vaak hotspots, hotspots is al een verminderde weerstand, lusteloosheid, doffevacht, {de ruitijd kan dat ook veroorzaken, maar moet na rui weer mooi glanzend zijn}
dan zou ik echt even naar een andere voeding gaan kijken, en een week of zes, wel de tijd even geven.

honden page profiel MattieMattie

Hier een hondje met allergie voor granen, kip en rund. Ik geef lam, geit, paard en zalm van Haaksbarf of Naturis. In Naturis zit wel een premix maar ze doet het er goed op. Haaksbarf vind ik wel prijzig maar omdat mijn hondje maar 200 gr per dag eet vallen de kosten mee. Ik lees hier ook goede verhalen over Shaweca dus dat ga ik de volgende keer eens proberen als extra merk erbij. Tinlo eet ze hier niet graag, weet niet waarom maar zo is het. Ook Konijn laat ze staan dus de wild versies durf ik niet aan te schaffen anders kan ik het weer weg geven aan mijn schoonzus voor de hond 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^