Puberen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

Onze hond Marley is nu 7 maanden oud. Naar mijn idee is hij nu vol op aan het puberen. Hij is minder op mij gericht. Commando's die hij normaal gesproken zonder probleem uitvoert worden nu niet gehoord. Het lijkt alsof hij doof is. Ook tijdens het wandelen staat hij soms zo maar stil op straat omdat hij een persoon of een hond ziet en hier aandacht van wil. Er is dan geen beweging meer in te krijgen. Op zich vind ik dit niet heel erg, maar soms is het vervelend als dit midden op straat of midden op het fietspad gebeurt.

Iemand tips en/of ideeën hoe ik hiermee om kan gaan? Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben?

Is het slim om hem met hulp commando's uit te laten voeren? Of gewoon op zijn 'oude' niveau.

honden page profiel ShelleyShelley 3 doggies

honden foto van Shelley

Zelf zou ik zeggen niet zomaar laten gaan als hij commando's niet opvolgt. dat zal ik ook niet met mijn hondje doen.

 

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

up

honden page profiel PetraPetra 3 doggies

honden foto van Petra

Mijn gevoel zegt, gewoon tijdelijk weer bij de basis te beginnen dus commando's die zeker weten wel opgevolgd worden en de touwtjes wat strakker aan halen.

Is heel normaal hoor dat ze op die leeftijd de bekende bananen in hun oren krijgen huh??? luisteren. wrommmm?

Ook zo op de leeftijd van 1.5 -2 jaar is ook zo'n lekkere leeftijd.

Komt allemaal goed (wij hebben het godzijdank al een paar maanden weer achter de rug haha)

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Niet te veel vragen deze periode maar wel doen wat jij wilt doen. Dus ik zou niet allemaal trucjes van je hond vragen zoals gaan zitten en liggen etc. maar als jullie aan het wandelen zijn moet je dan dus niet toestaan dat jullie stil blijven staan omdat je hond dat wil. Want je hond kan net zo goed stil blijven staan om te zien wat jouw reactie is ('let ze op mij en blijft ze ook staan of moet ik op haar letten en doorloepn'). Dus, wees erg duidelijk in je non-verbale communicatie. Je zult zien dat je hond na een paar keer niet meer zijn zin gekregen te hebben bij bijvoorbeeld stilstaan, hij ook meer op je gaat letten en gaat luisteren. Dit is gewoon een periode die je even door moet en dat doe je het beste door duidelijk en consequent te zijn zonder te veel te vragen van je recalcitrante puber ;-).

Volgende forumvraag: Clicker voor dove honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^