bezoekje aan DA, steriliseren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sterre en baasje JuliaSterre en baasje Julia

honden foto van Sterre en baasje Julia

Vandaag zijn we met Sterre naar de dierenarts geweest voor controle en vaccinatie.

Sterre deed het onwijs goed, en het prikje had ze niet eens door haha..

De dierenarts vond haar tanden ook ontzettend mooi

Hij had een vraag, namelijk : '' of we Sterre wilde laten steriliseren'' Ja ik weet het, het klinkt als een woordgrap ;)

 

De DA zei dat er voordelen en nadelen zijn. We willen niet verder fokken met Sterre, dus het kan in principe wel..

Hebben jullie hier ervaring mee en waarom hebben jullie hier wel/niet voor gekozen ?

We waren erg blij dat alles goed was,

 

ps : ze woog nu 16.25 Kilo (er mocht nog wel iets bij)

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

Ik zou het niet doen, als ze geen last heeft van der loopsheid en schijnzwangerschap waarom dan onnodig in een gezonde hond opereren?

honden page profiel Sterre en baasje JuliaSterre en baasje Julia

honden foto van Sterre en baasje Julia

" Ik zou het niet doen, als ze geen last heeft van der loopsheid en schijnzwangerschap waarom dan onnodig in een gezonde hond opereren? "

 

Daar dachten wij eerst ook aan, tot de da allemaal nadelen (ziekten) enzo ging opnoemen..

We moeten er nog overnadenken. Want ze is inderdaad een gezonde hond

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Ik ben persoonlijk wel voor steriliseren. Ik heb genoeg narigheid om mij heen gezien van baarmoederontstekingen en tepelkliertumoren. Wij hebben al onze teven laten helpen (4 dames) en ik heb hier geen enkel nadeel van ondervonden. Het eerste hondje(kruising york) vroeger nog thuis, zonder problemen de mooie leeftijd van ruim 16. Onze twee vorige bullen teven bijna 14 en ruim 15 jaar, ook geen medische problemen (behalve atopie bij eentje, maar dat staat buiten de sterilisatie) en onze huidige teef is geholpen op de leeftijd van bijna 1 jaar, maar bij haar was het medisch noodzakelijk ivm gespleten loopsheid. 

honden page profiel Sterre en baasje JuliaSterre en baasje Julia

honden foto van Sterre en baasje Julia

" Ik ben persoonlijk wel voor steriliseren. Ik heb genoeg narigheid om mij heen gezien van baarmoederontstekingen en tepelkliertumoren. Wij hebben al onze teven laten helpen (4 dames) en ik heb hier geen enkel nadeel van ondervonden. Het eerste hondje(kruising york) vroeger nog thuis, zonder problemen de mooie leeftijd van ruim 16. Onze twee vorige bullen teven bijna 14 en ruim 15 jaar, ook geen medische problemen (behalve atopie bij eentje, maar dat staat buiten de sterilisatie) en onze huidige teef is geholpen op de leeftijd van bijna 1 jaar, maar bij haar was het medisch noodzakelijk ivm gespleten loopsheid.  "

 Bedankt voor het antwoord, de dokter had het inderdaad ook over deze ziekten..

honden page profiel Toller MickeyToller Mickey

honden foto van Toller Mickey

Wij gaan onze pup (die nu pas 3 weken is ) niet laten steriliseren als het niet nodig is. De fokker vertelde ook dat de dierenartsen vaak niet de aandoeningen (ziekten) vertellen waar ze juist weer extra kans op maken na sterilisatie. Alleen de ziektes die ze kunnen krijgen als je NIET steriliseert. Maar goed, dat is wat de fokker ons dan weer vertelde natuurlijk. Zelf volg ik gewoon haar advies op. Ik ga zeker geen nestje nemen met onze pup. Maar zelf zie ik geen voordelen aan steriliseren eerlijk gezegd. Behalve voor onszelf dan, aangezien je wel de hond 2x per jaar ongeveer 3 weken aan de lijn moet houden. Ach als dat het ergste is

Mocht ze nou wel veel last hebben tijdens haar loopsheid dan zal ik zeker wel steriliseren. Maar dat wacht ik toch echt eerst af. 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Wij gaan onze pup (die nu pas 3 weken is -) niet laten steriliseren als het niet nodig is. De fokker vertelde ook dat de dierenartsen vaak niet de aandoeningen (ziekten) vertellen waar ze juist weer extra kans op maken na sterilisatie. Alleen de ziektes die ze kunnen krijgen als je NIET steriliseert. Maar goed, dat is wat de fokker ons dan weer vertelde natuurlijk. Zelf volg ik gewoon haar advies op. Ik ga zeker geen nestje nemen met onze pup. Maar zelf zie ik geen voordelen aan steriliseren eerlijk gezegd. Behalve voor onszelf dan, aangezien je wel de hond 2x per jaar ongeveer 3 weken aan de lijn moet houden. Ach als dat het ergste is Mocht ze nou wel veel last hebben tijdens haar loopsheid dan zal ik zeker wel steriliseren. Maar dat wacht ik toch echt eerst af.  "

 Slim hoor! De tollervacht wordt ook echt heel lelijk na sterilisatie. Voor mij is dat ook de rede dat jayla niet gesteriliseert is. Behalve natuurlijk als ze veel last zou hebben van schijnzwangerschap enzo.. Maar dat heeft ze enkel na haar 1e loopsheid gehad. Daarna niet meer

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Ik heb mijn hond laten steriliseren (voorwaarde van adoptiebureau)

geen schijnzwangerschappen meer, ook de vacht is prima gebleven.

Geen zorgen tijdens 'loopsheid'.....

 

Het is duurder dan een castratie bij de reu, maar het geeft wel een veilig gevoel.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Hier 2 teefjes laten castreren, i.v.m overmatig last hebben van schijnzwangerschap. 

1 teefje daarna last van incontinentie en de andere niet.

Is wel iets wat een gevolg kan zijn van de ingreep en waar je rekening mee moet houden.

Ook ondervond ik gedrags verandering, maar volgens sommigen is dat niet zo. 

Er zijn  redenen om het te doen er er zijn redenen om het niet te doen.

Belangrijk is om alle feiten te verzamelen en een afweging te maken tussen de mogelijkheden.

honden page profiel Sterre en baasje JuliaSterre en baasje Julia

honden foto van Sterre en baasje Julia

Bedankt voor de reacties ! De meningen zijn erg verdeeld .. We kijken verder

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Ik zou het niet doen als ik jou was, je hebt een gezonde hond.
Zelf heb ik een reu, en die laat ik lekker intact, als ik een teef zou hebben hou ik haar ook intact.
Hier een mooie site over eerlijke voor en nadelen, echter vind ik de nadelen die er tussen staan iets om over na te denken!

http://www.eenhoornleijn.nl/castratie.htm

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Wij willen ons meisje ook laten helpen als ze zo ver is. Wij hebben geen fok plannen en ik wil absoluut geen oeps nestje hebben. Hoe goed je ze ook in de gaten houd, het kan altijd mis gaan. Ook door de ziektes natuurlijk.

Daarbuiten hebben wij een terrier met een hoop energie die ik los wil laten rennen. Die zelf ook graag los rent en wij zien het graag zo.

Als ze loops is moet ze aan de lijn blijven waar ze zelf echt niet vrolijk van gaat worden. De ene hond mag wel los en de andere niet. Ik heb het ook met de fokker besproken en die had er geen problemen mee. Onze andere hond hebben we zonder ballen opgevangen.

Het lijkt ons voor ons meisje vele malen fijner als ze geholpen is. Geen rare hormonen door het lijfje, niet vast moeten blijven zitten aan de lijn, geen schijnzwangerschap, minder kans op enge ziektes.

Ik ben nu al aan het sparen voor de operatie.

Maar het is voor iedereen verschillend en of je het wel of niet laat doen, het is allebei goed. Voor beide zijn goede argumenten te geven.

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Hier ook een intacte teef. Ook als wij niet hadden willen fokken was ze alsnog intact gebleven. Ik vind dat veel dierenartsen geen eerlijk beeld schetsen. Ze vertellen alleen de nadelen van het intact blijven wat betreft kanker en dergelijke. Voor zo ver ik heb begrepen verhoog je de kans op botkanker na sterilisatie. Als er enkel gesteriliseerd en niet gecastreerd wordt dan kan er nog steeds baarmoeder problemen ontstaan. De baarmoeder blijft tenslotte in de hond zitten.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

De voor en met name de nadelen hangen van het ras van de hond af. Bv hoe groter de hond hoe groter de kans op incontinentie. 

Ik zou niet voor de eerste loopsheid steriliseren. 

Mijn voornemen is om hierna geen reu meer te nemen. En hoogstwaarschijnlijk niet te gaan fokken met een teef. Dus waarschijnlijk wordt mijn volgende hond na de eerste loopsheid gesteriliseerd. 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Wij kiezen wel bewust voor sterilisatie drie maanden na de eerste loopsheid voor Sadi.

Ten eerste omdat we niet willen fokken, daarnaast omdat het ras al genoeg verknalt is.

Daarnaast zou voor mijzelf een ongelukje en waardoor pups niet te doen zijn 1 Sadi is genoeg en heb totaal geen kennis omtrent fokken en nestjes. En hoe goed je zelf ook oplet er zijn te veel mensen die achteloos hun niet geholpen reu hier los laten lopen op plekken waar dit niet mag. 

 

Volgende forumvraag: bulten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^