geïrriteerd...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hoi allemaal,

 

Ik zet dit deels neer om het van me af te schrijven, en deels omdat ik hoop dat jullie misschien nog tips hebben???

Ik loop zo'n 2x per week met een akita. Super lieve hond, kan gewoon los, jaagt niet, en kan prima met andere honden en speelt hier ook zeer graag mee!
Daar gaat het om, het spelen. Hij deed dit altijd met wat gehap en gebijt, hier heb ik eerder een topic over geopend. Maar dit doet hij nu niet meer, soms heel zachtjes. En gaan we doorlopen.
Nu is het zo dat hij dit ook met super veel geluiden doet, lijken sommige van op grommen, maar maakt tegelijkertijd ook veel speelbogen ed. En ik weet dat hij speelt. en dat is het probleem IK weet het.

Maar veel mensen die we in het bos, strand ed. tegenkomen die snappen echt niet dat die geluiden die hij maakt erbij horen. gewoon bij hoe hij speelt. Er zijn wel mensen die het begrijpen en goedvinden. Maar ik begin me de laatste tijd toch echt te ergeren aan de hoeveelheid mensen die niet zien dat hij gewoon wil spelen. Benadert andere honden ook rustig, daagt ze uit, spel boog en ja dan zijn (mooie) geluiden.

Nu leg ik het nog steeds telkens uit dat hij zo speelt. Vaak loop ik met meerdere honden tegelijk en gaat hij dan maar met een andere hond spelen, die gewend is dat hij zo speelt en ook lekker meespeelt en zijn de meeste wel gerustgesteld.
Maar dat telkens uitleggen, vind ik een beetje irritant worden...
Waarom zien mensen niet gewoon dat hij wil spelen vraag ik me dan af..

Vind het tegelijkertijd ook niet fijn dat ik me er aan erger en denk soms zet je er gewoon overheen. Maar toch word het weer vervelend... het is ook niet alsof het per wandeling 1x gebeurd, nee het gebeurd al snel 5 a 6x op een wandeling dat mensen het niet begrijpen... (wandelingen duren vaak 3 a 4 uur..)

 

Moet ik me hier nu gewoon overheen zetten???
zo ja, iemand nog tips toevallig 

 

Sorry voor de onlogische indeling van het verhaal. Het zat me zo dwars dat ik niet precies wist waar mee te beginnen en of waar(mee) te eindigen..

Lavina

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo 3 doggies

honden foto van Kim & Turbo

Goh, volgens mij ben je goed bezig om beetje bij beetje, eigenaar per eigenaar te leren dat spel bij honden soms gepaard gaat met grommen en happen en hoe je kan zien dat het niet om agressie maar om spel gaat. En na een tijdje zal je wel bijna iedereen gehad hebben  Ondertussen er gewoon aan denken dat je mensen iets bijleert en zo een positief effect hebt omdat onze hondjes weer beter begrepen worden 

PS: als iedereen het eindelijk weet, kan je mssch van wandelgebied veranderen zodat je het woord nog verder kan uitdragen 

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Ik zou het maar gewoon van me afzetten, want je hebt er alleen maar last van zo. Ik heb hier ongeveer hetzelfde met mijn collie. De grootste teddybeer die je je kan voorstellen, maar hij is zo enthousiast dat hij meestal blaffend op andere honden afrent (en soms ook op mensen of kinderen), en dan schrikken mensen wel even. Hij remt dan altijd een paar meter voor de hond af en gaat er dan heel passief en voorzichtig naartoe, want hij is super zachtaardig in zijn benadering, maarja de mensen zijn dan wel al geschrokken, en de kinderen staan al te janken van die 'grote' blaffende hond. Dat vind ik ook vaak frustrerend omdat ik weet dat hij zo'n lieverd is, ook tegen kinderen, en hij ziet er ook zo knuffelig uit, maarja je doet er niks aan. Ik ben met Dan wel aan dat blaffen aan het werken, maar hij is gewoon een hele blije enthousiaste hond en hij denkt dat alles en iedereen hem leuk vindt... Daar ben ik dan maar gewoon blij mee :-)

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Bedankt voor de reacties, en vooral voor de tips en eigen ervaring!
Voel me gelijk al stukken beter, en vol goede moed het elke keer weer uit te leggen, en door te gaan naar het volgende gebied :)

Uiteindelijk leert iedereen ervan :)

Volgende forumvraag: Puppy draagzak
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^