Canicross Tuig?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Deb en NormieDeb en Normie

honden foto van Deb en Normie

Ik wil graag beginnen met canicrossen en ben opzoek naar spullen daarvoor. Een tuig voor de hond en een heupgordel. Ik heb al wat gegoogeld maar er zijn zo veel tuigen, een tuig die voor de borst langsloopt leek mij het beste is. Ook vraag ik me af of een tuig met fleece of zoiets prettig is, het lijkt me dat dit minder schuurt. Misschien zijn hier mensen die zelf canicrossen of weten wat hiervoor goed is. 

 

Ook graag tips voor webshops om deze spullen te kopen.

Alle tips en adviezen hoor ik graag! 

 

 

 

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Hey,

leuk dat je wilt gaan canicrossen. Je kunt het beste een trektuig nemen. Deze loopt helemaal over het lichaam van de hond heen zodat het trekgewicht over het hele lichaam verdeeld wordt.

Dit is het tuig wat mijn hond heeft. Een tuig van canicross Nederland.



Naar mijn idee schuurt het tuig niet. En zit het gewoon goed. Een goede pasvorm is natuurlijk wel belangrijk.

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo

honden foto van Kim & Turbo

Ik heb ooit een tuig en heupgordel en lijn gekocht op een canicross wedstrijd hier in België bij de federatie. Ik vind het zelf een goed tuig, alleen is het op een bepaalde plaats nu losgegaan (ik gebruikte het ook in de auto, als autotuig en denk dat het daar losgegaan is). Ik moet het dus laten repareren of een nieuw kopen (een kijken wat het meest voordelig is ;-), de aankoopprijs was niet zo hoog dacht ik. Momenteel gebruik ik een Ruffweartuig. Maar ik ben pas terug beginnen lopen en ik loop geen wedstrijden.

honden page profiel Deb en NormieDeb en Normie

honden foto van Deb en Normie

alvast bedankt voor de reacties! Ik ben ook niet van plan wedstrijden te gaan doen want mijn hond is niet zo sociaal. Maar gewoon lekker trainen met zn 2en.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Hier ook zo'n tuig als Naomi en Shadow :)

 

 

Besteld bij http://www.canicrossgear.nl/  :)

Volgende forumvraag: Ronduit belachelijk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^