kunnen jullie mij helpen met mijn vraag ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel celineceline

hallo , 

 

ik heb een grote discussie met en vriendin over wat mag en niet mag.

ik heb een Chow Chow van 9 maanden en ze is heel aanhankelijk aan mij , als er iemand binnen komt die ze niet elke dag ziet blaf ze en als je er wilt aankomen begint ze meteen te grollen en komt ze naar mij toe. Ik zeg tegen iedereen die bij mij langskomt niet aankomen tot ze je vertrouwt het kan toch wel even duren , maar sommigen trekken hun er niets van aan , ze bijt niet maar toch vertrouw ik het niet.

 

Een vriendin zei dat ze kan worden ingeslapen als ze bijt ook al zeg ik niet aankomen .. kan dat ? het is toch op hun eigen verantwoordelijkheid ? Want ik zeg meteen dat ze er nog niet meteen moge aankomen...

Ze heeft nog nooit iemand gebeten maar ik vertrouw haar niet met anderen , er hangt ook een bord aan de deur van pas op waakhond.

 

 

groeten Céline.

 

 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

nou, zo snel zal het niet lopen als het om een bijtincident in huis gaat met je eigen hond...helemaal als je men duidelijk zegt dit niet te doen! dat is gewoon hartstikke eigen schuld...
buiten, met vreemde mensen en/of honden is een ander verhaal, maar ook hier afhankelijk van het incident en of je je aan de regeltjes hebt gehouden (bv loslopen waar niet mag)

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

Het ligt eraan of die gene die gebeten is een aanklacht tegen jou hond indient.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

In jouw huis, doe jij met jouw hond wat jij wilt denk ik . Zeker als je op voorhand de mensen verwittigd als ze binnenkomen.

Buiten, zelfs aan de leiband ben ik niet zeker. Dan kan je aansprakelijk worden gesteld voor de schade.

Inslapen ? Een chochow? Nog nooit gehoord. 

Ik zou me totaal niet ongerust maken. Je hebt nu eenmaal honden die alleen voor hun baasjes vriendelijk zijn.

Maar jij moet buiten wel heel goed opletten ! 

honden page profiel evyevy

honden foto van evy

neen hoor, dat is erg ver gezocht, maar dat je hondje zo bescherming bij u zoekt is onzekerheid .. daar zou ik wel aan werken .

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Wat dat inslapen betreft, durf ik geen uitspraak over te doen.

Neem het op voor je hond, ze komt bij je als ze de situatie niet aankan, vind ik wel goed. Ze komt hulp zoeken, dus laat haar niet in de steek en probeer je visite duidelijk te maken dat aaien niet goed is. Ze gromt, dus ze zegt dit wil ik niet, ze probeert de afstand te vergroten. Als mensen dan toch doorgaan, ja dan kan ze natuurlijk wel happen. Inderdaad hun eigen schuld, dikke bult, maar het is slecht voor je hond dat ze moet gaan happen. En je hebt er miserie door als er een beet van komt.

Maar ik weet hoe moeilijk het kan zijn mensen duidelijk te maken niet te aaien hoor. Mijn hond wordt ook liever niet geaaid door vreemden en mensen negeren dit soms ook helemaal.

Gewoon duidelijk stellen dat ze ermee moet ophouden want dat ze anders zal bijten.

char (Gast)

Dat inslapen is onzin   Mijn vorig hond was ook heel erg op.mij gericht en beschermend.  Ook ik zei tegen iedereen dat ze mijn.hond met rust moesten laten.. Werd niet altijd gedaan en.hij heeft er daardoor vele gebeten.. Eigen schuld!!  Daar voor komt geen inslapen aan te pas binnenshuis. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Het vervelende is, dat als iemand de politie belt en zegt dat je een agressieve hond hebt die gebeten heeft, ze je hond zo in beslag mogen nemen!

http://www.hulpinbeslaggenomenhonden.nl/hoe_het_nu_gaat.html

Hier kan je wat verhalen lezen. 

Jij moet dan bewijzen dat je hond niet agressief is. Diep triest, zoals je uit de verhalen kan opmaken.

 

Als jij in jou huis vraagt of mensen rekening willen houden met je hond, wie zijn zij dan om daar geen gehoor aan te geven? Ik kan daar echt boos om worden. Wat denken ze wel??!!

Alls mensen ongevraagd iets met je hond doen, zou ik je hond even weg halen. Aanlijnen en achter je houden zodat ze er niet bij kunnen. 

 

Je hond lijkt onzeker als er vreemde zijn, mijn hond had dit ook. Mijn GT adviseerde me om als er vreemde zijn, voertjes te geven of een kauw bot. Kauwen ontspant en door het eten van iets lekkers krijgt ze een positief gevoel ipv die onzekerheid. Als je dit blijft oefenen: bezoek is voertje, zal ze bezoek associëren met iets positiefs. Ga er wel aan werken, anders zal het onzekere gedrag toenemen. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Gast Char, als mensen aangifte doen en de politie bellen,,wordt jou hond in beslag genomen. Lees maar in de link bij zwartboek o.a. het verhaal van DJ

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo

honden foto van Kim & Turbo

In België is het normaal zo dat een arts aangifte moet doen als iemand gebeten is en niet tot de "familie" van de hond behoort. Wat er verder mee gedaan wordt, weet ik niet ...

Mensen die mij niet respecteren als ik vraag of ze mijn hond niet willen aanraken als ze binnenkomen, zou ik niet tot mijn vrienden rekenen, vriendschap berust op wederzijds respect. Je kan misschien tijdelijk je hond ergens plaatsen waar hij niet direct bij het bezoek kan en ondertussen met hem oefenen om bezoek op een andere manier te benaderen/waar te nemen.

Het oefenen kan je beginnen met mensen die je begrijpen en je willen helpen, en die respecteren wat je zegt. Ik weet niet of je hond erg op snoepjes gericht is. Je kan bijv. mensen laten binnenkomen en ze de hond laten negeren, maar een snoepje op de grond laten vallen (in de richting va de hond gooien vanop een afstand). De hond zou dan moeten gaan denken, oh, een vreemde en er valt een snoepje, tof, als dit heel goed gaat dan kan je dit verder uitbreiden naar de snoepjes dichterbij geven, snoepjes geven zonder de hond aan te kijken, tot uiteindelijk een gewone aankomst bij jou. Oppassen dat je niet te snel wil gaan en bij elke nieuwe persoon opnieuw van voor af aan beginnen. Zo met heel veel personen proberen oefenen en kijken of dit een effect heeft op je hond.

Best is misschien om een goed GT bij je in de buurt te zoeken die je hiermee kan helpen ...

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

In Belgie geldt deze inbeslagneming niet. Heb al zovele bijtincidenten geweten, erge zelfs, de eigenaars moesten wél betalen de gemaakte kosten ,maar eer je hond wordt afgenomen hier, moet het al heel lelijk doen. Van Nederland ben ik niet op de hoogte. 

Dan nog, in huis.....is jouw domein. 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Het vervelende is, dat als iemand de politie belt en zegt dat je een agressieve hond hebt die gebeten heeft, ze je hond zo in beslag mogen nemen!
http://www.hulpinbeslaggenomenhonden.nl/hoe_het_nu_gaat.html
Hier kan je wat verhalen lezen. 
Jij moet dan bewijzen dat je hond niet agressief is. Diep triest, zoals je uit de verhalen kan opmaken.
 
Als jij in jou huis vraagt of mensen rekening willen houden met je hond, wie zijn zij dan om daar geen gehoor aan te geven? Ik kan daar echt boos om worden. Wat denken ze wel??!!
Alls mensen ongevraagd iets met je hond doen, zou ik je hond even weg halen. Aanlijnen en achter je houden zodat ze er niet bij kunnen. 
 
Je hond lijkt onzeker als er vreemde zijn, mijn hond had dit ook. Mijn GT adviseerde me om als er vreemde zijn, voertjes te geven of een kauw bot. Kauwen ontspant en door het eten van iets lekkers krijgt ze een positief gevoel ipv die onzekerheid. Als je dit blijft oefenen: bezoek is voertje, zal ze bezoek associëren met iets positiefs. Ga er wel aan werken, anders zal het onzekere gedrag toenemen.  "

 Wat een verhalen zeg hoop toch niet dat ik zoiets ooit me moet maken :(

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" Gast Char, als mensen aangifte doen en de politie bellen,,wordt jou hond in beslag genomen. Lees maar in de link bij zwartboek o.a. het verhaal van DJ "

 Juist zo is het wel en ga jij dan op dat moment maar aan tonen dat je hond niet agressief is naar vreemde.

Ik zou heel hard gaan trainen met je hond om de schade beperkt te houden en 

anders in de bench als er visite komt

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Inslapen, dat ligt aan het incident.

Hier in Nederland is het zo dat een inbreker jou mag aanklagen als jouw hond, hem bijt in jouw huis en je hebt geen waakbordje. Hangt er wel een bordje, dan kan de inbreker je niets maken. Je hebt gewaarschuwd.

Als jouw Chow chow iemand bijt, terwijl je hebt gewaarschuwd, is het hun zaak. Als je tegen iemand zegt: ''niet aan het fornuis zitten, dat is heet'' en ze doen het toch en verbranden hun hand, is het toch ook niet jouw schuld!

honden page profiel selinaselina

honden foto van selina

Tijdens mijn jeugd ben ik opgegroeid met Chow's. Ik vind het wereldhonden met een gouden karakter. Onze Chow's waren ook beschermend naar het gezin toe. Wij hadden vroeger veel vrienden die regelmatig binnen kwamen lopen, ook als wij er wel eens niet waren. Dan gaf onze chow een waarschuwing. Het is wel eens gebeurd dat er een vriend binnen kwam, is gaan zitten, de chow ging voor zijn voeten liggen en zodra de vriend op wilde staan begon ze te grommen. Hij heeft dus een uur in de stoel gezeten totdat wij thuis kwamen.

 Ze gingen ook altijd met ons mee op vakantie, kamperen, drukke pubers, is nooit een probleem geweest zolang de andere mensen maar respect hadden voor het terrein van de hond.

Ik zie nog vakantie vrienden van mij heen en weer springen, het grasveldje op, het grasveldje weer af, en dat ging zo maar door. Wat bleek, we hadden afgesproken, maar hij kon niet omdat ze van plek moesten verhuizen. Hij wilde een briefje op de tafel leggen zodat ik wist dat hij later kwam, maar zodra hij twee stappen op het grasveld had gezet waarschuwde onze hond hem, ging hij van het grasveld af ging zij weer rustig liggen. Het lukte hem niet het briefje op de tafel te leggen

 

Maar ze hebben nooit gebeten, ook buiten niet. het zijn geen allemansvrienden en dat hoeft van mij ook helemaal niet.

 

Een goede begeleiding is nodig, maar bij ons thuis werd het zelfs door ons kinderen in goede banen geleid.

 

Ik heb hele fijne herinneringen aan onze Chow's

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

Mijn chow doet precies hetzelfde! 

Bij mensen die niet heel vaak over de vloer komen kan hij even grommen, dan moet je hem ook niet aaien.

ik zeg ook altijd , hij komt vanzelf wel naar je toe.

ik vind het prima , mijn hond mag van mij heus wel even waarschuwen. Lijkt me trouwens ook niet fijn om als hond zijnde geaaid te worden terwijl die gene in je huis komt en je hem of haar niet goed kent.

 

Ga trouwens dan maár meteen een bordje kopen.. Als er ooit een inbreker komt is die gewaarschuwd. Niemand die mijn hond aanklaagt 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Celine, shows zijn erg eenkennig en heel erg gesteld op de baas. Het is jouw goed recht om je bezoekers er op te attenderen dat je het niet gewenst vind dat ze je hond aanhalen, daar moet je streng in zijn als je dat niet wilt, dan maar woorden, jouw hond, jouw regels.

ik heb een ontzettende goede lobbes, maar ook hier gebeurt het niet als er bezoek is dat er maar geaaid wordt of gekroeld.... rustig aan , bezoek gaat eerst maar zitten en dan nog wil ik bamse niet bij iedere bezoeker haar gang laten gaan, mijn hond, mijn regels, mijn huis, en daar heeft een ander het maar mee te doen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

in belgie zeg ik nee .. zo snel wordt je hond niet ingeslapen.. in nederland is dat een ander verhaal.. ik heb hier al erg veel trieste verhalen zien voorbij komen.

 

je bezoekers zullen moeten leren respecteren dat jouw hond ruimte nodig heeft bij het "onthaal" en dat ze de hond moeten negeren.. verder vrij lastig te zeggen wanneer je hond in beslag genomen wordt .. misschien zo'n sociale test afleggen? heb ik van max ook zo'n test "sociaal gedrag" dan heb je toch een bewijs dat je hond sociaal is

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Inslapen, dat ligt aan het incident.

Hier in Nederland is het zo dat een inbreker jou mag aanklagen als jouw hond, hem bijt in jouw huis en je hebt geen waakbordje. Hangt er wel een bordje, dan kan de inbreker je niets maken. Je hebt gewaarschuwd.

 Ik ga uit voorzorg gelijk een bordje maken.hele goede tip!  Stel dat hulpverleners (of inbrekers)  hier naar binnen moeten, mijn hond haalt uit. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" In jouw huis, doe jij met jouw hond wat jij wilt denk ik . Zeker als je op voorhand de mensen verwittigd als ze binnenkomen.
Buiten, zelfs aan de leiband ben ik niet zeker. Dan kan je aansprakelijk worden gesteld voor de schade.
Inslapen ? Een chochow? Nog nooit gehoord. 
Ik zou me totaal niet ongerust maken. Je hebt nu eenmaal honden die alleen voor hun baasjes vriendelijk zijn.
Maar jij moet buiten wel heel goed opletten !  "

 Anny, in NL is het het vreselijk. Een inbeslag genomen hond, komt is een isolatiecel! Maanden eenzame opsluiting, dan is er een erg omstreden gedrags test, gemaakt door een flapdrop uit Utrecht, noemt zich gedrags deskundige. Zelf jou hondje zou niet door deze test heenkomen! 

Bazen moeten vechten voor het leven van deze in beslag genomen honden. Martin Gaus, is zo lief geweest een aantal opgegeven honden bij hem in huis te nemen en alle gemaakte kosten op zich te nemen. Hij heeft deze honden helemaal,kunnen rehabiliteren. Helaas kan hij dit niet voor elke hond doen, maar hier in NL zijn ze echt stupide bezig met het in beslag nemen en het behandelen van deze honden. Soms schaam ik me dat ik NL ben! 

Volgende forumvraag: Sticky??? Wat is dit?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^