meer geduld? nog bang voor mijn vader

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hoi allemaal,

 

Ik heb hier nu al anderhalf jaar met enige regelmaat een loge hond. Ik heb haar de ene helft van het jaar, de baas de andere.

nu komt ze uit Thailand en heeft daar niet al te prettige dingen meegemaakt.met 4 maanden naar Nederland gekomen. Ze is nu bijna 3. Ze is super braaf, luistert goed top hond! 

Maar ze heeft ook het een en ander in Thailand meegemaakt waardoor ze voor voornamelijk mannen en kinderen bang is. Vrouwen gaat wel, maar wel gewoon rustig benaderen hoe t hoort. 

Nu is ze na anderhalf jaar oppassen nog altijd bang voor mijn vader.. Gaat wel beter! Loopt ondertussen gewoon langs hem naar mij toe, wel es waar met haar staart naar beneden, i.p.v. hoog net als akita of Shiba. Ook krijgt ze na het eten van mijn vader vaak nog een stukje vlees, hiervoor klimt ze half op hem, op zijn benen iig. Maar aaien nee! 

Terwijl een andere man, die ze nu 2 maanden kent die kan alles met haar, nog met zijn vingers in haar bek steken...

 

Nog iemand tips? Hoe we haar minder bang voor mijn vader kunnen maken? 

Of gewoon zijn doorgaan, niks dwingen gewoon rustig aan. Lekkers laten geven...

 

Groetjes Lavina

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Misschien een stom idee, maar zou het niet juist komen doordat jullie zo voorzichtig bezig zijn met het aan je vader laten wennen dat ze hem nog steeds eng vindt?
Jullie stralen onbewust waarschijnlijk iets uit hierdoor waardoor de hond juist gaat denken "wacht even, met die man is iets".
Als je vader de hond nu een een poosje volledig negeert, niet aankijken, niet aanraken. Helemaal niets, gewoon doen alsof ze er niet is. En dan de hond het initiatief laten nemen?
Ik weet niet of het werkt hoor, en ik weet niet of ik nu duidelijk heb opgeschreven wat ik precies bedoel..maar het is misschien een idee:-)
En anders eens bachbloesems proberen?
Heeft bij mij en mijn hond goed geholpen. Ik heb hem laten testen een jaartje geleden bijna, en hij reageerde heel erg op mijn onzekerheid. Ik wilde het te graag goed doen en dat pikte hij op. Honden zijn heel gevoelige dieren, dus zelfs het voorzichtige en goedbedoelde levert onbewust bij ons mensen spanning en dat pikken zij feilloos op.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hmm zo had ik er nog niet over nagedacht!
Alleen doen we dat zo omdat in het begin blafte en gromde ze echt naar hem als hij in de buurt kwam. Ze vertrouwde hem voor geen millimeter.. waarom geen idee...

Negeren doen.we al wel, alleen na t avond eten niet. Dit werkt wel goed trouwens, se gaat wanneer er eten bij betrokken is wel naar hem toe . Verder negeert ze hem ook totaal.

Bachbloesem zal ik eens naar gaan kijken!
Ze is ook inderdaad zeer gevoelig en pikt ook alles op.

Heel erg bedankt voor de tips!

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik zou ook je vader vragen  compleet te negeren.

Je hebt een redelijke kans dat de hond zo gestrest op je vader blijft reageren ivm  toen  je hond  de eerste keer in huis was deze nog stuk onzekerder was naar vreemde mannen.

Dan is de eerste associatie negatief..en dat blijft lang hangen.

Dat de hond nu makkelijker mannen accepteerd zegt iets over toegenomen zelfvertrouwen.

 

Je vader kan ook evt wat oefenen met de hond.

Bv met de rug naar de hond toe zitten en snoepjes naar achter gooien.(niet naar de hond kijken)

Dan leert de hond hem naderen zonder dat er verwachtingen zijn

Misschien dat je ook iets kan met het boekje kalmerende signalen van turid rugaas

 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Oke dat klinkt inderdaad wel logisch! Zelfvertrouwen is ook zeker toegenomen inderdaad.

Bedankt voor de tips, gaan we zeker proberen!

En boek ga ik lezen.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Voor het verschil tussen de twee mannen (jouw vader en de andere man die meer met haar kan doen) zou ik trouwens niet zo'n probleem van maken (niet dat het nu een probleem is, maar omdat je aanhaalt dat een andere man wel meer met haar kan doen). Voor honden is namelijk niet elke man hetzelfde. Net zoals voor een hond bijvoorbeeld iemand die een zwarte pet op heeft 'opeens' heel erg eng is, of mensen met een rode jas, ik noem maar wat. (Heeft te maken met associaties, socialisatie)

Het kan dus best zo zijn dan jouw vader misschien een andere kleur haar heeft, een bril op heeft, etc, waardoor hij voor de hond nét even wat 'enger' is dan die andere man.

 

Volgende forumvraag: gebeten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^