droom opbergen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

sunshine (Gast)

Ik plaatste al eens een bericht 'tips gevraagd'. We werken beide (fulltime en 4/5e) en na een discussie op Facebook was iedereen het erover eens dat iemand die meerdere dagen werkt geen hond kan hebben. Het is wel een droom om een hond te hebben. Ze hebben welicht gelijk maar het maakte me toch wat ongelukkig....   Moeten we onze plannen om een hond te nemen dan maar opbergen?   Ik dacht er misschien aan om een iets oudere hond te nemen maar omdat we 2 kleine kindjes hebben, twijfelen we hierover omdat we dan niet 100% zeker de achtergrond weten....   Groetjes

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

en hondenopvang? iemand in de buurt die de honden uitlaat 2a3 maal per dag ofzo

of  moest er een hondenpension zijn in de buurt kan je ook altijd eens vragen dat ze daar geen dagopvang doen.  

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Is er een mogelijkheid om oppas te regelen voor de dagen dat jullie beide werken?

Want een oudere hond heeft net zoals een jonge hond zijn aandacht nodig. Qua zekerheid bij kleine kinderen kun je juist op zoek gaan naar een herplaatser die goed met kinderen omgaat. dus dat hoeft het probleem niet te zijn.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik zou het niet doen..

Als jullie beide fulltime werken.. wie laat de hond dan uit? wilde je elke werkdag de hond van 7-17 alleen laten?

Dat is ook voor een oudere hond echt zielig.. Of jullie moeten elke werkdag 's middags een uitlaatservice inschakelen, of de buurvrouw/e.d.

Maar mijn mening is niet doen.. puur omdat jullie alleen in de avond tijd zouden hebben om hem aandacht te geven.. in het weekend ook, oke, maar dat zou ik toch te weinig vinden..

 

Vinden jullie katten niet leuk? Dat zou al een stuk geschikter zijn in jullie situatie denk ik ;)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Is er geen familielid of iemand die rond de middag die 4 dagen kan uitlaten? Er zijn hier wel meerdere werkende mensen op het forum die een hond hebben.. Dus om je droom zomaar van de baan te gooien dat zou ik niet meteen doen maar misschien vind je wel een oplossing 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Is het niet mogelijk om de werk dagen af te wisselen en/of minder werken? Behalve dat je dan gerust een hond kunt nemen, scheelt het ook in de kinderopvang kosten ;)

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik ga naar school loop stage en werk in het weekend. Mijn vriend werkt ook full time maar toch is ons hondje niet langer dan 3 of 4 uur alleen (: Zonder haar ergens anders onder te brengen. Voordeel van ploegen :D

 

Ik bedoel alleen maar als je echt een hondje wil is er vast wel een mouw aan te passen niet je droom op geven hoor (:

honden page profiel Romeo en RockyRomeo en Rocky

honden foto van Romeo en Rocky

Als een hond op de momenten dat je er wel bent genoeg aandacht en beweging krijgt is het geen probleem om alleen thuis te zijn zo af en toe.

Als ik in jullie schoenen stond zou ik wel voor 2 a 3 dagen opvang zoeken.

 

Ik vind 2 tot maximaal 3 dagen alleen thuis zijn nog net te doen, maar niet meer.

 

Ik zou je droom zeker niet opzij zetten door reacties hier op het forum.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wij hebben gewacht tot de kinderen ouder waren, 11 en 14. Een leeftijd dat ze verantwoord met een hond kunnen omgaat, dat ze hem kunnen uitlaten en dat ze alleen met de honden kunnen blijven.

We hadden wel een kat, konijnen, cavia's, hamsters, ratjes en pony's.

Jullie werken en zitten nog in de kleine kinderen, misschien beter even wachten tot de kids iets groter zijn???

 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Ik vind dat je in het belang van een hond moet denken. Met fulltime werken kunnen de meesten mensen niet de aandacht, activiteit en uitdagingen bieden die een hond nodig heeft. Om je hond dan maar in een opvang te doen vind ik geen optie (maar dat is mijn mening), daar neem je geen hond voor. Een hond kan echt ongelukkig worden omdat die de aandacht en activiteit van ze baasjes mist. Hier door kunnen gedragsproblemen veroorzaakt worden of iets dergelijks. Dat is toch oneerlijk? Uitlaatservice is zeker een optie voor 3 dagen.
 
Ga na of je kan geven wat een hond nodig hebt. Aandacht, uitdaging, activiteit. Kan je bieden wat een hond nodig hebt, wat houd je dan tegen? Maar weet je dat je te kort kan bieden aan een hond.. zou ik het niet doen en bekijken hoe je dit kunt oplossen. Wees hier eerlijk over tegen jezelf en zet het belang van een hond voorop!

 

Katten zijn ook hele leuke huisdieren. En ik kan het weten! haha. En die kan je makkelijker langer alleen laten dan honden. Met katten kan je wel 4 tot 5 dagen of langer werken.

 

 

Wij wilde vroeger ook een hond maar alle hadden fulltime werk, school. Geen tijd dus. Een hond was ook mijn grootste droom, maar het kon niet omdat we niet konden bieden wat de hond nodig zou hebben. We hebben een kat genomen en echt, die had ik nooit willen missen. (inmiddels twee katten). Na jaren wachten omdat het gewoon niet kon door de tijd, kunnen we eindelijk begin april onze eigen pup verwachten. Die is dan eind mei begin juni bij ons. Heb even moeten wachten met me grootste droom! maar die komt nu toch uit. Puur omdat we nu wel de tijd hebben voor een hond. Het wachten was het waard!

 

Geef nooit een droom op!! Iets regelen met beide jullie werk, familie waar hond kan verblijven, kan hond niet mee naar werk?

Anoniem (Gast)

Ik kan eventueel 1 halve dag verplaatsen zodat ik 3 volledige en 2 halve dagen werk. Ik begrijp wel dat het voor een hond niet leuk is om alleen te zitten..... Daarom dat we het ook niet zomaar snel beslissen:-) 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Dat zou al schelen want dan hoef je nog maar voor 3 dagen iets te regelen. Ik vind dat geen 1 hond een hele dag alleen zou moeten zitten. alleen blijven is helemaal niet erg, maar niet voor meer dan 5 uur. Niet alleen voor het alleen zitten, maar ze moeten toch ook een keer hun plas kwijt.

Zeker als de hond ook nog helemaal alleen is (dus zonder 2e hond) vind ik een hele dag te lang en zul je daarvoor een oplossing moeten zoeken (iemand in de buurt die wil oppassen? Of tussen de middag een flinke wandeling wil lopen? Misschien familie waar je de hond dan kan onderbrengen?

 

 

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

" Ik kan eventueel 1 halve dag verplaatsen zodat ik 3 volledige en 2 halve dagen werk. Ik begrijp wel dat het voor een hond niet leuk is om alleen te zitten..... Daarom dat we het ook niet zomaar snel beslissen:-)  "
 
 
 
als je dan voor die 3 volledige dagen een uitlaat vind die met de hond eens gaat wandelen dan zie ik niet in waarom je er niet over zou nadenken van toch een hond in huis te halen

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Ik vind dat je nooit je dromen op moet geven..... !

als je echt heel graag een hond wilt, zou je kunnen kijken of je misschien iets kunt regelen met je werk, ( op andere tijden werken dan je partner bv) ,  een uitlaatservice, misschien minder gaan werken, of halve dagen ....?

Er zijn genoeg opties die je kunt overwegen..., het hangt er gewoon vanaf wat je ervoor over hebt, wat je mogelijkheden zijn in praktische zin.....

Ik heb mijn werk en mijn leven ook aangepast op kinderen en honden, en er tot op de dag van vandaag geen minuut spijt van gehad

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Helemaal eens met Esther 

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Ik vind dat je het hele plaatje moet bekijken.

hoeveel uur is een volledige dag? Hoe langis een halve dag?

kan je tijdens de middag naar huis komen om de hond uit te laten?

vrienden familie of kennissen die op de hond willen passen?

hoeveel tijd heb je naast het werk voor de hond... Trainen, spelen en uitlaten. S ochtends en s avonds. Mijn ervaring is dat je s ochtends een halfuur tot een uur moet uitrekken en s avonds een a twee uur.

 

Verder vind ik het verstandig dat jullie er over nadenken, geloof me, er komt een moment dat je zegt, ik wil een hond en je al de rest opzij zet. Bv ander werk, dichter bij huis...

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Toen Mellow kwam werkte mijn vriend 40 uur, ik 32 uur (basisonderwijs, woensdagmiddag vrij en veel vakantie).

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag ging ik tussen de middag naar huis om te eten en met haar te wandelen.

Buiten werktijd en in het weekend was ik altijd thuis (hooguit op zaterdag even boodschappen doen).

 

Na een jaar ben ik minder gaan werken, omdat het vele rijden me ging tegenstaan. 

 

Het was niet ideaal, maar ik had meer moeite met het feit dat zij alleen moest blijven dan dat ze zelf had.

Nu werk ik dus nog maar halve dagen, in 1 woord: IDEAAL! 

 

Het kan dus zeker wel, maar vergt wel wat aanpassingsvermogen.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Wij hebben zelf gewacht tot we niet meer beiden overdag aan het werk waren.

Mijn vriend heeft wisselende diensten. Dit houdt in dat Yara hooguit 6 uur alleen is op gemiddeld 4 dagen per maand.

Op dit moment brengen we haar nog naar de oppas aangezien ze nog niet zo lang alleen kan zijn (ook iets om rekening mee te houden in de beginperiode overigens)

 

Aan de andere kant ken ik een hoop mensen die wel fulltime werken en een hond hebben. Met behulp van een uitlaatservice, oppas of dagopvang vinden zij dit prima te doen.

Ook ken ik mensen die een hond aangeschaft hebben in de ideale situatie, maar dat die veranderd is. Dus bijvoorbeeld meer moeten gaan werken door een scheiding en er dus alleen voor te staan. Dan breng je je hond ook niet naar het asiel.

Dus soms is alles heel goed doordacht en loopt het uiteindelijk heel anders waardoor de hond toch ook meer alleen is dan gewenst.

 

Ik denk alleen dat je er goed over na moet denken of je naast het werk en gezin ook nog genoeg tijd heb om actief met de hond bezig te zijn.

Voor alle andere problemen zijn oplossingen mogelijk. Dus dan is het inderdaad alleen de vraag wat je ervoor over hebt en of de oplossingen bij jullie passen

 

Veel succes met de keuze. Enne....inderdaad dromen mag altijd!

 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

" Ik kan eventueel 1 halve dag verplaatsen zodat ik 3 volledige en 2 halve dagen werk. Ik begrijp wel dat het voor een hond niet leuk is om alleen te zitten..... Daarom dat we het ook niet zomaar snel beslissen:-)  "
 
 
 
 
 
 
Sorry quote doet gek, dus even zo:
Heb reactie verder hierboven even aangepast, kon nu beter lezen en helpend nadenken haha. Maar dat is zeker een optie  geen idee of je partner voor de overige 3 dagen wat kan regelen. Maar anders kun je voor die dagen een leuke uitlaatservice zoeken. Iets waar honden kunnen rennen zonder hokken :)

Hond mee nemen naar werk is geen optie toevallig? :)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Ik kan eventueel 1 halve dag verplaatsen zodat ik 3 volledige en 2 halve dagen werk. Ik begrijp wel dat het voor een hond niet leuk is om alleen te zitten..... Daarom dat we het ook niet zomaar snel beslissen:-)  "
Ik bedoelde meer dat bijvoorbeeld de een maandag t/m vrijdag werkt en de ander zaterdag t/m dinsdag. Of de een overdag en de ander in de avond.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ik werk fulltime, en heb diverse dieren  (honden, katten, paarden,... ).

 

dat lukt mij prima en ik heb perfect gelukkige dieren.  Daarnaast nog eens ontzettend actief op erg hoog niveau in de hondensport ook.

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!!

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

Nee joh, tuurlijk niet! Er leiden meer wegen naar Rome. Als je echt graag een hond wil zou ik het gewoon doen. Je vind je weg er wel doorheen. 

Ik weet zeker dat je goed voor je hond zal zorgen dus ze komen toch goed terecht?  Zoek dan een ras die wat beter alleen kan zijn of regel een uitlaatdienst. 

 

Ps: denk eens aan een herplaatser, veel herplaatsers zouden heel graag bij jou willen wonen ook al moet je gewoon werken. 

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

" Ik werk fulltime, en heb diverse dieren  (honden, katten, paarden,... ).
 
dat lukt mij prima en ik heb perfect gelukkige dieren.  Daarnaast nog eens ontzettend actief op erg hoog niveau in de hondensport ook. "

 

mijn idee..gewoon een kwestie van prioriteiten stellen....

 

en sunshine....ik heb het idee dat je er echt serieus mee bezig bent en goed over nadenkt...

voel jezelf asjeblieft niet ongelukkig door de mening van anderen...( die soms zelf niet eens een hond hebben...maar het gewoon denken te weten.....)

 

als je echt wilt kun je alles.... 

succes!

 

 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

  
als je echt wilt kun je alles.... "

 

Ben ik het volkomen mee eens  

Nogmaals ga na of je de hond kan bieden wat die nodig heeft. Dat weet jij het best!

Je wilt er in ieder geval alles aan doen en dat is een goed teken.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Geen droom opbergen!

 

Er zijn zoveel manieren om een hond te houden.

Als je je nu al zorgen maakt, lijkt het me net dat jullie verantwoord met de hond zullen omgaan en tijd zullen maken voor de 'quality time'.

 

Als ik kijk naar de vroegere extreme gevallen; hond in een kennel op een boerderij ....hele dagen aan een stuk op een erf.....dat ging zo.(vonden ze toen heel normaal, geen haan die daarnaar kraaide)

Nu zeggen we; doe verantwoord, denk aan het dier waar je voor gekozen hebt, en dat moet ook. Neem het op in je gezin, deelgenoot maken.....zoveel meer dan enkel die boerderijhond in een kennel....

 

Als je nu dat ene uiterste mixed met veel spel en aandacht na de werkuren, eventueel een tussenoppas (iemand van familie, of dienst die tijdens de dag al eens komt wandelen oid), dan denk ik dat er wel een weg is....

 

Het gaat er niet om of je je hond altijd laat wandelen, het gaat om de manier waarop!

 

En zoals gezegd; kinderen worden snel groot en nemen ook graag een stukje zorg voor de hond mee. (goed voor kinderen)

 

wens jullie veel succes met jullie zoektocht.

 

ps; als je eenmaal besluit ervoor te gaan, vraag dan gerust hier naar welke hond best zou passen in het systeem dat jullie kunnen bieden. Een Husky of een Jack hebben bijvoorbeeld echt veel tijd en loop nodig. Er zijn genoeg 'rustigere hondenrassen' die met bescheidener tijd toekomen. Een oude asielhond, een kalm type.....en rugzakjes.....komen in alle maten. (je moet geen spoken zien; meestal valt dit reuzemee)

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

Wij hebben met het nemen van een hond gewacht totdat de situatie beter was. Ik werkte 4 dagen, mijn vriend 5. Geen geld voor een oppasservice. In combinatie met een jong kind en een sociaal leven zagen wij het toen niet zitten. En ondanks dat ik dol was op honden zag ik het toen zelf ook niet zitten. Nog meer dingen die moeten, nog meer verantwoordelijkheid.

Inmiddels verdient mijn vriend meer, kon ik minder gaan werken, is mijn dochter ouder. En toen was er ineens wel ruimte en tijd voor een hond. Dus binnenkort komt er een hond!

Het wachten op de ideale situatie (vanaf het eerste verlangen) heeft voor ons 4 jaar geduurd. In de tussentijd hebben we 2 katten geadopteerd. Geef je droom niet op. Wellicht kun je een mouw passen aan de huidige situatie. Zo niet, dan komt jullie tijd wel.

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Mijn man werkt 40 uur en ik 36 uur. Mijn man werkt van 8:30 tot 17:00 en ik heb op mijn werk afgesproken dat ik van 8 tot 12 uur werk en van 13:30 tot 17:30. Ik heb het geluk dat ik maar op 8 minuten afstand van mijn werk woon. Ik ben tussen de middag dus ruim een uur thuis om lekker te gaan wandelen, fietsen en spelen met Denzel en Dixie. Op woensdag ben ik vanaf 12 uur vrij.

 

Maaaaaar.......dit houdt wel in dat we elke werkdag om 5:30 opstaan om de honden lekker lang uit te laten en degene die als eerste thuis is gaat direct weer de honden, minimaal 1 uur, uitlaten. De avonden en weekenden staan in het teken van de honden en zorgen we er voor dat ze weinig alleen thuis zijn.

 

als we op werkdagen toch ook nog een keer weg moeten en de honden dan ook de avond nog eens alleen moeten zijn dan gaan ze overdag naar oma (Dixie) en naar de dagopvang (Denzel) om een dagje lekker te spelen zodat ze s' avonds lekker kunnen slapen.

 

het vergt wat aanpassing en soms creatief denken maar als je echt wil........

 

honden page profiel KnolKnol

honden foto van Knol

"

Ik zou het niet doen..


Als jullie beide fulltime werken.. wie laat de hond dan uit? wilde je elke werkdag de hond van 7-17 alleen laten?


Dat is ook voor een oudere hond echt zielig.. Of jullie moeten elke werkdag 's middags een uitlaatservice inschakelen, of de buurvrouw/e.d.


Maar mijn mening is niet doen.. puur omdat jullie alleen in de avond tijd zouden hebben om hem aandacht te geven.. in het weekend ook, oke, maar dat zou ik toch te weinig vinden..


 


Vinden jullie katten niet leuk? Dat zou al een stuk geschikter zijn in jullie situatie denk ik ;-)

"
alsof katten geen aandacht nodig hebben?
Nee schop een kat de straat maar op heb je daar ook geen omkijken meer naar. Lekker makkelijk. En de stront ligt wel bij een ander in de tuin. Fijn hoor! Een kat verdiend evenveel aandacht dan een hond want een kat is ook een HUISdier.

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

Mijn vriend werkte al fulltime toen we Gucci kregen en ik sinds januari ook. Ik kon niet aan een baan komen en 40u was mijn enige optie. Je zult toch je rekeningen moeten betalen dus aangenomen. Nu gaat Gucci elke dag naar mijn ouders toe die eigenlijk altijd thuis zijn, dus alleen zit ie zelden. 's avonds en in het weekend gaat bijna al onze aandacht uit naar Gucci: veel wandelen, spelen, hondenpuzzels. Dus we proberen die tijd wel goed te maken. Misschien is zoiets ook een optie gemengd met je uren aan te passen als dat bij jou wel mogelijk is?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dromen zijn er om te realiseren dat ze werkelijkheid worden, je denkt er goed over na. je neemt geen dier in een opwelling, en of het kan , dat ligt aan jouw omstandigheden.

laat nou eens een voorbeeld nemen, smorgens een uurtje er op uit, ja door weer en wind, je komt thuis, even een half uurtje wachten voor je eten geeft, kan jij je aankleden doucen {je bent ruim van te voren de hond wezen uitlaten} en dan je hond eten geven.... dan ga jij naar je werk, okee, een hele dag.

als je in de middag om een uur of 1 iemand kan vinden die je hond mooi mee neemt voor een uurtje, of desnoods bij je in huis komt zodat de hond gezelschap heeft, en dat jij dan laat eens kijken om 5 uur thuis bent, en dan jij de rest voor de zorg van je hond opneemt, een uurtje nog eens lekker erop uit, en dan de hele avond is de hond bij jullie, weekenden zijn er ook nog om alle aandacht te geven aan de hond. zo zou het geen bezwwaar zijn.

een pup kan niet, die heeft in het begin 24 uur aandacht nodig, maar een wat oudere hond vanaf 2 jaar zou dat goed mogelijk zijn, je dromen kunnen dan zo waarheid worden. waarom niet ? :-D

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Gedrag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^