Maylo is gecastreerd (hoe is het nu?)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DannyDanny 3 doggies

honden foto van Danny

Ook zonder ballen blijft het een stoere kerel!

 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Even een updatje over Maylo.

het gaat heel goed met hem, hij doet weer vanalles wat niet mag en hij is de ondeugd zelf.

 

zijn hechtingen waren in het begin behoorlijk geïrriteerd maar door zalf en door het rompertje  ziet het er heel goed uit en heelt het razendsnel. Hij mag ook weer los lopen en doet dit met volle teugen. Hij mag ook rustig met andere honden even spelen, want hij geeft zelf aan wanneer het genoeg is.

 

alleen eet hij niet maar hij vreet!! Alles wat los en vast zit vreet hij op. Normaal gesproken trekt hij zijn neus op voor zijn portie brokken in de ochtend maar nu...als het maar snel naar binnen gaat het zelfde voor de avond. Zijn portie renske of kvv laat hij echt niet staan. Kwam/komt dit bij jullie gecastreerde reuen ook voor?

 

Voor de rest is het de happy Maylo die ik ken.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

Mooi dat het goed aan het helen is en dat maylo weer goed te pas is !:) het eten herken ik niet , hij heeft nooit goed gegeten en dat doet hij nog steeds niet , gewoon hetzelfde.

honden page profiel DannyDanny 3 doggies

honden foto van Danny

Bobbie is met eten bijna altijd stabiel gebleven en krijgt ook maar 1 soort voer alleen vers vlees 2x per dag 100 gram. En daar gaat hij altijd netjes voor zitten en valt daarna op commando aan.

 

Ik vind het belangrijkste dat een hond goed voer en vooral geen granen binnen krijgt aangezien een hond hier niets mee kan en het alleen maar extra poep oplevert.

 

Maylo voelde zich gewoon een paar dagen minder gelukkig en at daardoor minder.

Nu haalt hij het gewoon in

honden page profiel Liedeke, Pepper †, Helmer † & RoefLiedeke, Pepper †, Helmer † & Roef 3 doggies

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Ben een tijdje "weg" geweest dus heb niet zo veel gereageerd.

Hoe gaat het ondertussen met Maylo? :)

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Het gaat heel goed met Maylo,  eet nog steeds als een duitse dog hahaha. Maar hij krijgt gewoon zijn hoeveelheid en is heerlijk op gewicht.  

 

Voor de rest is hij nog niet veel veranderd, kwa loslopen blijft hij wel dicht bij me wat eerst ook wel was maar als hij een teef rook dan kon hij nog wel eens meer dan 3 meter van me vandaan lopen. Nu loopt hij nog geen 1 meter van me af of hij moet met zijn vriendin Shebby zijn.

 

Kwa rijden is ook eigenlijk nog niet echt voor gekomen. Eergister kwam er een onderdanige teef aan en hij wilde rijden maar leek even na te denken van 'uh wat doe ik?'

 

de wond is helemaal dicht en netjes geheeld. Maar ben benieuwd in welke mate zijn gedrag nog gaat veranderen.Maar tot nu toe ben ik positief. 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Zo even een updatje over hoe het nu gaat met Maylo.

Het is inmiddels zo'n 6-7 weken geleden dat Maylo gecastreerd is en wat een verandering!

 

Net zijn we gaan lopen met de Duitse doggen, eentje is een teef en loops. Ze was nu op haar hoogte punt. Mijn vriendin Duitse dog reu die ook gecastreerd is had er veel meer moeite mee dan Maylo. Maylo rook het volgens mij nog niet eens echt en hing ook niet bij haar rond maar bij mij. Mijn vriendin keek er echt van op, ook de geurtjes die de teef achter liet ging hij niet aan snuffelen. Trots op mijn kanjer hoor!

 

Ook zo kwa gedrag binnen, hij piept niet meer op de tijden als we naar buiten gaan. Hij wacht geduldig, voorheen wist hij niet hoe snel hij naar buiten moest voor de vrouwtjes. Dat is helemaal weg.

 

Hij luistert na genoeg perfect buiten, rijdt niet meer op honden en vlieg ook niet meer ineens op honden af voor te kijken of het teefjes zijn. Nee als ik zeg 'Stopt en aan de riem'. Komt hij heel blij naar mij toe.

 

Zijn piemeltje druppels niet meer met pus, wat geen druppels meer geeft op onze witte vloer

Hij wilt ook niet meer rijden op ons, wat hij ook nog wel eens de neiging na toe had. En hij zit niet constant achter de teefjes aan (of gecastreerde reuen), om ze te likken of er op te rijden. En hij heeft ook niet echt dat haantjes gedrag dus ik ben dik tevreden

 

Hij is dus echt een stuk relaxer en gezelliger. Niet meer gestressed in zijn koppie, echt weer onze Maylo.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Schapen in het losloopgebied
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^