welk ras is het aanhankelijkst?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "welk ras is het aanhankelijkst?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

Haha ik heb hier 2 hondjes die aan me hangen om het zo maar te zeggen. Lola ligt het liefste hele dag op schoot. En vind knuffelen heerlijk.

Dipsy is wat groter maar zo voelt ze zich niet. Waar ik ben is zij en als lola niet op schoot ligt ligt dips er :-)

honden page profiel Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en DjaideyDanielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

hier een flatcoated retriever en een australian sheperd, die het liefst allebij graag op schoot liggen of in ieder geval graag bij mij zitten.

zodra ik op de bank ga zitten springt mijn aussie gelijk  op de bank en gaat dan helemaal tegen mij aan hangen, en het liefst ligt zij dan half of helemaal op schoot, mijnn flatcoated retriever wil ook graag op schoot, maar kan niet zo goed meer op de bank komen.

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo 3 doggies

honden foto van Kim & Turbo

Wel Turbo is zeer aanhankelijk ... Hij raakt soms bijna in paniek als hij denkt dat ik hem ergens achterlaat (niet thuis of bij mijn moeder, maar als ik tijdens een wandeling naar het toilet ga en hij me dus niet meer ziet, of me ergens niet onmiddellijk kan volgen, zoals enkele dagen geleden toen we een stroom over moesten steken over een I-profiel) En hij knuffelt ook graag. Maar gisteren had hij toch meer oog voor zijn speelkameraadje dan voor mij (hij wist natuurlijk wel constant waar ik was).

 

Edit: wel oppassen dat een zeer aanhankelijke hond ook een probleem kan geven. Ik heb Turbo onlangs voor enkele dagen naar een pension moeten doen en kreeg een wrak terug, dat is dus een nadeel als het echt nodig zou zijn om hem ergens enkele dagen te laten

honden page profiel racheldushixracheldushix 3 doggies

honden foto van racheldushix

haha een chihuahua die ligt de heledag op je ahahhaha

honden page profiel Inge, baasje van Gina, Flynn en WobbeInge, baasje van Gina, Flynn en Wobbe 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Gina, Flynn en Wobbe

Onze maltezer is echt enorm aanhankelijk. Ze ligt altijd bij me en dan het liefst zo dicht mogelijk tegen me aan. Ze kan je dan ook echt met van die verliefde ogen aankijken. Volgens mij is dit ook wel typisch iets voor Maltezers. 

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa 3 doggies

honden foto van Nelis & Noa

Echt heel baasgericht is naar mijn idee een border collie. Aanhankelijk zijn veel honden en dit is ook een beetje te trainen. Ik ken wat cocker spaniƫls die heel Aanhankelijk zijn. Een loopse teef is nog het meest aanhankelijk ;-)

honden page profiel ALMALM 3 doggies

honden foto van ALM

Ik heb een kruising van een dwergschnauzer met een maltezer! Is ook erg aanhankelijk!! Als je gaat zitten gaat hij meteen naast je liggen :-)

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van oukje

Ik heb 3 teckeldames. India en Irene zijn zusjes, India is geen schoothond en ligt het liefst op haar eigen stoel met Neeltje samen. Irene is een hele grote knuffelkont, wil het liefst de hele dag op schoot en wil ook heerlijk gekriebeld worden!

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ik weet uit ervaring en van wat ik van andere baasjes hoor dan Weimaraners hééél aanhankelijk zijn! Perdie is bv. ook aanhankelijk want ze ligt wel graag tussen ons in de zetel maar Orga kan echt komen knuffelen. Dan hangt hij op ons en slaapt terwijl of legt zelfs zijn poot op onze schouders. En tijdens dutjes slaapt hij naast me en neemt hij me echt vast dan legt hij zijn poten om me heen en zo kan hij uren slapen! Of hij komt op schoot liggen op zijn rug zodat hij als een (reuze)baby in onze armen ligt <3 Hij is echt de meest aanhankelijke en knuffelige hond ooit en blijkbaar is dat een kenmerk van het ras :D

 

Dit is zijn babyslaap-positie :)  

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Ik denk dat de meeste gezelschapshonden als ook veel molossor honden heel anhankelijk zijn.. De actievere honden zoals de border collie en bv de toller zijn minder aanhankelijk. Heel baasgericht, maar dat is iets anders dan aanhankelijk. Ze zijn liever actief met de baas bezig dan samen met de baas knuffelen

honden page profiel Inge, baasje van Gina, Flynn en WobbeInge, baasje van Gina, Flynn en Wobbe 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Gina, Flynn en Wobbe

" Ik weet uit ervaring en van wat ik van andere baasjes hoor dan Weimaraners hééél aanhankelijk zijn! Perdie is bv. ook aanhankelijk want ze ligt wel graag tussen ons in de zetel maar Orga kan echt komen knuffelen. Dan hangt hij op ons en slaapt terwijl of legt zelfs zijn poot op onze schouders. En tijdens dutjes slaapt hij naast me en neemt hij me echt vast dan legt hij zijn poten om me heen en zo kan hij uren slapen! Of hij komt op schoot liggen op zijn rug zodat hij als een (reuze)baby in onze armen ligt <3 Hij is echt de meest aanhankelijke en knuffelige hond ooit en blijkbaar is dat een kenmerk van het ras :-D
 
Dit is zijn babyslaap-positie :-)   "

 

Die foto van Orga is echt heel lief<3

honden page profiel GiesGies 3 doggies

honden foto van Gies

Weet niet wat je nog zoekt in een hond, maar mijn Maltezer Loes is ontzettend aanhankelijk. Ik moet maar even ergens stilstaan of zitten en ze is daar. Ze heeft ook altijd gezien waar ik naartoe ga.

Toch plakt ze niet alleen aan mij. Als ik duidelijk maal dat het even echt niet past, gaat ze naar een ander gezinslid om aandacht vragen of ze trekt zich terug in haar mandje.

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo 3 doggies

honden foto van Kim & Turbo

Ik vind het altijd grappig als grote honden denken dat ze schoothondjes zijn 

Ik heb bij Turbo van kleins af gestimuleerd dat hij bij mij op schoot kwam, zelfs al heb ik hier een 1 persoonszetel. Toen hij 9 maanden was kroop hij nog bij me op schoot als ik op een terras zat en de mensen dan maar lachen. Mijn vrienden en collega's zeiden altijd, als hij groot gaat zijn, gaat hij nog op je schoot willen en mijn reactie was dan, ja en dan, dat is de bedoeling. De laatste maanden komt hij wat minder vaak op schoot, ik denk omdat ie wat ouder wordt (7,5j) en ik mis het echt. Ik moet het terug wat stimuleren. Maar knuffelen doet ie nog altijd heel veel!

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Ik denk dat de meeste gezelschapshonden als ook veel molossor honden heel anhankelijk zijn.. De actievere honden zoals de border collie en bv de toller zijn minder aanhankelijk. Heel baasgericht, maar dat is iets anders dan aanhankelijk. Ze zijn liever actief met de baas bezig dan samen met de baas knuffelen "

 de border collie niet aanhankelijk?

Ik ken eigenlijk geen enkele border die niet aanhankelijk is (natuurlijk zijn er uitzonderingen)..

Maar er is ook ooit tegen mij gezegd dat borders geen knuffelhonden zijn, maar vanaf dag 1 is Mara een kroelhond.

Ze ligt niet graag op me, maar wel tegen me aan, of om mijn voeten heen gekronkeld.

Als ik bij de fokker ben waar mijn pup vandaan komt, zit ik nog geen 5 min rustig op de bank of er liggen al weer minimaal 2 hondjes om me heen/op me..

Bij vrienden van mij ook, ze liggen het liefste zo dicht mogelijk tegen je aan..

Gaan we naar buiten of wandelen, tsja dan komt de actie en dan is er geen tijd voor knuffelen.. maar binnen zijn het echt bijna 'luie' honden, zolang ze maar mentaal voldaan zijn ;)

 

Ik denk dat de mate van knuffeligheid ook wel af hangt van wat ze gewend zijn. Zijn ze vanaf pup af aan gewend om bij je op schoot te slapen/liggen, veel te knuffelen, zal de hond dit op latere leeftijd ook fijner vinden of in ieder geval minder 'ongemakkelijk'.

 

En zoals ik al zeg, je hebt altijd hondjes die het tegendeel bewijzen, maar over het algemeen zeg ik een voldane border collie = een knuffeldier die lekker dicht bij je wil zijn!

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Grappig.. De borders die ik ken, zijn dan weer helemaal niet aanhankelijk.. Af en toe een kriebel achter de oren is prima, en ze willen best dichtbij je liggen, maar echt knuffelig.. Nee dat zijn ze zeker niet. 

 

De gelderse borders zijn misschien anders dan de brabantse :d

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Max is verschrikkelijk aanhankelijk.....

Ligt het liefst heel de dag op schoot en zodra je op je hurken gaat hangt hij meteen tegen je aan....

 

 

Maar, ik weet dat er ook Goldens zijn die dat helemaal niet hebben...

Van de katte  wereld weet ik dat katers aanhankelijker zijn als poezen. Maar of dit bij reutjes en teefjes ook zo is????? 

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Grappig.. De borders die ik ken, zijn dan weer helemaal niet aanhankelijk.. Af en toe een kriebel achter de oren is prima, en ze willen best dichtbij je liggen, maar echt knuffelig.. Nee dat zijn ze zeker niet. 
 
De gelderse borders zijn misschien anders dan de brabantse :-D "

 komt vast door de vervuilde randstadlucht dat ze hier aanhankelijker zijn ;) haha

Daarom zeg ik, er zijn vast uitzonderingen.

Ik denk ook wel dat dat echt ligt aan de mate aan wat ze gewend zijn, worden ze van jongs af aan veel op schoot getild, slapen op schoot, dan zijn ze daar een stuk relaxter en makkelijker in dan een hond die eigenlijk alleen maar gewend is om op zijn eigen kussen te liggen :)

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik denk sowieso de gezelschapshonden, en ook de herdersoorten, aangezien ze erg gericht zijn op 1 persoon en anders op het gezin.ik beweer niet dat het zo is, maar denk dat je snel bij deze rassen uitkomt.

honden page profiel Liza, (Chiva) Lexi & Elza Liza, (Chiva) Lexi & Elza 3 doggies

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

ik denk dat heeeel veel rassen aanhankelijk zijn maar dan zijn er altijd uitzonderingen op de regel ;) maar onze Flatcoated is heel aaanhankelijk en onze schotse herder iets minder..tjah dat ligt dan aan hun karakter andere zijn weer meer/minder aanhankelijk..

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

de witte herders die ik ken zijn zo goed als allemaal erg aanhankelijk, vele hebben daardoor ook (soms in mindere mate) verlatingsangst. Bij Nova is het zo, dat als ik met mijn vriend en haar weg ga, en 1 van ons loopt op de weg en de ander op de stoep, ze telkens tussen de geparkeerde auto's door trekt en ondertussen enorm loopt te gillen omdat ze haar roedel te ver weg vind. Dus ja, ben careful what you wish for

 

 

 

 

 

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje 3 doggies

honden foto van Pooh en Teigetje

de meest aanhankelijke schoothond (voor alle duidelijkheid: rechts op de foto)

 

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

ik heb nog nooit zo een aanhankelijke hond meegemaakt als mijn border collie Ze ligt het liefste heel de dag op mijn schoot en als dat niet mag ligt ze wel op mijn voeten xD Dus ik zou zeggen ui eigen ervaring een border collie 

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Onze border en de buurborder zijn heel aanhankelijk, heel baasgericht. Maar ik ken ook borders die even hoi komen zeggen en dan weer hun eigen gang gaan... Dat is in mijn ervaring alleen niet de tendens.

honden page profiel IDGIDG 3 doggies

honden foto van IDG

Hier 4 verschillende rassen en erg aanhankelijk.

De chihuahua's zijn het ergst het liefst zitten ze vastgeplakt aan je.

De border gaat gerust op schoot zitten der poten op je schouders en der kop tegen je hoofd je armen om haar heen en ze is de gelukkigste hond op aarde. 

De duitse dog kan hele dagen mee in bed meuren en lekker kroelen

en de jack ook een heerlijke knuffelkont

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

" Ik denk dat de meeste gezelschapshonden als ook veel molossor honden heel anhankelijk zijn.. De actievere honden zoals de border collie en bv de toller zijn minder aanhankelijk. Heel baasgericht, maar dat is iets anders dan aanhankelijk. Ze zijn liever actief met de baas bezig dan samen met de baas knuffelen "

 Ben ik het niet met je eens, mensen die mijn hondjes kennen weten dat ook.

Naast dat ze werkhond zijn,  zijn mijn borders ook de grootste knuffelbeesten die je je voor kunt stellen.

Allemans vriendjes ook. Op schoot zitten, liggen of op je hangen vinden ze het einde

 

Soms denk ik wel eens dat ik een ander ras heb maar dan in border collie vermomming...

Maar aan de schapen denk ik dan telkens wel weer o ja, dat zijn toch echte werkhonden.

 

Misschien ligt dat ook wel meer aan ons dan aan het ras an sich.

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

"  de border collie niet aanhankelijk?
Ik ken eigenlijk geen enkele border die niet aanhankelijk is (natuurlijk zijn er uitzonderingen)..
Maar er is ook ooit tegen mij gezegd dat borders geen knuffelhonden zijn, maar vanaf dag 1 is Mara een kroelhond.
Ze ligt niet graag op me, maar wel tegen me aan, of om mijn voeten heen gekronkeld.
Als ik bij de fokker ben waar mijn pup vandaan komt, zit ik nog geen 5 min rustig op de bank of er liggen al weer minimaal 2 hondjes om me heen/op me..
Bij vrienden van mij ook, ze liggen het liefste zo dicht mogelijk tegen je aan..
Gaan we naar buiten of wandelen, tsja dan komt de actie en dan is er geen tijd voor knuffelen.. maar binnen zijn het echt bijna 'luie' honden, zolang ze maar mentaal voldaan zijn ;-)
 
Ik denk dat de mate van knuffeligheid ook wel af hangt van wat ze gewend zijn. Zijn ze vanaf pup af aan gewend om bij je op schoot te slapen/liggen, veel te knuffelen, zal de hond dit op latere leeftijd ook fijner vinden of in ieder geval minder 'ongemakkelijk'.
 
En zoals ik al zeg, je hebt altijd hondjes die het tegendeel bewijzen, maar over het algemeen zeg ik een voldane border collie = een knuffeldier die lekker dicht bij je wil zijn! "

 Herkenbaar, dat is dus bij ons ook zo ...

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika 3 doggies

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

Hier een witte herder en een sheltie

 

De witte herder: Malaika is een heel aanhankelijke hond. Ze komt bij je op schoot zitten, geeft kusjes, kopjes en wil jou gelukkig maken. Als we in het bos ofzo lopen en ze is los, stopt ze om de paar meter om ons in de gaten te houden. Als we dan in het bos uit elkaar lopen of iemand gaat de andere kant op wil ze iedereen weer bij elkaar halen en gaat ze piepen.

 

De sheltie: Sky is een echte knuffelkont, 100x erger als malaika. Je hoeft hem maar te roepen als je op de bank zit en hij komt helemaal blij aan gesprint en je wordt dan helemaal afgelebberd :p Maakt niet uit waar ik naartoe loop hier in huis, Sky volgt me. Sky is echt mijn maatje en we kijken vaak samen tv op bed, of gewoon op de bank. Vaak komt hij ook vragen of hij op schoot mag om lekker gekroeld te worden. In het bos loopt Sky dan wel weer iets verder maar hij houdt ons ook om de paar meter in de gaten net als Malaika.

 

 

 

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

Hier 7 borders in huis, en het merendeel is erg aanhankelijk. Mijn Yuna ligt sowieso bovenop me zodra mijn kont de bank raakt (die moet ik echt wegsturen als ik even gewoon wil zitten). Lennon lebbert heel je gezicht het liefst grondig af en komt gezellig naast je zitten of op schoot. Alleen Joey is wat zelfstandiger en hoeft niet perse zo veel aandacht. De overige 4 zijn ook meestal wel in voor een avondje bankhangen hoor :)

 

Hier dus ook hele knuffelige borders. Maar Yuna wint. Yuna is zo aanhankelijk dat ze continu, het liefst 24-7, bij me is. Die is ook nog eens kieskeurig en doet dat dus ook echt het meeste bij mij (daarna bij mijn vriend en stiefmoeder), ze zal niet snel bij bezoek gaan liggen. 

 

Lennon daarentegen vindt iedereen leuk. Die houdt echt van bezoek, en als het aan hem ligt zit het liefst de hele woonkamer vol met mensen. 

honden page profiel --

honden foto van -

" Echt heel baasgericht is naar mijn idee een border collie. Aanhankelijk zijn veel honden en dit is ook een beetje te trainen. Ik ken wat cocker spaniëls die heel Aanhankelijk zijn. Een loopse teef is nog het meest aanhankelijk ;-) "

 nu vind ik de border collie to much. 

t is wel fijn dat olly zonder ons kan. hij ligt zo boven op bed te ronken de hele middag terwijl iedereen hier is. 

 

ik vraag dit, omdat mijn coach een drenthse patrijs heeft volgens mij. en die komt elke maandag. eind van de avond legde ik mijn hoofd oo haar buik en zij viel in slaap,en ik dus ook bijna. olly vindt dit niks. die wil niet opgesloten voelen, wat ik begrijp.

gister toen ging ze tegen me aan liggen, kop onder mijn nek en legde een poot om me heen. ik vind dat gewoon te fijn. ik voel me daar lekkernbij, is goed voor mij even wat rust erbij.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "welk ras is het aanhankelijkst?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Onze kruising Chico
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^