Bayley had weer een gescheurde kruisband, 17 april geopereerd (TTA) Update Bayley haar poot is goed genezen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Bayley is op 17 april succesvol geopereerd aan haar gescheurde kruisband, ze is nu herstellende van de TTA operatie.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vorig jaar juni is Bayley geopereerd aan haar linker achterpoot (klik voor het topic), ze had een gescheurde kruisband en artrose. Daar is ze toen aan geopereerd en inmiddels goed van hersteld, ze heeft er geen last meer van.

 

Nu liep ze sinds een maand weer af en toe héél licht mank met haar rechter achterpoot na een wandeling door het losloopgebied van +- 45 min. Het was bijna niet op te merken dat ze mank liep en het was na een paar uur al weer over dus ik gaf haar even een weekje wat meer rust in de hoop dat het over ging. Inmiddels is dit zo'n 3x gebeurd en toen ging ik me toch wel zorgen maken. Afgelopen vrijdag waren we aan het wandelen met ze, een stuk los en een stuk aangelijnd. Daarna nog even in het speelveldje zodat ze met elkaar kunnen spelen en rennen. (Hunter loopt verder niet los, vandaar). Hunter kan erg hard spelen maar meestal gaat dat prima, Bayley kan een hoop hebben. Maar toen... Hunter deed weer te ruw, ik corrigeerde hem maar toen was het al te laat, hij deed Bayley pijn, ze jankte en ging zitten, Hunter weggehaald bij haar (die sukkel had niks door) Bayley zat zachtjes te piepen en mij aan te kijken, ik schrok heel erg want ze heeft nog nooit zo hard gepiept om iets. Ze tilde de poot op en wilde er niet meer op staan, we hebben haar naar binnen gedragen en ik heb gelijk de dierenarts gebeld, gelukkig konden we nog langskomen (het was vrijdagmiddag 16:30) om 18:15 hadden we een afspraak.

 

De dierenarts heeft haar goed nagekeken maar kon mede door haar bespiering niet goed voelen of de kruisband gescheurd was. We hebben het er een tijdje over gehad ook over vorig jaar met haar operatie en ze legde ons weer van alles uit. Uiteindelijk hebben we besloten om haar pijnstillers te geven en 5 dagen rust (alleen korte wandelingen aan de riem) en als het daarna niet over is dat we terug komen en een foto laten maken. Door de pijnstillers loopt ze nu dus weer normaal, alsof er niks aan de hand is. We tillen haar naar beneden en boven (we wonen op een flat) zodat haar poot niet overmatig belast wordt(gelukkig wonen we op de eerste verdieping dus een heel groot probleem is het niet.) En we houden ons aan de korte wandelingen aan de riem en niet spelen.

 

We hopen dat ze niet weer een gescheurde kruisband heeft maar de dierenarts achtte die kans wel erg groot. M'n arme meisje, en zoveel gekke dingen doen we niet met haar, ze rent alleen veel los. Helaas komt dit gewoon veel voor bij honden met steile knieën en Bayley is ons pech hondje. Woensdag is de laatste dag dat ze pijnstillers krijgt en dan moeten we even kijken of ze er nog last van heeft, dat is erg lastig want mevrouw laat niet snel zien dat ze pijn heeft. We zijn nog aan het overwegen of we naar een ortopeed gaan maar we hebben vertrouwen in onze dierenarts (aangezien ze vorig jaar ook die kruisband behandeld hebben) dus we zijn er nog niet helemaal uit.

 

Hopen jullie met ons mee dat ze niet weer een operatie nodig heeft?

 

Update onderaan de pagina: naar de orthopeed geweest

 

 

honden page profiel Jessica & bulletje GwenJessica & bulletje Gwen 3 doggies

honden foto van Jessica & bulletje Gwen

Oh jee, arme Bailey ! Ik hoop dat het allemaal meevalt en dat ze niet weer een operatie nodig heeft ! Sterkte met haar..

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Natuurlijk hoop ik alvast mee.....moet voor Bayley ook duidelijk pijnlijk zijn als ze mankt. Ik zou haar nu heel rustig houden, altijd kort aan de lijn en succes met de medicatie. 

 

honden page profiel ------ 3 doggies

Jeetje!
Heel veel sterkte!!!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik zou zelf als er twijfel ontstaan is voor een kruisband scheuring aan de andere kant toch naar een orthopeed met je hond gaan, de orthopeed doet de schuiflademethode en ziet en voelt direkt of het de kruisband is die gescheurd is.

hoe eerder het behandeld wordt hoe beter, je twijfelt, en dan kan je pijnstilling geven, okee, maar daar gaat de scheuring niet van over, zou echt bij twijfel naar je orthopeed gaan. het klopt dat als er een steile achterhand is ook de andere poot scheurt.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Bedankt allemaal,

 

Anny ja we houden ons er strikt aan , ook in huis proberen we haar rustig te houden, ze loopt nu niet meer dan 3x 15-20 min per dag en alleen aan de riem. Ze vind het niks (en ik ook niet) maar het moet nu even. Met Hunter loop ik nu apart wat langere wandelingen.

 

Willemijn, ja we twijfelen nog.. aan de ene kant wil ik naar de orthopeed maar aan de andere kant ook niet. Onze dierenarts heeft vorig jaar ook haar gescheurde kruisband vastgesteld en dat verliep verder allemaal prima. Ze willen haar ook terug zien als het niet over gaat hé.. dus het is niet zo dat ze nu pijnstillers gegeven hebben en dat het daarmee klaar is.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Morgen is de laatste dag dat ze pijnstillers krijgt, ze loopt nu normaal maar ben benieuwd of ze nadat de pijnstillers zijn uitgewerkt ook nog normaal loopt. Het is nog even afwachten.

 

Denk toch dat als ze dan nog steeds mank loopt we gewoon naar onze dierenarts gaan, als zij problemen ondervinden kunnen we altijd nog naar de orthopeed.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de keuze is geheel aan jou natuurlijk, maar bij twijfel of het een kruisband scheuring is........ zou mijn advies orthopeed zijn.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

" de keuze is geheel aan jou natuurlijk, maar bij twijfel of het een kruisband scheuring is........ zou mijn advies orthopeed zijn. "

Vorige keer hebben ze ook de gescheurde kruisband ontdekt, d.m.v een foto en het onderzoeken van de poot (ze had toen een roesje gekregen en ik was er bij) en toen zagen ze ook dat ze artrose had, dat kan een orthopeed niet voelen. Omdat ze al artrose heeft geef ik de voorkeur aan een foto

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

De kwaliteit van kraakbeen is niet altijd goed op normale röntgen te zien.

Vervelend voor je hond. Een orthopeed 'voelt' niet alleen, die doet nog iets meer, waaronder beoordelen van foto's etc. Er zijn klinieken die een samenwerkingsverband hebben om juist foto's beter beoordeeld te krijgen door een orthopeed. Die hebben daar vaak meer ervaring mee en 'kijken' anders.

Sterkte er mee.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

" De kwaliteit van kraakbeen is niet altijd goed op normale röntgen te zien.
Vervelend voor je hond. Een orthopeed 'voelt' niet alleen, die doet nog iets meer, waaronder beoordelen van foto's etc. Er zijn klinieken die een samenwerkingsverband hebben om juist foto's beter beoordeeld te krijgen door een orthopeed. Die hebben daar vaak meer ervaring mee en 'kijken' anders.
Sterkte er mee. "

Bedankt voor je reactie, ik heb verder geen ervaring met een orthopeed dus tips en informatie is altijd welkom.

Ik kijk morgen even hoe ze dan loopt als ik het niet vertrouw dan bel ik mijn DA en vraag even wat we het beste kunnen doen, ze willen haar sowieso terug zien en een foto maken als het niet over is maar ik zal even overleggen over een eventueel bezoek aan een orthopeed.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Even een update, vandaag was haar eerste dag zonder pijnstillers en ze loopt nog normaal, ze steunt ook nog steeds gewoon op de poot (iets wat ze eerder niet deed). De lijnrust vind ze maar niks, mevrouw is enorm hyper en probeert steeds sprintjes te trekken aan de riem. Hersenwerk dan maar? Nee daar heeft mevrouw geen zin in of ze snapt er geen bal van. Kortom ze heeft pech en ik hou haar voorlopig aan de riem, korte rondes lopen in rustig tempo. Hoop dat dit het was en dat ze na de rust gewoon straks weer normaal kan loslopen. Ben lichtelijk opgelucht maar ik wil nog niet te vroeg juichen.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Fijn dat ze niet meer mankt. De NSAID zal nog even gespiegeld zijn, totdat het na 2-3 dagen echt uit het lichaam is. Vaak is een goede ondersteuning voor herstelbevordering om bepaalde tincturen en bijv. visolie te geven die bindweefsel, collageen-, spier- en peesversterkend zijn, naast het effect dat ze kennen op verlichting van pijn en ontstekingsremming.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Ze is nu 5 dagen van de medicatie af en ze loopt nog normaal. Ik houd het goed in de gaten en ze heeft nog steeds lijnrust. Ze steunt ook nog steeds op haar poot gelukkig.


@Stanley&Whooper, visolie geven? Ze krijgen hier 1x per week een zalmkop, dat voldoet ook denk ik?. Zijn er nog andere tips die je me kan geven voor het bevorderen van het herstel van haar poot?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat is mooi, misschien verstapt, en de lijnrust zou ik nog even vasthouden.

primaire gelatinaat is een goede aanrader, kijk maar eens op google wat het allemaal doet, is een natuurlijk product wat heel lang gegeven kan worden, zonder bijwerkingen.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Bedankt voor de tip Willemijn ik ga het eens even opzoeken 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" Ze is nu 5 dagen van de medicatie af en ze loopt nog normaal. Ik houd het goed in de gaten en ze heeft nog steeds lijnrust. Ze steunt ook nog steeds op haar poot gelukkig.
@Stanley&Whooper, visolie geven? Ze krijgen hier 1x per week een zalmkop, dat voldoet ook denk ik?. Zijn er nog andere tips die je me kan geven voor het bevorderen van het herstel van haar poot? "

 

1x per week zalmkop is prima. Bij dit type hond doe je er goed aan om nog een vette visdag in te lassen, zodat je op een volwaardige maaltijd per week uit komt.

Ikzelf zou eerst verder naar de voeding kijken. Weet niet exact wat je geeft? Wildkarkassen al dan niet gemalen bevatten behoorlijk wat extra omega's ten opzichte van tamme diersoorten. Ik ben voorstander van (gecontroleerde) kruidensupplementen op basis van bijv. Duivelsklauw en Kurkuma of een bepaalde combinatie Heermoes en Groot hoefblad. Kruiden die 'bewezen' een versterkende werking hebben, indirect ook bloedzuiverend zijn en een pijn- en ontstekingsremmende werking kennen. Verder denk ik dat acupunctuur er voor kan zorgen dat in korte tijd o.a. die achterhand flink versterkt kan worden. Doordat die poot niet naar behoren functioneert, zal je hond dat op een andere manier gaan opvangen. Dan kun je maar beter zorgen dat het draagstelsel in zijn algemeenheid aangepakt wordt voor de toekomst.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

"  
1x per week zalmkop is prima. Bij dit type hond doe je er goed aan om nog een vette visdag in te lassen, zodat je op een volwaardige maaltijd per week uit komt.
Ikzelf zou eerst verder naar de voeding kijken. Weet niet exact wat je geeft? Wildkarkassen al dan niet gemalen bevatten behoorlijk wat extra omega's ten opzichte van tamme diersoorten. Ik ben voorstander van (gecontroleerde) kruidensupplementen op basis van bijv. Duivelsklauw en Kurkuma of een bepaalde combinatie Heermoes en Groot hoefblad. Kruiden die 'bewezen' een versterkende werking hebben, indirect ook bloedzuiverend zijn en een pijn- en ontstekingsremmende werking kennen. Verder denk ik dat acupunctuur er voor kan zorgen dat in korte tijd o.a. die achterhand flink versterkt kan worden. Doordat die poot niet naar behoren functioneert, zal je hond dat op een andere manier gaan opvangen. Dan kun je maar beter zorgen dat het draagstelsel in zijn algemeenheid aangepakt wordt voor de toekomst. "

 Wij voeren onze honden 5 dagen per week KVV (Carnifarm en Smuldier voornamelijk), 1x per week een zalmkop en 1x per week een hele (rauwe) kip. Hele karkassen hebben we geprobeerd maar dat willen ze niet eten (we hebben het toen maar in stukjes gehakt), gemalen karkas zou ik nog eens kunnen proberen inderdaad.

 

Verder ben ik niet bekend met kruiden en de werking daarvan dus dat moet ik even opzoeken, vind het wel een goeie tip! Accupunctuur is ook een goeie. de DA zei al dat haar poten al flink gespierd waren maar dat dat ook een reden kan zijn dat het juist scheurt. Vind het een lastig iets in ieder geval want volgens mij is het niet makkelijk om het sterker te maken en te behoeden voor een scheur. Maar de hele achterhand aanpakken is wel een goed idee, wil liever niet dat ze hier haar hele leven last van heeft.

 

Bedankt voor de tips! 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

"  Wij voeren onze honden 5 dagen per week KVV (Carnifarm en Smuldier voornamelijk), 1x per week een zalmkop en 1x per week een hele (rauwe) kip. Hele karkassen hebben we geprobeerd maar dat willen ze niet eten (we hebben het toen maar in stukjes gehakt), gemalen karkas zou ik nog eens kunnen proberen inderdaad.
 
Verder ben ik niet bekend met kruiden en de werking daarvan dus dat moet ik even opzoeken, vind het wel een goeie tip! Accupunctuur is ook een goeie. de DA zei al dat haar poten al flink gespierd waren maar dat dat ook een reden kan zijn dat het juist scheurt. Vind het een lastig iets in ieder geval want volgens mij is het niet makkelijk om het sterker te maken en te behoeden voor een scheur. Maar de hele achterhand aanpakken is wel een goed idee, wil liever niet dat ze hier haar hele leven last van heeft.
 
Bedankt voor de tips!  "

 

De achterhandversterking door middel van acupunctuur is er niet zozeer op gebaseerd om flinke spieren te creëren. Wel om alle blokkades weg te nemen en voor een goede bloeddoorstroming te zorgen, pijnprikkels weg te nemen die indirect voor ontspanning van de achterhand zorgen. En bij ontspanning worden spieren weer sterker. Daarnaast brengt de acupunctuur je gehele hond in balans, zowel lichamelijk als geestelijk. Er wordt niet enkel gewerkt aan symptoombestrijding.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

"  
De achterhandversterking door middel van acupunctuur is er niet zozeer op gebaseerd om flinke spieren te creëren. Wel om alle blokkades weg te nemen en voor een goede bloeddoorstroming te zorgen, pijnprikkels weg te nemen die indirect voor ontspanning van de achterhand zorgen. En bij ontspanning worden spieren weer sterker. Daarnaast brengt de acupunctuur je gehele hond in balans, zowel lichamelijk als geestelijk. Er wordt niet enkel gewerkt aan symptoombestrijding. "

 Bedankt voor de uitleg! Ik twijfel nu weer een beetje want ik merk dat ze soms weer raar staat met haar poot, maar aan de andere kant, Bayley staat altijd wel een beetje vreemd soms met haar achterpoten. Misschien toch maar even een bezoekje brengen aan de orthopeed.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Update:

 

Heb niet zulk goed nieuws, ik heb gisteren Bayley even 10 min los laten rennen op het hondenveldje, niks aan de hand, geen rare sprongen gemaakt maar toen we thuiskwamen en ze even had gelegen liep ze daarna weer mank en steunde ze niet op haar poot. Ik vrees dus dat ze wel haar kruisband gescheurd heeft.

 

Voor de duidelijkheid, ik wilde even haar los laten lopen om te kijken of ze er nog last van had want met die korte wandelingen aan de riem liep ze gewoon normaal en was er niks aan de hand. Echter loopt zij vaak gewoon door de pijn heen dus moet ik haar laten rennen om er echt wat van te kunnen zeggen.

 

Nu het dilemma, wat zal ik doen, mijn dierenarts bellen en een foto laten maken of naar de orthopeed? Ik wil het gewoon zeker weten wat er aan de hand is, kan haar wel lijnrust geven maar ik weet niet eens of dat wel gaat helpen.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Zelf laat ik foto's (bij voorkeur zonder roesje) bij mijn eigen DA maken en beoordelen door een orthopeed die daar een paar x per week aan verbonden is. Knie-operaties van deze omvang met mijn huidige ras liet ik niet bij mijn eigen praktijk uitvoeren. Als jij wel de operatie door jouw DA laat uitvoeren, dan zou het een goede optie zijn om aansluitend aan foto's (als die wel met roes gemaakt worden) te opereren. Dat scheelt weer een onnodige roes extra. Zoals je het beschrijft, zal lijnrust zeer waarschijnlijk geen enkel nut hebben. Als ze die poot niet wil belasten, dan zijn kapotte banden vaak een veroorzaker. Vervelend. Sterkte.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Bij onze DA krijgt Bayley wel een roesje als ze foto's gaan maken omdat ze dan gelijk ook haar knie goed kunnen voelen zonder dat ze hem aanspant, omdat het door de spieren bij dit ras erg moeilijk te voelen is. Ze is daarna niet direct geopereerd. Sowieso hebben wij door haar medische problemen de afgelopen maanden nu niet het geld voor een operatie dus zal ze zeker tot eind mei moeten wachten.

 

Ik denk zelf dat ik naar de orthopeed ga, onze DA praktijk heeft geen orthopeed tot haar beschikking en aangezien ze nu waarschijnlijk wederom een gescheurde kruisband heeft zou ik graag wat aanvullende informatie willen hoe ik dit de volgende keer kan voorkomen of haar achterhand kan verstevigen etc.

 

Bedankt, inderdaad erg vervelend, vorig jaar rond dezelfde tijd had ze dit ook.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Heb net even gebeld, we hebben a.s vrijdag een afspraak bij de orthopeed. Ik ben benieuwd wat daar uit komt. Duimen maar dat het niet weer gescheurd is maar ik ben bang van wel 

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

We zijn vanochtend met Bayley naar de orthopeed geweest en hij voelde heel even en wist het gelijk al, een partieel gescheurde kruisband. Deze moet geopereerd worden omdat dit niet uit zichzelf heelt. Weer een operatie dus. Ook kwamen we erachter dat de operatie die ze vorig jaar gehad heeft aan haar kruisband helemaal niet geschikt is voor haar gewicht! Ik voel me eigenlijk best wel opgelicht. Dit kan dus weer scheuren! Ik ga dit zeker even met mijn DA bespreken want vind het niet kunnen.

 

De operatie die Bayley nodig heeft is een TTA operatie, deze kost 1500 euro. Deze operatie wordt niet bij mijn DA uitgevoerd en zo kwamen we er dus achter dat de operatie die ze gehad heeft eentje met een band moet zijn geweest. 

 

We weten nog niet wanneer we haar gaan laten opereren omdat we niet even 1500 euro uit onze mouw kunnen schudden. Ben erg verdrietig dat ze nu dus weer een operatie nodig heeft, het geld boeit me niks maar dat ze weer pijn heeft dat vind ik zo erg..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat is slecht advies geweest , jammer meis.

bij grote honden is het eerste waar ze aan denken een TTA, bij zware honden zoals Bamse, gewicht 75 doen ze een TPLO techniek, een band is voor zeer kleine hondjes.

vind het teleurstellend dat je zo,n slechte informatie hebt gekregen van je dierenarts, die had dit moeten weten dat een band voor dit gewicht vragen is voor moeilijkheden.

kom op hoor, ik weet dat je nu in de stres zit, maar schiet je niets mee op, mooi laten doen, geen vakantie en wat budget boodschappen gaan doen, het is duur en prijzig, maar je hond heb je dan nog.

ik heb een lening afgesloten, misschien ? ...........

hoop dat je hond heel snel geholpen kan worden.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

O jee, wat een toestanden allemaal!
hoop geld, en vooral erg sneu voor bailey!

en tot die tijd, kan ze nog wel even "doorhobbelen" om het zo te zeggen?

nou succes in ieder geval, even lastig nu, maar alles komt weer goed ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

neeee, niet ..doorhobbelen.. zo ontstaat er snel arthrose, maar je orthopeed vertelt je dat wel, zo snel mogelijk laten opereren.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

@Willemijn, ja zeker slecht advies, je vertrouwt je dierenarts en dan hoor je dit. Ik ga het nog wel even aan hen voorleggen, had dan liever gehad dat ze me hadden doorgestuurd. 

 

TPLO had hij het ook over ja maar was niet perse nodig bij Bayley zei hij, de TTA is iets goedkoper en net zo effectief voor een hond van haar gewicht. 

 

Ik zat zeker in de stress vanochtend en toen onderweg naar huis viel mijn auto ook ineens uit, gelukkig was m'n vriend mee die is automonteur maar ik was wel lichtelijk in paniek. Was bang dat de auto ook kapot was en een dure reparatie nodig had maar dat viel gelukkig mee, hij heeft het gefixt maar gaat 'm nog wel even goed nakijken straks. 

 

Ja we zijn nu de opties aan het bekijken, we kunnen het misschien lenen van familie. Op vakantie ga ik toch nooit dus dat geld had ik ook niet echt nodig, was wel leuk geweest maar goed. M'n beestjes gaan altijd voor. Maar ik laat haar liever niet zolang wachten, dus ik hoop dat er snel een oplossing komt. 

 

Wat een rot ochtend was dit!

 

@Jeroen, Nogal ja, maar komt wel weer goed, zat vanochtend flink even te stressen maar ben nu al weer wat kalmer, we moeten haar z.s.m laten helpen, ze heeft overduidelijk pijn. Bedankt  we zorgen wel voor een oplossing! 

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: braken en diarree
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^