Boefke Diarree , wat te doen?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

Hoi Allemaal ,

 

Mischien hebben sommige mijn andere topic ook gelezen maar zal het even kort samenvatten :

 

 

Boefke is allergisch voor alle mijten die er zijn , en was ook bezig met een eliminatiedieet.

 

Hij heeft nu precies 6 weken Tinlo Eend gehad , dit ging super en hij vind het erg lekker.

Ik wilde nu het liefst een diersoort erbij voegen van Alaska en/ of Haaksbarf, Aangezien het percentage bot best hoog is bij Tinlo en Boefke af en toe wat ''gruis'' Poepte.

Maar omdat dat niet hier in de buurt te koop was en de bezorging nog wel even kon duren ( had ik inderdaad eerder moeten doen) heb ik hier in de buurt een rol Naturis Lam gekocht en een rol Eend.

 

Vanochtend heeft die het laatste eend  van Tinlo gehad ( was nog over van gister) , en vanmiddag heeft die dus lam gehad. 

 

Maar een uur geleden rook het toch raar in huis, naar diarree. Overal gezocht maar niks kunnen vinden en toen kwam Boefke in paniek naar me toe, Snel naar buiten en ja hoor Diarree, en niet zo'n beetje ook... 

 

het was heel waterig en toen ik met mijn telefoon erop scheen leek er ook groen in te zitten...

 

Wat kan ik nu het beste doen? Want hij moet eigenlijk nu nog een maaltijd....

 

het is de eerste keer dat Boefke diarree heeft, vind het zo sneu want hij heeft het toch knap opgehouden thuis..

 

honden page profiel J. OttensJ. Ottens 3 doggies

Wat je het beste kunt doen is hem juist even niks te geven. Zijn darmen hebben rust nodig. Wel zorgen voor voldoende water. Morgenvroeg even aankijken hoe het met hem gaat. Ruikt het voer goed? Niet over datum? Zou dat eerst even checken...

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Wat je het beste kunt doen is hem juist even niks te geven. Zijn darmen hebben rust nodig. Wel zorgen voor voldoende water. Morgenvroeg even aankijken hoe het met hem gaat. Ruikt het voer goed? Niet over datum? Zou dat eerst even checken... "

 

Dankjewel voor je reactie, 

Datum was goed , alleen vond ik het vlees niet zo mooi rood als bij Tinlo... maar ik dacht dat dit per merk verschillend was...

Ga hem dan maar niks meer geven, zielig... want hij heeft namelijk bijna altijd honger. 

honden page profiel J. OttensJ. Ottens 2 doggies

Lam heeft een iets andere kleur....ik heb er ook een rol van liggen van Nutris. Je zou morgen...een beetje Eend kunnen geven..eerst maar een kwart of zo...gaat het goed dan smiddag nog iets meer...ik ben ook aan het elimineren maar dan nutris Paard.

Hoop dat het morgen goed gaat....ik weet hoe vervelend het is voor hond en baasje...diarree. ..heb het zelf meerderemalen meegemaakt!

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Lam heeft een iets andere kleur....ik heb er ook een rol van liggen van Nutris. Je zou morgen...een beetje Eend kunnen geven..eerst maar een kwart of zo...gaat het goed dan smiddag nog iets meer...ik ben ook aan het elimineren maar dan nutris Paard.

Hoop dat het morgen goed gaat....ik weet hoe vervelend het is voor hond en baasje...diarree. ..heb het zelf meerderemalen meegemaakt! "

 

Oke dankjewel ! Het gaat al een stuk beter met hem geloof ik , geen diarree meer , zou ik dan nog een beetje lam kunnen proberen zodat ik weet of het daardoor komt ? 

Doe ik dan wel vanmiddag pas dan ben ik erbij 

 

 

Ik gaf je perongelijk 2 doggies (iPad)

honden page profiel J. OttensJ. Ottens 3 doggies

Hoi Amy......je kunt het proberen....eet hij het moeilijk of langzaam op dan weghalen...of ruikt het vreemd...dan niet geven...is dit dan een nieuwe rol?

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Hoi Amy......je kunt het proberen....eet hij het moeilijk of langzaam op dan weghalen...of ruikt het vreemd...dan niet geven...is dit dan een nieuwe rol? "

 Hij heeft net weer diarree gehad , heb hem nog helemaal geen eten gegeven.

 

heb nog over van gister van de lam maar als ik het hem weer zou geven zou ik wel een nieuwe rol pakken dan.

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

Denk dat ik maar even tinlo eend ga halen.. Hiervan weet ik tenminste dat die er tegen kan

honden page profiel jaimiejaimie 3 doggies

honden foto van jaimie

Als je verandert van voer kan het voorkomen dat je hond(je) diarree krijgt. Als dit een keer gebeurt is dat niet zo erg, maar als dat lang aanhoud kan je hond gemakkelijk uitdrogen. Zorg iig dat je hond genoeg drinkt. ;-)

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Als je verandert van voer kan het voorkomen dat je hond(je) diarree krijgt.
Als dit een keer gebeurt is dat niet zo erg, maar als dat lang aanhoud kan je hond gemakkelijk uitdrogen.
Zorg iig dat je hond genoeg drinkt.
;-) "

 

Dankjewel voor reactie, moet ik dan nog ff doorgaan met naturis lam?

ik vind het zo moeilijk, t ging allemaal net zo goed.

honden page profiel jaimiejaimie 3 doggies

honden foto van jaimie

Dankjewel voor reactie, moet ik dan nog ff doorgaan met naturis lam?ik vind het zo moeilijk, t ging allemaal net zo goed. --- Als je wilt dat je hond op de voer blijft wat je nu geeft ( naturis lam dus ) zou ik het wel even blijven geven. Misschien in combinatie met het oude voer? Meestal na 2 of 3 dagen zal je hond eraan wennen en gaat het vanzelf over. Als je door de diarree nu wéér een ander voer gaat proberen raak heel zn maag van de kaart

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

lam is een vette soort, als je hond dat niet gewend is kan het zijn dat het daardoor komt, kijk of je hond hangerig is, koorts ? zo niet dan kan je de lam mengen met zijn eigen eerdere voer, houdt de diaree langer dan twee dagen aan, dierenarts.

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" lam is een vette soort, als je hond dat niet gewend is kan het zijn dat het daardoor komt, kijk of je hond hangerig is, koorts ? zo niet dan kan je de lam mengen met zijn eigen eerdere voer, houdt de diaree langer dan twee dagen aan, dierenarts. "

 

Dankje willemijn!

 

boefke is dus geen vet gewend denk ik want hiervoor had die eend en dat is niet vet toch? Helemaal ook niet aan bedacht eerlijk gezegd , had ik misschien beter met een ander diersoort kunnen beginnen om bij de eend aan toe te voegen.

 

hij slaapt heel veel, gisteravond wel erg hangerig en een warme neus en oren. Maar of het echt koorts was weet ik niet.

honden page profiel J. OttensJ. Ottens 3 doggies

Hangerig...en warm...misschien een virus dan. Misschien zelf even de temperatuur opmeten...dan weet je meer....als het na morgen niet beter gaat...dan even langs de Dierenarts....puur toeval dan dat je net de diersoort hebt veranderd.

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Hangerig...en warm...misschien een virus dan. Misschien zelf even de temperatuur opmeten...dan weet je meer....als het na morgen niet beter gaat...dan even langs de Dierenarts....puur toeval dan dat je net de diersoort hebt veranderd. "

 

Wilde gister zijn temp. opmeten maar mocht met dat ding niet in de buurt van zijn kontje komen.

overal mee geoefend toen die nog klein was naar nu maar die temperatuur meter helemaal vergeten.

als die weer warm aanvoelt zet ik gewoon even door met dat ding.

 

zou wel heel toevallig zijn als die een griepje zou hebben inderdaad ja, maar het heerst wel he. Dus zou zo maar kunnen.

honden page profiel GingerGinger 3 doggies

honden foto van Ginger

Zou toch weer even teug schakelen naar de tinlo eend. Het kan zijn dat lam te vet is en tevens is het een ander merk met andere verhoudingen.  Mocht die tinlo eend weer goed gaan zou ik een andere smaak van tinlo geven bijvoorbeeld konijn, dit is een mager soort vlees. Deze word ook veel gebruikt voor eliminatie.  Paard is ook een optie deze bevat eendenbot en orgaan wat hij al gewend is.

En anders van een ander merk eens eend proberen?

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Zou toch weer even teug schakelen naar de tinlo eend. Het kan zijn dat lam te vet is en tevens is het een ander merk met andere verhoudingen.  Mocht die tinlo eend weer goed gaan zou ik een andere smaak van tinlo geven bijvoorbeeld konijn, dit is een mager soort vlees. Deze word ook veel gebruikt voor eliminatie.  Paard is ook een optie deze bevat eendenbot en orgaan wat hij al gewend is.
En anders van een ander merk eens eend proberen? "

 

Ik ben ook erg tevreden over tinlo alleen ging het mij om de percentage bot dat erin zit, ik merk aan zijn ontlasting dat het toch iets te hoog voor hem is, dus ik wilde hem ook gewoon nog diersoorten van tinlo geven maar ook nog een ander merk erbij zoals haaksbarf en Alaska , volgens mij heeft haaksbarf ook zalm wat alleen zalm bevat en tinlo heeft ook zalm maar daar zitten weer kippenbotten bij. 

 

Heb ook naturis eend liggen. Dit was even een nood oplossing, want vergeleken tinlo vind ik naturis er niet echt uitzien. Droog en niet echt beweegbaar zegmaar 

honden page profiel jaimiejaimie 3 doggies

honden foto van jaimie

Eerlijk gezegd zou ik niet steeds iets nieuws proberen. Ander voer ander merk enz enz. Dit is helemaal niet goed voor de hond. Als je toch ander voer wilt geven zou ik adviseren om het langzaam aan op en af te bouwen. Dus eerst 1/4 nieuw voer daarna 2/4 nieuw voer enz . Dan kan je hond wennen aan het nieuwe voer.

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

Dankje voor je bericht, 

Ik doe ook niet steeds afwisselen , hij heeft nu al 6 weken eend gehad, en moet toch uiteindelijk 4 diersoorten per 3 weken hebben, en aangezien mensen allemaal adviseren om ook merk af te wisselen dacht ik dat dat goed was.

Alleen weet ik nu dus weer wel dat ik naturis geen fijn merk vind.

 

honden page profiel J. OttensJ. Ottens 3 doggies

Ik heb naturis en haaksbarf. Ik meng deze van hetzelfde diersoort door elkaar. Geit ging bij mij erg goed. Nu met paard bezig...maar na 1,5 toch meer jeuk...ga nu dus stoppen met paard. Toch even weer op geit...

honden page profiel GingerGinger 3 doggies

honden foto van Ginger

Klopt inderdaad dat tinlo een hogbot gehalte heeft. Misschien zou je haaksbarf eend kunnen proberen met tinlo konijn en haaksbarf konijn, en dan kan je zo verder uitbreiden.  Omdat hij op tinlo goed reageerd zou k met die starten als je een nieuwe smaak geeft. Als dat goedgaat kan je andere merken toe kunnen voegen van elke smaak. Misschien dat dat een optie is?

Weet niet waar je vandaan komt? Misschien zijn er winkels bij je in de buurt die meerdere merken verkopen. 

Als je vis toe wil voegen kan je of haaksbarf zalm of alaska zalm doen of gewoon een vis van de visboer.

 

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Klopt inderdaad dat tinlo een hogbot gehalte heeft. Misschien zou je haaksbarf eend kunnen proberen met tinlo konijn en haaksbarf konijn, en dan kan je zo verder uitbreiden.  Omdat hij op tinlo goed reageerd zou k met die starten als je een nieuwe smaak geeft. Als dat goedgaat kan je andere merken toe kunnen voegen van elke smaak. Misschien dat dat een optie is?
Weet niet waar je vandaan komt? Misschien zijn er winkels bij je in de buurt die meerdere merken verkopen. 
Als je vis toe wil voegen kan je of haaksbarf zalm of alaska zalm doen of gewoon een vis van de visboer.
  "

 

Dankjewel voor de opties!

inderdaad een goed idee.

woon in den Bosch, en er is hier zo weinig !

had al op de site van haaksbarf gekeken en waar dan de verkooppunten waren maar dit klopte niet helemaal , diegene waarvan ze zeiden dat die verkocht die verkoopt ze niet dus ik ga het bestellen op Natural paws denk ik.

 

Stel je voor ik koop Een zalm bij de visboer , mag die dit dan helemaal hebben? 

honden page profiel GingerGinger 3 doggies

honden foto van Ginger

Natural paws is inderdaad een goede om te bestellen! Je hebt evt ook caroba (gratis vanaf 25,-) en lupa (gratis vanaf 125,-) bij lupa heb je ook korting bij haaksbarf als je meerdere rollen besteld. Dat is wel interessant als haaksbarf ook goed gaat. Van alaska zou ik alleen soorten geven waarvan de dieren geen graan eten.  

 

Zalm kan je prima geven hoor! Hij mag alles eten, kop graten vlees etc. Nu is een zalm wel erg groot. Een zalmkop weegt al ruim 600-800 gram. Misschien is een haring of makreel wat. Als je bij de visboer vraagt of hij nog vis voor de hond heeft krijg je vaak gratis of voor een zacht prijsje vis die niet geschikt meer is om te verkopen. Bijv. Gebroken vis etc. 

Hier eten ze ook hele makrelen en haringen en het is jammie volgens de dames. 

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Natural paws is inderdaad een goede om te bestellen! Je hebt evt ook caroba (gratis vanaf 25,-) en lupa (gratis vanaf 125,-) bij lupa heb je ook korting bij haaksbarf als je meerdere rollen besteld. Dat is wel interessant als haaksbarf ook goed gaat. Van alaska zou ik alleen soorten geven waarvan de dieren geen graan eten.  
 
Zalm kan je prima geven hoor! Hij mag alles eten, kop graten vlees etc. Nu is een zalm wel erg groot. Een zalmkop weegt al ruim 600-800 gram. Misschien is een haring of makreel wat. Als je bij de visboer vraagt of hij nog vis voor de hond heeft krijg je vaak gratis of voor een zacht prijsje vis die niet geschikt meer is om te verkopen. Bijv. Gebroken vis etc. 
Hier eten ze ook hele makrelen en haringen en het is jammie volgens de dames.  "

 

 

Ah super die informatie !

heel erg bedankt!

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict 3 doggies

honden foto van Anneloes, Fleece addict

" Eerlijk gezegd zou ik niet steeds iets nieuws proberen.

Ander voer ander merk enz enz.

Dit is helemaal niet goed voor de hond.

Als je toch ander voer wilt geven zou ik adviseren om het langzaam aan op en af te bouwen. Dus eerst 1/4 nieuw voer daarna 2/4 nieuw voer enz .

Dan kan je hond wennen aan het nieuwe voer. "

 



Dat ben ik niet helemaal met je eens. Binnen KVV kun je juist heel goed afwisselen tussen verschillende merken en diersoorten. Vaak is het afwisselen van diersoorten ook nodig. Als je een hond hebt met een gevoelig maagdarmstelsel of die overgevoelig is voor bepaalde stoffen/diersoorten dan moet je natuurlijk wel eerst uitvinden wat je hond kan verdragen. Daarna kan je vervolgens prima afwisselen naar mijn mening.

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict 3 doggies

honden foto van Anneloes, Fleece addict

" Ik heb naturis en haaksbarf. Ik meng deze van hetzelfde diersoort door elkaar. Geit ging bij mij erg goed. Nu met paard bezig...maar na 1,5 toch meer jeuk...ga nu dus stoppen met paard. Toch even weer op geit... "

 



Ik weet niet of je hond gevoelig is voor bepaalde diersoorten, maar ik voer ook naturis en wilde destijds ook uitbreiden met paard. Dit werd mij alleen afgeraden, omdat paard soms niet 100% paard is. Er wil nog wel eens runderpens doorheen zitten dacht ik. (En ik wil juist rund o.a. vermijden)

honden page profiel jaimiejaimie 3 doggies

honden foto van jaimie

Ik ben het gedeeltelijk met je eens. Maar als je hond al gezondheidsproblemen heeft en met wisselen van voer ook nog eens diarree krijgt, is het beter om je hond aan een ander voer te laten wennen en niet in een keer overstappen. Ik heb 2 herplaatsers de een kreeg niet of nauwelijks te eten , de ander alles wat los en vast zat. Uitvinden wat je hond wel kan verdragen is niet zo heel erg makkelijk. Wij hebben erg veel ellende gehad met het overstappen ( in dit geval op echt hondenvoer ) @ annelies quote ging niet helemaal goed sorry.

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

"  

Ik weet niet of je hond gevoelig is voor bepaalde diersoorten, maar ik voer ook naturis en wilde destijds ook uitbreiden met paard. Dit werd mij alleen afgeraden, omdat paard soms niet 100% paard is. Er wil nog wel eens runderpens doorheen zitten dacht ik. (En ik wil juist rund o.a. vermijden) "

 

ik weet ook nog niet zeker of Boefke allergisch is voor bepaalde diersoorten maar hij gaat in ieder geval aan de diarree van naturis lam ( denk ik ) hij at ook gras , dus had ook last van zijn maagje , ook was die heel erg warm en hijgde, zou het dan een virus zijn geweest?

 

heb alleen nog maar naturis lam gehad maar vond het vlees er zo donker uitzien, niet zo mooi rood als tinlo.

Binnenkort krijg ik haaksbarf binnen. dus ben benieuwd hoe dat vlees eruit ziet.

 

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Ik ben het gedeeltelijk met je eens.
Maar als je hond al gezondheidsproblemen heeft en met wisselen van voer ook nog eens diarree krijgt, is het beter om je hond aan een ander voer te laten wennen en niet in een keer overstappen.
Ik heb 2 herplaatsers de een kreeg niet of nauwelijks te eten , de ander alles wat los en vast zat.
Uitvinden wat je hond wel kan verdragen is niet zo heel erg makkelijk. Wij hebben erg veel ellende gehad met het overstappen ( in dit geval op echt hondenvoer )
@ annelies quote ging niet helemaal goed sorry. "

 

ben het met je eens dat je het wel over moet wennen en niet in 1 keer het moet geven als je wisselt van iets anders.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Lam bevat in verhouding tot eend behoorlijk wat histamine en is vetter. Eend bevat ook veel vet, maar minder dan lam. Het kan zijn dat deze diersoort niet geschikt is voor dit type hond. Als eliminatiedieet zal ik nooit adviseren om als beginnende diersoort lam te gebruiken, dan liever konijn. De verwerking en inhoud van de merken kan ook van elkaar verschillen. Houdt de diarree aan, dan kun je Okugest geven. Ik ben voorstander van kruidentoepassingen en zou dan venkelwater geven dat snel effectief is.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Hoeveelheid Kvv
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^