Uitslag? op elleboogjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

Zonet tijdens het kroelen van Gucci, voelde ik iets hards bij zijn elleboogje. Ik dacht aan een teek aangezien we nog in de bossen geweest waren vandaag, maar het bleek deze uitslag achtig iets te zijn? Iemand enig idee wat dit kan zijn?

 

Mijn vriend dacht dat het eraan zou kunnen liggen dat hij vaak ligt te fiepen op zijn beertje en daarbij rust op zijn elleboogjes. Deze week heeft hij dat ook een dag buiten liggen doen, waardoor er misschien een soort eelt is ontstaan wellicht?

 

Morgenvroeg bellen we in ieder geval de DA voor een afspraak.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Lijkt op eelt, maar het rode erbij.....

 

Laat je iets weten na de da?

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

Sorry ik had nog enkele keren gekeken, maar geen reacties, dus een update leek me niet nodig. Maar nu zie ik dus dat je het gezien hebt Kiki & Wodan:).

 

Gisterenmiddag dus naar de DA geweest en onze theorie uitgelegd. Zij dacht precies hetzelfde. Echter is er hoogstwaarschijnlijk een ontsteking bij gekomen omdat aan één kant de huid eronder erg rood was en gebarsten. De bedoeling is nu dat we een week 2x per dag met betadineshampoo zijn elleboogjes desinfecteren en erna zinkzalf op smeren. Vrijdag over een week komen we terug op controle. Is er dan niets veranderd, kon het nog een soort mijt of een schimmel zijn zei ze. Die kans achtte ze echter klein, vandaar dat ze nog niet meteen een afkrabsel wilde doen om dat te bekijken onder een microscoop. Dat zou tot bloedens toe moeten en dat zou niet prettig zijn, dus als dat niet nodig was wilde ze dat ook vermijden.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een ..Legger.. kan het zijn, je hond kan met zijn ellebogen te lang op een houding op een te harde ondergrond liggen, een Legger die niet open is kan je zacht maken met vaseline, uierzalf, om het zacht te houden.

bij twijfel kan je altijd even je dierenarts raadplegen, die ziet of het een Legger is of niet.

coogle maar eens op internet, op Legger bij de hond, daar staat precies wat het inhoudt. een Legger kan gaan onsteken, rood worden en open gaan. is dat het geval dan moet dat behandeld worden.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

dank voor de update! (altijd iets te leren!)

Volgende forumvraag: Riley een TIA,
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^