Welke hond past bij mij?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

Hallo,

 

Ik ben Pieter, ik ben 13 jaar en heb heel veel huisdieren. Ik heb wandelende takken, wandelende bladeren, aquariums, paludariums, een kat en bidsprinkhanen.

 

Nu ik op de middelbare school zit kost het allemaal te veel tijd en nu heb ik het besluit genomen dat alles weg gaat. Maar ik wil wel een huisdier natuurlijk, een hond dacht ik.

 

Ik weet dat een hond veel tijd kost. Het uitlaten, voeren, aandacht, borstellen enz. Maar 2 uur per dag heb ik zeker wel de tijd.

 

Ik heb zelf een beetje rondgekeken en mij leek een husky wel heel erg gaaf. Ik hoorde veel positieve verhalen maar ook veel negatieve. Ze willen lekker buiten zijn, dat moet lukken. We hebben een grote tuin met een zwembad, grote grasvelden en vijvers. 

 

Ik kan de hond in de ochtend, middag en avond uitlaten. Maar als hij los in de tuin zou lopen, loopt hij dan niet weg?

 

Ik weet nog niet helemaal zeker of dit de hond is die bij mij past. Een Duitse herder zou ik ook prachtig vinden! Hebben jullie tips of raden jullie me een soort aan?

 

Alvast bedankt,

 

Pieter de Jonge

honden page profiel MPCMPC 3 doggies

Hallo Pieter,

 

Als het verzorgen van al je huisdieren nu al te veel werk is, ga je het met een husky of een herder al helemaal niet redden.
Een hond heeft meer nodig dan elke dag eten, drinken, in de tuin lopen en 3 keer per dag een wandelingetje en al helemaal een husky of een duitse herder. 
Ook vind ik dat als je voor een dier kiest, je er voor moet zorgen en blijven zorgen. Dus niet: ik ben hem zat, dumpen maar.
Ik snap niet dat je nu je huisdieren weg wil doen en dan een ander er voor terug wil nemen.
Naar mijn idee hoef je met de dieren die je nu hebt niet erg veel te doen?
Een hond gaat minstens even veel werk of meer werk kosten.

En wat vinden je ouders hier van?
Denk er goed over na!

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

Dan denk ik dat u nog niet zo ervaren bent met de insecten? Wandelende takken en bladeren kosten niet veel werk. Maar ik heb 13 exo terras met bidsprinkhanen en 64 plastic bakjes met hymenopus coronatus, Phyllicrania paradoxa en gongylus gongylodes. Deze moeten elke dag worden gevoerd. Hier ben ik dus ruim 3 uur per dag aan kwijt. Soms iets minder, soms wat meer. Ik ben ook al op tv gekomen vanwege al die bidsprinkhanen. ;)

 

Mijn ouders kwamen met dit idee, maar ik heb het idee dat ik ze nog een beetje moet overpraten. Mijn broertje wil ook helpen met de verzorging, hij zit nog niet op de middelbare en heeft dus wat meer tijd. Ik doe VWO2 en dat vergt nou eenmaal veel tijd.

 

Is er een hond die wat minder aandacht nodig heeft dan husky's en Duitse herders? Ondanks het feit dat ze natuurlijk moeten worden uitgelaten en veel aandacht nodig hebben?

 

Alvast bedankt,

 

Pieter de Jonge

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

He Pieter,

 

En straks krijg je veel meer vrienden, ga je stappen, krijg je een vriendinnetje, ga je sporten buiten school, ga je naar een vervolgopleiding of je gaat studeren. Met veel geluk komt er eens een stage in het buitenland voorbij of wil je op wereldreis etc. etc.

Mijn advies: droom nog even lekker door van een hond en zorg ervoor dat je geld spaart zodat je straks zelf een gezonde hond kunt kopen. Kortom: niet doen...

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

Ik vind het erg fijn dat jullie meedenken maar ik dacht juist op deze leeftijd dat ik zelfstandig genoeg was voor een hond. Ik ben echt berijd om er goed voor te gaan zorgen en hem zo vaal mogelijk uit te laten (minstens 3 keer per dag).

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Wacht alle reacties eerst gewoon even af. Je hoeft jezelf niet te verdedigen want wij reageren alleen maar op de informatie die je hebt gegeven. Dat kan betekenen dat sommige mensen schrijven wat je graag wilt horen. Anderen zullen iets zeggen waar je niet zo blij van wordt. That's life ;) Fijne zondag nog!

honden page profiel JolandaJolanda

honden foto van Jolanda

Hoi Pieter,

Ik heb een dochter van 14 zij zit ook op de middelbare school, en ik kan je vertellen dat die echt geen tijd heeft om voor wat voor hond dan ook te zorgen.... school, huiswerk, sportclub, vriendjes en vriendinnetjes. Ik denk niet dat dit is wat je wil horen, maar zo ie het wel!!
Als je ouders nu de grootste zorg op zich zouden nemen,,,, maar een hond waar jijzelf voor het grootste deel voor moet zorgen, dan zeg ik NEE. Ik zou dan voor een hond gaan als ik wat ouder was en meer tijd zou hebben...wat je wel zou kunnen doen, is bij het plaatselijk asiel de hondjes gaan uitlaten,bv op zaterdag en in de vakantie, dan ben je met honden bezig, je leert veel, en je zou de hondjes van het asiel heel blij maken.

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

Ik heb niet zoveel vrienden hoor. Bovendien woon ik 7 km van school af dus afspreken komt er ook niet zo veel van. Ik geef zelf aan dat ik 2 tot 3 uur per dag de tijd heb. Bovendien willen mijn ouders ook helpen met het uitlaten, zolang ik de hond maar elke dag voer, en ik hem vaak uitlaat. Ze weten dat ik zelden game maar veel met dieren om ga. Daarom geven ze mij ook de verantwoordelijkheid om te zorgen voor een puppy. Ik zal het er morgenavond met ze over hebben. We willen eerst zeker zijn dat we er goed voor kunnen zorgen en dan een pup aanschaffen.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Hoi Pieter,

 

Ik als ouder ben van mening als je eenmaal dieren hebt dat als je daar aan begint je ze niet meer weg doet en of dat nu om een sprinkhaan gaat of een wandelende tak een konijn of een hamster.

Dit valt wat mijn betreft onder verantwoordelijkheid en die ben je aangegaan en dat maak je netjes af tot de beestjes niet meer leven zo voed ik mijn kinderen ook op.

 

Daarnaast heb ik een dochter van jou leeftijd doet nu havo/vwo en wilde ook graag een hond om mee te sporten ik vond het prima maar heb met haar de afspraak gemaakt dat zij dan eerst een jaar voor onze collie zou zorgen en ermee naar cursus zou gaan simpelweg om te kijken of dat allemaal wel ging met huiswerk/sport/vriendinnen en wat bleek er is gewoon te weinig tijd voor om zelf een hond te hebben en aangezien wij er al 2 hebben is dit dus van de baan.

 

Een hond in een gezin is prima te doen maar dan moeten je ouders daar de meeste tijd en zin aan besteden en is het prima dat je als 13 jarige een wandeling doet en desnoods met de hond gaat trainen.

Maar ook het trainen kan al een probleem zijn omdat niet veel hondenscholen kinderen aannemen die jonger zijn dan 16.

 

Dan zijn zowel de Husky als de Duitse Herder best pittige en sterke rassen die zeker een duidelijke leiding nodig hebben en vaak nemen dit soort rassen een loopje met hun jongere begeleider.

 

Persoonlijk denk ik dat er bij jullie thuis heel goed gepraat moet worden want een hond vraagt veel tijd en aandacht en daar moeten je ouders voor 100% achter staan want persoonlijk denk ik dat een kind van 13 er simpelweg de tijd niet voor heeft om de gehele verzorging van een hond op zich te nemen.

Je toekomst gaat nog zoveel veranderen denk aan studeren vrienden uitgaan enz. Ga daar lekker van genieten en dan kun je je hele leven nog honden houden.

 

 

honden page profiel Maks met Fenna & YunaMaks met Fenna & Yuna

honden foto van Maks met Fenna & Yuna

Is het niet een idee om naar een asielhondje te kijken? Pups kosten erg veel tijd. Zindelijkheidstraining, s'nachts opstaan etc.

Een asielhond die al wat ouder is, is misschien een goede optie. Dan hoef je je ook geen zorgen te maken voor als je een opleiding gaat doen later, dat je er dan minder tijd voor hebt.

Willen je ouders je ook helpen met de hond? 

Ik ben 14 en ik heb 2 honden waarvan 1 echt mijn hond is. Ik heb het ook erg druk met school, maar bij mij kan het prima. 

Voor rassen heb ik geen idee wat bij je kan passen. 

 

Je gaat volgend jaar naar de tweede, reken er wel op dat je het elk jaar waarschijnlijk drukker zal krijgen met school. Maar als je ouders ook willen helpen met de hond moet dat geen probleem zijn.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

ik ben zelf 15 en heb een husky , ik denk dat als een hus kan ontsnappen in je tuin dat hij dat ook zal doen , ze staan er ook bekend in dat het weglopers zijn ( enkele zullen het niet doen maar ga daar niet vanuit ) 2 uur per dag is niet genoeg , ook als ze de hele dag in de tuin kunnen ( ze werken dan niet en vervelen zich dan in de tuin , dan krijg je vervelend gedrag zoals graven , ontsnappen , slopen ) ik laat de hond 's ochtends voor school een half uur tot een uur uit , in de middag loopt mijn moeder 15 min met de honden en als ik terug kom van school laat ik hem nog 2 uur uit ( soms 3 uur ) en dit is dan incl. kwartier fietsen heen en kwartier fietsen terug en na het eten nog een rondje van 10 min . . Als ik tijd over heb en geen huiswerk heb dan ga ik soms nog naar mijn vader fietsen ( 20 min heen en 20 min terug ) daar blijf ik eeb half uur( dit is 1 x per week ) . En dan voor het slapen laat mijn stiefpa hem nog even 10 min uit laatste plasronde . 1 x in de week op zat. Of zondag fiets 12 km naar een hondenveld waar hij veel speelt met andere honden ( soms fiets ik dan ook weer 12 km terug en andere keer haalt mijn moeder me daar op ) Dit is dus best wel veel ! we hebben de hond van familie die er niet voor kon zorgen , maar anders had ik geen husky zelf aangeschaft. Het zijn echt geweldig lieve honden daar ligt het niet aan en ik geniet ook wel vab het wandelen met hem maar ik vind het toch wel iets te veel voor mij soms wil ik lekker weggaan met vrienden ( dit doe ik nog wel , maar dan laat mijn moeder hem die dag uit , zei vind djt ook niet erg want het gebeurd ook niet vaak ) je hebt je er je handen vol aan veel mensen onderschatten dit . ( ook ik had niet verwacht dat hij zoveel nodig heeft maar ik doe het met plezier ) dus denk goed na voor je een husky aanschaft ! Het is een geweldige hond maar je moet er wel wat voor over hebben , en ik heb het geluk dat mijn moeder me af en toe helpt En geloof mij , hoe ouder je word hoe meer tijd je nodig hebt voor school en dan wil je meer doen met vrienden. Ik zit nu in het examenjaar en het is nu al erg druk , en als je ervoor kiest dan moet je er ook voor gaan en dat betekent 10 tot 15 jaar ervoor zorgen

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Wat een lang verhaal , sorry voor de spelfouten ik zit op mijn mobiel. Ik zeg niet dat het niet kan maar elk jaar heb je meer tijd nodig voor school ( tenminste bij mij ) misschien een hond wat minder energie heeft ? En 2 uur per dag voldoende vind , een asielhond is denk ik ook een goed idee. Ik denk dat er best wel veel honden zijn die aan 2 uur per dag genoeg hebben.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Oja , en die rondjes van 10 min zijn meer voor onze oudere hond , die kan niet mee met de grote rondes ( hij kan niet mee met de fiets )

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Ik zou nog even wachten met een hond. Waarom niet het aantal dieren dat je nu hebt wat terugbrengen ipv alles wegdoen en inruilen voor een hond die echt uiteindelijk veel meer aandacht en inspanning vergt? Je klinkt als een echte dierenliefhebber met al je dieren, 64 bakjes met sprinkhanen e.d. is echter misschien een beetje veel. Waarom niet dat aantal terugbrengen, of alleen je exo terra's houden? En je aquariums hoeven als ze goed in balans zijn ook niet zoveel aandacht te vergen. Kan jij je lekker richten op je school, en dan komt die hond daarna wel ;-)

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

In een van mijn 350L aquariums zitten discusvissen, hiervan moet ik 2 tot 3 keer per week water verversen. Ik heb geen goudvissen ofzo hè! ;)

 

Al zou ik een hond nemen uit het asiel, bijvoorbeeld een husky. Zou deze dan wel voldoen aan 2 uur per dag uitlaten omdat deze niet zoveel gewend is?

 

Alvast bedankt,

 

Pieter

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

" In een van mijn 350L aquariums zitten discusvissen, hiervan moet ik 2 tot 3 keer per week water verversen. Ik heb geen goudvissen ofzo hè! <img class="/>

 

Al zou ik een hond nemen uit het asiel, bijvoorbeeld een husky. Zou deze dan wel voldoen aan 2 uur per dag uitlaten omdat deze niet zoveel gewend is?

 

Alvast bedankt,

 

Pieter "

 



Dat zie je mij ook nergens zeggen, ik heb zelf ook een tropisch aquarium, iets kleiner, maar ik heb er weinig werk aan hoor ;-) als je niet eens de tijd hebt om 3x per week water te verversen van een aquarium, dan kan je ècht geen hond nemen. Het is niet alleen het lopen (een husky zou ik sowieso helemaal niet doen, neem dan een gezelschapshondje), ze willen ook in huis aandacht, je gaat cursussen en/of sporten doen, de rassen die jij overweegt moeten ook geestelijk gestimuleerd worden anders kunnen ze binnen de tent afbreken... Ik zou er hier eerder nog 5 aquariums bijnemen dan 1 hond, totaal niet te vergelijken...

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

3x per week water verversen is het probleem niet. Maar ik heb 3 aquariums, 13 exo-terras en 64 plastic bakjes waarin ik bidsprinkhanen kweek. Dan word het wel veel hè?

 

Ik heb ook gekeken naar andere honden. Deze honden leken mij ook wel heel erg leuk. Weten jullie of er iets voor mij tussen zit?

Berner Sennenhond

Golden Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

 

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

" In een van mijn 350L aquariums zitten discusvissen, hiervan moet ik 2 tot 3 keer per week water verversen. Ik heb geen goudvissen ofzo hè! ;-)
 
Al zou ik een hond nemen uit het asiel, bijvoorbeeld een husky. Zou deze dan wel voldoen aan 2 uur per dag uitlaten omdat deze niet zoveel gewend is?
 
Alvast bedankt,
 
Pieter "

 

een husky uit een asiel is hetzelfde als een husky van een fokker of bij mensen thuis. Je weet niet wat de husky voor leven heeft gehad en waarom hij in het asiel zit. Verder ben ik het helemaal eens met de mannen en maryse, lizzie & dan. Je mag best een keer kennis komen maken met Pepper hoor. misschien is er een asiel in de buurt waar je vrijwilligerswerk kan doen ? maar ik denk dat er nog wel andere hondjes zijn die genoeg hebben aan 2 uur p.d. Maar een husky heeft over het algemeen daar niet genoeg aan

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

" 3x per week water verversen is het probleem niet. Maar ik heb 3 aquariums, 13 exo-terras en 64 plastic bakjes waarin ik bidsprinkhanen kweek. Dan word het wel veel hè?

 

Ik heb ook gekeken naar andere honden. Deze honden leken mij ook wel heel erg leuk. Weten jullie of er iets voor mij tussen zit?

Berner Sennenhond

Golden Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

  "

 



Misschien dan terugbrengen naar 1 of 2 aquariums, je exo's en stoppen met kweken? :-) Dan kan je gewoon nog van je dieren blijven genieten zonder alles weg te hoeven doen, en heb je niet al die lasten tijdens je studie.

Een golden zou ik al een beter idee vinden dan een husky. Die hebben ook hun beweging wel nodig, maar is toch al weer heel anders dan de eigenwijze sportieve husky. Maar voor er een hond komt moet sowieso iedereen in je gezin het ermee eens zijn, zodat ook je ouders de hond uitlaten, eten geven, trainen (want de meeste cursussen mag je pas vanaf een oudere leeftijd doen dus dat kan jij niet alleen) en de hond moet natuurlijk ook mee op vakantie of dan bij familie kunnen verblijven of in een pension (wat best prijzig is). Daar moet je ook allemaal rekening mee houden. Bernersennen is ook een hele lieve familiehond, en volgens mij gaat het alweer iets beter met de gezondheid van het ras, want de afgelopen jaren werden ze echt afgeraden om te nemen door de korte levensduur. Maar daar kunnen berner-eigenaren je meer over vertellen.

Ik blijf er toch bij dat je beter een paar jaar kan wachten met een hond, dan ga je er veel meer plezier van hebben, en je hebt nu al een heleboel prachtige dieren waar je ook niet zomaar afscheid van wilt nemen lijkt me ;-)

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Ik ben zelf 14 en zit in het middelbaar. Doe op 1 na hoogste richting. Ik verzorg onze sheltie, 2 papegaaitjes en 6 sierkippen. Gelukkig helpen mijn ouders wel wat en mijn zus gaat ook soms lopen met Max. Ik ga zelf 1 of 2x per week naar de hondenschool, borstel Max 1x per week. En uiteraard zo vaak mogelijk wandelen. Maar dat doen mijn ouders ook. In het weekend ook soms eens naar het bos enzo. Vind het wel sneu om al je dieren weg te doen en dan een hond in de plaats te kiezen. Wat dacht je van een asielhondje? Eentje die al heel blij zou zijn met een baasje dat 3x per dag wandelt. Een Husky lijkt me niet geschikt. Succes!

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

Hoi Pieter, dan zou ik voor een Golden Retriever, herplaatser, gaan, als je perse een hond wilt, jullie hebben ook een zwembad, vinden ze helemaal geweldig

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

Ik ga straks een powerpoint maken en die voordragen aan mijn ouders. Dan hoor ik wat hun uiteindelijke mening is. Heel erg bedankt voor jullie hulp! Ik ga de komende dagen/weken ervaring opdoen en kennenmaken met de golden retriever van een vriend van mij.

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Ik zou persoonlijk ook voor een herplaatser gaan, maar dan het liefst van een fokker. Fokkers kunnen namelijk ook goed zien hoe goed de hond bij je zou passen en weten vaak ook de geschiedenis van de hond. (Ik weet niet in hoeverre dat zo is bij het asiel.) Bij de Toller (Nova Scotia Duck Tolling Retriever) moet je wel ook rekening houden dat het intelligente honden zijn, die ook meer nodig hebben dan alleen wandelen. Dan moet je denken aan hersenwerk voor de hond. 

 

Ik zou dus nog zeker veel tijd nemen om een goed ras te vinden dat bij je zou passen ;)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Nog belangrijker dan kiezen op uiterlijk, is kiezen op karakter van de hond. En hoe die past binnen jullie gezin.

Je kan beginnen met een selectie te maken qua uiterlijkheden: welke hond vind je mooi.

Maar ga dan van die selectie de raseigenschappen opzoeken. Elk ras is van oorsprong namelijk gefokt met een bepaald doel, en dat weerspiegelt zich in de karaktertrekken. Er zijn honden die erg baasgericht zijn, graag werken voor hun mens en dus sneller de neiging hebben te gehoorzamen of te volgen. Er zijn honden die net gefokt zijn omwille van hun onafhankelijkheid, die nemen zelf beslissingen en zullen niet zo gauw een bevel opvolgen, tenzij ze er zelf het nut van inzien. Er zijn honden die gefokt zijn om te werken, andere om de mens gezelschap te houden, weer andere om te waken of te beschermen. Het is dus erg belangrijk dat je kijkt welk karakter er past bij jullie als gezin. Wat zoeken jullie in een hond en wat heb je hem te bieden.

Bijvoorbeeld de Husky waar je van spreekt: dat is een onafhankelijk denkende hond, hij kan zelf z'n beslissingen nemen en is dus niet erg volgzaam. Hij heeft een hoog energieniveau omdat het een echte werkhond is, hij heeft dus veel lichamelijke en mentale uitdaging nodig, en heeft niks aan een uitlaatrondje. Verder is het een echte mensenvriend: hij is dus volstrekt niet waaks, maar kan ook moeilijk alleen zijn omdat hij zich emotioneel zo aan z'n mensen hecht. Hij is graag buiten, dat is waar, maar dan wel om samen met z'n mens dingen te ondernemen. Alleen in de tuin? Dan gaat ie vast zelf 'werk' zoeken en dat vertaalt zich dan in zaken die de meeste mensen niet erg leuk vinden: struiken en planten uit de grond trekken, kuilen graven in de tuin, achter vogeltjes jagen, bloemen opeten, enz. 

Denk dus goed na of je je hond kan bieden waar ie qua aard en oorsprong voor staat. En of ieder binnen jullie gezin zich daarin kan vinden.

Veel succes met de zoektocht! Het is namelijk erg leerzaam om zo al die raseigenschappen uit te pluizen en te beseffen dat een hond niet zomaar een hond is, maar heel uiteenlopende eigenschappen kan hebben!

Hier kan je alvast es beginnen zoeken:

http://www.raadvanbeheer.nl/rashonden/hondenrassen-rasgroepen/

*Miloooo (Gast)

asielhondjes uitlaten? honden van famillie verzorgen? en als je het ECHT ECHT ECHT wilt kies dan voor een kleinere hond want 2u. voor een golden is weinig hoe is de powerpoint gegaan?

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

De powerpoint ging erg goed. Ik heb erin verteld wat de kosten zullen worden, en dat ik daar uiteraard aan meebetaal, wat de verdere verzorging is, hoe vaak hij moet worden gevoerd/uitgelaten etc. 

 

Ik heb ze verteld dat ik de hond 's morgens en 's avonds wil uitlaten maar dat ik tussen de middag niet thuis ben. Gelukkig heeft mijn broertje toen aangeboden hem 's middags uit te laten.

 

Mijn ouders zeiden dat ze erover gingen nadenken en komen er volgende week maandag op terug. Tot die tijd moet in mijn verantwoordelijkheid laten zien en misschien helpen met wat klusjes in huis. Heeft iemand verder nog tips?

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Hoe zit het dan met de kat en jouw andere diertjes?Die moeten dan toch niet weg omdat je een hond wilt?

Voor de rest zou ik erg goed bekijken wat je gaat doen als jullie op reis gaan, of als er eens iets gebeurt waardoor niemand van jullie thuis is.

Regels opstellen zodat iedereen weet wat wel en niet mag.Nadenken over het ras, best geen actief ras.Of langs gaan in het asiel en daar onderhoren welke hond het best zou passen.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Ik neem aan dat er wel iemand thuis is of werken je ouders ook hele dagen?

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

Wat een mentaliteit, andere dieren de deur uit; word een beetje te veel werk en we nemen er iets anders voor in de plaats. In dit geval een Husky? Ja, die vergen een pak minder "onderhoud" O-)
Zoiezo als ik de rassen zie waar je tussen twijfelt kijk je alleen op uiterlijk, een Duitse Herder en een Husky hebben veel meer verschillen dan overeenkomsten als ook de andere rassen die je hebt neer gezet.

Maar als ik jouw ouder was zou ik je dus echt geen hond geven. Nu je verantwoordelijkheid niet nemen als het moeilijk word, dan straks ook niet.

honden page profiel Nanette en Boaz Nanette en Boaz

honden foto van Nanette en Boaz

Ik vind het bizar dat je je andere dieren wegdoet omdat je geen tijd hebt maar dan wel een hond er voor

in de plaats wilt. Ik zou je afraden nu een hond te nemen, geen enkele hond is gelukkig met weinig aandacht. Tenzij je ouders de verantwoordelijkheid op zich nemen om te zorgen dat de hond genoeg aandacht en beweging krijgt. Want wat als blijkt dat je straks ook geen tijd meer hebt voor de hond? Gaat die dan ook weer ingeruild worden?

 

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Advies gevraagd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^