Welke hond past bij mij?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fema & FingoFema & Fingo

honden foto van Fema & Fingo

Toen ik 13 was wilde ik ook heeeel graag een hond, mijn ouders niet. Ik had me erbij neer te leggen!

Inmiddels ben ik 25 en woon al een tijdje samen. Na lang nadenken en overleggen, informatie inwinnen, zoektochten naar geschikte rassen, bezoekjes aan fokkers etc... hebben we uiteindelijk sinds 2 weken een pup.

Een hond is niet zomaar iets dat je even aanschaft omdat je dat misschien wel ff leuk lijkt. Een hond heb je voor zeker 15 jaar (het ene ras langer het andere korter). Je moet nu al weten dat je over 10 jaar er nog steeds bent voor het beestje, dat hij al die jaren de goede zorg krijgt en de aandacht die hij verdient! Als je 13 bent kun je dit gewoon niet bieden, je weet nog niet hoe je leven er over 10 jaar uitziet.

Daarbij, waarom wil je die andere dieren weg doen? Een hond kost vaak nog meer tijd en energie. Een aquarium heeft niet elke dag aandacht nodig (ik spreek uit ervaring), vissen voeren om de dag is simpel vergeleken met een hond meerdere keren per dag de juiste voeding geven/aandacht geven.

Denk nog eens goed na over je besluit en heel veel succes.

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

Volgens mij gaat er wat verkeerd... Mijn kat blijft hier gewoon wonen hoor (ik kan echt niet zonder hem!).

 

De andere huisdieren zijn 3 boomkikkers, enkele aquariums en bidsprinkhanen. Deze worden verkocht op marktplaats en vinden echt wel een goed huis. Ook zal een deel verkocht worden op het bidsprinkhanen forum.

 

 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Tja.. ik zou gewoon nog even wachten met een eigen hond en als je er dan zo graag eentje wilt en je neemt ook daadwerkelijk je verantwoordelijkheden en niet alles op je ouders laat aankomen. Kijk dan naar de raseigenschappen die bij jullie passen en de tijd dat jullie er voor over hebben en niet alleen maar naar het uiterlijk. En ja van die andere dieren beetje jammer...

honden page profiel SammieSammie

honden foto van Sammie

Ik verbaas mij eerlijk gezegd over de heftigheid waarmee mensen reageren op het feit dat alle insecten 'worden ingeruild' voor een potentiele hond. Ik snap wel dat 3 uur per dag insecten voeren een heel andere inspanning vergt dan 3 uur per dag met je hond bezig zijn. Je hebt inderdaad verantwoordelijkheid voor de dieren die je in huis neemt, maar het lijkt me sterk dat wandelende bladeren eronder lijden dat ze van huis veranderen...
Wat betreft of de situatie geschikt is om een hond te nemen...als je ouders er echt achterstaan em bereid zijn er tijd in te steken wel denk ik. Let wel op: een hond kan 15 worden. Hoe zietje leven er dan uit? Op kamers? kan de hond dan mee, heb je daar dan tijd voor, accepteren ze wel honden? kan hij misschien bij je ouders blijven? Wat als je een tussenjaar wil doen? Of een studie met veel contacturen? ik zeg niet dat het niet kan, heb zelf ook mijn hond genomen toen ik op de middelbare zat, maar denk er overna. Een hond wordt echt onderdeel van het gezin en, anders dan wandelende bladeren, vind ik dat je hem niet weg kan doen omdat de plannen veranderen....

Goed idee van die powerpoint hoor! ik hoop echt dat je ouders het zelf ook leuk gaan vinden!

Een husky is een prachtige hond, maar lijkt me niet het meest geschikt in jullie situatie. Husky s zijn echt belachelijk sterk, en als je broertje ermee moet lopen...verder zijn ze ook niet zomaar makkelijk. Wel leuk dat je op dit forum bent, dan kun je husky baasjes spreken en leuke andere rassen zien :-)

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn

Ik ben geïnteresseerd in je presentatie met kosten beraming.
Staat daar ook de kosten van de da in als de hond medisch problemen mocht krijgen. en n iet alleen je jaarlijkse contrrole.
Eventuele verzekering
Wat doe je als je broer ook naar het voorgezet onderwijs gaat.
Immers kan hij dan niet uitlaten.
Kan je broer hem de baas, ivm gevaar bij uitlaten.
Een gezonden hond van die grote kan je zo meesleuren.
Wat doe je met de vakanties. Dagjes weg enz.
Wil je een reu of teef.
Wat zijn de belangrijkste eigenschappen waaraan de hond moet voldoen. Weet je iets van de ras eigenschappen en erfelijke ziekten die die rassen hebt.

Je weet alles van je huidige dieren maar vrij weinig van honden.
Ik wil al 15 jaar een hond en nog steeds heb ik er geen.
Omdat de thuis situatie dit niet toe staat.
eerst studeren /geen tijd
fulltime werken/ geen tijd
kat die geen andere huisdieren verdraagd.
NU als mijn kat is overleden Mag het nog 10 jaar duren ga ik voor een hond.
Eisen.
Middel tot groten hond. +25kg
actief buiten rustig binnen
gezins hond ik heb 2 kinderen
miet waaks/ veel vreemde over de vloer
geen springer.
Ik ga voor een volwassen hond omdat ik pups niks aan vindt.

Denk goed na voordat je een hond neemt en ga er van uit dat het tegen valt. Kost meer dan je denkt en heeft meer tijd nodig dan je denkt. Zo valt het altijd mee

veel succes.



honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

Wat bedoeld u met 'ik ben geintereseerd in je presentatie met kosten beraming'?

 

Ik wil heel erg graag een hond en ik weet dat een hond veel aandacht nodig heeft.

 

Waarom willen jullie zo graag dat ik geen hond neem? Dat is toch niet de reden dat ik om jullie hulp vraag?

 

Ik ben op zoek naar een hond die bij mij en het gezin past. Niet naar honden die wij niet kunnen verzorgen. Een husky is inderdaad te lastig, maar ik ben ook nig niet zo ervaren wat betreft honden...

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Dacht ook dat je de kat ging weg doen :-).verkeerd begrepen dus ;-). Wat ik in jouw plaats zou doen om me te verdiepen in de aanschaf van jouw hond is:

Met asielhonden kennis maken zodat je al een idee krygt wat je wil.
Een encyclopedie aanschaffen met alle raskenmerken en je daar dan op baseren.
Je kan hier ook een topic openen en alles opsommen wat jullie een hond te bieden hebt qua tyd en beweging(dagschema of weekschema) en ook jouw eisen: allemansvriend, groltte, jachtinstinct ed.
Als er een keuze gemaakt is neem je contact op met een fokker van de rasvereniging(wij kunnen je hier bij helpen)

Succes!

honden page profiel SammieSammie

honden foto van Sammie

Hoi Pieter,

niet de moed opgeven hoor...Inderdaad zijn mensen niet direct erg enthousiast. Dit komt omdat er hier vaak topics worden geopend van kinderen of tieners die een hond willen, maar hier slecht over nadenken/niet de negatieve kanten zien. Vaak staan de ouders dan ook niet achter zo'n plan. Omdat iedereen hier het heel erg voor de hond zou vinden als hij in een ongeschikte situatie zou komen en al snel weer weg zou moeten oid, raden mensen het af, of vragen ze je eerst heel goed na te denken. Op zich is dit niet persé slecht toch? Alleen niet zo fijn voor jou nu natuurlijk....

Als je er goed over na hebt gedacht, en vooral, als je ouders er goed over na hebben gedacht, en het dan nog steeds een goed idee vinden. dan denk ik dat jullie zeker wel een hond zouden kunnen nemen hoor! Het enige is, dat je zelf er dan genoegen mee moet nemen dat je (vaak) dingen niet kunt doen, omdat je een hond hebt. Als jij zoveel van dieren houdt en graag buiten bent....dan zijn de dingen die je wél kan doen met een hond ook weer erg leuk. Het enige waar ik zelf tegenaan loop is, ik zou wel graag een jaar naar het buitenland willen, maar ik kan mijn ouders niet een jaar met mijn hond opzadelen ;-) Dat is wel een groot offer, voor mij, maar ik heb het er wel voor over, en ik heb gekozen voor mijn hond toen ik hem in huis nam, dus moet ik dat nu ook doen...Dat soort dingen ga jij ook zeker tegenkomen, en dat moet je niet te erg vinden. Verstandig dat je van het husky-plan afziet....Kijk hier eens rond en praat met mensen over hun ras, dan kom je vanzelf wel een geschikt ras tegen!

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

" Dacht ook dat je de kat ging weg doen <img class="/>.verkeerd begrepen dus <img class="/>. "

 



Zo las ik het ook inderdaad.. dan nog vind ik het raar dat je een relatief kleine verantwoordelijkheid (dan heb ik het met name over kosten en intensiviteit van de tijd die je er aan besteed) wil inruilen voor een grotere, terwijl je het nu al te veel tijd vind kosten.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik denk dat je het hebben van een hond onderschat ;-)

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Hoi Pieter,

 

Wij hadden al een hond toen ik 5 was, maar dat was voornamelijk mijn vaders hond (door hem getraind). Ik was altijd al een grote dierenvriend, maar toen ik op m'n 14e hier op dit forum kwam, leerde ik steeds meer over honden en werd mijn interesse nog meer gewekt. Ik wilde toen heel graag een eigen hondje en na een jaar lang zeuren kreeg ik eindelijk Kobus, mijn 'eigen' hondje. De voorwaardes waren dat het een volwassen, klein(ere) hond moest zijn die ik zelf zou (her)opvoeden. Ik zou wel met hem op cursus gaan en waar nodig zouden mijn ouders me ondersteunen, maar de bedoeling was dat ik qua opvoeding zoveel mogelijk alleen zou doen. En eerlijk is eerlijk, door dit forum wist ik ondertussen al meer over hondengedrag en opvoeding dan mijn ouders

 

In het begin had ik erg veel tijd, iedere dag trainde ik en 1x per dag ging ik met hem wandelen (mijn ouders vonden het niet erg om de andere wandelingen op zich te nemen, aangezien ze dan toch al met onze andere hond gingen wandelen). Maar ieder schooljaar werd het drukker en had ik iets minder tijd... Nu is echt trainen na een tijdje niet echt meer nodig (hij hoeft van mij niet alles perfect te doen), maar dan nog is het belangrijk om je hond iedere dag even mentaal bezig te houden.

 

Inmiddels ben ik 18 en zit ik in de 6e klas, het examenjaar, en heb ik helaas minder tijd dan ooit. Als ik mijn vrienden nooit zou spreken/zien en nooit zou gaan sporten, werken of uitgaan, zou ik inderdaad meer tijd hebben voor mijn hond. Dus het kán zeker, als je je er echt voor de volle 100% voor inzet. Maar de realiteit is dat dat de meeste mensen van mijn leeftijd, zo ook ikzelf, niet lukt. Ik laat nog steeds 1x per dag de honden uit, want dat is de afspraak. In het weekend ga ik regelmatig met ze de bossen/duinen in en iedere dinsdagavond doe ik behendigheid met Kobus. Daarnaast probeer ik zo vaak mogelijk hersenwerk te doen, maar eerlijk: dat komt er lang niet zo vaak van als ik zou willen... Maar ik heb het geluk dat mijn ouders dit al zagen aankomen en dat ze bereid zijn om dit voor mij op te vangen. Over een half jaar ga ik uit huis vanwege mijn studie en mijn hond blijft dan ook bij mijn ouders, omdat in studentenhuizen geen honden toegestaan zijn en omdat ik dan nog minder tijd zal hebben...

 

Mocht je dus écht bereid zijn om naast school al je tijd aan je hond te besteden én je hebt je ouders als back-up voor als je even wat minder tijd hebt... Dan zie ik niet in waarom niet. Maar denk er wel goed over na, want het zou heel erg zonde zijn als de hond uiteindelijk herplaatst zou moeten worden wegens tijdgebrek....

honden page profiel ..

honden foto van .

Hallo Pieter,

Allereerst wil ik zeggen dat het verstandig is je husky-idee links te laten liggen. Je moest eens weten hoeveel er dagelijks ter herplaatsing aangeboden worden, met als oorzaak het feit dat men vaak valt voor het uiterlijk zonder zich bewust te zijn van het sterke innerlijk. Het gaat hier niet om 'zomaar' een hond, dit ras is absoluut niet blij met wat blokjes om op een dag en zal dit duidelijk laten merken. Naast hun grote bewegingsbehoeften is er tevens sprake van een nodige consequente opvoeding (wat overigens geldt voor zo goed als alle rassen). Sloopgedrag, huilgedrag, graafgedrag, wegloopneigingen, uitbreekpogingen en zo kan ik nog wel even doorgaan, dit zijn allemaal mogelijke struikelblokken die vaak de naam 'typisch husky' krijgen. Spreken ze je enkel en alleen om hun schoonheid aan, dan kan ik niet anders dan het je ten strengste afraden dit ras te kiezen.

Dan zitten we weer met de hamvraag, welk ras past er bij jou? Naar mijn mening is het handig dit vraagstuk eens om te draaien. Wat kun jíj de hond bieden? Qua beweging, aandacht et cetera. Wil je er wat mee ondernemen? Realiseer je aub dat je zo'n 14 jaar met de desbetreffende hond zult moeten leven, het is géén wandelende tak die je zo even weg doet (al moet ik zeggen het met de rest eens te zijn wat dat betreft; een dier neem je voor het leven, ongeacht de soort). Om erachter te komen welk ras je het beste schikt, zijn hier een aantal vragen..

Moet de hond kunnen loslopen?
Mag de hond een groot jachtinstinct hebben?
Hoe lang en hoeveel keer per dag wordt de hond uitgelaten?
Moet de hond alleen thuis kunnen blijven? Zo ja, hoe lang?
Mag de hond waaks zijn?
Mag de hond vocaal zijn?
Ben je bereid veel tijd aan vachtverzorging te besteden?
Gaat je voorkeur naar een grote of kleine hond?
Wil je graag een hond met een 'will to please' of een lekker eigenwijze hond?

Nog even over de combinatie 'hond en voortgezet onderwijs', dit kan zeker. De kans is zeer groot dat je het érg druk krijgt. Ik garandeer je dat er meerdere momenten zullen zijn dat je voor keuzes gesteld wordt; met vrienden hangen of naar de hond, een bijbaantje of meer tijd voor de hond, nog een extra uurtje met de hond lopen of het aan huiswerk besteden enzovoort. Wees je hier bewust van en maak je er klaar voor. Volgens mij onderschat je het namelijk heel erg. Mocht alles moeizaam gaan, dan kan het maken van een duidelijke planning eventueel tot een oplossing behoren.

En verder.. Lees je in! Lees je in over pups, verantwoorde fokkers, broodfok, rassen, gezondheid, voer, stichtingen, opvoedmethodes, verzekeringen en de kosten. Een hond kan, bijvoorbeeld in het geval van een ernstige ziekte, veel geld kosten. Weet dit, zorg dat ook je ouders hiervan op de hoogte zijn. Desnoods haal je 20 boeken uit de bieb en maakt er een heuse thuisstudie van, je inlezen is werkelijk van belang. Jouw manier van praten in de openingspost laat enkel blijken dat dit nog niet gebeurt is, daar je echt veel meer tijd aan een hond zal moeten besteden dan twee korte uurtjes per dag. Ga er ook aub niet van uit dat het beestje er binnen nu en een week zal zijn. Het lijkt mij persoonlijk verstandig als je de komende maanden / jaren spendeert aan het uitbreiden van je kennis. Veel succes iig.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

oke ik ga mee met jouw verhaal; er komt een husky. een husky die niet genoeg beweging krijgt gaat slopen, jagen en uitbreken. dus grote kans dat de kat niet veilig is voor de hond. wat vinden jouw ouders ervan als het bankstel versnippert is, de tuin eruit ziet als de maan? en wat zullen de buren ervan vinden wanneer jullie hond ontsnapt en van hun konijn of kat alleen het velletje terug vinden? want geloof me, als 13 jarig kan je een husky die echt ergens achteraan wilt niet houden. bedenk dan ook nog eens dat ze (gelukkig maar) 2x per jaar verharen. en niet zomaar; haren in de keukenkasten, haren in de wasmachine, in je eten. wanneer ik bezoek krijg in de rui-periode geef ik ze als tip geen zwarte of donkere kleding aan te trekken. ik had wat leuke foto's willen plaatsen van slooppartijen maar helaas lukt dat niet

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

toch nog gelukt










en mocht je dan voor een malamute willen gaan, ook deze doen het;

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Ik wil niet oordelen maar wel duidelijk zeggen dat een Husky dan zeker NIET geschikt is. Die hebben veel beweging nodig.
Denk dat je meer moet verdiepen in alle rassen.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Helemaal met mijn voorgangers eens , het is zeker mogelijk maar als je ouders niet mee helpen met de zorg ook later , nu kan het misschien wel maar over 2 / 3 jaar dan verander je van school ( waarschijnlijk ) en krijg je het drukker , ik zit er nu midden in en als mijn ouders me af en toe niet bij springen dan kreeg mijn hond niet de zorg die die nodig heeft ( max. 1 x per week of minder ) en mijn tijd word steeds minder hoe hoger ik ga studeren. gelukkig weten mijn ouders dit al lang en helpen ze me erbij. alleen ga je dit moeilijk redden, ik zie dat je broertje hem tussen de middag uit wil laten, hoe oud is hij ? kan hij een grotere hond aan ? dit zijn ook punten waar je op moet letten.

 

en hoe lang moet de hond alleen zitten bij jullie ? zijn je ouders overdag thuis ? 

 

uit de honden die je kiest met allemaal hele verschillende karakters denk ik dat je ze kiest op uiterlijk .. ? Ik snap dat je op uiterlijk let maar baseer je keuze hier niet op , kijk ook naar karakters ! 

 

Ik vind niet dat iedereen je een hond afraad , ze geven alleen advies ze weten immers niet alles van je thuissituatie dat kun jij het beste bepalen ( of je ouders ). een hond heeft veel aandacht nodig vergis je er niet in , lees je goed in. 

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

En daar komen mijn ouders dus nog op terug. Maandag vertellen ze het resultaat en op wat voor wijze zij gaan helpen met de verzorging.

 

Ik heb gehoord dat je ouders je eerder een hond geven als je voor jezelf verantwoordelijk bent en je ouders helpt met klusjes. 

 

Mijn broertje en ouders zijn nu naar een school-avond en ik heb net heel het huis schoongemaakt, gestofzuigd, afgewassen etc. Ik hoop dat het werkt. ;)

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

" En daar komen mijn ouders dus nog op terug. Maandag vertellen ze het resultaat en op wat voor wijze zij gaan helpen met de verzorging.
 
Ik heb gehoord dat je ouders je eerder een hond geven als je voor jezelf verantwoordelijk bent en je ouders helpt met klusjes. 
 
Mijn broertje en ouders zijn nu naar een school-avond en ik heb net heel het huis schoongemaakt, gestofzuigd, afgewassen etc. Ik hoop dat het werkt. ;-) "

 Ik ken het  ik deed precies hetzelfde, maar ga je dat nog een paar jaar volhouden haha ? ben benieuwd wat je ouders er van vinden, maar geloof mij zonder je ouders gaat het moeilijk worden , al zou het best kunnen. 

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

In principe denk ik niet dat je geen hond moet nemen. Het belangrijkste is alleen dat het niet jouw hond gaat zijn, maar de hond van het gezin. Jij bent nu nog jong en hebt veel tijd, maar dat is over een paar jaar echt anders en dan is er opeens minder tijd voor een hond... Wordt de hond dan net zoals de andere dieren (behalve de kat) herplaatst? Ik neem aan dat je dat niet wilt en daarom is het belangrijk dat je ouders voor de volle 100% achter je staan en dat een heel groot gedeelte van de opvoeding en verzorging op hen neerkomt. 

 

Wat betreft de rassen: kijk wat je met je hond wilt gaan doen. Wil je een hond voor gezelligheid? Kijk dan bij Rasgroep 9. Wil je echt werken met je hond kijk dan voor bijvoorbeeld een herder. Is het slim om een werker te nemen? Waarschijnlijk niet...

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Ik denk dat elke week 2x wat asielhonden uitlaten een ideale test is! Als je dat bv een maand volhoudt kun je denken aan een eigen hond. Wie weet krijg je wel een hechte band met 1 van de asielhonden! ;-) En je doet die beestjes er echt een groot plezier mee!

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

Hallo,

 

Ik heb toestemming van mijn ouders, we hebben een schema gemaakt wie hem wanneer uitlaat en zijn bij enkele mensen met pups wezen kijken.

 

We staan nu ingeschreven bij iemand die tollers verkoopt (staat ingeschreven bij de tollerclub). Deze zijn raszuiver en hebben een stamboom.

 

Donderdag gaan we voor het eerst kijken, de pups zijn dan bijna 3 weken en dan ga ik al een keuze maken. Waar moet ik op letten? Vooral op het karakter, maar ook op de hoeveelheid wit toch?

 

de pups kosten 1100 euro per stuk. Dit is geen probleem, maar is dit normaal voor raszuivere toller pups met stamboom en andere papieren?

 

ik hoor het graag!

 

Groetjes,

 

Pieter

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Hallo,
 
Ik heb toestemming van mijn ouders, we hebben een schema gemaakt wie hem wanneer uitlaat en zijn bij enkele mensen met pups wezen kijken.
 
We staan nu ingeschreven bij iemand die tollers verkoopt (staat ingeschreven bij de tollerclub). Deze zijn raszuiver en hebben een stamboom.
 
Donderdag gaan we voor het eerst kijken, de pups zijn dan bijna 3 weken en dan ga ik al een keuze maken. Waar moet ik op letten? Vooral op het karakter, maar ook op de hoeveelheid wit toch?
 
de pups kosten 1100 euro per stuk. Dit is geen probleem, maar is dit normaal voor raszuivere toller pups met stamboom en andere papieren?
 
ik hoor het graag!
 
Groetjes,
 
Pieter "

 Wat leuk dat je voor een toller gaat! Bij welke fokker staan jullie op de wachtlijst? Ben benieuwd of ik ze ken

 

1100 euro is niet heel vreemd voor een toller.. de meeste toller pups zijn zo rond de 1000 euro.. soms iets meer, soms iets minder..

Het is een erg leuk ras, ik heb nog steeds heel veel plezier met onze jayla

 

Ik hoop wel dat je begrijpt dat de toller 1 van de actiefste rassen is, die er zijn.. en dat je dat dus veel meer tijd gaat kosten dan al die reptielen bij elkaar.

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Dag Pieter,

 

op bepaalde vlakken herken ik wel wat van m'n eigen situatie (2 jaar geleden) in jouw situatie. Ik ben 4 jaar geleden begonnen met inlezen over rassen, heb al altijd honden gehad en altijd is het mijn passie geweest.

Misschien is het een idee om te leren wat een hond is, ga naar het asiel wandelen, wacht, neem je tijd, ga naar shows, leer de hond of het ras kennen met het juiste karakter en geen hond die er 'cool' uitziet, als je dit stappenplan goed hebt gedaan en over 2-3 jaar nog even gemotiveerd bent, dan zou ik eens kijken met je ouders wat mogelijk is.

Ik denk dat je de komende 2-3 jaar je honden al gaat vol hebben aan opzoekingswerk en contacten leggen.

Ik wil je dromen niet afbreken, ik heb zelf ook ingelezen, opgezocht, gezaagd, gepland, gewerkt met honden en op een bepaald moment 3 maand geleden gaf mijn moeder toestemming een pup aan te schaffen en dan had ik alles klaar om een pup aan te schaffen en nu heb ik de pêrfect match, de hond die echt bij mij past.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Donderdag gaan we voor het eerst kijken, de pups zijn dan bijna 3 weken en dan ga ik al een keuze maken. Waar moet ik op letten? Vooral op het karakter, maar ook op de hoeveelheid wit toch?

 

Als pups drie weken oud zijn, kan je nog niet op karakter kiezen, daar zijn ze dan nog veel te jong voor. Je ziet pas trekjes naar boven komen als ze 5-6 weken oud zijn.

Waarom wil je op deze leeftijd al kiezen? Wat zegt de fokker hierover?

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

De meeste toller fokkers beslissen zelf welke pup naar welk gezin gaat. Vooral omdat zij het beste kunnen beslissen welke pup waar het beste bij past. Zij zien de pups namelijk de hele tijd. het is voor jouw onmogelijk om te beslissen welke pup het beste past, zeker wanneer ze nog maar 3 weken oud zijn.

 

De hoeveelheid wit is niet echt belangrijk.. Toen wij Jayla kregen mochten we ook niet zelf kiezen, maar deed de fokker dat.. en daar ben ik eigenlijk nog steeds heel erg blij mee. zij heeft echt de perfecte keuze gemaakt toen ze jayla aan ons gaf. Ze past perfect bij ons.

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Wow, ik lees net dat jullie al gaan kijken voor pups...

Pieter, doe geen impulsieve aankopen aub..

Dit gaat enorm snel precies

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

Tja, ze zegt dat we de keuze hebben uit 3 reuen. Dat vind ik wel fijn, maar volgens jullie kan ik dus beter aan de fokker vragen of zij voor mij kan kiezen? Als dat zo is doen we dar natuurlijk!

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Je kan in ieder geval hulp vragen aan de fokker. Maak eens een lijstje wat je zou willen van de hond.. De fokker kent de pups het beste, dus kan jullie helpen een goede keuze te maken.. Maar ik vind het raar dat de keuze al wordt gemaakt met 3 weken, want dan kan de fokker er ook nog niets van weten.

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

Jules, u spreekt over 2/3 jaar. Ik ben dan ongeveer 16. Dan hebben we de hond en enkele jaren later ga ik uit huis...

 

Wij vinden dit juist de perfecte tijd, mijn ouders zeggen dat we nu een goede leeftijd hebben en hebben zelf ook honden gehad (Duitse herders). 

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Nemen jullie een gezinshond of een hond voor jou?

Mijn hond gaat mee met mij als ik het huis uitga hoor?

En opgegroeid zijn met honden is iets anders als zelf opvoeden hoor

 

EDIT: enkele jaren later? als je gaat studeren zijn dat minimum 6 jaren hoor, en als je op kot gaat zie ik het nut echt niet in waarom jij een hond zou nemen?

Een hond is niet voor even maar voor het leven

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Advies gevraagd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^