Wat voor camera? UPDATE: Geoefend, foto's

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

(Sorry al op reageren gedrukt, zit op mobiel)

Maar heb de camera enz dus aangeschaft net :-D dus ben er klaar voor om lekker veel foto's te maken en te oefenen haha

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Gefeliciteerd met de aankoop! Hier ook een tevreden gebruiker van de Nikon D3100. Ik zou vooral niet te lang de automatische instellingen gebruiken en snel overgaan naar zelf instellen. Als je zelf instelt, maak je pas echt gebruik van je slr. Want foto's op auto instellingen kan je ook met een simpele camera maken.  

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Leer je camera eerst kennen, dus veel oefenen, oefenen en nog eens oefenen.

 

Als jij je camera kent raad ik je aan om in RAW te fofograferen, je kan je foto's dan bewerken zonder kwaliteitverlies. Probeer lightroom aan te komen waar je de foto's kan bewerken.

 

Ook raad ik je aan om veel op Flckr photstream te kijken. Daar kan je foto's bekijken en de exif gegevens van de foto's die gemaakt zijn bekijken. Daar leer je enorm veel van.

https://www.flickr.com 

 

Als je actie foto's wil maken dan moet je met jou camera rond de 1000 en hoger sluitertijd zitten. Daarnaast voldoende licht om tot een goed resultaat te komen. 

 

De vage achtergrond krijg je door je diafragma klein te houden. 

 

Dan nog een link naar de 12 tips hondenfotografie.

http://www.photofacts.nl/fotografie/rubriek/tips_en_truuks/12_tips_bij_hondenfotografie.asp

 

Hartelijk gefeliciteerd met je camera en heel veel leerplezier :-)

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje

honden foto van Noah & Wolfje

Gefeliciteerd met je spiegelreflexcamera!  Ik denk dat je strakjes genoeg mooie puppyfoto's kan maken haha! (En voor het zover is ga je je vast lekker uitleven op je katten  ) 

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Als je nog eens wat geld over hebt dan is een workshop hondenfotografie heel leuk om te doen. Ik ben o.a bij Bonnie van der Born geweest, daar heb ik ook veel geleerd.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

@ Lauren; bij de workshop was dat ook aangeraden zelf instellingen doen. Dus ben dat zeker wel van plan. Vind dat ook wel leuk. Maar even onder de knie krijgen haha. Dankje wel!!


@ De Mecheltjes clan; Dankje voor de tips en link enz. Morgen die link even doorlezen. Workshop heb ik vorige week vrijdag gevolgd van edupet. Was erg leuk. Zo weet ik een beetje hoe en wat maar hoop verder zelf rest te leren door te oefenen. Maar vind workshop altijd leuk, dus wie weet haha.


@ Sheila; dankjewel!! Haha ja, die puppy was toch wel de laatste duwtje om een camera aan te schaffen haha. Maar vind het ook super om me katten te fotograferen (die zijn echt stel modellen als je met camera aan komt zetten) dus dat wordt inderdaad veel oefenen op die twee :-D

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Aangevallen door 2 staffords
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^