Pup wandelt niet graag?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Tom -  (Speedy & Jacky†) - Milo & Ozzy.

" Oh, dat heb ik met Beau ook gehad. Klein stukje op getilt en buiten het hek neer gezet en toen wou die ineens wel lopen...  "

 



Dank u voor uw reactie.
Hopelijk gaat het snel beter. ;-)

honden page profiel ElineEline 3 doggies

honden foto van Eline

Komt vast wel goed! Je pup moet er ook aan wennen natuurlijk.. Goed oefenen! ;) Succes! 

honden page profiel ingridingrid 3 doggies

honden foto van ingrid

Hey,

 

Dat is hier ook zo hoor, pup van 16 weken. Soms kan ze niet snel genoeg ergens zijn, maar soms is het gewoon zitten en kijken. Of soms liggen!! Het ergste is als we voorbij een wei met paarden komen, dan gaat ze gewoon zitten en dan liggen... Krijg haar niet meer verder dan. Ik doe altijd hetzelfde rondje en ik merk dat het op altijd dezelfde plaatsen is dat ze "weigert" of BLIJFT snuffelen. Plaats 1) de paardenwei dus en plaats 2) een stuk gras dat heel erg vervuild is naast een vuile sloot :D

Bij ons gaat het wel beter als je met twee wandelt, als er iemand voorop wandelt, volgt ze gewoon...

 

Het wandelen gaat ook véél vlotter als er een ander hondje bij is. Dan volgt ze ook vlot.

Het ergste was vorige maandag, het was toen superwarm. Hondje had 4u alleen thuis geweest, dus wij dachten: oh nu zal ze wel willen wandelen! Maar we kregen haar geen stap vooruit. :D Een uurtje later de auto in en in een bos gaan wandelen en daar lukte het wel. Misschien luiheid door de hitte?? :D (dat belooft als het écht zomer is...)

 

Groetjes en veel succes. Ik zou proberen zoveel mogelijk hetzelfde stukje te wandelen en dan telkens iets verder gaan (al is het maar 5 meter).

Ingrid

honden foto van Tom -  (Speedy & Jacky†) - Milo & Ozzy.

" Komt vast wel goed! Je pup moet er ook aan wennen natuurlijk.. Goed oefenen! <img class="/> Succes!  "

 



Dank u wel Eline! ;-)

honden foto van Tom -  (Speedy & Jacky†) - Milo & Ozzy.

" Hey,

 

Dat is hier ook zo hoor, pup van 16 weken. Soms kan ze niet snel genoeg ergens zijn, maar soms is het gewoon zitten en kijken. Of soms liggen!! Het ergste is als we voorbij een wei met paarden komen, dan gaat ze gewoon zitten en dan liggen... Krijg haar niet meer verder dan. Ik doe altijd hetzelfde rondje en ik merk dat het op altijd dezelfde plaatsen is dat ze "weigert" of BLIJFT snuffelen. Plaats 1) de paardenwei dus en plaats 2) een stuk gras dat heel erg vervuild is naast een vuile sloot <img class="/>

Bij ons gaat het wel beter als je met twee wandelt, als er iemand voorop wandelt, volgt ze gewoon...

 

Het wandelen gaat ook véél vlotter als er een ander hondje bij is. Dan volgt ze ook vlot.

Het ergste was vorige maandag, het was toen superwarm. Hondje had 4u alleen thuis geweest, dus wij dachten: oh nu zal ze wel willen wandelen! Maar we kregen haar geen stap vooruit. <img class="/> Een uurtje later de auto in en in een bos gaan wandelen en daar lukte het wel. Misschien luiheid door de hitte?? <img class="/> (dat belooft als het écht zomer is...)

 

Groetjes en veel succes. Ik zou proberen zoveel mogelijk hetzelfde stukje te wandelen en dan telkens iets verder gaan (al is het maar 5 meter).

Ingrid "

 



Hallo Ingrid.
Het is net zoals bij ons dus.
Als er iemand mee wandelt gaat het ook een stuk beter.
Vorig weekend had mijn dochtertje bijna heel de wandeling voorgereden met de step en toen ging het supergoed. Ook als de andere hond erbij is gaat het een stukje beter.
Ik ga eens proberen van een tijdje dezelfde weg te volgen en zien als dit beter gaat.
Dank u wel voor de tips! ;-)

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Ik heb het topic niet zo goed gelezen (sorry!) maar volgens mij maakte mijn reactie wel even wat los dus vind ik het netjes om dan weer te reageren.

 

Nee het is niet gelijk HD als je hond steeds gaat zitten, is gewoon iets waar ik met grote rassen altijd bang voor ben en alert op ben, en zelf sta ik regelmatig bij de DA, uit bezorgdheid. Daarom dacht ik: ik zeg het even, liever een keertje extra naar de DA dan een keertje te weinig. Dan kun je er een professionele mening over krijgen.

honden foto van Tom -  (Speedy & Jacky†) - Milo & Ozzy.

" Ik heb het topic niet zo goed gelezen (sorry!) maar volgens mij maakte mijn reactie wel even wat los dus vind ik het netjes om dan weer te reageren.

 

Nee het is niet gelijk HD als je hond steeds gaat zitten, is gewoon iets waar ik met grote rassen altijd bang voor ben en alert op ben, en zelf sta ik regelmatig bij de DA, uit bezorgdheid. Daarom dacht ik: ik zeg het even, liever een keertje extra naar de DA dan een keertje te weinig. Dan kun je er een professionele mening over krijgen. "

 



Dank u voor de tip! ;-)
Je kan inderdaad niet voorzichtig genoeg zijn.

honden foto van Tom -  (Speedy & Jacky†) - Milo & Ozzy.

Daarnet even met de flexi lijn in de tuin geoefend.
En inderdaad als hij gaat zitten en als ik de lijn wat los laat dan komt hij na een stap verder van mezelf mee! ;-)
Ook geef ik op geregelde momenten een brokje als beloning als hij het goed doet.
Misschien toch nog even door oefenen op die manier.
Morgen nog even proberen dus. ;-)

honden foto van Tom -  (Speedy & Jacky†) - Milo & Ozzy.

Vandaag hebben we een grote wandeling gedaan terug samen met mijn dochtertje en haar step.
Het was langs een drukke weg met veel verkeer en lawaai.
Ik had zijn normale (windhonden)halsband omgedaan en de flexi lijn gebruikt.
Het grote pluspunt: hij heeft geen enkele keer gestopt en zich gezet ;-) maar het min punt: nu heeft hij soms erg getrokken aan de lijn! Totaal tegenovergesteld dan normaal dus!!!
Ik heb de flexi lijn wel niet langer laten lopen dan een gewone lijn. Dus ook niet als hij achter bleef want dit heeft hij geen enkele keer gedaan.
Zou de Ulead (heb ik nog liggen van vroeger) een oplossing kunnen zijn in combinatie met een gewone lijn? Bij een Ulead zit de connectie met de lijn dus vooraan en is een betere oplossing dan andere hulpmiddelen. Ik oefen wel nog altijd met beloningen en positieve aandacht.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Puppy problems
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^