Iemand ervaring met Tammenga??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

De titel zegt het al (:

 

Heeft er iemand ervaring met Tammenga (:

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Ja, heel kort.

Mijn hond is een zeikerd met eten. Ze lust niet alles, eet in etappes, gooit eten naast haar bak, het laatste beetje moet ze soms niet. Ik had een paar halve kilo verpakkingen van Tammenga. Normaal eet ze 333 gram, van Tammenga kreeg ze een halve kilo. In no-time was haar bak leeg en kwam ze kijken of er nog meer kwam. Ondanks dat ze 1 keer per dag eet spuugt ze nooit gal behalve als ze Tammenga had gegeten. En dat na Geit,  dat hoort vet te zijn. Daarna heb ik het nooit meer gevoerd.    

 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Oewhh niet erg postief dus

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier een positieve ervaring, ik voer  Tammenga compleet, vijf diersoorten, 3,65 , zit een analyse op.

 

kijk even op de site daar staan genoeg smaken die je ook gevarieert kan geven.

hier wordt een kilo per dag gegeven, niet meer en niet minder, het is niet zo dat ik er meer van voert dan van andere kvv,s. het vlees ziet er mooi uit, je kan kiezen voor grof of fijne kvv.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

ik heb het aan de pups gevoerd van 1 van mijn nesten.  Ik vond de ontlasting heel erg plakkerig, niet meer gevoerd daarna

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje

honden foto van Noah & Wolfje

Hier ook een positieve ervaring! Noah krijgt regelmatig de vijfdierenmix en de paard versie (750 gram per dag) en die eet hij met veel smaak op. Z'n ontlasting is daarna ook prima! Ik zelf vind de bakjes waar het in verpakt zit altijd wel fijn i.v.m. het ontdooien, dan lekt het niet zo als bij een rol.

honden page profiel ..

honden foto van .

Hier heb ik ook een tijdje tamminga gevoerd... ik vond het grove gemalen altijd een pluspunt aan Tamminga, en vooral in het begin dat ze ook hele diersoorten in hun mixen hadden, dus ook echt paardenbot bij paard etc. 

 

Ben er mee gestopt omdat ik niet tevreden was over de koeienhopen die ze er van begonnen te poepen en dat minstens 4x per dag. ik moest ze ook echt het dubbele voeren om ze een beetje opgewicht te houden. Op tamminga aten ze ruim 400 gram per dag tegen over de 200 die ze nu eten. Voordeel was wel dat Dusty destijds moest afvallen en op Tamminga ging dat vrij snel door dat het toch vrij mager is.  

 

Dit was wel in het begin van Tamminga het is hier eigenlijk al bijna 2 jaar niet meer in huis geweest 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

waar de een het er goed op doet doet de ander het er veel minder op, probeer het eens bij een verkooppunt dan kan je een paar rollen of pakjes nemen, er zijn rollen en pakjes.

 

hier wordt er een x per dag gepoept meer niet, en nimmer vervelende ontlasting gehad, mooie drollen, maar nogmaals iedere hond is anders, probeer het bij een verkooppunt, hoef je geen bestelling in het groot te doen.

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo

honden foto van Menno en Elmo

Tammenga?

Dat was vroeger een buurman die aan het speelpleintje (waar ik opgegroeid ben) woonde.

En als de bal in zijn tuintje kwam stak hij hem lek.

 

Maar dat bedoel je niet, denk ik.

honden page profiel ..

honden foto van .

" Tammenga?
Dat was vroeger een buurman die aan het speelpleintje (waar ik opgegroeid ben) woonde.
En als de bal in zijn tuintje kwam stak hij hem lek.
 
Maar dat bedoel je niet, denk ik. "

 

haha tenzij het de meneer is die nu tamminga vers voer heeft opgericht niet 

Tamminga is een vers vlees merk. Het bedrijf heet Tamminga, naar de achternamen van de eigenaren 

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

Hier ook goede ervaringen, de dames vinden het heerlijk.  En het is ideaal dat het zo mooi grof gemalen is. Het is inderdaad mager vlees maar dat vind ik een pluspunt. Ook mooie ontlasting erop. Hier voer ik verschillende smaken en allemaal even lekker volgens de dames.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Mijn ervaringen waren mwoah. Was niet super tevreden. Casper kwam van de lotgering af naar tammenga. Wat een verschil van lotgering gaf ik 500 gram per dag en van tammenga gaf ik 800 gram per dag. Di. afgewisseld met barf dagen. Casper bleef op tammenga honger houden. En na de verandering van mixen kon ik niet veel meer bestellen omdat bijna overal gevogelte in zat...

Dus nu terug op lotgering, degomeat KVV ( koop ik niet meer ) en barf.

Degomeat gaat er uit wat dit eet Casper niet zo graag. Zijn bak is beduidend minder snel leeg als op lotgering..

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

In het verleden wel eens tammenga gevoerd, maar dit wisselde ik af met andere merken zoals Tinlo, Alaska, All Animal etc.. Dus durf niet te zeggen hoe de honden het zouden doen op volledig tammenga. Nu eten mijn honden alle merken wel graag, dus ook dit merk ging er goed in, zag er goed uit, maar hoe het nu is? Toen ik het voerde bestonden ze nog niet zo lang...

 

Ik voer nu Lotgering, dit gaat afgewisseld worden met Darf Eko en ga binnenkort ook weer eens de Tammenga proberen, maar dan wel afgewisseld met andere merken.

honden page profiel Irene Irene

honden foto van Irene

Lycan krijgt sinds kort grotendeels Tammenga en de andere lijn van Tammenga, de Spykie.
Het grote voordeel vind ik dat het vlees grof is gemalen, niet van die plakkerige kledderzooi. En de bakjes als verpakking zijn ook fijn, het stapelt makkelijk in de vriezer.

Hij doet het er heel goed op en belangrijk, hij eet het graag. Ik heb een tijdje Degomeat gevoerd maar dit at hij heel erg slecht. Nu met de Tammenga en Spykie eet hij heel goed.

Verder krijgt hij af en toe ook wel een ander merkje tussendoor. Hij krijgt een kilo Tammenga of Spykie per dag, aangevuld met dan eens wat extra pens, dan wat vis, spiervlees of gewoon een heel of half bakje smuldier.

Per dag komen we totaal tussen de 1200 en 1500 gram..

honden page profiel KatooKatoo

honden foto van Katoo

Heb zo'n beetje alle merken zonder premix gegeven, op een enkele na niet. Was opzich tevreden over Tammenga, ben er toen mee gestopt omdat er ineens prijsverhoging was en ik ook andere merken wou uitproberen. Zelf ben ik het meest tevreden over Degomeat.nl en Haaksbarf. Daar doet mijn hondje het beste op. Wat ik van tammenga fijn vond was de grovere maling. Ik zou dit nog wel willen voeren alleen dan ook met andere merken, en niet alleen Tammenga.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Bedankt voor alle reacties (:

 

Ik wil Tammenga dan gaan afwisselen met smuldier, vissenkoppen en af en toe lam er tussen door.

 

Heeft er ook iemand ervaring met Tinlo en wat is de prijs want dat kon ik dan nergens vinden.

 

honden page profiel PetraPetra 3 doggies

honden foto van Petra

Hier ook een positieve ervaring met tammenga.

Ik vind het er goed uitzien en hij lust alleen de variant met paardevlees erin niet maar verder alles wel en doet het er goed op.

Hij poept gemiddeld maar één keer per dag(500gr) en mooie drollen.

honden page profiel GingerGinger 3 doggies

honden foto van Ginger

Ik voer ook meerdere merken; darf (bio en vanaf 3,40 pkg)  tinlo(3,75 tot 5 euro) tammenga, shaweca (3,95 pkg) rn soms wat smuldier of lotgering wild.

 

ik heb goeie ervaringe met tinlo ze vinden het heerlijk en is goede kwaliteit! Prijs varieert van 3,75 tot 5euro per kg.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zo zie je maar, hier gaat de paard van Tammenga er gretig in.

Volgende forumvraag: KVV drogen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^