jachttraining en Behendigheid combineren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Alexandra (Gast)

Hoi Allen,   ik heb een jachtlijn engelse springer spaniel, waarmee ik jachttraining doe. Dit gaat ontzettend goed. Ook doe ik behendigheid, omdat ik dat erg leuk vindt en zij er ook veel talent voor laat zien. ik heb eerder een spaniel gehad waarbij de combinatie geen enkel probleem was. ik gebruik ook andere commando's. Echter, mijn jonge hond van 1,5 jaar kan helaas niet goed scheiden. dus tijdens de behendigheid, rent ze de bosjes in en gaat jagen. ik kan het haar niet echt kwalijk nemen; ze is er tenslotte voor gefokt, maar op deze manier heeft de agility niet echt zin. ze vindt de agility wel hartstikke leuk, maar dat veld waar we op zitten; zit boordevol konijnenlucht. ze heeft ook al meerdere malen succes gehad en konijnen uit de bosjes weten te jagen. Ik ben maar gestart met een extra cursus gehoorzaamheid op dat veld in de hoop haar af te leiden, maar het is gewoon zoooo leuk! en zelfbelonend. heeft iemand nog suggesties, ideeen? 

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Lastig is dat! Hier een Golden waarmee ik jachttraining doe en wat proeflessen behendigheid heb gedaan en dat was geen enkel probleem. Nu scheelt het dat Goldens gefokt zijn om rustig te wachten naast de baas totdat zij het commando krijgen om het apport te halen en dat merk ik wel aan haar.

Qua tips zou ik je hond in ieder geval aan de (lange) lijn houden met behendigheid, zodat ze geen succes meer heeft met het jagen. Verder zou je kunnen kijken naar een hondenschool die een behendigheidsbaan heeft met een hek er omheen of die in een zaal trainen. Andere optie is misschien speuren? Dan kan ze toch nog bezig met haar jachtinstinct, maar op een andere manier.

 

Heel veel succes!

Volgende forumvraag: zelf agillty jump gemaakt :)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^