Welk ras is een goede familiehond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

lena (Gast)

hoi,   Ik weet dat een goede socialisatie en fokker belangrijk zijn voor een stabiel karakter maar los daarvan vroeg ik me af welke rassen (liefst middelmatige grootte) jullie kennen die sociaal zijn van aard (lief naar mens en dier, juist niet waaks dus) en gemakkelijk te trainen zodat ik de hond overal kan meenemen?    

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Dat is voor ons een Mini Australian Shepherd. Ze zijn ontzettend gemakkelijk, leren snel en super met kinderen.
Ze vinden het erg leuk om iets te doen, maar liggen net zo lief bij je op schoot.

Onze dochter traint met haar eigen Mini Aussie Ranger, hij is ongeveer 36 cm groot:


Dit is een van onze gefokte pups, hij is rond de 40 cm groot

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hoe sta(an) je/jullie er zelf in als familie? Hoeveel weten jullie van honden gedrag/taal?

Het begint idd bij een goede fokker en een stabiele moederhond. Hoe gaan jullie daar naar op zoek?

 

Welke rassen heb je al over na gedacht?

 

 

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa

honden foto van Nelis & Noa

Hou niet van mijn eigen ras aanprijzen, maar een Golden Retriever voldoet daar toch perfect aan.

 

hier 1 van de onzin google antwoorden op je vraag:

 

http://www.hondenmania.nl/tips-weetjes/geschikte-familiehonden/

 

Naast een paar ongezonde rassen hangt het toch compleet af van wat je met hond wil gaan doen en wat jij van een hond verwacht.

 

Hier zijn heel veel standaard lijsten voor en al veel topics over dus ik stel voor dat je daar wat meer over opzoekt en in dit topic gooit.

 

Paar voorbeeldjes: Lichamelijke uitdaging die je kan bieden. Vachtverzorging, baasgerichtheid etc.

 

 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Een Oudduitse Herder voldoet daar zeker aan :-D. Labrador Retriever of Golden Retriever. Bij ons past nu het beste een (Australische) Labradoodle, die ook zeker aan jou geschreven eisen voldoen.

Wat zoek je verder nog in een hond? Wat ben je van plan er mee te doen?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dat is voor ons de barbet, die voldoet aan al je eisen.

Alleen ze hebben een intensieve vachtverzorging nodig (moet je maar net willen) en je komt eerst op een wachtlijst voor een pup.

 

En inderdaad, labrador en golden retriever passen ook bij je eisen.

 

honden page profiel kk

honden foto van k

*Ik voorzie ook dat iedereen hier zijn/ haar eigen ras gaat aanprijzen*

Een Border Collie dus!

Ik vind dit persoonlijk het ras dat je helemaal naar je hand kan zetten, om het zomaar te noemen.

Sociaal naar mens en dier, makkelijk in het onderhoud en leren zeer snel. Echt waaks zijn ze ook niet. Blaffen bijvoorbeeld heeft meestal een andere oorzaak. Ze hebben echter wel veel uitdaging nodig, aangezien "snel leren" ook kan leiden tot zelf aangeleerd (ongewenst) gedrag.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

" *Ik voorzie ook dat iedereen hier zijn/ haar eigen ras gaat aanprijzen*
Een Border Collie dus!
Ik vind dit persoonlijk het ras dat je helemaal naar je hand kan zetten, om het zomaar te noemen.
Sociaal naar mens en dier, makkelijk in het onderhoud en leren zeer snel. Echt waaks zijn ze ook niet. Blaffen bijvoorbeeld heeft meestal een andere oorzaak. Ze hebben echter wel veel uitdaging nodig, aangezien "snel leren" ook kan leiden tot zelf aangeleerd (ongewenst) gedrag. "

 
Niet helemaal, wij hebben ook 6 Border Collies..... is echt "mijn" ras, maar zou hem niet zomaar als ideale gezinshond aanraden. De Mini Aussie wel, omdat deze gewoon een stuk gemakkelijker zijn in omgang. Een echte border collie wil eigenlijk altijd wel werken en leert inderdaad erg snel ongewenst gedrag aan als hij niet in zijn behoefte voorzien wordt. Eigenlijk ben ik ook een beetje van mening dat als je niet van plan bent om met een hond te gaan werken/sporten, dat je dan beter geen border collie kunt nemen..... 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

herders hier (duitse en mechelse). Ideale familiehonden.

alleen wel waaks dus als dat niet mag zijn ze niet geschikt voor jullie.

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

american bully , labrador retrievers, en een engelse bulldog......

stabiele karakters, supersociaal,  en lief voor mens en dier......

oh....en niet te vergeten allemaal lekkere knuffelkonten maar ik weet niet of je dat 'wenst'.....

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

De ultieme gezinshond..............De Schotse Herdershond (collie)

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Voor ons is dat toch de Australische Labradoodle.

Heel sociaal, leergierig, en vrolijk.

En ik kan ze overal meenemen ook bij mensen die zelf geen honden hebben, omdat ze hebben geen haarverlies en niet snel die typische "hondenlucht".

 

Welk ras je ook kiest alles valt of staat bij een goede fokker EN bij een goede socialisatie en opvoeding van jullie.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" hoi,
 
Ik weet dat een goede socialisatie en fokker belangrijk zijn voor een stabiel karakter maar los daarvan vroeg ik me af welke rassen (liefst middelmatige grootte) jullie kennen die sociaal zijn van aard (lief naar mens en dier, juist niet waaks dus) en gemakkelijk te trainen zodat ik de hond overal kan meenemen?
 
 Mijn hond is lief naar mens en dier, maar wel waaks. Waarom zou een hond niet lief kunnen zijn, als hij waaks is? Overigens denk ik dat een boxer niet in jullie plaatje past, al is het een fijne gezinshond. Maar makkelijk trainbaar vind ik ze niet. Ze kunnen wel veel, zijn slim, maar het kost best wat inspanning.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Zeker de labradoodle, om de redenen die Sandy noemt . Poedels, labradors, boxers, en zo zijn er heel veel. Voor ieder wat wils .

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" *Ik voorzie ook dat iedereen hier zijn/ haar eigen ras gaat aanprijzen*
Een Border Collie dus!
Ik vind dit persoonlijk het ras dat je helemaal naar je hand kan zetten, om het zomaar te noemen.
Sociaal naar mens en dier, makkelijk in het onderhoud en leren zeer snel. Echt waaks zijn ze ook niet. Blaffen bijvoorbeeld heeft meestal een andere oorzaak. Ze hebben echter wel veel uitdaging nodig, aangezien "snel leren" ook kan leiden tot zelf aangeleerd (ongewenst) gedrag. "

 

Klopt allemaal (hoewel onze hond is wel waaks!) maar ik zou nooit een border collie aanraden als gezinshond... Precies om wat suzanne zegt. Hun energielevel is veel te hoog voor de mate waarin het gemiddelde gezin met hun hond op pad gaat. 

honden foto van Inge, baasje van Gina, Flynn en Wobbe

Wat kunnen jullie de hond bieden?
Ik dacht zelf gelijk aan de poedel. Toevallig ook omdat ik ze zelf errug leuk vind;-)

Poedels zijn er in vier maten: toy, dwerg, middenslag en standaard. Dus wat dat betreft heb je genoeg keus. Het zijn leuke, lieve en sociale honden. Hebben alleen wel veel vachtverzorging nodig.

Heel veel succes met je keus. Je gaat hier vast een tal van leuke hondenrassen tegenkomen die in jouw plaatje passen ;-)

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Een heleboel. ;) Er is niet voor niets een speciale groep die de gezelschapshonden heten. En ook daarbuiten zijn er nog een heleboel ontzettende leuke honden die perfect in een gezin passen! Misschien kun je wat meer informatie geven over wat jullie in een hond zoeken? Dan kunnen wij gerichter advies geven over rassen. :)

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Zeker weten de schotse collie! ;-) ;-)

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Ik vind de Beagle een perfecte gezinshond. Ontzettend lief voor kinderen en altijd in voor een spelletje of knuffelpartij.

Minpuntje is dat veel beagles slecht alleen kunnen zijn. Ze zijn echt van 'hoe meer zielen hoe meer vreugd' en kunnen ook goed met andere dieren overweg

Matthias & Ichti (Gast)

Er zijn veel verschillende rassen die echt in een gezin passen. Zelf ben ik liefhebber van de Beauceron. Een hond die je overal volgt en zich altijd aan de situatie zal aanpassen. Ze hebben een fantastisch karakter. Ga je buiten 'ravotten' dan vind je geen speelsere hond. Neem je hem/haar mee als je gaat joggen, dan blijft hij steeds bij jou in de buurt. Blijf je een dagje binnen? Dan geniet hij van een 'rustdag' en komt wel om aandacht vragen maar valt je niet lastig omdat hij naar buiten wil. Ik ben 20 jaar en thuis hebben we altijd al Beauceron's gehad. Als kind (van men 0-8j) hadden we er zelfs 4! Naar kinderen toe zijn zij fantastische honden. Ik kroop er op, onder, tegen en dat vonden ze alle 4 fantastisch. Ze deden geen vlieg kwaad. Vergeet gewoon nooit dat veel aan de opvoeding ligt. Je kan van élk ras een brave loebas maken. Maar trekt je opvoeding op niets, dan kan je evenzeer van élk ras een agressieve, asociale hond maken.  

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Er zijn veel verschillende rassen die echt in een gezin passen. Zelf ben ik liefhebber van de Beauceron. Een hond die je overal volgt en zich altijd aan de situatie zal aanpassen. Ze hebben een fantastisch karakter. Ga je buiten 'ravotten' dan vind je geen speelsere hond. Neem je hem/haar mee als je gaat joggen, dan blijft hij steeds bij jou in de buurt. Blijf je een dagje binnen? Dan geniet hij van een 'rustdag' en komt wel om aandacht vragen maar valt je niet lastig omdat hij naar buiten wil. Ik ben 20 jaar en thuis hebben we altijd al Beauceron's gehad. Als kind (van men 0-8j) hadden we er zelfs 4! Naar kinderen toe zijn zij fantastische honden. Ik kroop er op, onder, tegen en dat vonden ze alle 4 fantastisch. Ze deden geen vlieg kwaad. Vergeet gewoon nooit dat veel aan de opvoeding ligt. Je kan van élk ras een brave loebas maken. Maar trekt je opvoeding op niets, dan kan je evenzeer van élk ras een agressieve, asociale hond maken.   "

 

Wat fijn om te lezen dat er ook leuke beauceron's zijn. Hier in de buurt geen aardige 'loebas' Heeft meerdere honden aangevallen, waaronder die van mij een aantal keer. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nu behoorlijk bang ben als ik een beauceron zie. Gelukkig dat ze ook leuk kunnen zijn. Dan zou die, die ik ken inderdaad geen goede opvoeding gehad hebben. Die is té waaks en laat werkelijk geen mens of dier in de buurt komen zonder aan te vallen. 

ik raad u (Gast)

Ik raad u een ierse setter aan

honden page profiel teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

dit topic is bejaard of te wel oud.Hein.  van 10maart.

Volgende forumvraag: Dogo Canario
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^