Wel of niet doen??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Cel, Jacko, Louis en Poes

Mijn 11 jarige hond krijgt a.s. vrijdag onder narcose een gebitsreiniging. Onder narcose omdat het anders een onmogelijk klus wordt en het de reiniging echt nodig is. Nu had hij ook opeens een bultje op zijn hoofd, hier heb ik de DA ook meteen naar laten kijken en was volgens haar gewoon een wratje en niks zorgelijk gelukkig. Ze vertelde me dat ze dat weg konden halen als hij toch onder narcose was en dat ik er maar over na moet denken of ik dat wilde laten verwijderen of niet. Nu vraag ik me af, als het niks kwaadaardigs of zorgelijk is, moet ik dat dan wel doen ( alleen maar omdat hij toch al onder narcose is) of heeft mijn hond daar naderhand alleen maar een hoop hinder van? Het "wratje" is niet zo groot, beetje vergelijkbaar met een rijst korreltje. Graag jullie gedachten hierover? :-)

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik zou het zelf niet doen denk ik. Als het maar heel klein is en je hond heeft er geen last van lekker laten zitten.

Ik heb gelezen dat het vaak voorkomt dat zo'n wondje gaat vervelen na de operatie en dat je er dus meer mee bezig bent om het goed te laten genezen. Zoek maar eens op talgklier laten verwijderen (dat heb ik gedaan en vandaar dat ik zeg niet doen) dan lees je veel verhalen over dat de wond is gaan ontsteken of iets derg.

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

Nouja als je het weghaalt kan het ook niet verder groeien. En als het maar een rijstkorreltje is zal hij van de "ingreep" ook weinig last hebben denk ik. 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Bij Gin hebben ze destijds een bultje van haar oor gesneden en moest ze 10 dagen met zo'n lampenkap op lopen... Doodongelukkig was ze. Maar hier moest het wel; het begon als bultje en nog geen twee weken later was het zo groot dat haar oor er van ging tippen :( Als de dierenarts er zeker van is dat het niet kwaad kan zou ik het persoonlijk lekker laten zitten.

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

" Bij Gin hebben ze destijds een bultje van haar oor gesneden en moest ze 10 dagen met zo'n lampenkap op lopen... Doodongelukkig was ze. Maar hier moest het wel; het begon als bultje en nog geen twee weken later was het zo groot dat haar oor er van ging tippen :( Als de dierenarts er zeker van is dat het niet kwaad kan zou ik het persoonlijk lekker laten zitten. "

 

poeh, ja als ie daarna 10 dagen met een kap moet is het een ander verhaal.. Zou gewoon even navragen hoe "zwaar" de ingreep zou zijn. 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Ik zou het wel doen. Je hond is toch al onder narcose, en als het zo groot als een rijstkorrel is, dan is het echt een mini-ingreep om dat weg te halen. Goedaardige cellen kunnen uitgroeien tot kwaadaardige, dus waarom zou je het niet weghalen. Ik zie echt alleen maar voordelen eigenlijk.

Als het zo klein is dan hoeft 'ie waarschijnlijk ook niet met zo'n lampenkap of kraag om, en 't zit op z'n hoofd, dus open blijven likken gaat ook niet.

Als het om mijn hond zou gaan, dan zou ik het in ieder geval laten doen.

 

honden page profiel hans masthans mast 3 doggies

honden foto van hans mast

hoi suzanne

ik ga er van uit,dat als je de dierenarts vraagt of hij die rijstekorrel er meteen mee kan uithalen dat het beste voor de hond is,maar eerst vragen wat je dat gaat kosten,en als je dat te duur vind,dan zou ik dat niet doen,

grt hans mast

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Niet doen !

ten eerste, heb je een hond op jaren en die bultjes gaan meer en meer voorkomen. Talgbultjes, absoluut onschadelijk ze barsten vanzelf open. Mijn oude herder had dat ook.

Waarom een extra rekening , want dat is een kleine ingreep extra.......

ik zou trouwens een hond van die leeftijd helemaal niet meer onder narcose laten brengen of het moest echt levensnoodzakelijk zijn. Is zijn hart nog ok ? 

ik wens je hond alvast een vlug herstel 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

vraag nog eens aan je dierenarts, ga niet uit van de kosten, als het groeit ben je meer kwijt, nu moet je hond onder narcose, en bultjes horen daar niet. bepraat het nog eens met je dierenarts, als hij zegt, beter kwijt dan rijk, doen gelijk.

 

onschuldige bultjes kunnen uitgroeien tot wat anders, vandaar, bepraat het nog eens even met je dierenarts, hij weet echt wel of het echt nodig is of niet. het zullen de kosten niet zijn, de gebitsreiniging daar moet je hond toch voor onder narcose.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

De medisch enige juiste beslissing is het weg laten halen. 

honden page profiel SasbokiSasboki 3 doggies

honden foto van Sasboki

Mijn reutje van 15 jaar en 11 maanden heeft meer van dat soort wratjes op zijn lijfje. Mijn dierenarts zegt dat ze er niets aan doet omdat het bij de ouderdom hoort. Maar ik zou gewoon even overleggen met je dierenarts en zeker vragen wat het extra gaat kosten. Succes!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Hoe groot is de kans dat het gaat groeien? Dat het misschien gaat uitgroeien tot iets wat niet meer goedaardig is?

Klein en goedaardig is toch makkelijker weg te halen dan groot en kwaadaardig.

En als de hond tóch onder narcose is... Adviseert je dierenarts om het te laten weg halen of was het meer een vraag "als ik tóch bezig ben dan..."?

Iets wat zo klein is zal ook geen bakken geld kosten denk ik (maar aan de andere kant, als ik soms prijzen zie...)

 

Mellow is vorige week ook aan haar gebit geholpen. Gelijk haar nagels laten knippen (dat is namelijk een Heel Groot Drama...).

Zou ik normaal ook echt niet onder narcose laten doen.

 

Denk dat je voor jezelf even de plussen en de minnen op een rijtje moet zetten.

honden foto van Cel, Jacko, Louis en Poes

Bedankt voor al jullie reactie's. Het is duidelijk dat de meningen enorm zijn verdeeld. Ik denk inderdaad dat ik morgen eerst de Dierenarts bel voor wat meer informatie.
Ze heeft niet gezegd dat het weg moest of beter was als...
Ze zei alleen; 'Het is een wratje, kan geen kwaad maar als je wil kunnen we dat volgende week meteen weghalen als hij toch onder narcose is maar dat moet je maar over nadenken of je dat wil.'

Ik zal haar vragen wat de hinder en nazorg is/kan zijn na verwijderen, of ze zelf vinden dat het beter is om het weg te halen of niet en inderdaad ook naar de kosten vragen want, daar hebben we het uberhaubt niet over gehad namelijk O-)

En @Mellow (en Jozef), goed idee van die nagels, dat ga ik ook meteen vragen want dat hier net zo'n drama! ;-)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^