Rijdend reutje, buddie loops?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

Heerlijke boswandeling gemaakt.

Komen we op het einde een reutje tegen, een boomertje (doet er niet toe)

Dat boomertje begint op buddie te rijden... we hebben niet gemerkt dat ze loops is ofso.

Hondje van buddie af gehaald, en die ging met moeite weer mee met het baasje.

Weet iemand wat dit betekent? word ze voor de 1e x loops? Ze is trouwens 8,5 maand.

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Dan kan het inderdaad zijn dat ze loops is of snel word. Ik zou er zeker heel goed op letten. Mijn teefje ging zich ook nog vaker likken om zich schoon te houden, daardoor hebben we heel weinig bloed gezien.

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Dat zou best kunnen, thuis controleren met een witte doekin haar slaapplek ofeven langs haar plasser gaan met een papieren zakdoek vind je rode vlekkendan is ze loops. Hein.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nog niet loops geweest, en al acht en een halve maand, zou zo maar kunnen hoor, controleer het, is de vulva opgezet, ? loops kan zo maar komen, zonder dat je er erg in hebt.

 

de eerste loopsheid is altijd afwachten, zodra ze loops is, dan op de kalender zetten, zodat je ongeveer kan weten wanneer de volgende keer is, na drie x loops weet je de cyclus, die is dan meestal regelmatig.

 

wat hierboven staat, controleer het, en haal een schone tisseu langs haar plasser, zodat je zeker kan zien of ze loops is, maar aan haar vulva kan je het ook zien, en is niet mis te kijken.  de eerste dagen van de loopsheid zal je nog niet direkt bloed zien, je hond heeft het misschien weggehaald, vandaar, kijk regelmatig naar haar vulva, opgezet dat is een teken van loops zijn.

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Loops kan natuurlijk....

 

maar er er lopen ook zat reutjes rond die zomaar op andere honden rijden, ook op andere reutjes of niet-loopse teefjes....

ongewenst, maar het gebeurt...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat klopt Pooh, zeker weten, als er ergens in de buurt van de reu een loops teefje loopt dan is iedere teef zijn.  ongeacht ze loops zijn of niet, maar een teefje die loops moet worden, die ruikt van te voren, nog niet loops maar kan voor de reu al aantrekkelijk zijn.

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Jazeker Willemijn...!

 

en.... Maar.... Er zijn ook van die testostestostestosteron bommetjes die op alles rijden (Pooh heeft een vriendje die daar een beetje een ... Eh.... Pootje van heeft... Die probeert het zelfs bij Pooh, al bungelend in het luchtledige, want: te klein voor Pooh)

heel irritant.... Maar ze zijn er, die naarlingetjes!

honden page profiel RenéeRenée

honden foto van Renée

Cayenne is bijna tien maanden en nog niet loops is dat raar ?

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

Renee, dat is niet raar hoor.. verschilt heel erg.

Pooh en willemijn, thnx voor de infoo :)

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Kan zijn dat ze loops moet worden maar er zijn ook teefjes die gewoon superlekker ruiken ook buiten de loopsheid.

Onze Beauty was er daar een van zelfs na de sterilisatie had ze nog wel eens een reeks mannetjes achter zich aan.... (iets wat ik zeer irritant vond en Beauty ook alleen durfde ze er niks van te zeggen).

Tips waar je omtrent loopsheid op moet letten, heb je al gehad.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Cayenne is bijna tien maanden en nog niet loops is dat raar ? "

 Mijn dierenarts was er heel duidelijk in dat de eerste loopsheid extreem kan variëren. Van een maand of 6 tot 1½ jaar.

1½ jaar zou wel heel erg laat zijn maar ja je hebt vroeg en laat bloeiers zowel bij mensen als bij honden 

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

" Cayenne is bijna tien maanden en nog niet loops is dat raar ? "

 

 

Nee hoor, Lola was ook pas met 10 maanden loops :) 

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

Ik heb er bij Lola trouwens ook niks van gemerkt hoor, ze had alleen opgezette tepels en een opgezwolle vulva, verder geen bloed gevonden. Dipsy daarentegen drupte het hele huisonder haha 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Dat ze loops moet worden kan zeker! Goed opletten komende tijd.

 

Maar het rijen betekent niet dat ze loops moet worden. Rijen op een andere hond (reu -> reu, reu -> teef, teef -> teef, teef -> reu) is ook een manier van communiceren van honden. En is dan totaal niet seksueel bedoelt.

 

En sommige teven (loops of niet loops) ruiken soms gewoon heel lekker. Net zoals gecastreerde reuen, ruiken ook heel lekker. En inderdaad er zijn van die testosteron honden en hondjes die op van alles rijden. Heel vervelend.

 

Gewoon goed opletten komende tijd. Gedragen intacte reuen zich anders (buiten het rijden om) veel ruiken en achterna lopen van Buddie. En checken of de vulva is opgezet inderdaad.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Je hebt je profiel weer! 

 

Mijn hond Luca, nu 1.5 jaar ruikt voor sommige reuen erg lekker. Ze was loops toen ze 9 maanden was, op 12 maanden laten castreren, maar buiten haar enige loopsheid om ( toen ik haar bij me hield en weg bleef van de honden gebieden) duiken er regelmatig reuen op haar. Toen ze klein was kon ze zich niet zo verweren, ik haalde de reuen maar weg als de eigenaren dit niet zelf deden. Op een gegeven moment is ze naar die reuen gaan happen. Ze hapt naar de bek van de reuen en laat zo merken dat ze er niet van gediend is. Soms accepteren reuen dit en houden ze op, anders corrigeert zij ze weer en loopt vervolgens weg. Blijft die reu op haar willen springen herhaalt ze haar blijf van mijn lijftactiek net zo lang tot de reu stopt. De eigenaren van de reu doen er meestal niets aan. Ik zou zelf mijn reu even aanlijnen. Soms zie ik aan Luca al dat er op afstand een opdringerige reu aankomt, dan ga ik rechtsom keert, of met een grote boog er omheen. 

 

Ben benieuwd of ze loopt wordt! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

tien maanden nog niet loops. nee hoor, niets mis mee, kleine hondjes worden wel wat eerder loops dan grotere honden, dat komt omdat kleine honjes sneller uitgegroeid zijn dan de groteren onder ons.

 

hier op het moment een loopse teef, nimmer een reu achter haar aan, misschien komt dat wel door mij ? mijn blikken zeggen genoeg ? maar ik ontloop de normale tijden, sta heel vroeg op. lekker naar de blauwe stad met mijn griet, geen hond te zien, tijden in de wijk als iedereen geweest is, je kan dat voorkomen, de meeste honden eigenaren hebben een vast patroon, dat kan je makkelijk ontwijken.

 

niet ? dan wat lavendel druppels olie aan de zijkant van de flanken, en de geur van de lavendel komt de reu tegemoet, het helpt altijd wel wat.

Volgende forumvraag: hond ziek van antibiotica
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^