Hoe doen jullie dat met wandelen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

Hoi!

Wij hebben een puppy van intussen 16 weken oud. We gaan er vaak mee buiten (gewoon uitlaten voor plasje of..) en spelen er dan tien minuutjes mee buiten in de tuin, trainen een beetje of speelt ze met de kinderen. We doen ook nog een paar wandelingetjes per dag. Hier de straat uit, dan is er een leuk weggetje tussen de velden.

Nu met dit prachtige weer van de voorbije week, valt het me op dat we -als we gaan wandelen- elke keer terug naar huis "moeten" voor de hond. Omdat we niet te lang durven wandelen. De richtlijn is 5 min. per maand, dus 20 minuten. Of sommigen zeggen 1 min. per week, dus 16 minuten. Moet je dit echt zo strikt volgen? En tot wanneer geldt deze regel? Uiteraard willen wij onze pup niet overbelasten!!! Dus we keren braaf terug zodat we niet te lang in het bos blijven. Ook al denken we dat Sammie nog niet moe is en ze gerust nog verder zou kunnen.

Hoe doen jullie dit??

Groetjes, Ingrid

honden page profiel * Baasje Buddie met Anne** Baasje Buddie met Anne* 3 doggies

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

Je kunt haar natuurlijk ook een tijdje optillen, en dan weer eventjes laten lopen.

Verder is dit een richtlijn, en ik denk dat dit niet zo strikt is.

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn 3 doggies

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Dit is niet echt een regel maar een richtlijn, zoals je zelf aangeeft. Dus tuurlijk kan je soms wat langer wandelen. 

Wij deden met Joekie op 4 maand soms een wandeling van een 30-40 minuutjes, maar dan deden we de dag er na wel wat rustiger. Dit is voornamelijk voor de gewrichten van de hond. Je moet gewoon niet meteen een wandeling van een paar uur maken. 

Oh en als je wat langer wandelt kan je altijd wat water meenemen, voor de hond en eventueel voor je zelf. Zeker met dit warme weer.

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

Ik sluit me bij lauren aan.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Die 5 minutenregel is slechts een richtlijn. Je hoeft dat niet zo strikt na te volgen. Kijk gewoon naar je eigen hond, waar ie behoefte aan heeft. Mijn honden hadden ook veel meer beweging nodig, maar je hoeft niet steeds de hele tijd te stappen. Je kan ook met dit mooie weer naar het bos gaan, of langs een rivierdijk wandelen, even rusten, wat rondkijken, zoekspelletje doen, weer een beetje stappen, weer even in het gras gaan zitten, enz. Er heerlijk samen op uittrekken, zo fijn voor hond én mens en een prima manier om een vertrouwensband op te bouwen!

Veel plezier!

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Je kan stukken tillen, of een buggy meenemen, maar ik nam die richtlijn ook altijd met een korreltje zout hoor. De meeste wandelingen waren volgens de regels, maar als we eens naar het bos of strand gingen bleven we toch echt lekker een uurtje lopen. Gaan de heupen echt niet ineens van kapot, je moet alleen niet 3x per dag al een uur gaan lopen :-) af en toe kan het best wat langer. En tussendoor even lekker op een bankje gaan zitten ofzo :-)

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

Hey,

Bedankt voor de antwoorden!

Water hebben we steeds bij. Optillen is geen optie meer :-)

We kunnen haar wel in de bakfiets doen, totdat we bij het bos zijn bijvoorbeeld, dan moet ze de wandeling naar het bos al niet meer doen.

We kijken er al wel naar uit dat ze iets langer mag wandelen, zeker geen uuuuuuren, want er gaan ook altijd nog kinderen mee, maar toch zeker 1 uurtje.

Misschien een stomme vraag: maar als je bijv. een half uur stapt en dan 1 uur ter plekke blijft (speeltuin voor de kinderen, of ijsje eet, picknick), kan je dan erna weer verder? Of moet je hond echt uitrusten (lees: slapen)?

 

Groetjes,

Ingrid

 

 

 

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

Oei, mijn vraag kwam tegelijkertijd met het antwoord van Christel en Maryse. Dus even rusten en dan weer verder kan best...

honden page profiel selinaselina 3 doggies

honden foto van selina

Joy is nu bijna 4 maanden en ook zij heeft meer behoefte aan beweging. Ik kijk gewoon naar wat de hond nodig heeft en wat we op de planning hebben staan. De ene dag lopen we wat langer en de andere dag houden we wat meer rust.

Ik ga ook wel eens op een bankje zitten en laat Joy dan lekker wat buiten spelen, zonder dat ze dan echt veel beweegt. Heeft ze haar "gekke uurtje" dus hard rondrennen, dan laat ik haar even uitrazen en dan aan de lijn en hup...naar huis. Het zelfde als ze met honden gespeeld heeft, het mag allemaal, wel met maten.

Ik geloof zelf dat het een kwartiertje met andere honden spelen meer vermoeiend is dan 30 min lopen aan de riem.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Mijn pup is ook zo oud, en hier doen we ongeveer hetzelfde.

Ook aantal keer per in de tuin spelen, korte wandelingetjes.

En één keer per dag of om de dag gaan we naar het Veluwemeer of het bos, is allebei hier vlakbij.

Dan lopen we wat langer, maar doen we wel rustig aan, met een pauze tussendoor.

Maar langer dan zo'n 30/40 minuten hebben we niet gedaan nog.

Ik zat eigenlijk ook met dezelfde vragen als jij.

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ja, vergeet niet dat bij spelen de gewrichten veel erger worden belast dan bij wandelen. Spel gaat vaak gepaard met bruuske bewegingen: opspringen, snelle wendingen, draaien, enz. Terwijl wandelen een beweging in de rechte lijn is, en dus veel minder belastend.

 

Ik ben bij de pups dus steeds aandachtiger geweest voor het vermijden van wilde spelbewegingen dan voor wandelen.

 

Weet je, eigenlijk is er niks mooiers dan zo samen op pad te gaan. Op een heel natuurlijke manier leert je pupje zo mega-veel! Wennen aan vreemde omgevingen, geluiden, mensen, dieren, enz. maar ook: jij bent er voor hem, jij bent leuk, samen is het fijn! En hij leert dat rusten overal kan. Hij hoeft er niet voor naar huis: ook op de bank in het park kan je even lekker een tukje doen . Jij leest een boekje, pup slaapt. Echt zalig, dat vertrouwen in elkaar!

 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

ik ben gisteren een 8tal km gaan wandelen inclusief half uur zwemmen.
Alle honden waren mee, ook ouwe oma en pup van 5 maanden...

Vandaag is het dan even rustiger en enkel de sporthond veel beweging.

honden page profiel greetgreet

honden foto van greet

ik deed ook langer lopen bv 40 min maar dan de rest van de dag kort stukje.

mijne had het gewoon nodig even lekker buiten zijn en even los lopen.

en natuurlijk mat je hem niet af maar een langer stuk is heerlijk zeker met dit weer ook goed voor de hond.

en als ik mekte dat hij moe was even rusten en soms ook dagje rustig aan.

ik ga nooit lopen als het 30 gr is overdag dan doe ik het in de avond hier is veel polder dus geen schaduw

groetjes greet

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Ik hen geleerd dat wandelen prima is. Natuurlijke beweging.. Pas wel op met rennen en remmen ect! Dat niet te lang! Gewoon lopen is gewoon oke, niet te lang natuurlijk maar echt niet erg als het een keertje wat langer is

honden page profiel MarijkeMarijke

Ik heb een hondenwandelwagentje. Of ik zet ze in een mandje op de fiets. Mensen met goldens hier in de buurt zie ik weleens met een bolderkar. Zodra pup moe is: hup er in en verder lopen!

 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Mijn fokker vertelde mij dat je 5 minuten per maand mag lopen en dat mijn ras met 4 maanden al 30 minuten mee mag lopen. Ook wij hebben dit met een korreltje zout genomen. We zitten nu gelukkig wel in de tijd dat ze al langer mee mag. De onze is ook wel erg actief en vind het heerlijk om los rond te rennen om vervolgens 5 minuten te gaan liggen om een takje helemaal klein te knagen. Toen ze nog wat jonger was tilde we haar ook op zodat ze niet te lang zou lopen maar het duurde niet heel lang voordat ze behoorlijk tegenstribbelde omdat ze gewoon zelf wou lopen. Kijk een beetje aan of je hondje het aankan, en zoals hierboven ook al vaak gezegd is, de ene dag wat langer, dan de andere dag wat meer rust.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Toen sem ook die leeftijd had, hielden wij ook zo strikt aan de regels.
Maar een keertje 5 minuten langer wandelen is niet erg volgens mij.
Ik vind dat een jonge hond ook de wereld een beetje moet kunnen ontdekken. Het is ook weer geen posselijnen pop ofzo.
Maar je moet het niet te gek maken. Wild stoeien liet ik sem toen nog niet doen. Slapen voor een jonge hond is ook heel belangrijk

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

" Hey,
Bedankt voor de antwoorden!
Water hebben we steeds bij. Optillen is geen optie meer :-)
We kunnen haar wel in de bakfiets doen, totdat we bij het bos zijn bijvoorbeeld, dan moet ze de wandeling naar het bos al niet meer doen.
We kijken er al wel naar uit dat ze iets langer mag wandelen, zeker geen uuuuuuren, want er gaan ook altijd nog kinderen mee, maar toch zeker 1 uurtje.
Misschien een stomme vraag: maar als je bijv. een half uur stapt en dan 1 uur ter plekke blijft (speeltuin voor de kinderen, of ijsje eet, picknick), kan je dan erna weer verder? Of moet je hond echt uitrusten (lees: slapen)?
 
Groetjes,
Ingrid
 
 
  "

 

Dit is de methode die wij toepasten, wandelingetjes, niet overdreven lang, terrasje, prima socialisatie, terug wandelen. Neem iets lekkers mee als je een cafeetje doet, na knabbelen valt je pup in slaap. Wifi gedraagt zich prima op cafe, resto, terras... We hebben dit veel gedaan als pup.

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Ik heb zelf een labrador pup van 10,5 week oud.

Wij lopen zelf altijd hetzelfde stukje om haar te laten plassen/poepen.

Dit doen we na iedere keer spelen/drinken/eten/slapen.

We gaan steeds naar hetzelfde grasveldje (voor onze deur).

Dit doen we zodat ze direct haar behoefte doet en niet alleen gefocust is op de buitenwereld.

Zo trainen we gelijk haar zindelijkheid. Na de behoefte lopen we een klein stukje met haar.

We gaan dus heel vaak op een dag naar buiten.

 

Qua wandelen houden we om de dag een "grote" wandeling.

Ik woon zelf aan een natuurgebied dus dit is ideaal.

Ik doe haar dan soms aan de 10 meter lijn zodat ze ook een soort kan ervaren hoe het is om los te lopen.

 

De ene keer gaan we naar een grasveld, de andere keer bos en soms naar kleine strandjes.

Ze is echter nog niet op het zand of in het water geweest want het was hoog water.

Daarnaast is zand heel slecht voor de gewrichten van (vooral retriever) pups.

 

We doen dit om de dag omdat ze er echt moe van wordt en het gewoon goed is om een dag wat rustiger aan te doen.

 

Ook ga ik soms met haar naar mijn ouders die zelf een beagle hebben en een grote tuin, dit is helemaal feest natuurlijk.

Ze spelen goed samen maar ik let wel goed op met al te ruwe bewegingen..

 

Ik hou me ook niet aan de richtlijnen maar houdt er wel een beetje rekening mee.

 

Groetjes!

 

 

 

 

 

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

En inderdaad, neem je pup zoveel mogelijk mee naar buiten.

Ik ben met haar naar de markt, winkelcentrum, binnenstad, diverse autoritjes enzovoorts.

Ookal ga je maar 10 minuten, ze zijn diep onder de indruk.

Ook vind ik het goed dat ze door veel mensen wordt ge aaid en kinderen ziet etc.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Inde eerste fase als pup namen we als we langer weg wilden dan dat qua belasting voor de pup goed zou zijn een fietskar omgebouwd tot wandelwagen mee. Daarin konden we haar dan op tijd haar rust geven (lichamelijk) en toch een stukje verder wandelen. Ook gingen we op die manier naar locaties toe voor even op t gras in de omgebouwde fietskar en dan op wandel richting een park of andere plek waar ze dan een poosje eruit mocht. De eerste keer op de markt heeft ze meegemaakt inde fietskar met de voorkant open zodat ze alles kon zien (ze zat toen wel vast in de fietskar anders krijg je ongelukken) Maar zo kon zij alles zien en kon ze niet onder de voet worden gelopen werd ze wel af en toe eens aangehaald maar niet continu. Dus dat gaf ook wat meer ruimte zeg maar.

fleur (Gast)

ik heb een golden retriever van 7 maanden daar wandelen we een halfuurtje mee als we gezellig gaan wandelen 

Volgende forumvraag: Update Bugs
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^