Wat betekend dit?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Vanmiddag was ik met Nyx om een omheind veldje. Op een gegeven moment komt er een hond (reu) bij waar Nyx even leuk mee speelt. tijdens het spelen komt er een rottweiler (reu)voorbij en die gaat naar het veld ernaast. Nyx blafte naar de rottweiler en maakte een spelboog toen hij voorbij kwam. Later toen de eerste hond weg was, ging ik naar de andere kant van het veldje om een paar hindernissen te nemen die daar standaard staan. Toevallig zit de rottweiler aan de andere kant van het hek. Tijdens het oefen had Nyx geen aandacht voor hem. Op een gegeven moment beginnen ze beide een beetje op en neer te rennen bij het hek. Nyx rent af en toe de andere kant op als of hij uitdaagt tot tikkertje. Op een gegeven moment maakt Nyx een spelboog, blaft wat en rent weer wat. De rottweiler rent wat rond bij het hek en maakt ook spelbogen. Wanneer Nyx weer blaffend een spelboog maakt voor het hek, immiteerd de rottweiler het. Af en toe springen ze blaffend op en springen wat en nemen dan weer de spelboog aan. Maar op een gegeven moment hoor ik tussen het geblaf van Nyx een vage grom. Ik kijk op en zie dat zijn tanden ontbloot zijn, ik zag gewoon zijn kiezen! De rottweiler blafte gewoon vrolijk door, beide nog steeds in spelboog. Ik snapte niets van Nyx zijn gedrag. Een spelboog, blaffen (wat hij vaak doet tijdens het spelen) en zijn tanden ontbloten tot aan zijn kiezen en wat grommen. Het zijn gewoon 2 totaal verschillende gedragen door elkaar! Natuurlijk heb ik wel ingegrepen. Zodra ik het zag en de situatie bekeken had (de rottweiler deed gewoon vrolijk), ben ik op Nyx afgestapt, heb hem bij zijn halsband gepakt en meegenomen en streng toegesproken, ''dat we dat soort gedrag niet doen''. Halverwege het veld liet ik hem los, hij ging toen niet terug naar de rottweiler, maar liep met mij mee naar de uitgang. Weet iemand wat Nyx nou eigenlijk deed? Was hij zelf verward of iets? Ontdaan of betekend het iets aparts of zo? Of heb ik een schizofrene hond? Of kwam het door het hek tussen beide honden? Iemand enig idee wat dit kan zijn?

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Waar zijn mijn mooie alinea's gebleven? :'(

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Territoriumgedrag?

Er stond een hek dus in het gedeelte waar hij en jij zijn is zijn territorium, voor zijn gevoel.

De rottweiler staat aan de andere kant van het hek.

Ondanks dat jouw hond ook wel wil spelen, geeft hij dubbele signalen af daarom.

Maar dit is maar gewoon een idee, misschien klopt er wel niks van.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Een spelboog betekent niet alleen maar 'ik wil spelen!', maar is ook een heel duidelijk kalmerend signaal. Grote kans dus dat Nyx al een hele lange tijd aan het aangeven was dat hij deze situatie niet leuk vond, probeerde te veranderen, maar de rottweiler deed hier niks mee. Dan komen er dus 'heftigere' (/duidelijkere) signalen; het grommen en de tanden laten zien.

 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna 3 doggies

honden foto van Suzanne & Senna

Spelboog is kalmerend signaal. Nyx vond de situatie dus niet echt prettig. (Tanden ontbloten tot kiezen toe is angst, tanden ontbloten tot alleen de voortanden is agressie(lip op trekken)) bange honden grommen ook.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna 3 doggies

honden foto van Suzanne & Senna

Sorry op mobiel en al op reageren gedrukt.

Maar goed, maak er beetje op uit dat Nyx de situatie toch beetje spannend, angstig vond. Het grommen en tanden ontbloten zijn beide gedrag vanuit angst.

Volgende forumvraag: Begin me nu echt zorgen te maken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^