Cystinurie/stofwisselingsziekte/eurologist???!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel gerrie en droopygerrie en droopy

honden foto van gerrie en droopy

ons droopke heeft dus cystinurie, zo heet de ziekte ,

 

Cystinurie
Categorie: stofwisselingsstoornissen
Ernst: ernstig tot zeer ernstig
Behandelbaarheid: goed tot matig

Beschrijving

Cystinurie (Cystine urolithiasis) is een stofwisselingsziekte. Cystine is een aminozuur, een van de bouwstenen voor eiwitten. Een deel van de aminozuren komt vanuit het bloed in de nier terecht en wordt daarna via een transportsysteem teruggevoerd in het bloed. Bij honden met Cystinurie is er een defect in het transportsysteem waardoor cystine niet wordt terug geresorbeerd in het bloed met als gevolg kristallen en stenen vorming in de urinewegen. Deze aandoening geeft eerder problemen bij reuen vanwege de nauwe plasbuis. Cystinurie is bij ongeveer 60 verschillende hondenrassen aangetroffen.

Symptomen

verstopt raken urinebuis, onder druk staan van nieren, nierfalen

Cystinurie

Cystinurie is een erfelijke nierafwijking die zowel bij mensen als bij dieren voorkomt. Bij verschillende hondenrassen komt cystinurie voor, maar bij de Newfoundlander komt de zwaarste variant voor. Bij cystinurie is er een defect in de werking van de nieren, waardoor o.a. cystine (een aminozuur) in de urine aanwezig blijft en niet door de nieren wordt opgenomen zoals het hoort. De cystine die aanwezig blijft in de urine kan tot kristalvorming leiden en zo nier- en blaasstenen vormen.

Bij reuen kan sneller een totale afsluiting van de urineleider ontstaan vanwege de kleinere doorsnee van de urineleider. Bij teven heeft de urineleider een grotere doorsnee en kunnen kristallen of kleine steentjes makkelijker uitgeplast worden. De nier- en blaasstenen kunnen tot een totale afsluiting van de urineleider leiden. Totale afsluiting kan leiden tot beschadiging van de blaaswand door extreme uitrekking maar de blaas kan door de enorme druk ook scheuren. Ook de nieren en het nierbekken kunnen door de druk ernstig beschadigd raken. Dit alles kan leiden tot de dood van de hond.

Verschijnselen kunnen op verschillende leeftijden optreden, afhankelijk van de ernst van de aandoening. In ernstige gevallen komen de eerste klachten op een leeftijd van 4-6 maanden, maar bij veel rassen komen de eerste verschijnselen pas op een leeftijd van ongeveer 5 jaar. Verschijnselen zijn: een urineleider- of blaasinfectie, moeilijkheden bij het plassen en soms is plassen helemaal niet meer mogelijk vanwege een totale afsluiting, soms bloed in de urine, uitscheiding van kristallen of kleine steentjes en bij teven ontstaat soms een vulva-ontsteking.

Behandeling

De stenen moeten operatief verwijderd worden. Speciale dieetvoeding, voedingssupplementen en medicatie moeten gebruikt worden om te voorkomen dat zich nieuwe stenen en kristallen vormen door de cystine-concentratie in de urine zo laag mogelijk te houden. maar werkt vaak niet, Tevens wordt geprobeerd om bestaande kristallen en stenen op deze manier zoveel mogelijk op te lossen. De symptomen kunnen alleen bestreden worden, de ziekte is niet te genezen.

Preventie

Cystinurie is een autosomaal recessief verervende afwijking. D.w.z. dat de ziekte zich op één gen bevindt en er is een dubbel defect gen nodig om ziek te zijn. Als het gen helemaal niet aanwezig is, is de hond vrij van cystinurie, heeft een hond 1 defect gen dan is hij drager van cystinurie maar is zelf gezond en zal nooit ziek worden, een hond met een dubbel defect gen is lijder en dus ziek. Het is mogelijk, en voor fokdieren verplicht, om middels een DNA-test uit te zoeken of een hond vrij, drager of lijder is. Honden die lijder zijn mogen niet ingezet worden in de fokkerij. Honden die drager zijn mogen wel in de fokkerij ingezet worden, maar zullen alleen gepaard mogen worden met een partner die vrij is. Als voorbeeld het resultaat bij de nakomlingen van de volgende paringen:

Vrij x Vrij = 100 % vrij

Drager x Vrij = 50% vrij, 50% drager

Drager x Drager = 25% vrij, 50% drager, 25% lijder

Lijder x Vrij = 100% drager

Lijder x Drager = 50% drager, 50% lijder

Lijder x Lijder = 100% lijder

Hieruit is dus heel duidelijk dat alleen de eerste twee mogelijkheden (vrij x vrij en vrij x drager) de veiligste combinaties zijn met als doel om deze ziekte zoveel mogelijk terug te dringen. Wereldwijd worden inmiddels Newfoundlanders getest d.m.v. een DNA test op cystinurie de resultaten zijn dat ongeveer 83% vrij is, 17% drager en 1 % lijder.

 

nu zitten wij te denken om eurologist te gaan gebruiken, maar onze specialist raad het af, omdat ze niet weet wat er in zit,

waar het te krijgen is, weten ze de nederlandse namen ook niet,

heeft er hier iemand ervaring met eurologist, en werkt het of niet,

droop heeft het speciale voer niet, omdat daar tarwebloem en eipoeder in zit, is hij allergisch voor,

dus extra controle,

maar als die eurologist zou helpen, dan zijn we al weer een stukje verder,

het is nu contant droop in de gaten houden.

hij wilde na de spoedoperatie niet meer eten,

en nu eet hij weer goed, gekookt rundvlees met groente en aardappel,

ik heb al een lijst met hoeveel purine en cystine er in zit,

en schrijf alles op, zodat de specialist eind april kan zien ,wat hij binnen krijgt,

in rund zit het minste ,

ik hoop dat iemand weet of eurologist werkt,

honden page profiel TerryTerry 3 doggies

honden foto van Terry

Ik heb geen idee ;)

Klinkt allemaal niet te best. Sterkte

 

en hierbij een upje

honden page profiel gerrie en droopygerrie en droopy

honden foto van gerrie en droopy

" Ik heb geen idee ;-)
Klinkt allemaal niet te best. Sterkte
 
en hierbij een upje "

 we zijn ook erg geschrokken toen we het hoorde, ik begin er aan te wennen, dat je hem constant in de gaten moet houden, om de 2 a tweenhalf uur moet laten plassen, dan kan de urine niet gaan concentreren,

was erg inspannend de laatste weken,

honden page profiel TerryTerry 3 doggies

honden foto van Terry

Ja dat begrijp ik!
Lijkt me een ingrijpend klusje.

Hoe gaat dat in de nacht dan?

Ook om de 2 uur uit of heeft hij dan een katheter ( net als bij mensen) 

honden page profiel KatooKatoo 3 doggies

honden foto van Katoo

Aaahh ik heb er ervaring mee.. het is een rotziekte... en een zeer zeldzame ziekte. Ik geloof zelfs dat ik er eerder met je over gesproken heb... maar toen wist je nog niet dat het cystinurie was. Maar is Droopy een mannetje of teefje? Bij mij reu was namelijk castratie de oplossing en is ie genezen van cystinurie, (helaas werkt dit niet bij alle hondenrassen, gelukkig bij mijn EB wel.). Dieetvoer enz.. trap er niet in, helpt allemaal niks! Eurologist en Lysium heb ik zelfs ook een tijdje gegeven maar helaas hielp ook niet. Heb heel veel aan een wereldwijde forum gehad. (via hun aan info gekomen over een onderzoek in USA, dat castratie de oplossing is voor sommige hondenrassen) Als je de link het forum wil of info over het onderzoek, pb me maar. Maar geloof me, dieetvoer enz helpt niet. Wel heel veel laten drinken.. maar als jou droopy een ongecastreerde reu is castratie misschien de oplossing en is hij misschien net zoals mij hondje genezen. Ik weet alleen niet of het ook voor droopy's ras van toepassing is.

honden page profiel gerrie en droopygerrie en droopy

honden foto van gerrie en droopy

" Ja dat begrijp ik!Lijkt me een ingrijpend klusje.
Hoe gaat dat in de nacht dan?
Ook om de 2 uur uit of heeft hij dan een katheter ( net als bij mensen)  "

 voor de nacht laten we hem goed plassen, en dan gaan we rond kwart voor elf naar bed, in het weekend wat later, en ik ben altijd rond half 6 a 6 uur wakker, en laat hem dan plassen,

honden page profiel TerryTerry 3 doggies

honden foto van Terry

Maar dan dus niet om 2 uur?

Ligt misschien ook aan de blaas als de hond in rust is...

 

( sorry hoor, ik weet er niks van dus vraag me dan dingen af)

 

Katoo wel positief dat het toch te genezen valt :)

honden page profiel gerrie en droopygerrie en droopy

honden foto van gerrie en droopy

" Aaahh ik heb er ervaring mee.. het is een rotziekte... en een zeer zeldzame ziekte. Ik geloof zelfs dat ik er eerder met je over gesproken heb... maar toen wist je nog niet dat het cystinurie was. Maar is Droopy een mannetje of teefje? Bij mij reu was namelijk castratie de oplossing en is ie genezen van cystinurie, (helaas werkt dit niet bij alle hondenrassen, gelukkig bij mijn EB wel.). Dieetvoer enz.. trap er niet in, helpt allemaal niks! Eurologist en Lysium heb ik zelfs ook een tijdje gegeven maar helaas hielp ook niet. Heb heel veel aan een wereldwijde forum gehad. (via hun aan info gekomen over een onderzoek in USA, dat castratie de oplossing is voor sommige hondenrassen) Als je de link het forum wil of info over het onderzoek, pb me maar. Maar geloof me, dieetvoer enz helpt niet. Wel heel veel laten drinken.. maar als jou droopy een ongecastreerde reu is castratie misschien de oplossing en is hij misschien net zoals mij hondje genezen. Ik weet alleen niet of het ook voor droopy's ras van toepassing is. "

 droop is een mannetje, en niet geholpen,

we weten nu bijna twee weken dat hij dit heeft, en moest eerst alles even op een plek zetten, bij yrokies komt het maar zelden voor, ik heb geen idee of dat zou helpen bij hem, ik heb er ook nog niks over gelezen, ben het in ieder geval nog nergens tegen gekomen,

de specialist zegt zelf al dat voeding niet altijd werkt, we moeten eind april weer voor controle, dan horen we meer,

 

honden page profiel gerrie en droopygerrie en droopy

honden foto van gerrie en droopy

" Maar dan dus niet om 2 uur?
Ligt misschien ook aan de blaas als de hond in rust is...
 
( sorry hoor, ik weet er niks van dus vraag me dan dingen af)
 
Katoo wel positief dat het toch te genezen valt :-) "

 de specialist zei wel dat als je wakker bent/wordt, laat hem even plassen, maar dat valt anders echt niet vol te houden hoor,

gewoon vragen hoor, ik heb al wat af gevraagd de laatste weken hihi

honden page profiel KatooKatoo 3 doggies

honden foto van Katoo

Het probleem is dat veel dierenartsen ook niet weten te handelen met deze ziekte... (het is zo zeldzaam) Heb zelf vele dierenartsen toen gecontacteerd, en ze zeiden allemaal het zelfde en dat hielp niet. Zat letterlijk met de handen in mijn haar. Je voelt je machteloos, je weet niet meer wat je moet doen. Ook ik keek hoeveel cystine overal inzat. Maar alles hielp niet hij bleef slecht plassen na zijn spoed operatie. En ik was benauwd dat hij het weer zou krijgen en weer geopereerd zou moeten worden. Tot ik via dit forum met iemand in contact kwam die mij op het wereldwijde forum wees. Daar kwam ik erachter (onderzoek is nog niet zolang geleden, en is nog steeds gaande) dat bij bepaalde rassen castratie de oplossing is. Ik heb eerst mijn Bull de castratiechip gegeven om te kijken of het hielp. En ja hoor.. sinds te chip ging werken (dat duurt ff) ging hij weer goed plassen enz. Ik hoef nu nergens meer op te letten, inmiddels is hij definitief gecastreerd en hij is weer de oude zonder zorgen, zonder medische toestanden, zonder op iets hoeven op te letten. Hij krijgt lekker kvv en hoef zelfs geen xtra water meer te geven. Ik hoop voor jou dat dit bij jou hondje ook de oplossing is.

honden page profiel gerrie en droopygerrie en droopy

honden foto van gerrie en droopy

" Het probleem is dat veel dierenartsen ook niet weten te handelen met deze ziekte... (het is zo zeldzaam) Heb zelf vele dierenartsen toen gecontacteerd, en ze zeiden allemaal het zelfde en dat hielp niet. Zat letterlijk met de handen in mijn haar. Je voelt je machteloos, je weet niet meer wat je moet doen. Ook ik keek hoeveel cystine overal inzat. Maar alles hielp niet hij bleef slecht plassen na zijn spoed operatie. En ik was benauwd dat hij het weer zou krijgen en weer geopereerd zou moeten worden. Tot ik via dit forum met iemand in contact kwam die mij op het wereldwijde forum wees. Daar kwam ik erachter (onderzoek is nog niet zolang geleden, en is nog steeds gaande) dat bij bepaalde rassen castratie de oplossing is. Ik heb eerst mijn Bull de castratiechip gegeven om te kijken of het hielp. En ja hoor.. sinds te chip ging werken (dat duurt ff) ging hij weer goed plassen enz. Ik hoef nu nergens meer op te letten, inmiddels is hij definitief gecastreerd en hij is weer de oude zonder zorgen, zonder medische toestanden, zonder op iets hoeven op te letten. Hij krijgt lekker kvv en hoef zelfs geen xtra water meer te geven. Ik hoop voor jou dat dit bij jou hondje ook de oplossing is. "

 droop plast na de spoedoperatie weer goed, aan het begin durfde hij het niet, maar nu gaat het goed, let er erg op, of hij wel een straaltje heeft en geen druppels, hihi,

de specialist die wij hebben in de wagenrenk, zegt zelf al dat het zeldzaam is, en dat we hem veel moeten laten controleren, hij blijft ook bij haar onder behandeling, zei is een specialist van de chirurgie en urologie,

maar jij /katoo dan, had geen baat bij eurologist,

honden page profiel TerryTerry 3 doggies

honden foto van Terry

Ik denk ( als leek) dat er wel wat in zit, in die castratie.

Niet geschoten is altijd mis..denk ik dan. ( of je moet met hem willen fokken, maar dat lijkt mij niet na deze uitslag)

 

Als ik dan denk bij katten..

urine van intacte katten is veel sterker, ruikt sterker, dus zitten meer stoffen in.

ook plassen intacte katten veel meer.

 

Ik zie nu ook bij Terry ( niet geholpen) dat hij veeeeeeeel meer plast en veel geler dan de wel geholpen reu van een vriendin ( waar wij dagenlijks samen onze uitlaatgebeurens mee doen)

Die hond plas 1 a 2 keer lang en dan is het op.

 

Dus al zou het liggen aan de concentratie van de plas ( doordat het misschien niet goed is uitgeplast) dan lijkt mij ''helpen'' 1 van de opties.

 

Of ik heb helemaal verkeerd begrepen en is het totale onzin wat ik schrijf hahaha

 

honden page profiel TerryTerry 3 doggies

honden foto van Terry

Utrecht en Wagenrenk zijn toch de beste specialiste van Nederland? Dus dan zit je vast goed :)

honden page profiel KatooKatoo 3 doggies

honden foto van Katoo

Nee helaas hielp het niet.. . Gelijk na spoedoperatie met eurologist en Lysium begonnen. Toch naar een tijdje ging hij weer moeilijker plassen.. (hij had geen stenen, maar blaas was wel weer geirriteerd) Ik werd echt machteloos en wist niet meer wat ik moest doen. Bleef op internet zoeken en zoeken,.. maar zo weinig bekend. Vele dierenartsen gebeld, het hielp allemaal niks. Tot ik gelukkig zelf met iemand in contact kwam door het vele zoeken die mij op het forum wees (hij had ook een cystinurie hondje) en toen las ik van het onderzoek mbt castratie. Gelijk naar mij DA gegaan voor castratiechip en toen hij ging werken zag ik gelijk verschil. Nu dus definitief gecastreerd en hij nu een iets minder dan een jaar vrij van problemen.. lekker een vrolijke hond die geen last meer heeft van zijn blaas.

honden page profiel KatooKatoo 3 doggies

honden foto van Katoo

Helaas werkt het niet bij alle honden castratie. Je hebt namelijk twee soorten cystinurie (geloof ik) Degene die bij castratie helpt, heeft te maken met de hormonen. Door de mannelijke testoron werken de nieren niet goed. Door castratie heb je niet meer met deze hormonen te maken, en gaan de nieren weer goed werken. (geloof dat het zoiets is) Ik zou eerst een castratiechip plaatsen.. (duurt ff voor die werkt, werkt een half jaar lang en kun je kijken of het verbetering geeft) Als het werkt is je hond genezen van cystinurie. Maar nogmaals helaas niet voor alle hondenrassen bijv. niet voor de Newfoundlander.

honden page profiel TerryTerry 3 doggies

honden foto van Terry

Dit vond ik op internet:

 

Hoewel Cystinurie bij veel rassen kan voorkomen, lijkt de Newfoundlander met de meest ernstige vorm te maken te hebben. Tot nu toe is alleen voor dit ras en de Landseer een DNA-test beschikbaar.

 

http://www.gencouns.nl/cysti1-4.php

 

Dit gaat toch over best VEEL grotere rassen dan een York. Heb je al de rasclub gevraagd of het vaker voorkomt en of hun misschien iets weten?

honden page profiel KatooKatoo 3 doggies

honden foto van Katoo

Terry, klopt Newfoundlander heeft de andere type cystinurie. Dit heeft alleen niet te maken met grote hond. Ik weet gewoon niet waar een York ondervalt. Daarom raad ik Gerrie aan om zich bij te voegen bij de wereldwijde forum. Ik zou sowieso castratiechip plaatsen...werkt het niet dan is het allemaal niet niks.. want dan blijf je met de handen in het haar en hopen dat je hondje niet weer stenen aanmaakt! En das dan moeilijk te voorkomen, er is dan nog een medicijn voor eigenlijk mensen, is heel duur, en eigenlijk ook niet best voor je hondje.. en dan ook maar weer de vraag of het helpt. Als het met castratie niet te genezen is is het een ROT ziekte.. op zijn zachts gezegd.

honden page profiel TerryTerry 3 doggies

honden foto van Terry

Jaa wat ik begrijp dan... zijn het nierstenen?

 

En zo een chip is hier 7 tientjes .. is het proberen waard denk ik dan.

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

vandaar dat de newfoundlander voor er gefokt wordt er op getest wordt. ook Bamse is hierop getest en is vrij.

 

wanneer de hond vrij is, en de tegenstander , ouders en achterban mag er mee gefokt worden.

honden page profiel TerryTerry 3 doggies

honden foto van Terry

" vandaar dat de newfoundlander voor er gefokt wordt er op getest wordt.
 
wanneer de hond vrij is, en de tegenstander , ouders en achterban mag er mee gefokt worden. "

 Dank je wel voor de info :)

 

Ik weet hier verder niks van af, probeer mee te denken met de TS en mijn eigen vragen te beantwoorden die ik er nu over heb :)

honden page profiel gerrie en droopygerrie en droopy

honden foto van gerrie en droopy

omdat droop ook zo erg allergisch is, willen wij hem zo min mogelijk aan de narcose hebben, de specialist ook,

ik zal eens kijken naar een yorken club, misschien weten die wat,

ik heb altijd yorken gehad, en nog nooit 1 met deze stenen,

helemaal geen stenen,

maar de vader en moeder moeten dan ook allebei drager zijn van dat gen he,

het zou kunnen helpen, maar ik heb geen idee,

ik ken iemand die bij de dierenambulance werkt, en die altijd yorkies opvangt, misschien dat hij er meer van heeft gehoord,

ik ga het in ieder geval opzoeken,

weet niet welk type droop heeft, weet wel dat hij de cystine stenen had,

en dat er een grote in de urine leider zat,

kunnen ze dat nakijken??!!!!

geen idee, krijg nu zelf ook weer meer vragen

honden page profiel gerrie en droopygerrie en droopy

honden foto van gerrie en droopy

" Ik denk ( als leek) dat er wel wat in zit, in die castratie.
Niet geschoten is altijd mis..denk ik dan. ( of je moet met hem willen fokken, maar dat lijkt mij niet na deze uitslag)
 
Als ik dan denk bij katten..
urine van intacte katten is veel sterker, ruikt sterker, dus zitten meer stoffen in.
ook plassen intacte katten veel meer.
 
Ik zie nu ook bij Terry ( niet geholpen) dat hij veeeeeeeel meer plast en veel geler dan de wel geholpen reu van een vriendin ( waar wij dagenlijks samen onze uitlaatgebeurens mee doen)
Die hond plas 1 a 2 keer lang en dan is het op.
 
Dus al zou het liggen aan de concentratie van de plas ( doordat het misschien niet goed is uitgeplast) dan lijkt mij ''helpen'' 1 van de opties.
 
Of ik heb helemaal verkeerd begrepen en is het totale onzin wat ik schrijf hahaha
  "

 wij wilde eerst wel kleintjes van hem, maar toen kreeg hij al die allergieen, door de inentingen, en toen zeiden wij al, nee, dat gaat niet door, maar ik zit wel met de vraag, stel dat we het doen, en het werkt niet, heeft hij weer een klap gehad, immuun systeem weer kapot, kost steeds enkele maanden omdat weer goed te krijgen, en dan helemaal voor niks,

pppff,

honden page profiel TerryTerry 3 doggies

honden foto van Terry

Ja maar je heb die chips. werkt het zelfde als castratie en dan is er nog geen balletje van af :) Kan je kijken of het werkt, na 3 weken heb je het effect (gewenst of ongewenst) en na 6 mnd is het uitgewerkt

honden page profiel TerryTerry 3 doggies

honden foto van Terry

Dat is het zelfde als Chippen dus geen narcose

 

honden page profiel KatooKatoo 3 doggies

honden foto van Katoo

Dan laat je hem gelijk castreren... Ik zou het wel weten... anders is deze ziekte niet te genezen als hij met deze methode wel te genezen is. (je zou daar eigenlijk op moeten hopen anders ben je veel verder van huis)... De medicijnen die ze ervoor schrijven zijn helemaal niet goed voor je weerstand/allergie. Deze ziekte is gewoon heel erg... (je kan niet constant je hondje laten opereren aan stenen) als je hem kunt genezen met castratie... dan moet je dat met beide handen aanpakken!!!!!! En geloof mij nou dat de Yorke club hier ook niet zoveel van afweet... De onderzoek is nog steeds gaande omdat ze willen weten welke hondenrassen wel geholpen zijn met castratie en welke niet...Als de dierenartsen hier al weinig van weten hoe met deze ziekte om te gaan, geloof met dan weet een Yorke club dat al helemaal niet. Nogmaals je zal weinig mensen vinden met deze ervaring die ik ermee heb (gelukkig maar!!!) dus als je vragen in de toekomst heb pb me maar!

honden page profiel gerrie en droopygerrie en droopy

honden foto van gerrie en droopy

dat snap ik, maar hoe reageert hij erop, met al die allergieen, wat zit erin enzovoort, het is niet alleen die cystinurie wat hij heeft, hij heeft er ook een berg allergieen bij,

we hebben echt een probleem hondje,

maar ben aan het zoeken, maar nog niks gevonden, hihi

honden page profiel gerrie en droopygerrie en droopy

honden foto van gerrie en droopy

" Dan laat je hem gelijk castreren... Ik zou het wel weten... anders is deze ziekte niet te genezen als hij met deze methode wel te genezen is. (je zou daar eigenlijk op moeten hopen anders ben je veel verder van huis)... De medicijnen die ze ervoor schrijven zijn helemaal niet goed voor je weerstand/allergie. Deze ziekte is gewoon heel erg... (je kan niet constant je hondje laten opereren aan stenen) als je hem kunt genezen met castratie... dan moet je dat met beide handen aanpakken!!!!!! En geloof mij nou dat de Yorke club hier ook niet zoveel van afweet... De onderzoek is nog steeds gaande omdat ze willen weten welke hondenrassen wel geholpen zijn met castratie en welke niet...Als de dierenartsen hier al weinig van weten hoe met deze ziekte om te gaan, geloof met dan weet een Yorke club dat al helemaal niet. Nogmaals je zal weinig mensen vinden met deze ervaring die ik ermee heb (gelukkig maar!!!) dus als je vragen in de toekomst heb pb me maar! "

 maar ligt eraan welk type droop heeft he,

dat had ik al wel begrepen, net in het stukje van jouw,

bij jouw lieverdje heeft het gelukkig geholpen, maar of dat bij droop zo is, ???!!!

en idd je kan niet steeds je hondje opereren aan stenen, daarom wil de specialist veel controle zodat ze hem kan spoelen,

dus dat de stenen er op een natuurlijke weg eruit gaan, als het nog gruis is,

 

ik vind wel dat droop de laatste dagen erg slecht drinkt, dus geef hem steeds met een spuitje,

honden page profiel KatooKatoo 3 doggies

honden foto van Katoo

Ik denk sowieso dat je hondje het veel beter gaat doen als hij genezen is... Dit vreet veel energie, weerstand, en je hondje voelt zich ellendig. De blaas is gewoon geïrriteerd... Ik zou dit probleem proberen op te lossen en dat op nummer 1 zetten. Daarna heb je alle tijd weer op je allergie problemen te storten en daar rekening mee te houden. Mijn hondje is ook gevoelig voor dingen, maar heeft geen reactie gehad op de castratiechip.

honden page profiel gerrie en droopygerrie en droopy

honden foto van gerrie en droopy

ik heb al wel gelezen dat het bij eb meestal wel helpt, maar er staat niks bij over de york, helaas,

honden page profiel TerryTerry 3 doggies

honden foto van Terry

die chip ... heeft niks te maken met een allergie

 

probeer het gewoon ... nee heb je Ja kan je krijgen hahaha

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Kruisbanden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^