Gezond gewicht hond 37cm?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Zoals al meerdere keren gezegd is zijn kilo's eigenlijk helemaal geen richtlijn. 

 

Maar inderdaad zeker met sport kunnen ze beter te licht dan te zwaar zijn en is het dus opzich niet gek wat ze gezegd heeft. Als je dat namelijk niet zou doen zou dit gewicht ook nog wel kunnen.

 

Maar met rasgenoten vergelijken schiet vaak ook niet op. In Amerikaanse Bullenland is gewicht vaak stoer en is 45 kilo heel normaal voor teven van dezelfde hoogte als de mijne. En die weegt er 28. Ribben zijn bijna altijd zichtbaar maar zolang haar spiermassa niet afneemt krijgt ze genoeg.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Het gewicht van een hondje van 37 cm is afhankelijk van het ras en dus ook de bouw van het hondje.

Mijn dwergpoedel van 35 cm weegt 6 kg. Door zijn vacht ziet hij er niet mager uit. Hij is iets aan de magere kant, maar wil niet meer eten. Het is een sportief en beweeglijk hondje.

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Bedankt voor de reacties iedereen!

Bizar om te lezen dat Clooney (geweldige naam!) 17kg weegt en bijna net zo groot is als de dwergpoedel van Loesje die 6kg weegt.

Bo kan nog een klein beetje kwijt, als ik naar zijn bouw kijk en zijn ribbetjes voel. Schijnbaar vind hij dat zelf ook, hij heeft vannacht zijn eten uitgebraakt over mijn vloerbedekking............ ;-) Haha nee, het was denk ik niet zo goed gevallen na de training. We zijn ermee bezig dus komt helemaal goed ;-)

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Puppy likt haarzelf..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^