Prikkelbare darmen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CharlotteCharlotte

honden foto van Charlotte

Wij hebben een standaard ruwhaar teckel (teefje), ze is nog nooit loops geweest en ze is nu 2,5 jaar oud. Nu hebben we naast haar probleem met haar beiden knietjes (er zitten ruimtes tussen de schijfjes), waardoor ze af en toe hinkt dus flink in beweging moet blijven maar gedoseerd. Ze krijgt vers voer al vanaf het begin, maar ze is om de week wel eens erg misselijk, lusteloos en heeft vaak dunne ontlasting. Dan is ze dus echt ziek en heeft nergens zin in, eet niet, wil haar behoeftes wel buiten doen maar vliegt dan weer naar huis en gaat dan zielig liggen. Gisteren zijn we bij de da geweest en men denkt dat ze prikkelbare darmen heeft, maar weten dat niet zeker. We hebben Iso-Gel meegekregen: een granulatie. Wie weet iets van prikkelbare darmen bij teckels en heeft hierover advies??? Ik hoor zovéél verschillende adviezen zoals kwark geven etc.., maar de echte oplossing ontbreekt helaas. Wie oh wie kan mij advies geven?? Alvast bedankt!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat  moeilijk ...... het advies moet juist van je dierenarts toch komen als men denkt aan een prikkeldarm.

 

nog nimmer loops geweest ? ook eens een reden om dat na te laten kijken door je dierenarts ?

problemen met de knietjes, ruimte ertussen , vandaar het mank lopen, is dat niet een bezoekje aan een orhtopeed waard ? daar kan heel veel aan gedaan worden, zodat je teckel weer vrij zonder pijn kan lopen, nog zo jong, 2.5 jaar. dan is er een goede prognose meestal.

 

magere yoghurt of magere kwark, is een goede optie voor een goede darmflora, dat kan je gerust lekker smorgens wat van geven...... toch zou ik wat nader ondezoek laten doen.

honden page profiel CharlotteCharlotte

honden foto van Charlotte

Hallo Willemijn,

Wij hebben al onderzoek laten doen door de dierenartsm.b.t. knietjes en niet loops worden. Wat betreft de knietjes is ons geadviseerd véél te lopen en mag er absoluut niet geopereerd worden i.v.m.artrose. Vooralsnog heeft ze geen pijn en gaat dat goed, daarnaast hebben we een adres voor een goede fysiotherapeute mocht ze echt last krijgen. Ze is onderzocht voor het niet loops worden en dat schijnt niet erg te zijn volgens de dierenarts. Sommige honden zijn gewoon niet vruchtbaar en het schijnt geen kwaad te kunnen voor eierstokken of baarmoeder. Maar bedankt voor je tip!

honden page profiel Darmonderzoek hondDarmonderzoek hond

Beste charlotte,

 

Hoelang heeft ze al last van de wekelijkse diarree?

En zou je geinteresseerd zijn om deel te nemen aan een onderzoek naar het effect van specifieke ingredienten op de darmgezondheid van honden? Met dit onderzoek is het mogelijk dat je een passende oplossing vindt voor de langdurige diarreeklachten van uw hond.

 

Mocht je interesse hebben dan hoor ik dat graag.

Je kunt voor meer informatie een e-mail sturen naar [email protected] of bel naar 0610842881

 

Met vriendelijke groet,

 

Joyce Six

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik zou naar een goede holist gaan. Die bekijken het hele lijf en niet alleen 1 symptoom.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Prikkelbare of spastische darmen zijn moeilijk te behandelen. Met eten van ruwe oplosbare vezels kun je wat, uit vogelen wat door jouw hond makkelijk verteerd word, flink bewegen maar dat moet je hond al. Prebiotica  word ook wel voorgeschreven. Ik denk dat mensen dat met kwark geven bedoelen, maar ik denk dat er betere prebiotica middelen zijn.

 

Het ontstaan van dit probleem kan een acute ontsteking zijn, maar kan ook door stress en zelfs een verkeerd seintje in de hersenen.

Het kan heel erg zeer doen en je kunt er dunne, maar ook te dikke ontlasting van krijgen.

Ervaring met dit probleem met een hond heb ik niet, wel met een mens.

 

Heel naar, ik hoop dat je de tip kunt krijgen hoe te handelen. Maar het is een lastige.

honden page profiel Darmonderzoek hondDarmonderzoek hond

Het onderzoek maakt gebruik van boterzuur(prebiotica) en plasma-eiwit.

Boterzuur is een belangrijke energiebron voor cellen in de darmen zodat die op hun beurt voor een betere weerstand zorgen. Pasma-eiwit is goed verteerbaar en beschermt tegen schadelijke darmbacteriën. De twee ingrediënten zijn volledig veilig.

 

honden page profiel Jess & moJess & mo

honden foto van Jess & mo

Ik heb weleens gehoord dat Kefir kan helpen..

heb zelf geen ervaring met prikkelbare darmen bij honden (!)

Maar ik dacht ik schrijf het je toch even!

http://www.kefir.net/what-is-kefir/

good luck!

Joyce (Gast)

Hoe is het ondertussen met je hondje? Gaat het nu beter sindsdien zij de iso-gel heeft gebruikt?  

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik geloof niet zo in een prikkelbare darm. Heb zelf deze diagnose gekregen, nu 25 jaar later blijk ik glutenallergie en lactose intollerant te zijn. Volgens mij is er altijd een medische oorzaak. Als ze het niet weten, krijg je de diagnose prikkenbare darm.

 

ik zou denk ik een echo van de buik laten maken.  Misschien heeft ze verklevingen in haar darmen en daardoor niet loops. Misschien ook de rede van de diaree en lusteloosheid, zou zo maar kunnen.

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Het klopt idd dat als ze het niet weten, je de stempel spastische darm / prikkelbare darm syndroom krijgt.

 

Het kan in mijn ogen door allergien/intoleranties, verkeerde voeding en vitamine/mineralen gebrek komen. Deze 3 kunnen ook hand in hand met elkaar gaan.

pr8 Fre (Gast)

Ik herken de darmklachten en lusteloosheid bij mijn hond. Alleen zijn de klachten voorbij door glutenvrij te voeren. Momenteel glutenvrije brok. Ik heb er een heel andere hond voor terug en niet een dierenarts kwam ermee. Heb het via andere hondeneigenaren opgepikt. 

honden page profiel CharlotteCharlotte

honden foto van Charlotte

Hartelijk dank voor jullie goede adviezen. Na langdurig onderzoeken, bloed, poep etc..is er dit uitgekomen: Ze moest van onze DA onmiddelijk op (van vers vlees) naar hypo-allergenen brokken gaan, haar ureum was te laag, waardoor ze nu voorlopig twee-wekelijks een vitamine B12 injectie krijgt. Het ging dus weer iets beter. Nu na bijna drie jaar te worden is ze dan toch loops geworden en niet zonder slag of stoot..ze is er erg ziek van en loop dus alleen nog wat aangelijnd in de buurt. Vanaf 10 juli is ze dus loops en bloed nog steeds, geeft niet zegt de DA.. alle mensen (dames) zijn ook verschillend. Wij hopen dat het beter zal gaan met haar. Hardstikke bedankt voor al jullie antwoorden. groetjes, Charlotte.


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^