Eindeloos blaffende hond - blafband een oplossing of hebben jullie tips?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Joke (Gast)

Hoi allemaal,   Wij hebben een malthezer die erg veel blaft. Even wat achtergrond informatie: Toen wij de hond als pup kregen heeft een kennis even een uurtje op hem gepast. Zij hadden zelf ook een hond en zijn toen zo stom geweest om dat beest een bot te geven. Onze pup is dolenthousiast er op afgegaan en die hond heeft toen uitgehaald...gevolg: onze hond heeft nu maar één oog. We waren erg verdrietig en als ik er zelf aan denk word ik nog boos! Gelukkig gaat het nu goed met hem. Ik heb zodra dit kon met hem alsnog een puppycursus doorlopen en dit ging wonderbaarlijk goed. Hij is gesocialiseerd en hij lijkt zich prima te redden. En ik weet niet of het hiermee te maken heeft, maar ons hondje blaft erg veel. We wonen aan een vrij drukke straat waar veel auto's langsrijden, mensen voorbij lopen en auto's parkeren. Tegelijkertijd hebben we ramen tot aan de grond. De hond hoort natuurlijk alles en ziet veel bewegen. En dan blaft hij dus, iedere keer weer en dus om de haverklap. Ook als hij buiten in de tuin loopt blaft hij zodra hij denkt dat er iets beweegt, er een nieuw voorwerp in de tuin staat (zoals speelgoed van zoonlief) of als hij iets hoort.   We hebben al meerdere dingen geprobeerd zoals rustig blijven en hem kalmeren dat er niets aan de hand is, boos worden, straffen en nu weten we het niet zo goed meer. Het irriteert ons in ieder geval mateloos en ik twijfel erover om een blafband aan te schaffen, maar wil natuurlijk wel voorkomen dat ik bepaald gedrag versterk.   Wie van jullie heeft tips of adviezen om onze hond minder te laten blaffen? We zijn hardstikke blij met hem en hij is nog lekker speels, maar van dat geblaf worden we wel gek zo langzamerhand! Alvast bedankt voor de reacties!

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN en POSITIEVE OPVOEDING EN OMGANG MET DE HOND.

HondenPage hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden en begeleiden van honden. Onder positieve opvoeding en omgang met de hond verstaan wij een wijze van opvoeden en omgang waarbij het welzijn, de veiligheid en de integriteit van de hond altijd gewaarborgd is.


LET OP!

Het adviseren, propageren en rechtvaardigen van opvoedtechnieken met als basis dwang, fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysiek) provocerende, intimiderende of overheersende handelingen is niet toegestaan op de HondenPage. Behalve dat het stress veroorzaakt bij de hond en beschadigend is voor de vertrouwensrelatie kunnen ze ook een serieus risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

Open vragen en gesprek hierover zijn toegestaan als middel tot informatie en kennis, maar herhaaldelijk adviseren of propageren van technieken en middelen die in strijd zijn met deze visie en beleid kunnen negatief gewaardeerd worden met een rode pijl en bij herhaling kan het moderatorteam een waarschuwing geven en/of een afkoelban.

Topics met als doel discussie over methodes waarin technieken gebruikt worden die niet binnen deze visie van de HondenPage passen gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt of in strijd is met visie en beleid.

Link naar volledige uitleg van visie en beleid >>> [link]http://www.hondenpage.com/faq/regels[/link]

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Een blafband is in mijn ogen nooit een oplossing maar pure symptoombestrijding. Je moet de oorzaak aan pakken, om te  beginnen moet je erachter komen wat de motivatie is voor dit gedrag. Zo te lezen is jullie hond constant alert en gefocust op prikkels om hem heen.

 

Hoe oud is hij? Is dit geblaf al zo vanaf dat jullie hem hebben? Wat doen jullie op een dag met hem (wandelen en mentale uitdaging)?

Joke (Gast)

Hij wordt in mei 2 jaar. We wandelen met hem en spelen natuurlijk ook met hem. Ook onze zoon speelt veel met hem. Alles wat qua speeltjes kapot kan gaan, maakt hij ook kapot. Niets blijft heel (zelfs niet het knuffeltje wat hij meekreeg uit het nest).

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

En speelt dit probleem al vanaf dat jullie hem hebben?

 

Hoeveel rust krijgt hij op een dag?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het is zelfbelonend gedrag van jouw hond.

Hij begon misschien een keer tegen een voorbijganger te blaffen en wat gebeurt er: die 'jaagt' hij weg.

Dus zijn missie is geslaagd.

En wat blijkt, tegen iedereen die hij blaft, fietsers, auto's, wandelaars, allemaal  'jaagt' hij ze weg.

En als een hond dit zo doet, maakt hij endorfine aan, en voelt hij zich prettig.

Dus gaat het gedrag door en door en door, en kan het zelfs een verslaving van de hond worden.

 

Een anti blafband zal daarom waarschijnlijk zeer stressvol zijn voor je hondje.

Hoe je het nu het beste kan afleren, dat weet ik ook niet precies.

Want zelfbelonend gedrag is moeilijk af te leren, vooral in het geval de hond er al lang succes mee heeft.

Wat meer met hem doen overdag zodat hij moe is thuis, hem een plek in de kamer geven dat hij niet alles buiten kan zien?

In ieder geval de 'trigger om te blaffen' zoveel mogelijk weghalen, dus de voorbijgangers die hij kan zien.

 

 

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Wij hebben ook ramen tot de grond en een flinke blaffer.

Zij mag ook niet in de gang, dan blaft ze ook iedereen weg.

Keukenraam staat een struikje voor, dus dat belemmert het zicht ook.

 

Zorgen dat er, op hond-hoogte, niet naar buiten gekeken kan worden en evt. de radio aan zodat niet elk geluid van buiten te horen is.

Geen blafband in ieder geval.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Wat Caitlin aangeeft daar zit ik ook aan te denken. Hoeveel slaapt hij en waar is zijn slaapplek?

Anoniem (Gast)

Er zijn dagen dat hij wat meer alleen is, dus dan heeft hij meer dan voldoende rust. Hij heeft wel een bench waarin hij zich veilig voelt en rustig ligt en slaapt. Deze staat bewust wat meer uit het zicht, maar dan nog hoort hij alles (en blaft hij dus). Radio aan doen hebben we geprobeerd (of de tv) maar dat neemt niet weg dat hij voor de ramen kruipt en blaft. Of dat hij, als hij niet voor de ramen kan komen, gaat blaffen als hij wat hoort. Bijvoorbeeld pratende mensen, een autodeur die dichtslaat etc. Wat later op de avond is het trouwens wel echt minder (rond een uur of 10)..maargoed ook minder prikkels van buitenaf dan natuurlijk.  

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa

honden foto van Nelis & Noa

Misschien een rare suggestie, maar heb je wel eens aan raamfolie gedacht tot op een bepaalde hoogte? Dit neemt de hele situatie weg.

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik denk dat dit gedrag meerdere oorzaken kan hebben, maar dat je dat niet helemaal uit je verhaal kan halen (voor zover dat al kan uit tekst).

 

Hoe is het gedrag van je hond over het algemeen? Is het een rustig hondje, die kalm is onder alle situaties? Of is hij juist wat zenuwachtiger en eventueel onzeker? Is hij altijd heel alert, of laat hij de boel ook wel eens de boel?

Dat je hondje een oog is verloren kan er ook best mee te maken hebben. Ten eerste kan het zijn dat jullie (waarschijnlijk onbewust) toch anders met hem omgaan. Hoe erg het ook is; het is nou eenmaal zo en het maakt hem waarschijnlijk geen eens uit of hij één of twee ogen heeft. Voel je dus absoluut niet schuldig en vind hem al helemaal niet zielig. Dit voelt de hond namelijk. Dat kan hem erg onzeker en onrustig maken; want een baasje/leider weet wat hij wilt en gaat daarvoor; die heeft geen medelijden met anderen. Duidelijke regels en consequent zijn, is voor dit soort honden erg belangrijk. Dat geeft hen rust; ze kunnen zich neerleggen bij de situatie en hebben niet de drang zich continue bezig te moeten houden met wat er om hen heen gebeurt (en de roedel te moeten beschermen). Hij kan er op dat moment namelijk op vertrouwen dat jij/jullie dat doen.

 

Verder kan het natuurlijk ook zo zijn dat hij wat schrikkeriger is omdat hij geen diepte zien en dingen van de zijkant niet aan ziet komen. Dat hij daar zenuwachtiger van is en door gaan blaffen; zo lang alles uit z'n buurt blijft, gebeurt er volgens hem ook niks.

 

Het kan natuurlijk ook zijn dat het zichzelf heeft aangeleerd. Hij ziet wat, blaft, en het rijdt weg. Dus hij heeft daarin succes; waarom dan niet nogmaals proberen? En ja hoor, het lukt weer! Zo blijf je in die cirkel zitten. Ik zou daarom kijken of je het glas (deels) kunt afdekken.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

het is niet duur ..heel duidelijk ,en geen dik boek +cd 

 

Het boekje van turid rugaas ..blaf gedrag van honden

Daar leer je super veel van ;-)

Joke (Gast)

Daar was ik weer na jullie berichtjes te hebben gelezen! Allemaal bedankt daarvoor! Onder normale omstandigheden is ons hondje een leuke, speelse hond. Niet bang, altijd in voor een knuffel en aandacht. Ook met kinderen is hij superleuk, maar hij heeft natuurlijk ervaring met onze peuter. Andere honden zijn wel een trigger, in die zin dat hij dan hard gaat blaffen en blijkbaar niet zo goed hoe er mee om te gaan (althans dat is mijn interpretatie). Aan raamfolie heb ik eerlijk gezegd nog niet gedacht. Het zou zeker kunnen dat dit helpt, maar omdat het midden in de woonkamer is en we 4 ramen tot aan de grond hebben ben ik toch ook wel bang dat het er absoluut niet uit ziet! Is dan wel een doorn in het oog zo'n plastic stuk op je ruiten..maar tegelijkertijd een blaffende hond is ook erg vervelend..Ik ga wat dat betreft eens op onderzoek uit.   Tja consequent zijn we geloof ik wel. In die zin dat we het geblaf afkeuren en aangeven dat het niet mag. Heb zelf het idee dat het zeker ook te mken heeft met dat hij geen diepte kan zien. Hij blaft namelijk ook als de struik in de tuin beweegt door de wind. En ook wanneer hij mijn vriend op de oprit ziet staan (beweging) maar blijkbaar niet in de gaten heeft dat hij het is.   Hopelijk nog meer mensen met adviezen of tips hoe je op een consequente manier het blaffen af kunt leren?

honden page profiel PipaPipa

honden foto van Pipa

Ipv raamfolie kun je ook eerst met kranten de onderkant afplakken van je ramen.

oke, fraai is het niet, maar je weet wel of het werkt en zo ja, later het raamfolie aanschaffen!

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden



Je hondje heeft onder tussen doordat hij maar aan een kant wat ziet een zeer scherp gehoor ontwikkeld...meer dan een normaal ziende hond. Hier door is elk geluidje voor hem een vreselijk kabaal waar door hij getriggerd wordt.

Ook zoals je aan geeft het zien van diepte is weg. Hier door wordt je hond onzeker omdat het al op vrij jonge leeftijd gebeurd is.

Ik zou zeker raamfolie op de ramen uitproberen. Jammer voor het zicht maar wie weet kan het na verloop van tijd ook weer eraf.....

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^