Waar goede jas kopen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Niet helemaal zeker van de categorie, als het niet goed staat feel free to move ;)

 

Ik wil voor Joey een jas gaan halen voor op de koude dagen (lees: waarschijnlijk volgende winter). Joey is een bijna 8 jaar oude border collie korthaar. Ik merk dat Joey last krijgt van zijn botten. Hij had al een zwak spiertje in zijn schouder maar dat gaat al lange tijd weer goed. Maar ik merk nu dat hij na een lange wandeling over zijn hele lijf "slecht" loopt. Spierquestie is het waarschijnlijk niet, hij is niet lang geleden nog "professioneel gemasseerd" en zat qua bespiering super goed in elkaar, liet alles toe, geen knopen, goede doorbloeding etc. Over de spieren maak ik me dus niet zo druk, dan zou hij ook eerder op 1 plek slecht lopen. 

 

Maar hij loopt na beweging en dan vooral na daarna gerust te hebben, goed stijf. Meestal loopt hij het er na een paar minuten weer uit, en loopt dan weer soepeltjes. Maar gister liep hij opeens dusdanig slecht dat ik hem nu maar een weekje rust ga geven.

 

Hoe dan ook, ik wil dus voor volgende winter een goede jas hebben om zijn botten en gewrichten wat meer tegen de kou te beschermen. Bij de oudere BC van mijn stiefmoeder merk ik ook dat een jas goed werkt. Hij krijgt sinds gister trouwens ook gelatinaat (vergelijkbaar met glucosamine) door zijn voer voor zijn botten. 

 

Maar nu krijgt hij dus een jas! (gaat lichtelijk tegen mijn -hij heeft een dikke vacht dus niks geen kleding-principe in maargoed). Nu dus de vraag: hebben jullie ervaringen met jassen, zo ja wat raden jullie aan? Ik wil een jas die goed aansluit, goed beschermt tegen de kou en water afstotend is. Hoe het er dan uit ziet maakt me niet zo veel uit, als het maar functioneel is en goed blijft zitten bij een hond die veel rent tijdens het wandelen. 

 

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Ik heb een voorkeur voor jassen die ongeveer de vorm hebben van een paardendeken dus geen jassen die onder de oksels zit. Via zooplus kan je er goedkope bestellen maar of die goed zijn .. Geen ervaring mee :D

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

" Ik heb een voorkeur voor jassen die ongeveer de vorm hebben van een paardendeken dus geen jassen die onder de oksels zit. Via zooplus kan je er goedkope bestellen maar of die goed zijn .. Geen ervaring mee :-D "

 

Prijs maakt me niet heeeel veel uit. Maar als ik een dure jas koop moet ik wel zeker weten dat hij goed zit, zijn werk doet en lang mee gaat ;) Dan vind ik even investeren niet zo erg :)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Denk ook dat het afhankelijk is van wat je doet met de hond en hoe de hond zich beweegt.

Loopt hij normaal mee dan is een dekje wel genoeg denk ik (stampt hij door de plassen, dan is een buikflap ook wel fijn).

Je zou ook de jas van de hond van je stiefmoeder eens kunnen proberen. Gewoon om te kijken hoe Joey het vindt. Er zijn honden die geen stap verzetten met een jasje (en er zijn ook honden die geen stap verzetten zónder jas, als het regent )

 

Eventueel zou je ook een dekje kunnen nemen en voor de echt koude dagen (komen ze ooit nog?) een body eronder, zodat borst/buik ook lekker warm blijven.

 

Ik heb voor Mellow zo'n deken van Zooplus (deze), moet er alleen nog een gat in maken voor het oog van haar tuig.

Als het regent zijn deze dingen wel fijn, snel aan te trekken en net zo snel weer uit (in haar geval iets minder snel dan )

 

Ook heeft ze een jas met buikflap, scheelt een hoop viezigheid op haar buik

 

Eigenlijk wilde ik deze, maar ruim 100 euro vond ik toch echt van de zotte  

Hij zit wel mooi om het hele lijf heen en houdt dus ook de borst/buik goed droog en warm.

 

Mellow haar eerste dekje (was een Windhonden-dekje) hield haar wel lekker warm toen we die hele koude winter hadden (2012). Ik merkte toen ook echt dat ze het niet fijn vond bij een gevoelstemperatuur van -20 (wat ik heel goed kon begrijpen!)

 

Dit seizoen heeft ze bovenstaande jas misschien 3 keer aan gehad. Het is niet koud en de regen lopen we vaak nét mis 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Bij drusy dog heb je hele goede jassen. Goede pasvorm en lekker warm. Verstandig dat je naar een jas gaat kijken, vooral de overgang van de warme huiskamer naar het kouden en vochtige buiten is best groot. Ik heb een regenjas, houd haar warm en droog

 

 

http://www.dursydog.nl/productgroep/308/317/er_op_uit/hondenjassen

 

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

" Denk ook dat het afhankelijk is van wat je doet met de hond en hoe de hond zich beweegt.
Loopt hij normaal mee dan is een dekje wel genoeg denk ik (stampt hij door de plassen, dan is een buikflap ook wel fijn).
Je zou ook de jas van de hond van je stiefmoeder eens kunnen proberen. Gewoon om te kijken hoe Joey het vindt. Er zijn honden die geen stap verzetten met een jasje (en er zijn ook honden die geen stap verzetten zónder jas, als het regent -)
 
Eventueel zou je ook een dekje kunnen nemen en voor de echt koude dagen (komen ze ooit nog?) een body eronder, zodat borst/buik ook lekker warm blijven.

 

Hij rent heel veel, en (border collie he) gaat ook veel liggen. Koud gras, nat zand, of midden in een plas, dat maakt hem niet uit. Dus iets wat ook de buik bedekt zou eigenlijk wel handig zijn. :) Ik ga inderdaad die jas die er al ligt eens bij hem testen (als hij die past, hij is wat groter dan de teefjes....)

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

" Bij drusy dog heb je hele goede jassen. Goede pasvorm en lekker warm. Verstandig dat je naar een jas gaat kijken, vooral de overgang van de warme huiskamer naar het kouden en vochtige buiten is best groot. Ik heb een regenjas, houd haar warm en droog
 
 
http://www.dursydog.nl/productgroep/308/317/er_op_uit/hondenjassen
  "

 

Oh daar zitten mooie tussen! Die van hurta vind ik nu al geweldig haha. Ik ga binnenkort eens even neuzen :)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Oh daar zitten mooie tussen! Die van hurta vind ik nu al geweldig haha. Ik ga binnenkort eens even neuzen :-) "

 Die vind ik zelf ook heel mooi. Er is een tuincentrum: de Bosrand, weet niet waar die allemaal zit, maar daar verkopen ze er ook aan aantal van.

ben benieuwd! 

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Hoi Suzanne,

 

Voor Pepijntje heb ik dit jasje in de uitverkoop gekocht :    honden foto Pepijn met een nieuwe jas, die we nog nauwelijks nodig hebben gehad!   Een paar maanden geleden bij Intratuin.

Het heeft een buikflap en klittenband op de rug. Aan de binnenkant fleecegevoerd en buitenkant waterafstotend.

Als je het klittenband goed strak doet, blijft de jas goed zitten.

Er zitten ook elastieken aan de achterkant, voor in de liezen, maar die gebruik ik niet, lijkt me erg ongemakkelijk.

 

Jassen worden meestal gemeten aan de ruglengte, dus vanaf de hals(band) tot aan het begin van de staart.

 

Sukses met de aanschaf.

Volgende forumvraag: pup heeft jeuk, bovenkant kont
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^