Hoe lang mag dit duren? Erge diarree, Update 20/5

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Charlie begon ook erg moeilijk te doen en zich op te winden, dat zal zeker meegespeeld hebben met het feit dat bloed prikken niet is gelukt. In zijn pootje ging het onmiddellijk maar gaf niet voldoende bloed. Wanneer we ontlasting langsbrengen morgen vragen we zeker nog eens naar een bloedonderzoek, we willen graag zekerheid. 

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~ 3 doggies

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Ik hoop dat hij zich morgen al iets beter voelt hoor de arme schat!!

Veel beterschap Charlie en sterkte hoor meis !!!

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Ik kwam dit topic vandaag tegen en ik dacht jullie nog even te laten weten hoe het afgelopen is, ondanks dat het nu al een dikke twee maand geleden is. Na de ontstekingsremmer en antibiotica kwam Charlie er weer snel bovenop. Toch bleef hij lange tijd erg moe, en zijn poep bleef erg wisselend dus besloten om toch voor dat bloedonderzoek te gaan. Enkel zaken bleken afwijkend te zijn:

Neutrofiele segmenten: 47,4 (55,0-77,0)

Eosinofielen: 19,1 (0,0-8,0)

Eosinofielen totaal: 2345 (<1250)

Trombocyten: 133000 (164000-510000)

 

Dit alles wijst volgens onze DA op een parasitaire infectie (maar uitgesloten door stoelgangsonderzoek, dat was negatief) of voedselallergie. Bloedresultaten opgehaald bij de DA en vertrokken met een zak RC Hypoallergenic maar uiteindelijk besloten om de RC niet te gaan geven want is op basis van rijst + RC geven zit me helemaal niet lekker. We hebben wel besloten om naar een andere proteïnebron over te schakelen (moest hij indd nu nog last hebben van voedselallergie). Momenteel zijn we aan het overschakelen van Wolfsblut Wide Plain naar Taste of the Wild Sierra Mountain, op basis van lam. Hij staat nog niet volledig op de TotW dus ik kan er nog niet veel over zeggen maar we hebben al +1 week geen slijm meer bij de poep gezien (wat voorheen bijna dagelijks was) dus dat is positief. Ik heb het idee dat we er wel stilaan gaan komen (wel zoals steeds met ups en downs). Hebben jullie nog tips/ideeën? Ik hoor het graag :-) Of iemand die verstand heeft van bloedresultaten en hier meer over kan zeggen? Ik ken helemaal niets van bloedresultaten dus ik kan hier alleen verder gaan op wat de DA me zegt.. 

 

Groetjes Lynn& Charlie

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Wanneer een voedselallergie vermoed wordt kan je een bloedonderzoek laten doen om een geschikte eiwit en koolhydraatbron te identificeren. Die bronnen waar de serumtest negatief voor is kan je gebruiken. Kans van 1 op 5  is vals negatief. 

Bij niet veterinaire dieten (brokjes of blik) is er kans op contaminatie met grondstoffen die niet op de ingredientenlijst staan. 

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Daar ga ik eens naar kijken, die allergietesten. Het zou wel fijn zijn om met zekerheid te weten wat gaat en wat niet. 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Het doel ervan is te kijken welk eiwit en welk koolhydraat je kan gebruiken bij een eliminatiedieet. Alleen de negatieve uitslag heeft waarde. Ook moet je hond nog recent aan de boosdoeners blootgesteld zijn geweest, anders kunnen de IgE's al verdwenen zijn en krijg je een vals negatieve uitslag voor dat allergeen. 

Ik weet niet of het bij andere laboratoria ook gedaan wordt maar bij laboklin hebben ze een panel voor een aantal eiwit en koolhydraat bronnen. 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

About food allergy tests

Van een lab waar ze testen. Met uitleg over kruisreactie.

http://www.bmslab.com

ik denk dat er nog veel meer info op staat, misschien wat technisch.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Daar ga ik eens naar kijken, die allergietesten. Het zou wel fijn zijn om met zekerheid te weten wat gaat en wat niet.  "

 bij jeff wisselen de intoleranties(nu aan de darmenzymen doet hij het goed )in mijn ogen bio resonantie de enige weg voor gedetailleerd verslag wat de hond verdraagt of niet

en ja dat wisselt soms...maar het dieet werkte wel..minstens 3mnd

RC it rijst in en dat verdraagt jeff per definitie niet

 

Vers en een goede omega 3 en darmenzymen werken hier het best

en als hij weer jeuk krijgt ..bioresonantie test

 

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Die verhoogde eosinofielen; gaat je da daar nog iets aan doen?

(duidt idd (vaak) op parasitaire infectie)

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Die verhoogde eosinofielen; gaat je da daar nog iets aan doen?
(duidt idd (vaak) op parasitaire infectie) "

 ze had al ontlastings onderzoek gedaan

daar kwam niks uit begreep ik

 

heb jij ervaring dat je dat nogmaals moet testen ?

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Eosinofielen duiden op een parasitaire infectie.

 

(Ik heb ook niet meer info dan jij Roos.)

 

ontlastingsonderzoek was negatief....

 

een voorbeeld; bij een lintworminfestatie heb je ook niet altijd segmenten in de ontlasting, terwijl er toch een worm zit die toxines afscheidt.

zo zullen er nog parasieten zijn die je niet direct 'ziet' (ontlastingsonderzoek zou dus naar mijn gevoel best eens herhaald worden)

 

behandeling met Milbemax, Panacur....al naargelang de eventuele huisvestende parasiet

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Bij een verhoogd eosinofielen profiel is zeer zeker niet altijd parasitaire infectie gemoeid.

Een op mensen gericht artikel, maar een verschillend beeld van eosinofielenverhoging is zeker ook op honden van toepassing. Juist bij honden met atopie of astmatische aandoeningen en bij chronische ontstekingsprocessen waarbij weefsel is aangetast (past bijv. bij het beeld van o.a. allergische reactie in de darm...), zie je een verhoogd eosinofielen profiel zonder dat parasieten of wormen een veroorzaker zijn. Ik zou je aanraden om nu niet met allerhande zwaar belastende ontwormingsmiddelen aan de gang te gaan als daar geen aanleiding toe is. Dan is ontlastingonderzoek een stuk veiliger gezien de toestand van jouw hond nu en dat zou je bijv. 2 x per 3 weken kunnen doen om ook een beeld van een eventuele cyclus te verkrijgen. 

 

 

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

@ Wendy: bedankt voor die links!

 

@ Roos: bioresonantie geloof ik wel in, er is geloof ik 1 holistische DA in België die het gebruikt

die darmenzymen ga ik eens naar kijken, kan ook niet slecht zijn voor Charlie

 

@Kiki, Wodan: het stoelgangsonderzoek was indd negatief, dit is ondertussen het 4 de stoelgangsonderzoek (3 keer bij DA en 1 keer bij Het Woud), steeds negatief

 

@Stanley & Whooper: nee, ontwormen doe ik niet. Bedankt voor dat artikel, esoinofielen zie je dus zowel bij parasitaire infectie als allergische onstekingsreactie 

lijkt me niet slecht om dan toch nog eens wat stoelgang op te sturen naar Het Woud. Ik las ook ergens van opeenvolgend 3 maand stoelgang te laten controleren

Maar wat ik me nog afvroeg, past dit bloedbeeld bij chronische ontsteking zoals IBD? 

 

Heel erg bedankt voor jullie antwoorden!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Ja, dit beeld past zeer zeker bij IBD. IBD is geen vaste diagnose, het is een term voor een darmfalen waarbij niet duidelijk is wat er exact aan schort. Als oorzaak duidelijk is, kun je iets aan gevolg doen. 

http://gut.bmj.com/content/54/12/1674.full

Voor wat betreft die voedingsallergietest is het naar mijn mening niet mogelijk om honden hierop uitgebreid te testen. Dr. Jean Dodds heeft een voedingsallergietest voor honden ontwikkeld, die ook in Europa gebruikt wordt: http://www.nutriscan.org/

Als je ziet waarop getest wordt, dan vind ik het niet zo interessant en kun je het meest gangbare maar beter meteen weren, zoals soja, rund, aardappel, de genoemde granen, pinda's, melk en hoog histamine vlees zoals lam en zalm. 

Dat is dan ook de reden waarom een eliminatiedieet in wordt gezet, waarbij gebruik wordt gemaakt van 1 eiwitbron. Mijn mening over elimineren ken je, dus ikzelf zou zeer zeker geen fabrieksmatig dieetvoeder inzetten, omdat dit een individu naar mijn bescheiden mening steeds verder afzwakt. Dan zijn er mogelijkheden waarbij je al dan niet onder begeleiding van een goed holist (die ook op medisch vlak kan ondersteunen) een dergelijk verantwoord dieet kunt inzetten. Ik zou je willen helpen aan goed voedingsadvies, al dan niet met supplementen, maar ik vind dat jouw hond dan gezien moet worden en dan ben je beter af bij een holistisch dierenarts die ondersteunt waar regulier ophoudt. Juist bij IBD kunnen kruiden zoals mariadistel een goede ondersteuning bieden, die indirect ook weer een gunstige invloed hebben op de werking van de lever, die ongetwijfeld ook veel te verduren zal hebben. Problemen met de spijsvertering gaan vaak veel verder dan enkel een stagnatie in de darm zelf. Het gehele spijsverteringsstelsel kan ontregeld zijn als er iets in de darm stagneert, door wat voor oorzaak dan ook.

 

Ik zou zeker laten controleren bij 't Woud. Neem contact op met de parasitoloog aldaar en je krijgt een goed advies hierover. 3 maanden dagelijks achtereen is niet nodig. Soms kan het wel nuttig zijn om langere tijd om de paar weken te herhalen.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Dank je Lynn.

 

beterschap!

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Hehe, eindelijk tijd om te antwoorden. Ik heb thuis overlegd en we hebben besloten om een goeie holistische arts te bezoeken. Mijn voorkeur gaat uit naar Tannetje Koning, ik denk dat als zij ons niet kan helpen, dat waarschijnlijk niemand dat kan. Aangezien Otterlo (Tannetje Koning) zo'n 200 km rijden (we wonen in België) is voor ons, zal dat pas na onze vakantie lukken, we maken er dan meteen een daguitstap van. Ik probeer wel al eerder contact op te nemen met Tannetje. 

 

@Stanley & Whooper: heel erg bedankt voor je hulp en uitgebreide antwoorden :)

 

@Kiki, Wodan: bedankt!

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Gisteren had ik trouwens ook nog een klein paniekmomentje. Charlie heeft al langer wat schilfertjes en een droge vacht. Hij wordt bij de trimmer gewassen met een speciale shampoo maar dat lijkt niet veel te helpen. De afgelopen week zijn zijn schilfers wel verergerd, echt droge schilferige plekjes in de vacht. Bij zijn staartaanzet ontdekte ik ook zo'n plek maar dat is echt een kalige plek. Er is al flink wat haar uitgevallen daar. Charlie lijk geen jeuk te hebben eraan, hij zit niet te krabben of te bijten, toch zit het me niet erg lekker. 

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Een goede aanpak van de allergie zal ook effect hebben op de atopie (schilferige huid ed)

 

kijk uit naar je updates Lynn!

 

Paniekmomentjes even 'on hold' zetten!

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Hhaha dank je, zijn staart ziet er al minder schilferig uit. Hij verliest wel overal veel haar, dus mss gewoon heftige ruiperiode..

De volgende updates zal in Juli zijn hoop ik, als we dan naar Tannetje kunnen gaan. :)

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Ik ken meerdere mensen die vanuit België naar Tannetje gaan. Persoonlijk vind ik het een prima beslissing en hoop dat je hond er baat bij gaat hebben. Ik weet niet of jij je hond wel eens laat trimmen? Een goede pluk- en ontwolbeurt doen wonderen. Eens een keer lekker wassen met een natuurlijke shampoo kan enorm veel jeuk en irritatie bij je hond schelen (spreek uit ervaring, heb vorige week mijn shampoos op mijn honden uitgeprobeerd). Sterkte met 'm.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Binnen 3 weken heeft hij een afspraak bij de trimmer maar ik was aan het twijfelen of ik deze afspraak wel moet laten doorgaan.. Ik had echt al een beeld in mijn hoofd van Charlie met overal kale plekken in zijn vacht omdat hij zoveel haar verliest :( maar zo'n vaart zal het wel niet lopen.. 

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^