2de hond? of nog niet.. en wat?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel chantalchantal

 

 hallo allemaal,  

 

Ik zal eens beginnen met ons voor te stellen. Mijn naam is Chantal, ik & mijn vriend hebben samen een lieve hondje Banjer.  

 

Banjer is nu 6 maanden en is een Shih Tzu x.

Hij is super lief en enthousiast en we zijn super blij met hem.  

 

We zitten de laatste tijd er aan te denken om er nog een hond bij te nemen. omdat we gewoon stapel gek op dieren zijn, tijd en middelen er voor hebben. en we denken dat Banjer het ook erg leuk zou vinden.  

Als we een 2de hond aanschaffen, nemen we deze als puppy. we zijn al bewust dat dit weer veel tijd en energie kost en dat er extra kosten zowel voer als dierenarts, puppycursus ect. aanzitten.  

 

Ik vraag mij af of het al verstandig is om nu een pup te nemen of dat Banjer nog te jong is? of dat het juist hoe jonger hoe beter is?  

 

wat voor soort ras? zoiezo een kleintje... alle ideeën zijn welkom

hij moet niet veel groter worden dan banjer (shih tzu)  

 

kortom we weten het nog niet en horen graag wat extra ideeën, misschien dingen waar we nog rekening mee moeten houden?  

wat voor ras willen we.. (ik vind een hondje dat erg klein blijft leuk, maar geen chihuahua) welk soort past er bij Banjer?  

 

Wij voeren KVV en ik vraag me af of er ook fokkers zijn die dit doen? omdat ons nieuwe pupje dit ook gaat eten   

 

Ideeën zijn welkom..  

bedankt alvast..

honden page profiel eva-pukeva-puk

honden foto van eva-puk

Je zou na mijn inzien nog wel een pup erbij nemen, maar je moet er dan wel 2 te gelijk opvoeden. Maar het zou kunnen. Als ras is het wel leuk om 2 de zelfde te hebben, maar ik weet niet hoe je thuissituatie eruit ziet.

Ik zou zeggen dat je er gewoon een bij kan kopen

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Ik zou wachten tot Banjer 2 jaar of ouder is.
Banjer zal binnenkort gaan puberen. Deze puber zal een voorbeeld zijn voor de pup, waardoor je het erg lastig kunt krijgen en de pup verkeerde dingen over neemt van jullie puberende Banjer. Als Banjer 2/3 jaar is, is hij waarschijnlijk veel stabieler en volwassener, waardoor het vaak een beter voorbeeld is voor de pup.

Je kunt het natuurlijk wel doen, maar dat is aan jezelf. Ik zou het persoonlijk niet doen (nou heb ik ook geen puber in huis, dat scheelt).

Verder moet je een ras nemen dat bij zijn en jullie karakter past. Het moest matchen, dat is het belangrijkste. En daarnaast zou ik met een kleine hond er geen grote duitse dog of iets dergelijke nemen. Die zou perongeluk Banjer om ver kunnen lopen en het speelt ook wat lastig ivm met grote, is mijn ervaring.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

6 maanden en nog een pup is wel snel lijkt mij haha maar genoeg die het doen. Je moet dan wel twee honden opvoeden. Daar naast heb je nu een lekkere puber in huis die ook de slechte voorbeelden kan geven aan pup haha. Ik zou wachten tot Banjer een jaar of 2 is en lekker stabiel hondje is.

Mocht je het wel doen; zou ik voor een ander ras kijken naar het karakter wat bij Banjer en jullie zou passen.

Wel hier aantal rassen die erg leuk zijn;
- Havanezer
- Yorkshire Terriƫr
- Lhasa Apso
- Maltezer
- Vlinderhondje
- Ruwharige Teckel

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

ik zou ook nog even wachten met een tweede hoor... je zult nog wel een paar achter-het-behang-plak- momenten krijgen met je pubertje...

ineens lijken ze al het geleerde  'vergeten'....

dan is het gewoon niet ideaal om daar nog een pup bij te hebben....

bij mijn jongens zat er 16 maanden tussen, dat was voor mij een prima tijd...., maar dat is dus een beetje afhankelijk van de oudere hond...

en raskeuze...kijk wat bij jullie past en een beetje naar hetzelfde kaliber hond...

w.b kvv...toevallig zag ik vanmorgen een filmpje van pups die kvv kregen, maar of dit ook standaard hier gebeurd bij fokkers durf ik niet te zeggen....wie weet krijg je daar nog antwoord op.... 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^