Hond zonder geur?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ga gelijk even mijn handen in de vacht van Bamse wroeten, en dan aan mijn handen ruiken, en ruiken of ik wat ruik ?


geroken, nee ik ruik niets, en ook niet bij haar billen ruik ik ook niets, hahahahah

als ik haar savonds mee naar boven neem, nadat ze dan net geplast heeft, houdt ik haar staart tegen haar plasserd aan en dan als ik boven ben, ruik ik toch even aan mijn handen, nee geen geurtjes. ;-) ;-)

het enigste wat bij Bamse ruikt is haar lippen, daar blijft kwijl hangen en dat haal ik vaak weg, dat ruikt. de lippen net er buiten blijft nat, en ja dan ruik je dat wel, maar daar heb ik dan weer zelf een geurtje voor, hahahahah

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

" Dat is het voordeel van een poolhondenvacht, die ruikt namelijk niet! 
Hier net zo, zelfs als ze nat zijn... nooit die typische hondengeur. "

En onze typische spitz en  oer  type  honden vacht ruik je  ook niet.

En is zelfreinigend als een moulinex oventje. Wat overigens alleen maar inhoud dat de boel uit de vacht valt en op de grond ligt.

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

"
En is zelfreinigend als een moulinex oventje. Wat overigens alleen maar inhoud dat de boel uit de vacht valt en op de grond ligt. "

haha ja het ware fijn als het zand ook zelf naar buiten wandelde

 

hier ook geen stinkerd vind ik

misschien ook wel een beetje "eigen hond stinkt niet" ofzo haha

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Hier ook geen hondelucht , niet in huis en niet in zijn vachtje. Soms als hij in mijn armen slaapt, ruikt hij heerlijk.....naar hond. En als s morgens zijn toiletje is gedaan geurt hij naar speciale honden appeltjes parfum :-) En nu zie ik vele honde baasjes hun neus ophalen. Maar zo is het nu eenmaal, mijn Lance ruikt ALTIJD lekker.

 

honden page profiel SammieSammie 3 doggies

honden foto van Sammie

Sam ruikt nauwelijks! Dat zeggen andere mensen ook vaak, zelfs als ze zelf geen honden hebben. Denk dat het bij hem vooral een kwestie van voer is. (Hij gaat nauwelijks in bad ofzo...)

honden page profiel AnnemiekAnnemiek 3 doggies

honden foto van Annemiek

Heb net even mijn hond besnuffeld/geknuffeld en daarna aan mijn handen geroken, maar echt objectief kan ik natuurlijk niet zijn. Nero heeft zo zijn eigen lijfgeur ( net als ieder ander ) en die geur ben ik gewend.

Maar als ik  het vergelijk met een andere hond die ik regelmatig zie en aai, ruikt hij minder sterk.

Die andere hond heeft een vettige lange vacht, dan ruiken mijn handen wel naar 'hond'.

 

Voer scheelt natuurlijk ook. De buurhond kreeg dieetvoer met kruiden erin, nou die had echt een heerlijk luchtje om haar heen.

Die rook naar een kruidentuin

 

Nero's beddengoed ruikt wel en niet fris. Als ik dat heb gewassen  en hij ligt er daarna weer op ruikt hij heerlijk naar roosjes ( ook wel prettig )

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Ozzie ruikt zo nu en dan ook flink onder zijn okseltjes hoor....naar hond.... Na een wandeling heeft hij na zijn modderbaden in de natuur echt een hele viese geur....Na een wandeling dompel ik hem af en toe even met zijn onderlijf in de plaatselijke gracht om weer op te schonen..Mijn buurvrouw maakte zelfs een keer het grapje, dat wanneer ik hem vies zou laten opdrogen hij in een standbeeld veranderd met al die modder en klei....

 

oh ik vergeet ook nooit weer die éne keer dat hij in een koeienvlaai gerold heeft, en hij in de auto weer naar huis moest...

 

Maarja, als een mens lang zo intensief één met de natuur is buiten, is er ook wel een opfrisbeurt nodig...ruikt ook, en vooral voor de neus van de hond:-) Hoe zou de hond eigenlijk onze luchtjes ervaren?

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Hondendeken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^