Toller of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Christa en Misty (Gast)

Wij hebben een hondje geadopteerd, pup van 7 maand oud. Er werd ons verteld dat het om een golden retriever ging. Toen we de foto zagen, wisten we dat ze veel te ros was om een golden te zijn. Bij het surfen en het zoeken kwam ik terecht ij de Nova scotia toller retriever. Ik zag grote gelijkenissen met onze Misty, die boordevol energie zit, rent als een hazewind. Ze zal uiteraard wel niet zuiver zijn van ras. Maar toch zou ik er graag achter komen, Wie ( wat ) onze Misty nu eigenlijk is. Kan iemand me helpen.

honden page profiel TheaThea

honden foto van Thea

upje

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

Zonder foto zullen we niet veel kunnen zeggen ;-)
De Toller en de Golden zijn wel beiden retrievers en hebben best wat gelijkenissen, een kruising van beide zou ook goed kunnen.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Als je een foto heir neer zet, kunnen we het beoordelen.

Golden retrievers zijn van oorsprong meer ''golden'' of goudkleurig, hier in Nederland zijn ze wat verbleekt. Dus hij zou als nog om een golden retriever kunnen gaan. Ik weet niet hoe groot ze nu is, maar dat is toch een groot verschil tussen de golden en de toller. De golden is een stuk groter.

honden page profiel SasbokiSasboki

honden foto van Sasboki

Als je foto van je pup hebt, zet hem er dan alsjeblieft even bij. Dan kunnen we zien hoe schattig ze is. En we kunnen dan ook zien wat ze is.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Goldens kunnen heel donker zijn van kleur, vooral de werklijnen. Het kan dus best zo zijn dat het een (kruising) werklijn is. Kan ook heel goed zijn dat het een kruising tussen een Toller en een Golden is.

 

Golden Retriever kleurtjes:

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Heb je een foto? En bij welke fokker komt je hond vandaan? Het lijkt me dat je de ouders hebt gezien. Waren dat goldens of tollers?

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Heb je een foto? En bij welke fokker komt je hond vandaan? Het lijkt me dat je de ouders hebt gezien. Waren dat goldens of tollers? "

 

Staat dat de hond met 7 maanden is geadopteerd. Ik ben er dus voor het gemak vanuit gegaan dat het hondje bij zijn eigenaren zat en vanuit daar is geadopteerd.

Volgende forumvraag: Kruising Chihuahua en Jack Russel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^