Rassen met een enorme 'will to please'?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

"  
 
Ik heb 3 borders. 2 met de will to please en 1 met de will to work. 
Vooral Yuna heeft echt een will to please, die zou je eens een uurtje mee moeten maken. Ze is wat eenkennig, maar doet ALLES voor de mensen die ze goed kent. En niet omdat ik dat van haar eis, maar omdat ze dat wil. Yuna is continu 100% aandacht. Sta ik een uur bij de behendigheid (waarvan minstens een halfuur in totaal wachttijd is) dan ligt Yuna haar focus het hele uur bij mij. Daar heb ik NIET op getraind. Dat is bij Yuna van begin af aan al zo geweest. Vanaf de eerste puppycursus is haar aandacht continu bij mij geweest. Staan we lang niks te doen, dan gaat ze piepen, ze wil wat DOEN, ze wil een commando van mij. 
 
Joey (die will to work heeft) wil heel graag werken, iets doen, zijn kop gebruiken. Maar dat hoeft niet van mij af te komen. Voor hem is zelfstandig werken eigenlijk leuker, zelf andere honden opdrijven, zelf op onderzoek uitgaan. Hij luistert wel perfect, maar daar heb ik bij hem heel hard op moeten trainen, terwijl dat bij Yuna helemaal vanzelf ging.
 
Wat bij Joey uren training kostte ging bij Yuna moeiteloos als vanzelfsprekend. 
 
Dus ja ik zeg dat Yuna will to please heeft, en dat heb ik er niet in getraind. Zo IS ze gewoon.  "

 

Ja herkenbaar. Onze border is meer zoals jij Joey beschrijft...

Vooral naar mijn man toe heeft ze tot op zekere hoogte wel will to please, haar focus ligt behoorlijk op hem en ze is ook echt van het type dat bij ons blijft wachten als wij tijdens een wandeling stil blijven staan, ze zal niet door blijven sjouwen en snuffelen - want als wij stilstaan, dan is er iets aan de hand, en daar moet ze bij zijn. Misschien ook meer onzekerheid? Ze zoekt onze leiding.

Maar trucjes e.d., daarvoor moet ze dus wel echt een snoepje krijgen, anders houdt ze er na een paar keer mee op :D Ze is wel erg gehoorzaam (op situaties met bepaalde afleiding na, zoals wegrennende katten of enge honden), maar ik heb meer het idee dat dat is omdat ze graag bij ons wil zijn, conflictvermijdend is, en gewoon heel snel iets oppikt, dan dat ze niets liever doet dan opdrachten uitvoeren.

Will to work heeft ze wel enorm, maar ze gaat zelf wel de kippen drijven, dat hoeven wij haar niet te vertellen :P

 

Maar ik ken ook borders die, als je een indicatie geeft dat je opdrachtjes verzint en leuke dingen om te doen, echt naast je blijven lopen met zo'n blik van, en nu? en nu? en nu? en nu? en nu? en dat ook rustig een uur volhouden. Onze buurhond is meer zo'n type, en een hond van familie. Als je aangeeft dat je geen opdrachten gaat verzinnen, dan gaan deze twee heus wel zelf rondsnuffelen en takken aandragen en heen en weer rennen. Maar zodra je ook maar een piep geeft, zitten ze klaar om iets voor je te doen. Dat vind ik veel meer will to please.

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Niet de volledige topic gelezen maar merk op, will to please en will to work is iets anders, neem nu een husky of andere sledehonden, hebben die will to please ? NEEEEN hebben ze werklust ? JAAA een werklust waar vele andere honden niet aan kunnen tippen

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Gezelschapshonden

  • Poedel (?)

vraagteken mag weg hoor. de poedels die ik ken willen werken (op hun eigen manier natuurlijk)

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Gezelschapshonden

Poedel (?)

vraagteken mag weg hoor. de poedels die ik ken willen werken (op hun eigen manier natuurlijk) "

 Op hun eigen manier inderdaad! Na de bordercollies de meest intelligente, nou dan weet je het wel..

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik ken poedels als waakhonden, die waren zo goed, als schapendrijvers, blindegeleide hond, doggydance, aguility en gezellige huis hond. Ze zijn super slim en echt voor alles inzetbaar! 

honden page profiel ..

honden foto van .

" Ik ken poedels als waakhonden, die waren zo goed, als schapendrijvers, blindegeleide hond, doggydance, aguility en gezellige huis hond. Ze zijn super slim en echt voor alles inzetbaar!  "

 



Zelfs als sledehond. Er was eens een team dat met poedels meedeed aan de Iditarod, ze deden het nog best leuk ook.

Lekker multifunctioneel ras idd.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  

Zelfs als sledehond. Er was eens een team dat met poedels meedeed aan de Iditarod, ze deden het nog best leuk ook.

Lekker multifunctioneel ras idd. "

 Zelfs dat jeetje, echt multifunctioneel. Ik heb ook nog nooit een agressieve poedel meegemaakt! Dit ras is zo ondergewaardeerd. 

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

Hoewel een Oudduitse herder geen erkend ras is, vind ik dat deze ZEKER NIET mag ontbreken in deze lijst.

 

Tja….will to work….will to please….. Uiteindelijk doen honden het toch voor de beloning?

Werken om de beloning te krijgen en behagen om de beloning te krijgen….. Een hond doet echt niet zomaar wat jij van m wil. Daar moet toch echt wel iets tegenover staan.

 

In mijn ogen draait alles toch uiteindelijk echt om de beloning en om niets anders. Voor de ene hond is die beloning een bal, voor de andere iets lekkers en voor weer een andere hond een aai.

Tommy (Gast)

bullterriers,,pitbulls,amstaff,,american Bulldogs,,zijn de meeste Will ,2 pleasers,,heb een bull,,doet alles voor me,,mijn vriend een rednose pitbull,,ook alles,,,,

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  Zelfs dat jeetje, echt multifunctioneel. Ik heb ook nog nooit een agressieve poedel meegemaakt! Dit ras is zo ondergewaardeerd.  "

 



Nou ikke wel hoor. Poedels heb je in alle karakters.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" bullterriers,,pitbulls,amstaff,,american Bulldogs,,zijn de meeste Will ,2 pleasers,,heb een bull,,doet alles voor me,,mijn vriend een rednose pitbull,,ook alles,,,, "

Een bull terrier met will to please? Ik heb ze nog nooit gezien... 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Een bull terrier met will to please? Ik heb ze nog nooit gezien...  "

 https://www.bol.com/nl/p/superhonden/9200000011193953/?suggestionType=typedsearch

Ik kan je dit boek aanraden! 

pagina 5 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Onze zoektocht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^