Nieuwe pup eerste dagen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Nola (Gast)

Hallo    wij hebben sinds gister een pup. Vannacht heel erg janken, kan ik ook een kruik uitproberen? Bijten ze dat niet stuk?   ook zou ik jullie meningen graag willen weten ofer de eerste dagen. Ik hoor verhalen dat je de pup gelijk overal mee heen moet nemen maar ook verhalen om de pup eerst thuis te laten blijven?   hoe laat ik de pup wennen aan de hond van mijn broer en de hond van mijn moeder? En vanaf wanneer?   Iedereen wil onze pup graag zien, is het verstandig om de tweede dag gelijk visite te krijgen? Of de pup mee te nemen ( waar ook andere honden zijn)?

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Slaapt de pup alleen? Ik zou de pup een aantal nachten op de slaapkamer laten slapen (al dan niet in een bench met het deurtje open) en pas na een tijdje de bench in de woonkamer zetten met deurtje dicht (nadat dit getrained is). Een pup wordt uit zijn veilige omgeving gerukt en is nu in een vreemd huis bij jullie. Ik zou de pup zeker een week eerst rustig laten wennen, geen bezoek, geen andere honden dat is veel te druk voor zo'n jonge pup en hij is nog niet eens aan jullie en het huis gewend. Teveel indrukken is niet goed. Natuurlijk wil iedereen je hondje zien maar je kan beter even wachten en het niet te druk maken voor je pup.

honden page profiel LanaLana

honden foto van Lana

Wat leuk dat je een pup hebt! Wat voor ras is het?

 

Ik heb ook sinds vrijdag mijn pupje in huis en in de avond zijn mijn broers en zussen toch echt even komen kijken. De hond van mijn broer was ook mee (die komt heel veel bij ons) en we hebben ze eerst buiten even kennis laten maken. Ze begon HEEEEL hard te piepen, maar toen ze ff mocht snuffelen was het allemaal al weer vergeten. Een dag later is mijn zus met haar hond langs gekomen en ook dit was eerst even piepen maar uiteindelijk vond ze het alleen maar leuk. 

 

Ik ben eigenlijk nog nergens geweest, behalve korte wandelingetjes. Ik wil haar eigenlijk eerst even wat meer zindelijk krijgen (dat ik het zie aankomen), maar ik lees dus ff mee... 

honden page profiel M & JM & J

honden foto van M & J

Gefeliciteerd met jullie pupje! 

 

* De eerste nachten wil een kruik idd nog wel eens helpen. Ik gebruikte een coca cola fles die zijn aardig stevig en daar deed ik van die dikke warme sokken van mezelf omheen. Had hij ook mijn geur. Verder is het voor een pup heel eng om zomaar bij moeders weggehaald te worden en in een nieuwe omgeving te worden gezet. Het is dan erg fijn voor de pup dat je bij hem/haar bent. Dus of jij slaapt bij de pup beneden of de pup slaapt in de bench naast het bed bijv.  Vaak gaat het na een paar nachten beter. 

 

* Andere honden, socialiseren met andere honden is heel belangrijk, maar daar zou ik mee wachten tot in iedergeval een week of 2 na de 2e inenting. Onze dierenarts gaf aan dat dan de anti stoffen hun werk doen. Anders is er toch veel kans op ziekte bij de pup die daar echt nog te klein voor is. 

 

*  Bezoek is hartstikke leuk en ook goed voor de socialisatie, maar hou het bij 1/2 per dag en als de pup slaapt dan laat je die lekker slapen. Zie je dat de pup het niet fijn vind? Neem de pup dan lekker bij je. Gijs vond bezoek de eerste dagen echt niks aan. Zat alleen maar bij mij en mijn man. Moest van niemand iets weten. Heb hem lekker bij me genomen en vanaf een afstandje kennis laten maken. Na denk een week was dat over. Nu na 1,5 jaar likt hij het liefst iedereen van top tot teen schoon. Is allemaal goed gekomen. Jij bent nu zijn "pleegmoeder" dus belangrijk dat je hem steunt op de moeilijke momenten. 

 

* Vergeet nog het meenemen. Ik heb Gijs overal mee naar toegenomen, op visite, naar de Intratuin, naar de markt, het bos en naar mijn werk. Alles zeg tussen de 10 en 16 weken. Heb hem eerst thuis laten wennen, en toen om de dag iets doen. Dus ging ik naar de Intratuin op ma ochtend deed ik de rest van de dag en de volgende dag niets extra. Hij moest het echt ff verwerken. Maar dat zal per pup wisselen. Kijk wat de pup aankan. 

 

Veel plezier met jullie pup!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Dit zijn van die dingen die je eigenlijk al voor de komst had moeten opzoeken.

 

Ik zou niet gelijk massa's visite uitnodigen, laat je pupje even bijkomen van de overgang warm nestje bij mama en broertjes/zusjes naar een leeg mandje en vreemde mensen.

Die overgang is ook gelijk de reden dat ie huilt 's nachts. Niet alleen mama en broertjes/zusjes weg, maar jullie óók ineens weg.

honden page profiel Marissa & ZukoMarissa & Zuko

honden foto van Marissa & Zuko

Gefeliciteerd met je pup! Ik ben de eerste nacht beneden gaan slapen. Al gauw sliep hij de nachten door.. dus ik had gewoon mazzel. Verder heb ik vanaf de derde dag m'n pup overal mee naartoe genomen. Maar ja, er zijn inderdaad veel verschillende meningen hierover. Maar ik kan je aanraden om hem overal mee naartoe te nemen. Dan krijgt hij nieuwe indrukken, leert nieuwe omgevingen, mensen en dieren kennen. Natuurlijk hebben pups ook genoeg slaap nodig! En als je pup dat niet neemt kun je wat snoepjes in de bench doen, erbij gaan zitten en dan zal hij wel gaan slapen. Heel veel plezier! 

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Ik heb mijn pup de eerste dag en nacht even laten wennen aan zijn nieuwe thuis maar vanaf dan is ie gewoon overal mee naartoe geweest om te socialiseren en nieuwe indrukken op te doen. Onze pup heeft ook gewoon vanaf dag 1 beneden in zijn bench geslapen dus hadden we hier ook erge mazzel.

honden page profiel LanaLana

honden foto van Lana

Ik moet trouwens even zeggen dat ik aan de fokker heb gevraagd over de honden van mijn broer en zus. Ik dacht namelijk dat het veel te veel zou zijn en wilde het liever niet. De fokker raadde me juist aan om zo snel mogelijk kennis te laten maken, vandaar mijn uiteindelijke keuze.

Lana is trouwens wel al 9 weken en heb ook niet aan haar gemerkt dat ze iets miste of aan het zoeken was naar mama bijvoorbeeld. Ook 'snachts slaapt ze al lekker in de bench (ben wel de eerste nachten bij haar gebleven). 

 

 

honden page profiel Bugs      **Taz**Bugs **Taz**

honden foto van Bugs      **Taz**

Hier ook een pupje sinds vrijdag in huis..


De eerste nacht in de bench vond hij niks.. Heeft zeker 45 min gejankt.. Ik heb het zo gelaten, omdat hij er toch aan moet wennen en nu gaat hij er zonder mokken of janken in..

Hij slaapt beneden in de woonkamer en je zou ervoor kunnen gaan om hem bij je te nemen, maar dat heb ik niet gedaan.

Verder heeft de mijne al wel met wat honden kennis gemaakt, waarvan ik weet dat ze gewoon netjes ingeënt zijn.

 

Denk toch dat het per pup verschillend is.. Succes!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Je pup zit heerlijk en veilig bij zijn broertjes, zusjes en mama, wordt ineens daar weggehaald, komt in een voor hem totaal onbekende omgeving, niets ruikt en is meer het zelfde en dat is best veel voor zo een kleintje. 

Dan helemaal alleen 's nachts. Is eng voor hem. Ik had mijn hond als pup in een doos naast mijn bed, knufflejte, dekentje en mijn hand er bij. Zo was ze niet alleen en kon rustig wennen aan ons als haar nieuwe gezin.

Omdat er veel gebeurt voor een pup zou ik de eerste week niet weggaan. Eerst rustig aan thuis laten wennen. Dat er mensen bij jou komen is alleen maar goed, ze moet wel socialiseren. Niet te veel, maar wel doen. Laat mensen hem/ haar? Niet oppakken en niet naar haar toe laten gaan, ze moet zelf ergens op af gaan, zo voorkom je dat alles haar overvalt. Laat het initiatief bij haar. 

Ik ging wel naar buiten voor een plas of poep, maar heb ook nog niet gewandelt. Eerst wennen en dan rusitg het naar buiten opbouwen. 

Na een week of 2 ging ik met mijn pup ergens naar toe, naar vrienden met een hond, naar de manege in de kantine, waar ook mensen en honden waren. Zo bouwde ik het weggaan rustig op. Een pup heeft veel slaap nodig en veel rusimomenten om alles te verwerken, doe dingen niet te snel en niet te veel.

 

succes met je pup.

 

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Hier ook een pupje sinds vrijdag in huis..
De eerste nacht in de bench vond hij niks.. Heeft zeker 45 min gejankt.. Ik heb het zo gelaten, omdat hij er toch aan moet wennen en nu gaat hij er zonder mokken of janken in..
Hij slaapt beneden in de woonkamer en je zou ervoor kunnen gaan om hem bij je te nemen, maar dat heb ik niet gedaan.
Verder heeft de mijne al wel met wat honden kennis gemaakt, waarvan ik weet dat ze gewoon netjes ingeënt zijn.
 
Denk toch dat het per pup verschillend is.. Succes! "

Na een minuut of 5 je pup horen janken is er niet ergens iets in je wat op compassie lijkt en de kop op steekt?

Nou ja het beesie heft i.i.g. z'n eerste levensles geleerd en dat is dat hij in nood niet op z'n baasje hoeft te rekenen.

honden page profiel Bugs      **Taz**Bugs **Taz**

honden foto van Bugs      **Taz**

Jammer dat je er zo over denkt, ik ben niet iemand die zijn hond slecht behandeld hoor! 

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Jammer dat je er zo over denkt, ik ben niet iemand die zijn hond slecht behandeld hoor!  "

Dat zeg ik toch ook niet.

 

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Hee! Ik heb mijn pup sinds vrijdag avond, ze blijft snachts bij mij op de kamer, janken hoort er een beetje bij (hoewel ik moet toegeven dat ze me meestal zover krijgt om bij me in bed te komen) wij doen even kroelen tot ze slaapt endan stil op haar plek leggen, merk dat ze vaak gewoon even een kroel wil of wat 'steun' als ze dan in de mand is gelegd vind ze het prima, 's nachts de bench is wat spannend maar we hebben geen haast, een beetje 'ploegendienst' 's nachts. Sinds vannacht ligt er een kruik bij haar (niet te warm) maar wij deden dit vooral omdat haar temp iets aan de lage kanr was. Hy ligt onder de deken dus ze bijt niet. Zaterdag gelijk bezoek gehad (1pers.) zonder hond, vond ze prima, maar onze pup vind dan ook alles en iedereen lief tot nu toe, zondag weer mensen over de vloer, was ook geen probleem. Ze ging vanzelf slapen. Sinds zondag tot nu zien we haar steeds meer opleven dus ik zou vooral kijken hoe je pup reageert. Als ze zo blijft komt zaterdag de 3mnd oude pup van mijn oom kennismaken, en als dat lukt gaan we na t weekend naar oma en opa kennismaken met oudere honden (of hun hier). Dus zoals ik zei, wij kijken vooral hoe ze het vind, is het spannend dan vragen we de rest rustiger te doen en laten we haar op haar tempo naar ze toe gaan. Wil ze bij me kroelen dan doen we dat gewoon. Verder niet anders doen dan je normaal doet, ze moet toch leren dat visite normaal is. Onze pup lijkt nergens moeite mee te hebben. 

Anoniem (Gast)

Bedankt voor jullie reacties. Ze is er nu 3 dagen en drie nachten alleen maar janken... En niet een paar minuten, de hele nacht door.  

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Gast, waar slaapt je pup nu? 

Doe haar aub in een doos of mand naast je bed. Warme kruik, dekentje, knuffel waar ze tegen aan kan liggen en je hand bij haar in de doos. Voor je pup is het niet goed om zo te piepen. Zo kan ze verlatings angst opbouwen, ze voelt zich niet prettig.

Nikki (Gast)

Hier hebben we haar met 8 wkn gehad. Grote houte kist in de garage. Kranten erin, handveger erbij (vond ze echt fijn)  als we haar erin legden ff kroelen tot ze rustig was en dan gaan.   ging meteen vanaf begin super goed :-) trots    op een gegeven moment paste ze er niet meer in maar ze propte zich er toch telkens in.   nu heeft Ze een mand en een bench. Vind ze allebei prima om in te liggen.   inmiddels is ze bijna 10mnd.

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Geef haar even de tijd! Die van ons was hier vannacht de 6e nacht en heeft nu pas voor het eerst in de bench naast mij op bed geslapen, en dat ging ook nog niet gelijk geluidloos hoor! zeker 3x even moeten doorbijten, piepen en bij me willen kruipen.

Ik heb in mijn 2persoons bed de bench naast me gezet, daar een lekker plekje in gemaakt. Eerst in slaap geknuffeld en daarin gelegd, hand erbij en afwachten. ze is 2 of 3 keer wakkergeworden, even piepen maar toch in de bench op (of tegen, ik was zo suf haha) mijn hand na een tijdje toch in slaap gevallen. Beetje lief tegen haar gefluisterd, m'n hoofd dichtbij de bench, aaien enz en het was weer goed.

Dit gaan we een paar nachten doen en dan steeds een beetje verder weg tot ze het snapt en goed vind. Neem de tijd met haar.

Het zijn nog zulke jonge hondjes, je kan niet verwachten dat ze het allemaal in één keer snapt (hoor in de dierenwinkel dat veel mensen te veel te snel verwachten).

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Hallo 
 
wij hebben sinds gister een pup. Vannacht heel erg janken, kan ik ook een kruik uitproberen? Bijten ze dat niet stuk?
 
ook zou ik jullie meningen graag willen weten ofer de eerste dagen. Ik hoor verhalen dat je de pup gelijk overal mee heen moet nemen maar ook verhalen om de pup eerst thuis te laten blijven?
 
hoe laat ik de pup wennen aan de hond van mijn broer en de hond van mijn moeder? En vanaf wanneer?
 
Iedereen wil onze pup graag zien, is het verstandig om de tweede dag gelijk visite te krijgen? Of de pup mee te nemen ( waar ook andere honden zijn)? "
 
___________________
Quote doet weer moeilijk dus even zo
Al het nieuwe dat je met een pup onderneemt vereist ook extra tijd om te verwerken en tot rust te komen. 1 uur wakker 2 uur slapen.
Socialisatie e.d. is belangrijk maar waak ervoor dat je niet elke dag nieuwe dingen onderneemt er is al zo vreselijk veel waar je pup aan moet wennen. Of jou pup om de dag of om de twee dagen iets nieuws aankan is een kwestie van observeren. Je pup raakt dan overprikkelt wordt vervelend, wil niet luisteren, wordt meer happerig dan normaal, gaat stuiteren en kan zelfs uit frustratie door de overprikkeling de tanden in meubels gaan zitten. een duidelijk teken voor rust rust rust.
 

honden page profiel annemieke&nakannemieke&nak

honden foto van annemieke&nak

Als je puppie,in een bench zit,leg er dan een kleed over heen,aan 1 kant open houden natuurlijk.
Puppies,houden van een donker,veilig holletje.

En als het zo huilt s*nachts,dan zou ik er toch zeker even bij blijven.Dat arme beestje,snapt er helemaal niets van,zo plotseling weg uit het warme,veilige nest.

Wel,wil ik ook nog even zeggen dat jij,je beter had moeten inlezen,en informeren,voordat je zomaar aan een hond begint.

Eigenlijk vindt ik het heel erg ,zielig voor je hondje. :'(

honden page profiel LanaLana

honden foto van Lana

" Als je puppie,in een bench zit,leg er dan een kleed over heen,aan 1 kant open houden natuurlijk.
Puppies,houden van een donker,veilig holletje.

En als het zo huilt s*nachts,dan zou ik er toch zeker even bij blijven.Dat arme beestje,snapt er helemaal niets van,zo plotseling weg uit het warme,veilige nest.

Wel,wil ik ook nog even zeggen dat jij,je beter had moeten inlezen,en informeren,voordat je zomaar aan een hond begint.

Eigenlijk vindt ik het heel erg ,zielig voor je hondje. :'( "

 

Ik vind dit eigenlijk erg flauw van je. Ik bedoel ze stelt hier een vraag JUIST omdat ze het beste wilt voor de pup! Er zijn genoeg mensen die maar wat aanklooien..  

 

Ik heb ook sinds vrijdag een pup en ben heeeeeeeel lang bezig geweest met de voorbereidingen o.a. door me aan te melden op dit forum en alles mee te lezen. Maar als je pupje er eenmaal is, slaat de twijfel soms toe en wil je gewoon zeker weten dat je het goed doet. 

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

Ik ben het hier helemaal mee eens.Toen ik mango kreeg op 21-11-2013 stond ik al een jaar op de wachtlijst.Al die tijd was ik me aan het verdiepen in het ras en hun gewoontens e.d.maar toen ze er eenmaal was,besefte ik me pas dat ieder pupje anders is.Al die theorie die ik gelezen had kon ik opzij schuiven,want het liep toch anders dan de boekjes.Nu heb ik sinds 31-01-2014 weer een pupje en opeens gaat het wel makkelijk.Ik ben doordat ik mango had zekerder geworden,heb cursussen gevolgd e.d Ik denk dus dat het goed is om naar je eigen gevoel te luisteren.Ga je zoveel lezen dan ga je weer twijfelen of je het goed doet.

Zorg dat jezelf niet gestrest raakt,dat breng je over op je pupje.

Adviezen zijn prima,maar kan je ook onzeker maken.Jij wilde een pupje,geniet ervan en voor je het weet slaapt ze uren door op dr eigen plekje.Misschien aanmelden voor de puppiecursus.Dan kun je aan de leiding van de hondenschool ook je vragen stellen en hoe het in de praktijk te brengen.Succes

honden page profiel annemieke&nakannemieke&nak

honden foto van annemieke&nak

Aan de ene kant heb je wel gelijk hoor,Catharina.

Maar je moet ook mijn kant kunnen begrijpen....

Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde,en dat is toch dat het goed gaat met het hondje,en dat de baas zich daar ook fijn bij kan voelen.

Ik heb gewoon te vaak gelezen hoe dit afloopt...,dan is er plotseling iemand allergisch,of het hondje was te druk,of te gevaarlijk voor de kinderen,etc.etc.

In ieder geval zou ik zeker,naar een hondenschooltje gaan,het is hartstikke leuk,en leerzaam,zowel voor de hond,als wel voor de baas. ;-)

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

hoi Nola..., gefeliciteerd met je pup!

je hebt al veel adviezen gekregen....en ik hoop dat het inmiddels wat beter gaat....

wat ik echt heel belangrijk vind de eerste weken met een pup in huis is Rust, Reinheid en Regelmaat....

zo kan het kleine beestje wat makkelijker wennen aan zijn compleet nieuwe leven.....

veel succes met alles....

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Nola, hoe gaat het inmiddels met slapen? 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^